The Settlers II - Next Generation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

aranyérmék mûködése: tegyük fel h van egy erõdünk 9 alap katonával, beérkezik az elsõ érme, felfejleszti az utolsó katonát 4 hp-sra
jön a 2. érme felfejleszti az utsó katonát 5 hp-sra ÉS az utolsó elõttit 4 hp-sra
3. érme utsó katonát 6 hp-sra fejleszti , utsó elõttit 5-re , utolsó elõtti-elõttit pedig 4-re
4. érme utsó katonát 7 hp-sre azaz maximumra, utsó elõttit 6ra, az elõttit 5re, az elõttit pedig 4re
5. érme utsó katonán már nem fejleszt viszont az elõtte levõt 7esre , azelõttit 6osra stb...
ebbõl adódik h minél nagyobb épületbe érdemes bevitetni az érmét mivel ott 4et is fejleszthet egyszerre
persze ha van egy erõdöd amiben van mondjuk egy 7hp-s többi 3 hps akkor az érme megint csak az utolsó 3 hp-s fogja fejleszteni egyet. szóval ilyen lépcsõsen fejleszti a katonákat az érme. remélem érthetõen magyaráztam el 😊

tanya: én azt figyeltem meg h csak a full sivatagos területre nem vet szóval ahol már épphogy füves (ilyen kis zöld foltos) oda már tud vetni és az jó is neki 😊 egyszer ráérõ idõmben még azt is megfigyeltem hogyan vet ill arat: legelõször fogja és bevet egy területet, majd bevet nem pont közvetlen mellette terület, majd még egyet (és ha szerencséd van akkor még 1et) tehát 3-4 területet bevet majd elkezd learatni. aztán elkezd vetni de pont azok közé ahova elõtte vetett tehát vetésforgót használ 😄 majd miután megint bevetett 3-4 területet megint arat és kezdõdik újból de nem pont ugyanoda vet megint ahova elõször és ugyanolyan sorrendben ha van más helye... szóval a lényeg h legalább 6 bevethetõ hely legyen körülötte 😊
kerla
Én azért szoktam trükközni az elõléptetésekkel. Ha pl sok az aranyam, szépen totál feltöltöm a hátsó, nem határmenti területeket is katonákkal, majd hagyom vigyék be az aranyat, fejlesszék fel õket, majd mikor toppon vannak, kivonom õket és ha új területet foglalok, frankón rögvest ezredesekkel tölti fel az új erõdöket. (merthogy ha van a fõhadiszálláson magas rangú, azok mennek elõbb)

bigapó
akkor területfüggõ, mármint termõföld értelemben. bár ezt sem látom át, mert sivatagoson néha többet termel, mint a zöldellõ füves részen...szóval véletlenszerû.

lehet, hogy bug, de akkor jóféle 😄

The Matrix has you...

takysoft
elvileg 1 arany 1 elõléptetés.
ha máshogy megy az szerintem bug

farmnak a hely... régi Settler II-ben meglehetõsen nagy hely kellett neki, de ebben a felújított változatban nem kell annyi hely a 100%-os termeléshez. persze azért kell. de ezt ki kell tapasztalni.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

bigapó
köszi.

Te hogy tapasztaltad, mindenki kap elõléptetést?

Az elõbb pont bent voltam egy barakkban, néztem, hogy milyen katonák vannak bent. pont beérkezett egy arany tallér és mindkét katonám kapott elõléptetést 😊
most vagy szerencse vagy ez így mûködik? ez még az alapverzióval volt, még csak most raktam fel a wiking-et.

A másik ami eszembe jutott, hogy a farmot hogy érdemes lerakni? mennyi hely legyen körülötte?
általában nagy helyet hagyok neki, de sosem használja ki a nagy helyet, van amelyik többet, de van amelyik alig rak le búzaföldet, pedig helye lenne rá.

The Matrix has you...

takysoft
oda szoktam csoportosítani az érméket, ahol szükséges.
ergo: a hadi zónába... mert ha máshova viszik, ott nem sokat érek a generálisokkal

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

bigapó
Hali!

Elõször is Taky, kösz a fordítást, most elkezdtem újra, hozzácsapva a Wiking-eket is és végigjátszom megint, magyarul😊

Egy kérdésem fel is merült, mégpedig az, hogy alapból most ki van kapcsolva az aranyérme szállítása. Ez jó, csak abban kérnék tanácsot, hogy így hova kell/érdemes szállítani az érmét? a nagy barakkokba? mert mintha úgy lenne, hogy a barakk összes katonája elõléptetésben részesülne ha megkapják az aranyat! ez akkor egyértelmûsíti, hogy oda kell vitetni ahol sokan vannak.
Ti hogy csináltátok?

The Matrix has you...

DJ RX7
<#worship> örök hála.

:3

takysoft
épp erre akadtam, és gondoltam megosztom veletek:
(szerintem az Inteles integrált videokaris gond megoldása)
NEM TESZTELTEM, csak találtam.

Hi, it seems that some laptop users are experience
some problems playing settlers 2 10th anniversary.

1 - a small windows apears on the top left coner,
and the game wont start.

2 - the log file \S2\dumps\Logfile*** shows:

.\Device\GraphicDevice.cpp 2778 : Invalid call

I pass this error by running "3D Analyse".
1 - load the EXE file
2 - selected --- force SW TnL ----
3 - then press run.

The game should start ok.

here the link to 3D Analize
( i dont known, if i can place the link here.)
""http://www.3dcenter.de/downloads/files/cb46p71/3d-analyze.zip""

Inneed
Good Luck

takysoft
rendes tõled. 1 megabites szutykommal évezredekig tartott volna

http://www.sendspace.com/file/0nztwa
tessek! siess mielott torlik! a tobbivel remelem boldogulsz, ha vmi gond van irj a forumba!

takysoft
hajaj, keresgetni lehet
de olyat, amihez seeder is van... talán ez

DJ RX7
esetleg mégse lenne valami torrent a kieg.hez?

takysoft
szia, igen vannak lehetõségek, de mivel a játék német nyelvû(angolul talán meg se jelent azóta se, de magyarítás van hozzá, nyugi), ezért boltokban nem nagyon kapni.

én eBay-rõl rendeltem meg, anno kb 1500 ft volt házhozszállítással, de tény, h elcsíptem egy jó akciót.

a CD-s dologhoz mindenképp warez-ben kell nézelõdni, de ha nem akarsz crackelni, próbálkozhatsz mini-image-ekkel is.

DJ RX7
És arra van valami megoldás, hogy ne kelljen a CD-t állandóan berakosgatni? Találtam egy Hatred-es crack-et, de inkább nem crack-elném le.

DJ RX7
Üdv! Vikinges kiegészítõt hogyan szerezhetném be? Az alap játékom eredeti, de ezt a kiegészítõt nem láttam sehol se ahol meg lehetne vásárolni.

Sziasztok! Nem tudja esetleg valaki, hogy hogyan lehet a kiegészítõben betölteni a multis játékot? Lehet valamit benéztem mert az oké, hogy el lehet menteni de hogy lehet visszahozni?
Elõre is kösz a válaszokat!
takysoft
😄 ez már csak egy ilyen játék😄

Vártam én rengeteget 😊 De közben már rájöttem mi volt a baj. A kikötõn be volt állítva, hogy ne tároljon favágókat, és mivel keresztül kellett volna menniük ezen a kikötõn ezért el sem indultak....
várni kell. nekem elviszi a hajó, csak sok idõ

Sziasztok! Van valakinek valami tippje mi lehet az oka annak, hogy a favágó nem akar elutazni a tengeren túlra? Ezzel kínlódok már órák óta. Van egy csomó fejszém is a HQ-ban meg munka nélküli favágók is. Hajó is lenne ami elviszi, meg persze vagy 5 favágókunyhóm üresen....
ez egy isten játék. rég nem kötött le semmi ennyire.

kerla
Az alapjátékban összvissz 2 pályán lehet helygond, a többin rengeteg építkezési terület van...

Úgy értem: elveszi a helyet a többi épület/út elõl 😊
takysoft
az a dolga.

Helyet foglal 😊
takysoft
minek rombolnál? fogod, azt evakuálod, oszt jóvan. (bár úgy egyszerû elfoglalni, de ha nem határvidéken van, kit zavar?

mint már mondottam volt, a 4-ben lehetett. amennyiben segítségre szorulsz az olvasásban szívesen állok rendelkezésedre magánórák keretében

Itt pl. azt sem látni hogy mekkora hatósugara van egy õrbódénak, aztán ha takarékosságból rombolni akarok, lehet hogy mennek vele épületek is, tehát elég felesleges mentés-töltés eljárással kivitelezhetõ csak biztonságosan.
Lacee
3-ban és 4-ben azt hiszem, voltak irányítható egységek, de nem igazán illett bele a játékba szerintem - nem véletlenül tért vissza a második rész remake-je.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

takysoft
Kedves Hugh!
Nagyon szívesen segítek bármilyen kérdés megválaszolásával, de azért ennyire elemi dolgokat már...

Kérlek elõször csináld végig a játék Oktató módját! utána válaszolok bármire. ígérem!

Aha értem, köszi. Mintha a 4-ben lett volna irányítható katonám, nem?

Lacee
irányítható katonád, mint egy RTS-ben, nem lesz. az õrtornyokkal kell terjeszkedni, az ellenséget is így tudod legyõzni: ha összeérnek a területek, akkor a katonák szépen kisétálnak a barakkokból és elgyeplják egymást 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Egy gyors kérdésem lenne... amikor el kell érni egy portált a pályán, akkor azt úgy kell, hogy építgetem a barakkokat, és kitologatom a határt, vagy csinálok valahogy katonát, és felderítem? hogy lehet egyáltalán katonát csinálni. Az oké, hogy kell hozzá fegyver, meg sör, de hogy kapok irányítható katonát, ami nem csak az õrtornyot foglalja el. vagy olyat nem lehet csinálni?

ja hamachival toltuk 😊 simán játékon belül "chateltünk" így ki se kell lépni, persze még jobb ha msn-en, vagy skype-n vagy ts-en mikrofonnal beszéltek, azt meg elõtte be lehet lõni😊
nálam mondjuk simán lehet alt+tabolgatni közben😊
takysoft
rendszeredel van valami gebasz.
elsõnek DirectX-et, meg videodrivert frissíts.

kerla
oppá, az jó lehet. gondolom lehet hamachival neten is tolni, nem? közben "xfirén" vagy msn-n konzultálni. bár mostanság annyira nem érek rá sajna, még a single-t sincs idõm kijátszani...
mondjuk az bibi lehet, hoyg nálam nem engedi asztalra letenni a játékot ha fut, azaz ha vmit állítani kell, az problémás...

ma kipróbáltuk bátyámmal multiban két gép ellen😊 nem rossz úgy se😄 legközelebb majd sztem egymás ellen kéne mert gép ugye sík hülye😄
grat és hajrá😊
kerla
no, jó sok játékóra után a 9. pálya is kivégezve. ez tetszett, relatíve egyszerû volt, mert akadt bõven hely mindennek. még a 10-es és irány a Viking! 😊

kerla
ez jól hangzik, szándékomban áll végigtolni, de az alapot is 2 év alatt sikerült abszolválni 😊 ill. még nem, mert 2 pálya még visszavan, a végén már a 3. sebességi fokozaton toltam, hogy a végére érjek 😊

mondjuk ha épp nem támadnak én mindenhova küldök katonát, had fejlessze csak fel õket, majd kiürítem az õrházat és így máris van egy szabad ezredesem. persze ezt csak sok aranyérménél lehet eljátszani. Az viszont nagyon jó, hogy szól ha vhol elakdaás van, mert a nagy harcokban nem vettem észre sokszor, hogy telejsen beállt a forgalom (tiszta Bp. 😊

jó a vikinges kiegészítõ is sztem😊 egy-két nehezebb pálya van csak benne. én konkrétan 2 pályát kezdtem újra csak teljesen (egyiket 2* is😄), a többi elsõre megvolt😊
tetszik benne az az apró kis figyelmesség h végre nem küld mindenhova alapból pénzérmét csak ahol én aktiválom h küldje: sok-sok kattintást meg lehet spórolni + idegeskedést ha véletlen elfelejtetted volna kikapcsolni egy hátsó barakkban aztán ott fejleszti a katonát😄
+ szól ha elakadás van egy zászlónál
szóval ajánlom mindenkinek akinek tetszik az alapjáték is😊 újabb 12 pályányi függõség😄
kerla
és a Vikingrõl mik a vélemények? ahogy visszaolvasom a HSZ-eket, egész jókat írtok róla...

kerla
ja, bocs, azt hittem frissek az élmények, köszi, hogy megnézted.

ha tõlem kérded akkor fogalmam sincs😄 az alapjátékot már 2 éve játszottam ki😊 most is csak úgy tudtam tanácsot adni h pályaugrással elmentem odáig aztán megnéztem mi a helyzet😊
kerla
9-es pályán mire számítsak? mármint az alapjátékban. bár még a 8-as is folyik, mert elég lassan haladok, de már biztos meglesz.

kerla
jól haladok, azt hittem tegnap este befejezem, de nem megy gyorsan, nagyon ellenáll a bal odlali ellen is! mákom volt többször is hajszálon múlott, hogy nem hasaltam el. épphogy lenyomtam a bal oldalit, teljesen kifogytam a katonákból, de az õrházakban volt 1-1 ezredes. amikor teljesen kivégeztem, gyorsan kiürítettem az öszes balos õrházat, erõdöt, ezredesek visszamentek jobboldalra, és pont akkor támadott meg a másik ellenfél! keservesen lasssan, de fokozatosan lenyomom, csak mindig kifogyok valamibõl, de haladok haladok, most már lenyomom szerintem! köszi a segítséget! Ha ilyen lesz a 9. pálya is, huhh

egyébként Settlersben ilyen nehéz, feszített küldetéssel még nem találkoztam. megszoktam a kényelmes építgetõs, felerõsödök és lenyomom az ellent pályákat, így meglepett ez a 8-as....

a másik ellent is le kell nyomni az átjáró eléréséig 😊 ezért felül terjeszkedj el az aranyig (jelöltem) legalább aztán ha nem bírod lenyomni akkor marad a jó öreg katapultozás😄 és ha nem bírja pótolni a katonáit vagy már elég ezredesét kilõtted akkor sima ügy😊
kerla
középen alul van az átjáró, de a bal alsó részrõl nem lehet átjutni oda, mindenképpen le kell nyomni a többi ellent is?
kicsit tartok tõle, hogy mire a bal ellenséggel végzek, a többi nagyon megerõsödik, hiszen van aranybányájuk. ma este nekiesek végre 😊

kerla
én most egész jól haladok, de nem akarom elkiabálni. bal alsó ellent beszorítottam, úgy fest nincs aranya, de majd meglátjuk. átjárót honnan érem el? elég közel vagyok hozzá, de nem enged arra terjeszkedni....