1593
The Settlers II - Next Generation
  • Adam19
    A régi settlersben is be lehetett állítani (emlékeim szerint) a prioritási sorrendet (hogy mit vigyenek előbb a zászlóktól). Szerintem nem nehezebb, sőt, inkább könnyebb, mert lehet evakuálni a katonai épületeket, ha jól emlékszem, ez régebben nem így volt.
    A zenéről: nekem is tetszett a régi, feelinges volt, de ebben is nagyon király van, és bejön hozzá :)
  • do2
    rendesen nehezebb ez a settlers mint a régi... Itt már kényteléen agy szabályozni hogy mit szálitsanak előbba hordozók... aztn lehet én csinálok vmit rosszul... A régi settlers 2 sokkal könnyebb volt
  • PetruZ
    Csak az elsőben volt.
  • takysoft
    nincs újratermelődés, régiben se volt(talán a settlers egy másik részére gondolsz, azokat nem ismerem mindet)
  • do2
    Taky ha idegesit a kérdésem ne reagálj rá:) asszem nem irtam oda hogy tőled kérdezem:)
  • bigapó
    emlékeim szerint itt kimerül a bánya, nincs újratermelődés. ki lehet küldeni a kis tudóst, de üres táblákat rakosgat majd ki.
  • donatus13
    Nekem egyszerűbb a kérdésem nem tudjátok itt is ugyvan mint a régibe ? régibe ugy volt ha kifogyott a bánya el vetted a bányát majd 10-20 perc után megint lehetett bányászni de jó dolgok voltak azok:D
  • takysoft
    persze:D én fordítottam:D
  • totya4
    Tutorial kötelező :)
  • takysoft
    könyörgöm, hagyjál már a hülyeségeiddel.
    azért fordítottam le a tutorialt, hogy ne kérezgessen mindenki hülyeségeket.

tedd fel a magyarítást, aztán oktató mód.
    főmenüben megtalálod.

amúgy vas kell az öntödéből(amihez vasérc kell meg szén a bnyából, amihez vmiféle kaja kell), meg kell még ide is szén is.

szén az aranyöntéshez is kell, így az elég fontos bánya. több kell belőle.
  • do2
    mi kell ahhoz hogy a kovács csináljon is fegyvert ? vas meg öntödéből a cucc ügye ??? me a rohadék nem csinálja a fegyvereket
  • takysoft
    ha a vikinges verziót indítasz, akkor az alapjáték küldetéseiben is ugyanazok lesznek a beállítások.(vagyis ott van a gomb, meg az extra információk)

die wikinger-t meg torrenten keressétek, ha érdekel.(nem adok linket, ha nagyon nem találod meg olvass vissza.
  • do2
    csalássa ne jáccá má nincs értelme!
  • do2
    taky wiking kieget inditottam el de azon belül az alappal játszom ott is igy történik ,vagy csak a wiking küldikbe ?
  • donatus13
    Tud adni valaki egy linket a wiking nem igazán tisztességes beszerzési formájáról?:D
  • takysoft
    A katonák sorozása:
    kell:
    -kard (kovácstól)
    -pajzs (detto)
    -sör (vajon honnét? :D)
    Mindez ugyanabban a raktárban (van a raktárakban egy gomb, amit ha benyomsz, akkor automatikusan odarendelik ezeket a dolgokat(csak a viking kiegben:D))

Előléptetés kizárólag a hadi épületekben történik. bekapcsolod az épületnél az aranyszállítást(vikingben alapvetően ki van kapcsolva), és akkor odaviszik az aranyérméket.)

a főépületből akkor jönnek ki ezredesek, ha éppen visszamegy egy, újból kirendelik (vagy ha cheatelsz).
  • do2
    katonákat hogy soroztok be ?nem emléxem már rá.. asszem lehetett olyat cisnálni benne hogy ezredes rangú katonák jöjjenek ki a főépületből.
  • Rusy
    az új verzióval játszok, egyébként nagyon jó a magyarosítás visszaadja a setlers hangulatot köszönöm szépen
  • takysoft
    szia, ha a régi settlerssel játszol, akkor csak annyit mondok: katonai épületek.

ha az új verzióval, akkor csak annyit mondok: Tutorial(oktatás) főmenüből eléred.
  • Rusy
    Hello valamikor régen játszottam settlersel, elfelejtettem hogy hogy kell terjeszkedni, valaki el tudná mondani? a kis kockákat hogy lehet arréb rakni
  • do2
    Na megszereztem az eredeti régi settlers 2 audiokat:) nekem régen megvolt eredetibe, és azon voltak audio trackek... Sajna kiknek csak a rippelt játszottak azoknak csak midibe élvezhették a zenéket.... 25 meg a 8 szám, ha vkit érdekel jelentkezzen:)
    Itt az egyik szám a régi settlersesek tuti emléxenek rá :) ITT!
  • do2
    na feltettem a wikinget is, szerencsére nem kell yasuval szenvedni, megy nélküle is
  • 206
    kössz
  • takysoft
    10th anniversary meg a next generation ugyanaz.
    kérdésedre válaszolva: nem lehet. ha nincs eredeti serial, akkor max LAN-on játszhatsz.

(persze ha a neten létrehozol egy VPN-t (virtual private network - virtuális magánhálózat), akkor lesz egy jó nagy LAN-od:D
    én még nem próbáltam, de sok játéknál sokan csinálják.
    Van egy kis progi amivel állítólag igen egyszerűen meg lehet csinálni. az a neve, hogy Hamachi. keress rá.
    Csinálsz VPN-t, azt játszol neten lanon. annyira nem bonyolult, mint elsőre hangzik:D)
  • 206
    A settlers 2 10.th anniversary-nál kellene
  • 206
    hy
    (lehet már leírta valaki de nem találtam meg)
    Lehet tört játékkal neten ynomni?Ha igen hogyan?
    köszi
  • do2
    A régi zenék jobban bejönnek a többi viszont jobb...
  • takysoft
    Szerintem abszolút nem mutat hülyén. Meg bele is illik.
    A kiegészítőben vannak utalások rómára meg a birodalomra, így ott maradt az eredeti.
    Eddig mindenkinek tetszett:D

Eredeti zenék? akkor már miért ne eredeti grafika, meg eredeti küldetések.
    Ez egy felújított verzió, ez a lényege:D
    Ha nem tetszik, játssz a régivel:D szerintem nagyon jók a zenék amúgy.
  • do2
    Taky lehet hogy bunkónak fogok látszani most,ne értsd félre nem akarom lenézni a munkádat meg minden,de az a rész az első küldetésben hogy "mi magyarok" meg hogy "budán másként van" ezeket nemlehetne az eredetire fordítani ? csak mert olyan hülyén mutat ez a játékba.
    Ja még annyit hgoy valaki buherálta már a zenéket ? belehetne valahogy eröltetni az eredeti settlers 2 zenlket ?
  • do2
    ja sszittem a kieget rá kell instalálni az alaphoz, aszsittem csak úgy müxik ezekszerint nem:)
  • takysoft
    őőő... nem indítom az alapjátékot:D csak a kieggel játszom.(minek játzsanék a másikkal, ha a kampánya elérhető a kiegben is?)

és igen a hangok németek maradnak, de a szöveg magyar lesz.
  • do2
    vikinghez itt van krekk
    itt

nektek az alaphoz is kellett a Yasu ?
  • do2
    a kieg installnál angolnyelvet nem is lehet kiválasztani ? tehát németül mondja el a küldetéseket is nem ?
  • takysoft
    azaz. de német, ami elég randa tud lenni.
    fordítás majd megoldja. (a régi is mondjuk, csak abban még a kampányok nincsenek benne)
    ja. a kiegről. ha jó verziót szedtél le, akkor egy yasu elég lesz mountolás után. ha nem.. hát akkor kell majd valami crack ha nincs benne.
    de megoldod.
    (ha már a mérete is számít, akkor gondolom nem a sarki boltban vetted:D)
  • do2
    a kieg mérete 264 mega ügye ? remélem yót szedtem le
  • Adam19
    Na ennek örülök, már kezdtem megfeledkezni róla.
    De pont jól jött ki, 2 napja vettem elő újra a játékot (a simát), de akkor lassan mehet a wikinger is :D
    Kösz Taky a fordítást, biztos jól sikerült :)
  • do2
    hehe most látom hgoy van:)
  • do2
    van már ennek kiegészitője ?
  • takysoft
    Elkészült a kiegészítő fordítása, nekikezdünk a komoly tesztelésnek, és elvileg néhány napon belül végleges lesz. (inkább jövő hét eleje)

A magyarítás új verziója az alapjáték 1-2 félrefordítását is orvosolja majd.
  • takysoft
    Közben egy másik fordítóm is akadt.Ő most a negyedik pályát csinálja.(remélem jó lesz)

Zotya: készülget a harmadik? ha megval küldd vissza kérlek, és akkor adok még munkát. Köszi. Csak nem szeretné, ha keveredés lenne a több fordító között.