63
  • Dili
    Én úgy hallottam, hogy az oroszok a II. vh-ban beidomították a kutyákat, hogy robbantsák fel a rájuk rakott robbanóanyaggal a német tankokat. Csakhogy a dízelszagra voltak idomítva, a német tankok pedig benzinnel mentek...
    A kutyák természetesen visszaszaladtak a dízeles orosz tankokhoz.
    (De hogy a kutyák hogyan indítják be a robbanást azt nem tudom)
  • MacrosTheBlack
    Mi abban a dicstelen, háború volt, nem? Katonai objektumot semlegesíteni nem olyan mint civileket eltüzelni.
  • szombat
    RAID :D:D
  • nearo
    Vasmacska...
  • kukacos
    A cikkben belinkelt BBC hír említi a denevéreket és a macskákat. A macskák nekem is újak, a denevérekről már hallottam más forrásból. Sajnos az állatok egyelőre nem igazán váltak be a harctéren, szerencséjükre :)
  • uniu
    Ugy erzem en is, hogy kisse "bertasandoros" lett a cikk. Idomitott kutyak miert ragnak le a terhuket? Hacsak telleg nem 50kilos volt...
  • immovable
  • Helcat
    Én még csak említés szinten sem hallottam sem a macskás, sem a denevéres kísérletekről. Ráadásul mindkettő rettentő nagy marhaságnak hangzik:

-Kapitány, macska a vízben! Ráadásul ezek a fránya angolok még egy 500kg-os nehezéket is rákötöttek!
    -Ne törődjön vele Hans, nem hallja milyen kétségbeesetten nyávog? Húzza azonnal a fedélzetre!

A denevéres dolog se tűnik kisebb hülyeségnek, egy európai denevérre max. pár grammot lehetne függeszteni. De még egy repülőkutya sem vihet többet 10-20 dkg-nál (saccra, nem próbáltam).

Nem véletlenül valami álhírt nézett be a cikkíró?

Az orosz tankelhárító kutyákról viszont én is hallottam, bár úgy tudtam, hogy a fő probléma velük az volt, hogy nem tudták megkülönböztetni a saját és az ellenséges harckocsikat. Nyílván kínos volt, mikor egy T-34-hez futottak oda...
  • fawcet
    Kígyó a bevált orgyilkos fegyver. :)
  • pedrohsi
    a németek meg minden eléjük kerülő kutyát lelőttek, miután megtanulták, hogy némelyik robban:(

mondjuk az meg német szokás volt, hogy aláaknázták az elhagyott reptereket - az oroszok erre német hadifoglyokat hajtottak át rajtuk, mire a németek felhagytak a dicstelen gyakorlattal
  • JimKirk
    muhaha!:)
  • greg971
    NO COMMENT
  • Szefmester
    jelen álláspont szerint fénykardot mint olyat nem lehet előállítani... de ha plazmát formáznánk meg mágneses erővel kard formára úgy már menne... csak a legkissebb probléma az egészben hogy egy paks erejű energiaforrásra lenne szükség hozzá. tudom off volt.
    de miért kell a háborúra költeni ahelyett hogy megszüntetnék azokat.
  • Macc
    Hat en meg bush-t dobnam ki egy repulobol egy hordoval... Amint foldeterne menne az olaj utan!
  • jalsomm
    Nem nagy SW fan, de az SW-ben sehol se használnak lézerkardot...fénykard az officiális neve. :) Nem szabad elveszni a részletekben, az SW egy mese, aki mást lát benne magára vessen, de ez mar offtopic.
  • teddybear
    Az oroszok a II.Világháborúban kutyákhoz kötött aknákkal próbáltak a német tankokra támadni. Nem sok sikerrel persze. A kutyák azonnal lerágták a csomagot magukról.

Más. Stanislav Lem a Summae Technologiae című művében erről kb. fél évszázada írt. Mármint a kiberrovarok katonai felhasználásáról.
  • bld
    amúgy legjobb tudomásom szerint az oroszok már használtak állatokat sikeresen és ugyanúgy delfineket csak arra tanították be őket h a testükön hordott bombával hajtsanak végre öngyilkos merényleteket azt nem tudni h mennyire volt sikeres:)
  • Lame
    Belekotsz egy mesebe, hogy nem hiheto?
    LOL!
  • Totinkhamon
    megvalósult-at akartam írni
  • Totinkhamon
    Egyébként 1-2 éve már volt hír hogy ez megvalósulét és pont csótányokat tudtak is valamilyen mértékben irányítani.
    A másik: lám-lám, az Egyesült Államok se volt volt rest nemtelen eszközöket bevetni a háborúk megnyerése érdekében (agent orange, nukleáris fegyverek, meg a cikkben felsoroltak...).
  • schrank
    hát ez a hihetőbb jövőkép nem a pedig lézerkard meg a birodalmi lépegető ha valaki full idióta akkor az a SW világának megalkotója ahol lézerkardal lehet májerkodni lézerlőfegyver előtt
  • wanek
    Agyament dolog.
  • Darkoo
    Hmm érdekes...Emlékeztek az Ötödik Elem című filmre,ahol egy csótányra raktak egy mikrokamerát,és kihalgattták vele az ellenséget?MEgvalósúlni látszik a dolog..éS még sok más is