608
  • Csocso a daffos
    Sziasztok!

Én is szeretnék hozzátok csatlakozni.Schumi egy nagy egyéniség kár hogy visszavonul és nagy ürt hagy magaután,de én is teljes mértékben elfogadom és beletörödök.Bevallom öszintén amikor bejelentettet egy kicsit megált körülöttem az élet,de ahogy mondják az életnek menni kell tovább sajna nélküle (mármint pilota).Én azon kevés emberek közé tartozhatok akik találkoztak vele.Én személyszerint a Hungaroringen 2004-ben.Nekem talán ezért is nehezebb,mert akkor egy álom vált valora.15 évet nem egyszerü így végig csinálni a csucson ugyhogy ezért le a kalappal elötte,sokat kell várnunk egy ilyen emberre.Én bevallom sajnálom hogy a Raikönen szerzödtették a helyére mert nem nagyon szeretem,de bizok benne hogy alakul.Schumi miatt én már Ferraris vagyok és az is maradok örökre talán.

Nagyon szépek köszönjük Schumi amit adtál ebbe a 15 évbe.
  • fb2
    Na "egy kicsit" off topics, de vegre a fiam web oldala att lett alakitva, es az uj valtozat mar font van. Nezzetek meg ha van kedvetek. Novemberben lessz egy par videok is a versenyeirol.....web oldal
  • fb2
    :))))
  • B0B0
    Ne legyél annyira elájulva attól az Alonsotol. Tavaly is csak azért lett bajnok, mert sorozatosan szerencséje volt, hullottak kelőle az emberek. Ez idén is igaz volt, túlságosan hozzászokott, hogy az ölébe hull a győzelem, és az elkényeztetett ficsur ezt nem tudja kezelni. Mit vársz tőle. Egy nagy ygerek. 25 éves és nem volt senkinek sem ideje megnevelni
  • fb2
    Mit fog Michael csinalni jovore? Megvaltoztatja a nevet Michael Schumakkinen re, es iranyitja a Ferrari't a WRC be...
  • fb2
    milyen erdekes hogy Mr. Alonso milyen vadolasokkal jott elo a spanyol radion Michaelrol. Ahol kijelentette, hogy Michael gyors versenyzo, de a legrossabb Sportember amit Formula One a mai napig latott... Ez nagyon ugy tunik nekem hogy Alonso nem birja a nyomast, es itt dobalja az ov alatti uteseket. Azt is elbirom kepzelni, hogy miket fog mondani amikor Michael elmegy. Igaz hogy Alonso nagyon komoly mikor a kormany mogott ul, de nagyon gyerekes mikor interview rol van szo..
  • fb2
    ok, ok.. majd meglatjuk. Annyi biztos, hogy Michael az nem olyan alak, aki az asztal mogott ulne egy irodaban a Ferrari csapatnal....talan az O sajat csapatanal igen...
  • pauly
    áh,kizárt hogy visszajönne versenyezni :)
  • gordon 24
    Én sem hiszem:. Szerintem ez a döntés végleges. Ugy gondolom hogy két lehetőség van. Vagy a Ferrarinál betölt egy postot hiszen ugy van hogy lehet hogy Todt is elhagyja az f1-et. Vagy ő is mint a legtöbb volt f1-es pilota elmegy a DTM-be versenyezni. Én ennek örülnék megint elverhetné Hakkinent...
  • hunbasser
    nem fog visszajönni :)
    akkora befolyása van,h nem más mondja meg neki h "figyelj misi,vonulj vissza,öreg vagy",magától hozta a döntést,ebben biztos vagyok,és ezt jól átgondolta.sztem 2-3 évig otthon pihenget,utána meg a ferrarinál betölt vmi pozíciót,esetleg raikönnen managere lesz XD
  • fb2
    valami azt mondja nekem, hogy Michael nem fog teljesen nyugdijba menni.... Legalabb marad a Ferrarinal mint teszt driver, vagy meg unja magat egy ev utan, es rajonn arra hogy tull koran lepett ki. Szerintem a dontese nem magatol jott, itt valaki\valami ra szoritotta erre.. Ferrari? Feleseg? ki tudja, de nem lennek meglepodve, ha Michael az egy ev semmit teves utan azt mondana hogy "fuck it man...I'm back" es vissza jonne versenyezni, de nem Ferrari val..... Velemenyetek?
  • mflex #196
    Alonso: a sport lesz az új főszereplő

Az elkövetkezendő esztendőben már biztos, hogy csak egy világbajnok vesz részt a Formula-1 megmérettetésein. Michael Schumacher az évad végén visszavonul. Fernando Alonso elárulta, hogy Schumi hiányozni fog neki, ugyanakkor nem titkolta, hogy változást remél távozástól.

"Sokan, akik foglalkoznak a Formula-1 történéseivel nem nagyon örültek neki. Az egyik főszereplő elhagyja a színpadot. Elveszítünk egy bajnokot, hiányozni fog. Nagyon sok rekordot döntött meg, egyedülálló pályafutás. De talán a távozását követően a[b] Formula-1 újra a sportról és nem egy emberről szól majd

Hát én ezt faxit legszívesebben lehánynám,nagyképű mákos
  • B0B0
    Ez a kép jól példázza majd az idényt a végén:
  • Dying Soul
    Finn gyerek, finneknél nagy szeretetnek örvend a vodka.
  • fb2
    Ha mar egy uj karaktert kell keresnunk, akkor azt mondom hogy Nico Rosberg nagyon ott van. Gyors is, meg alja magat a laban megha Webber a team tarsa, es meg fiatal. Nem hiszem hogy Michaelt valaki valaha hellyettesiti, az biztos.
  • Norbi7
    Van benne valami.
  • B0B0
    Nagyon sok Schumi-rajongó Massát fogja preferálni jövőre
  • Norbi7
    Hát én is voltam már hülye iluminált állapotban, ilyen az ember. egyébként én Kimit csípem.(persze ilyenkor már könnyebb kimondani, tudva hogy Schumi visszavonul, de számomra Michael marad a legnagyszerűbb pilóta és ezen nem változtathat semmi) Én egyébként azon az elven vagyok hogyha már nézem a Forma 1-et akkor szurkolnom is kell valakinek, aki pedig Kimi lesz!
    De a No.1 SCHUMI!!!
  • fb2
    Hogy fair ek legyunk Kimi irant, az is igaz hogy 2003 ban, Michael es Ralph ugy be-alltak a Michael VB unneplese utan, hogy kidobtak a TV keszuleket a hotel bol az emeletrol... :)) Ez viszont nekem tetszett.. haha
  • Norbi7
    Azt én is láttam, hát feltöltött rendesen!
  • fb2
    ebben igazad van hogy a penz erdekli foleg...meg az ivas....mert allitolag iszik mint egy hal, es oszinten megmondva, 26 evesen mar dupla tokaja is van.Persze a kemeny ivas nem segit. Van egy video a 'yourtube' on ahol ugy be van allva mint egy allat, es pofara esik a yaht jan... haha. Schumi 37 evesen jobban nez ki (edzettebb) mint Raiky 26 evesen az biztos.
  • B0B0
    Detto!
  • hunbasser
    igen,erre a raikönnen fanok azt mondják,h "maximalista",és ezért szeretik -.-
    nem tudom h ezzel a köcsög gyerekkel h tudok majd megbarátkozni,sztem sehogy,jövőre Massa a No.1
  • B0B0
    Raikkönen a Häkkinen iskolát követi: féltégla a gázpedálra, azt hadd menjen. Csak van kettejük közt egy óriási különbség: Häkkinen éveket nyomott le egy csapatnál, Raikkönen viszont mindig a pénz után megy, ezért gyűlölöm. Kis pénzsóvár g........
  • hunbasser
    egyszóval kimi lekvár :) és megalszik a tej a szájában.de rühellem ezt a stílust.bár már egyszer-kétszer láttam mosolyogni,de nem jellemző.
  • fb2
    Eggyet ertek veled teljesen. Michael epitette fel ezt a nyero csapatot. Emlekezz vissza a 90 es evek elejere..... Azota Ferrari 180 fokot fordult a jo iranyba. Kimmi biztosan hogy egy gyors versenyzo, de szerintem nincs benne a leadership, vagyis az hogy o vezesse a csapatot. Nekem ugy tunik, hogy Kimmi csak tesztel, bele-ul az autoba, es megy versenyezni..ami teljesen tokeletes, de ahoz hogy egy csapat nyero legyen, ennel tobb kell. Az sem tetszik ahogy Kimmi mumble, vagy 'motyog'. Az angolja erthetetlen, es nagyon monotone, mintha az egesz beszede csak egy nagy, es hosszu mondat lenne. Na persze ennek semmi koze a vezetesehez, es ez csak az en sajat velemenyem. Igazan megmondva, szerintem nagyon nehez lessz hellyettesiteni Michaelt, es talan lehetetlen is. Ismet, nem azt mondom hogy Kimmi nem jo versenyzo, de mindent ossze hasonlitva nem jon Michael kozelebe.
    Massa? Persze... Jean Todt fia a Massa Managere mar 2000 ota. Szoval persze hogy nagy a tamogatas Massa irant. Szerintem Massa sem jobb, sem rosszabb mint Rubino, sot....
    Minden esetre, F1 nem lessz ugyanaz Michael nelkul.... az biztos
  • Norbi7
    Gyönyörűen szoltál!
  • blaze
    Én is nagyon sajnálom, hogy Schumacher abbahagyja, de remélem ezt 8Xos világbajnokként teszi meg. Nem tudom, miért, de én valahogy a Massát nem érzem olyan nagyon erősnek, nem utálom, de valahogy nem látok benne elég "tüzet" és talán emiatt nem fogom tudni elfogadni, mint 1 számú kedvenc. A "jégembert" meg nagyon utálom.
    Arra azért kiváncsi leszek, hogy fog menni a Ferrarinak Sumi nélkül, mert ugye azért volt beleszólása a dolgokba, magyarán szólva én úgy látom, hogy kb 80%-ban neki köszönheti a Ferrari az elért eredményeket.
  • mflex #179
    Azt hiszem ez az üzenet ebből a topickból nem maradhat ki!

[b]"Mindig szomorú pillanatokat kell átélnünk, ha egy kivételesen tehetséges embertől kell megválnunk, dolgozzon, alkosson ez a valaki, az élet bármely területén. Azok az emberek, akik éveken át képesek millió másnak örömöt okozni a szereplésükkel, vitán felül a legértékesebbek közé tartoznak, és a maguk után hagyott üresség úgyszólván betölthetetlen.
    Így van ez most is, így érzek jómagam is.

Michael Schumacher, aki a Forma-1-ben eltöltött 16 év során minden lehetséges rekordot beállított és megdöntött, az egyelőre még „csak” hétszeres világbajnok bejelentette, hogy amikor 2007-ben Melbourne-ban felbőgnek a motorok, Ő már nem fog volán mögött ülni, és többé már nem lehet vele számolni, nem kell tőle tartani.
    Azonban a sportágon belül és kívül egyaránt emblametikus figurává vált versenyzőt, rengeteg feltörekvő fiatal tehetség példaképét biztosan nem fogjuk elfelejteni, hisz sporttörténeti szerepe eredményeit tekintve megkérdőjelezhetetlen. A kerpeni srácból legenda lett, ő az, aki minden maximumot kihajtott képességeiből, és elmondható, hogy a sportágban töltött időszak alatt tiszteletreméltó magabiztossággal verte tönkre az aszfaltcsíkokon rendre felbukkanó, trónkövetelő ellenfeleket. Nem lenne helyes azt mondani, hogy egy legenda ért most véget. Mert Schumacher szellemisége mindig jelen lesz a Forma-1-ben, a Ferrarinál eltöltött évek, az istállón belül kialakult rendkívüli profizmus, céltudatosság, és az, az iszonyatos erejű lendület, amely egyebek mellett Michaeltől elválaszthatatlan érdem, maradandó érték. A példakép új mércéket állított fel, új kihívásoknak kell megfelelniük azoknak, akik utána jönnek, és így valóban: Ha Ő maga távozik is, irigylésre méltó eredményei, a többi versenyzőt bizonyára hosszú időn keresztül motiváló rekordjai, az a hihetetlen széria, amely a sportág szinte külön műfajává, klasszisává tette őt. Itt marad velünk, és mindenkivel, aki többé, vagy kevésbé ebben a benzingőzös világban él. Mindez ott lesz továbbra is minden pályán, mintha az a hosszú lista, amely érdemeit méltatja, maga lenne a mindenki által elérni vágyott befutó, a Cél.

Voltak nehéz pillanatok, sőt, akadtak olyan futamok is, ahol a Példakép nem mindig úgy viselkedett, ahogyan azt egy igazi sportemberről elvárnánk. Ám ne feledjük: Nincs olyan ember, aki soha ne botlana meg, és ha végül mérleget vonunk, a pozitívumok többszörösen nyomnak a latba.

Azt hiszem, nem csak azt az örömöt köszönhetjük meg Michaelnak, amit a rajongói éreztek, amikor megnyert egy-egy futamot, vagy magát a világbajnokságot. Az Ő személye, kivételes tehetsége, tudása, profizmusa révén – talán túlzás nélkül állítható -, milliók lettek kíváncsiak erre a fantasztikus sportágra, milliók számára vált szórakozássá a futamok, az idények végigkísérése, és talán ezrek számára nyújthatott pusztán személyisége, viselkedése okán egyfajta példaképet, követendő példát.

Az abszolúte pozitív értelemben veendő, 100%-os Sportember mivolta számomra megkérdőjelezhetetlen. Amikor minden addigi rekordot megdöntött, minden trófeát elnyert, minden babért learatott, Michael akkor sem fáradt bele, nem fásult el, és mikor nehéz időszakok köszöntöttek be, nem adta fel, sőt… Kitartása és töretlen optimizmusa, bámulatra méltó teljesítményekre sarkallta, felülmúlva néha már-már önmagát is.

Távozása egy korszak végét jelenti. A Schumacher-korszak ér véget, és ezzel Michael lezár egy történelmi szakaszt, amelyet követően a Forma-1 többé bizonyosan nem lesz ugyanolyan, mint vele volt. Bizonyos, hogy a következő idényben nem lesz pótolható a hiánya, még akkor sem, ha egy olyan nagyszerű és tehetséges fiatalember veszi át a stafétabotot, mint Kimi Raikkönen. Ezután nem kell Michael-al számolni, nem bukkanhat elő az egyik kanyarból eszelős sebességgel, hirtelen rátapadva ellenfelére, és soha többé nem drukkolhatunk neki, hogy még utoljára tanítsa móresre a szemtelenkedő, hamar beképzeltté, önteltté váló ifjoncokat. Nem láthatjuk majd az egész pályafutása alatt csodálatraméltó frissességben megőrzött, a futamgyőzelmei alkalmával mindannyiunk által, minden alkalommal csodált, szinte gyermeki örömét sem.

Schumacher búcsújával a Forma-1 igen fontos, szinte már szerves része is távozik. Minden esetre remélem, hogy eredményei, sporttörténeti jelentőségű, bravúros szereplése valóban példaképpé teszi őt a következő nemzedékek szemében, és ilyesformán, öröksége révén Michael Schumacher szellemiségéből mégis marad valami a pályákon, a boxutcákban, a pódiumon, a versenyzők fejében.

Michael, köszönjük ezeket, a fantasztikus éveket, köszönjük mindazt, amit tevékenységeddel adhattál másoknak. A nyolcadik világbajnoki cím megszerzése utáni időszakra pedig jó pihenést kívánok Neked – megérdemled.

[nagy]Egy Raikonnen-szurkoló"
  • B0B0
    Totál mértékben egyet értek veled. Nem szeretem azokat akik a pénz után mennek folyamatosan. Mérget veszek rá, hogy 2009 után is csapatot vált.

Schumacherért nagyon nagyon kár! A Forma 1 valaha volt legnagyobb versenyzője, ikoni példa lehet mindenkinek a motiváltásága, kitartása (15 éves pályafutása során mindössze 3 (!) csapatban volt), eredményei magáért beszélnek. Soha többé nem lesz mégegy ekkora pilóta! Most, hogy visszavonul, nem tudom kiért fogok szorítani, Kubica nagyon szimpatikus, de azt hiszem, Massa lesz az "én emberem". A Ferrarit nem értem mi a francnak igazolnak le egy olyan embert, aki állandóan széthajtja a kocsit. Massa van olyan jó, mint Raikkönen, na de sebaj. Remélem Felipe megmutatja ki is ő!
  • Bandee1987
    ebből is látszik, hogy Ő az igazi Schumi-fan!!!
    Maximális respect
  • Hajnalcat
    Sajnálom, hogy visszavonul :((, de főleg a barátom van nagyon elkenődve. Mikor a beszédet mondta a verseny végén, akkor a barátom nekiállt sírni, nekem meg úgy kellett megvígasztalnom.
  • hunbasser
    jövőre massanak fogok drukkolni elsősorban,raikönnennel nem nagyon fogok tudni megbarátkozni
  • Norbi7
  • drobee
    Ja, helyébe megvenném a Ferrarit ;)
  • drobee
    Remélem ezt a nyolc vb címet (előlegezzük meg egy ekkora versenyzőnek) senki se fog megdönteni, vagy csak sokára egy fiatal ferraris tehetség :)
    Szép volt Schumi! Minden!
  • Bandee1987
    ide is beirom, amit a forma-1be beirtam:

Mit is lehet egy ilyen pillanatban mondani?
    Az egyik szemem sír, a másik nevet.

Én nagyon bízom benne, szinte biztos vagyok, hogy Schumi nyolcszoros világbajnokként vonul idén vissza.
    Jövőre pedig Kiminek és Felipének fogok drukkolni, Kimiben pedig nagyon fogok bízni.

KÖSZÖNÜNK MINDENT SCHUMI!!! TE VAGY A LEGNAGYOBB!!!

Ui: És remélem még visszatérsz a jövőben a Forma-1be bármilyen másfajta posztban. :)
  • Norbi7
    Hát el sem hiszem hogy tényleg visszavonul! Remélem azért jövőre és utánna is ki fog járni a versenyekre!
  • gordon 24
    Hát visszavonul.. Nagyon sajnálom. Kár érte de megértem. Idén meglesz a 8-dik király....
  • Norbi7
    Meglessz a 8. nagyon úgy néz ki!