NSL-Egyesület

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jaaaj, ne akadlyatok már fenn ilyeneken 😊)) Egyébként is csak végsõ esetben használok kocsit, nem az én életformám 😊

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

kemszi2
na ez egy kis kiegészítésre szorul😊 még minig nagyobb az esélyed a túlélésre.......sry
kemszi2
de még mindig nagyobb az esélyed 160nál egy ugyanabba az irányba haladóval ütközni,mint 60-nál egy szembejövõvel
100-nál is nagyobb túlélési esélyed van, mint 130-nál. Akkor miért a 100-ért harcolsz az autópályákon?
Mégegyszer lassabban: Én azt mondtam, hogy 130-nál nagyobb a túlélési esélyem mint felette. Trafikat kellene egyre több helyre telepíteni, hadd fényképezzen rendesen aki gyorsan hajt az meg fizessen mint a kisangyal.

kemszi2
én egy olyan kocsiban azért 100felett sem érezném magam bizonságban
Engem anno egy ilyen akart elkenni a horvát pályán. A belsõ sávban ment 140-el, mondván annál úgysem megy gyorsabban semmi. 2percig mentem mögötte, aztán kihúztam jobbra, és elkezdtem megelõzni. Õ meg gyorsított. Jobb sávban párszáz méterre elõttem teherautó, aszitte fennakadok majd úgyis. Kénytelen voltam visszapakolni egyet, 7000, aztán pá. Próbált követni, de 160 felett gondolom már veszélyben érezte magát azon a futómûvön 😊
kemszi2
naja.😊
Az viszont nagyon komoly volt a videok között az nsl-en,mikor 140-nél elõször egy suzuki wagonr+ elõzte meg a kislotust😛
Az viszont biztos, hogy a tartós 160-hoz nem árt a 3 sáv.
Ausztriában is elég rendszeres, hogy kalapos falusi Werner a C190D mercijével 90-el kiszüttyög a belsõ sávba úgy, hogy tükörbe se néz, mögötte meg nem tudja az ember, hogy hova fékezzen hirtelen.
kemszi2
és ha így nézzük még a baleset veszélye is csökkene!mert ha vki mondjuk vki két kamion között kiszúr160-nál egy rendõrt,az általában,fékez,méghozzá elégkeményen,és erre viszont nem biztos hogy a mögötte jövõ reagálni tud
Pontosan.
kemszi2
jah értem...akkor a picsába a statisztikával.De ha nem kell statsiztika,akkor csináljunk mi is egy tesztet.Emeljük fel a sebbeség korlátot egy szakaszon 160-ra.Szerintem nem változna semmi,csak nem kéne félni a rendõröktõl annyira.
Ez nem érdekes, mert ezek konkrét számok. Itt csak a feltételezés számít, amit az ismerõs ismerõsétõl hallani lehet. Márpedig ha õ azt mondja, hogy NO-ban húdekultúráltan vezetnek, és MO-n minden sokkal rosszabb, akkor az úgy van. Nem kell ide statisztika, meg logika.
Szal nem kell legalizálni a mostani helyzetet (hogy a többség nem tartja be a 130-at, hanem 130-160 között megy), mert attól az õ élete veszélybe kerül 😄
kemszi2
Egyébként még most ott tartunk,hogy össze kell szedni 50ezer szavazatot,hogy az országgyûlés elé kerüljön
kemszi2
Mi szerintem no limit-nél is tartanánk a 160-at.
Ha már alá kell támasztani a dolgokat,akkor nézzük a statisztikát:mo-n minden 24. baleset történik autópályán!A legtöbb baleset lakott területen belül történik, 7-szer több halálos kimenetelû mint az autópályán
Németország - Baleseti statisztikák

* Minden 15. baleset történik autópályán, ez a balesetek 7%-át jelenti
* A halálos balesetek 12%-a az autópályán történik
* A legkevesebb baleset az autópályán következik be
* A legtöbb baleset lakott területen belül történik, több mint kétszer annyi halálos kimenetelû mint az autópályán
* Lakott területen kívül történik a legtöbb halálos baleset baleset, ötször annyi mint autópályán
Placebó
JA látom te Borg vagy, asszem ez elmond mindent és megmagyarázza az egysíkú és talán a sebességtõl beszûkült látásmódod...😊

Az emberi élet védelmében, a magyar mentalitást és szokásokat szem elõtt tartva én indokoltnak tartom az autopályán a sebességkorlátozást, és annak betartatását is.

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Placebó
Jobbról szoktál elõzni?

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Galy
..feltételezésekre 😊
Galy
Te a tapasztalatokat átminõsítetted "feltételesékre".
ezek után no comment...

Hol? Én csak feltételezéseket, meg "imerõstõl hallottam" jellegû dolgokat láttam.
Galy
én már érveltem...
Aha, tehát ha 130 a limit, amit az autósok több mint 50%-a túllép (ausztriában is, jéé..) 160ig, akkor biztonságban vagy. De ha 160 a limit, és mennek 160-al akkor nem. Ráadásul úgy mennek 160-al, hogy közben nem a trafit lesik, hanem a forgalmat. De biztos van logika abban is, amit te irtál 😊
Nem az én érveimre várunk 😊
130- nál még van egy kis túlélési esélyem. Én nem szeretnék vitatkozni mert a mi álláspontunk szöges ellentétben van. Nem akarlak én meggyõzni téged (engem se lehet). Én jobban érzem magamat ha megvan ez a limit, akinek meg sietõs dolga van az egész egyszerûen induljon el elõbb. Aki meg a kocsiját tesztelné ott a hungaroring, vagy vannak erre alkalmas versenyek is. Biztonságos közlekedés tudom, hogy nincs de a felesleges kockázatokat meg nem értem miért kellene bevállalnom (Erre nem az lenne a jó megoldás, hogy ne menjek autópályára remélem.). Köszi, hogy meghallgattatok.

Galy
Mondassz is valami témábavágót, vagy csak úgy itt vagy?
😊
Kétségtelen.
És? Milyen különbséget vélsz felfedezni a 130-as limit melletti viselkedése, és a 160-as, vagy a limit néküli között?
Biztos rendkívül részletes pszichológiai tanulmányt fogunk hallani az összefüggésekrõl 😊
Galy
Amit írtam, azt a saját tapasztalataimmal támasztom alá.
Élten külföldön is, nem légbõlkapott dolgokat írok le.

Persze. Az a városi fog kimenni az autópályára aki még a zebrán is el akar ütni.

Esetleg magyarul is menne, hogy mire akarsz kilyukadni?😄
Mert a városi megy-é ki az autópályára?

Nézzél majd ki németországba egy kicsit, ahol az autobahnon akkor is letolnak a belsõ sávból, ha 200-al mész.

Senki nem mondta, hogy MO-n tökéletesek az autósok szokásai, de hogy bárhol máshol jobb lenne a helyzet, az pusztán alaptalan feltételezés.
És miért vonod egy kalap alá a városi közeledést az autópályával? Itt van az alapvetõ hiba. Nem a városban fogják feloldani a sebességlimitet.
Milyen igazam? Én nem állítottam semmit, csak te. Szal nem nekem kéne alátámasztani amit irtam...
kemszi2
Mert körülbelül ennyi az átlagsebesség az autópályán akárhogy is nézzük
kemszi2
No speed limit-nek kicsi az eséje.Viszont tényleg feljebb kéne emeleni a sebesség határt 160km/h körüli sebességre
Ch_Slater
hát sajnos én is úgy látom, hogy nem a legfeljettebb a magyar vezetési kultúra. ha szépen akarnám kifejezni magam, akkor azt mondanám, hogy idióta pöcsök vannak az utakon (tisztelet a kivételnek, mert az mindig van).
1 évet éltem Londonban és miután hazajöttem, többször is majdnem elcsaptak (és nem azért mert a rossz irányba néztem<#idiota>). hanem azért mert hozzászoktam, hogy ha zebrára lépek (igazándiból, ha már megközelítem), akkor az autós megáll. mindig.
itthon már a sáv felénél kell toporognom és még akkor is elhúznak elöttem meg dudálnak és hülyének néznek. mert mindenkinek olyan rohadt fontos dolga lehet.
és sajnos már ültem is olyan autóban, aminek a vezetõje így reagált a zebrán átkelni kívánóra: "..Nehogymá' átengedjem. Tud várni, nem?..."
Szóval szumma. amit kint láttam, az az hogy a közlekedésben részt vevõk tisztelik egymást (általában, mert ott is vannak kivételek). itthon a tiszteletnek nyoma sincs, csak törtetne mindenki, ahogy gázpedál kerül a lába alá. és szerintem a vezetési kultúra itt kezdõdne: a tiszteletnél...
beszéltem.

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Placebó
Gyerekek nemrég ültünk át Wareszról Ajudiba, mindenki tojja neki mint állat, néha én is és meg is rémülök magamtól. Szal ha van sebességkorlátozása akkor egy kamion elõzésnél 140-nél nem villog le a bõrnyakú az S8-asával aki szitálva fékez az imént említett sebességre mögéd, és ugratja rád a hûtõrácsot, mert joga van hozzá. Így is agresszívek a magyarok az autópályákon, hát még akkor. Nem kívánom én azt a korszakot, ahol 17 éves frissjogsisok elõznek be 190-el a leállósávon, veszélyeztetve pl egy családos autóst.

Ezzel egyetértek, máshol sem tartom jó ötletnek a no limitet.

kemszi2
De ilyen emberekkel bárhol lehet találkozni,nem csak mo-n
Én csak annyit mondok, hogy osztrákokhoz közeledve egyre normálisabbak az autósok és igazat tudok adni Galynak. Csak egy példa: Ha sopronban lelépek a zebrára képzeljétek el megállnak az autók,vagy ha picit nagy a forgalom akkor is, ott már látszik valami a vezetési kultúrából. És ezzel nem tudsz vitatkozni mert ez így van!!! Errõl ennyit.

Galy
Most te dobálózol, támaszd alá az igazad, lehetõleg statisztikával...
htx
És hol a statisztikai kimutatás eme magasztos "feltételezésekre"? És hol a másik oldal tényállása, ahol szerinted minden olyan kultúrált?
Ja tudom, az ismerõs anyósának az unokaöccsének a barátnõjének az egyik rokona már látott meg hallott ezt meg azt.
Élj kint egy évet. Majd utána nyilatkozz.
Tudod vannak olyan emberek akik az NFS sorozaton nõttek fel. És nagyon nem szeretnék ilyen emberekkel találkozni az autópályán amikor a családomat viszem valahová. Csak ezért!

Galy
persze:

van oktató ismerõsöm, állítása szerint a forgalomban lévõ jogosítványok kb. fele lett kiadva olyan embereknek, akik se elméleti, se gyakorlati oktatáson nem vettek részt.

De elég csak kimenni forgalomba, 10 autósból 5 nem ismeri az indexet, zippzár elvrõl nem is hallottak, két sávból hármat csinálnak, és még sorolhatnám...

alap dolgok hiányoznak a magyar vezetési kultúrából, amig ezek nincsenek pótolva, addig felesleges bármirõl beszélni.
Nyugodtan írhatsz példát... ha csak egyet is tudsz esetleg.
Galy
te csak tudod...
hogyne, mimás... 😊
Galy
ugyanmár, én nem dobálózom, ez tapasztalat
Igen, sokan szeretnek dobálózni ezzel a baromsággal, mert igen egyszerû kijelenteni, aztán ráhagyni hogy így van...