NSL-Egyesület
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Az viszont nagyon komoly volt a videok között az nsl-en,mikor 140-nél elõször egy suzuki wagonr+ elõzte meg a kislotust😛
Ausztriában is elég rendszeres, hogy kalapos falusi Werner a C190D mercijével 90-el kiszüttyög a belsõ sávba úgy, hogy tükörbe se néz, mögötte meg nem tudja az ember, hogy hova fékezzen hirtelen.
Szal nem kell legalizálni a mostani helyzetet (hogy a többség nem tartja be a 130-at, hanem 130-160 között megy), mert attól az õ élete veszélybe kerül 😄
Ha már alá kell támasztani a dolgokat,akkor nézzük a statisztikát:mo-n minden 24. baleset történik autópályán!A legtöbb baleset lakott területen belül történik, 7-szer több halálos kimenetelû mint az autópályán
Németország - Baleseti statisztikák
* Minden 15. baleset történik autópályán, ez a balesetek 7%-át jelenti
* A halálos balesetek 12%-a az autópályán történik
* A legkevesebb baleset az autópályán következik be
* A legtöbb baleset lakott területen belül történik, több mint kétszer annyi halálos kimenetelû mint az autópályán
* Lakott területen kívül történik a legtöbb halálos baleset baleset, ötször annyi mint autópályán
Az emberi élet védelmében, a magyar mentalitást és szokásokat szem elõtt tartva én indokoltnak tartom az autopályán a sebességkorlátozást, és annak betartatását is.
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
Biztos rendkívül részletes pszichológiai tanulmányt fogunk hallani az összefüggésekrõl 😊
Élten külföldön is, nem légbõlkapott dolgokat írok le.
Senki nem mondta, hogy MO-n tökéletesek az autósok szokásai, de hogy bárhol máshol jobb lenne a helyzet, az pusztán alaptalan feltételezés.
1 évet éltem Londonban és miután hazajöttem, többször is majdnem elcsaptak (és nem azért mert a rossz irányba néztem<#idiota>#idiota>). hanem azért mert hozzászoktam, hogy ha zebrára lépek (igazándiból, ha már megközelítem), akkor az autós megáll. mindig.
itthon már a sáv felénél kell toporognom és még akkor is elhúznak elöttem meg dudálnak és hülyének néznek. mert mindenkinek olyan rohadt fontos dolga lehet.
és sajnos már ültem is olyan autóban, aminek a vezetõje így reagált a zebrán átkelni kívánóra: "..Nehogymá' átengedjem. Tud várni, nem?..."
Szóval szumma. amit kint láttam, az az hogy a közlekedésben részt vevõk tisztelik egymást (általában, mert ott is vannak kivételek). itthon a tiszteletnek nyoma sincs, csak törtetne mindenki, ahogy gázpedál kerül a lába alá. és szerintem a vezetési kultúra itt kezdõdne: a tiszteletnél...
beszéltem.
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
Ja tudom, az ismerõs anyósának az unokaöccsének a barátnõjének az egyik rokona már látott meg hallott ezt meg azt.
Élj kint egy évet. Majd utána nyilatkozz.
van oktató ismerõsöm, állítása szerint a forgalomban lévõ jogosítványok kb. fele lett kiadva olyan embereknek, akik se elméleti, se gyakorlati oktatáson nem vettek részt.
De elég csak kimenni forgalomba, 10 autósból 5 nem ismeri az indexet, zippzár elvrõl nem is hallottak, két sávból hármat csinálnak, és még sorolhatnám...
alap dolgok hiányoznak a magyar vezetési kultúrából, amig ezek nincsenek pótolva, addig felesleges bármirõl beszélni.