453
Onimusha: Dawn of Dreams
  • Fyrex
    figyelj vannak alapvető forum szabályok, szal nem nyithatsz elvileg onimusha topikot mivel már van egy, egyszerűbb ezt a topikot átneveztetni simán Onimusha topiknak, de ahogy gondolod
  • God of War
    No para Fyrex,8nap és kerek 1hópanja leszek az SG fórumon azt utána csinálok egy topicot amibe vagy irnak vagy nem(az is Onimusha lessz)mert ugye az új regek nem egy hónapig tárgytalan az új topic:)
  • Fyrex
    ez a hozzáállás vezet flémhez...jajj ugyis offnak veszed...nem akarjátok minden hsz elejére ezt odaírni?!

szóltam egy rossz szót arra mikor az előző részeket szóba hoztátok? egyáltalán nem, az off nem erről szól

egyébként az onimusha 2 nagyon jó gém, bár sok nem maradt meg belőle
  • Tinman #290
    Soki-val a négyzet és az X gomb egyszerre (ilyenkor üt egy bazi nagyot)... ezzel a madarakat is le lehet nyomni. Ha elkaptad őket egyszer akkor egy pár mp-re a földön fekszenek... és megint nyomasd ezt az erős támadást. Általában 2 ilyen csapás és végük.
  • ffxi
    aha!
  • God of War
    Már mint Realmsben?
  • ffxi
    Na árulja L már vki hogyan lehet könnye kinyírni a kártyás lebegőket Ohatsu nélkül.
  • Tinman #286
    Szerintem mi páran tartjuk életben a topicot szóval a témában szvsz szólj bátran... ha nem lehet, akkor nyitunk egy másikat.

A 2. részt sajnos már nem tudtam megvenni így maradt a hosszú -nagyon hosszú- letöltés torrentről, de baromira megérte! Amúgy kb. olyan 2.3 Giga lehet tehát 1 DVD.
    A 3. rész is van természetesen PS2-ön -sőr arra jött ki először!- csak mivel elég erős PC-m van ezért azon nyomtam végig (tökre tetszett az időutazás, Ako meg Jean Reno is.... frankó rész volt.)
  • God of War
    Ez jópár mondat volt:))
    Mennyit kostál a második rész?a három már nincs ps2-ön vagy?
    Én többet nem is szolnék mert baj lenne....
  • Tinman #284
    Fyrex: Ezt most biztos off-nak veszed, de ha jól megnézed 4-5 emberről van csupán szó akit érint a 4. rész, és ha mi nem szólunk hozzá akkor ez a topic elég csendes lenne. Remélem nem haragszol, hogy néha magáról az Onimusha sorozatról beszélgetünk és nem csak a 4. részről.

Ne haragudjatok de 1-2 mondatot mondanék az első részről ugyanis TEGNAP reggel vittem végig -egyszer már elkezdtem, de abbahagytam mert Final Fantasy elragadott.

Na szóval (pontokba szedem így könnyebb rá hivatkozni):

1. Rövid. Reggel leülsz, este felálsz. Ha jó a logikád és maximalista vagy 5 óra alatt lenyomható ELSŐRE. Ha a kényelmesebb tempót szereted akkor sem több 6 óránál!

2. Szórakoztató bár NAGYON Resident Evil feelingű és inkább túlélő horror -zenék, hangulat, hátterek egy része miatt - sem mint akció.

3. Relatív kevés helyszín szerepel benne. Igazából a kastély és környékét járod be... ha tippelhetek azt mondanám, olyan 100 helyszín van és ennyi.

4. Itt is van DARK REALM! És baromi könnyű! Mindössze 20 pálya és ha gyakorlott vagy -már pedig itt mind azok vagyunk, hiszen a 3. és 4. részen edződtünk meg- akkor akár 2. nekifutásra mindössze 30 perc alatt letolható.
    (Szvsz a legkönnyebb Dark Realm még a 3. részben van.)

5.Viszonylag kevés de meglepően nehéz rejtvények is vannak a játékban. Főleg a "VIZES" rejtvényt... gyerekek... az valami eszelős szivatás. Na nem azért mert annyira hú de nehéz, hanem mert nagyon kevés idő alatt kell egy nagyon sok lépésből álló rejtvényt megoldani és a legutóbbi mentési lehetőség vagy 3-4 percnyire van :-(

6.A főellenfelek röhejesen egyszerűek a 4. részéhez képest! Az alap fejszés nagy dög ogre genma több bosszúságot okozhat mint ákármelyik főellenfél!

7. Egyetlen másik karaktert irányíthatunk ő pedig Kaede... nagyon szimpi, nagyon kedves ninja leányka. Kicsit gyengécske, de szerethető kari. Szomorú vagyok, hogy a végén írják, hogy egy .......... ......... :-(

8. Sem ebben, sem a 2. részben nem lehet átlépni a cutsene-ket... a vizes résznél ez baromi kellemetlen.

Ha értékelnem kéne az 1. részt:
    Hangulat: 8/10
    Grafika: 7/10
    Zene, hangok: 8/10
    Szavatosság: 1/10
    Irányíthatóság: 5/10

Amint látjátok egy "jó" játékkal van dolgunk, de az irányítás elég kínkeserves, miután végignyomtuk szinte semmi nem készteti az embert arra, hogy újra elővegye.

Egy pár szót a 2. részről: ÉG ÉS FÖLD az 1. és a 2. rész. Mérföldekkel jobb a Samurai's Destiny mint a Warlords! Főleg amiatt, hogy tengernyi tárgy szerepel a játékban!
    Egy érdekességet hadd mondjak: Láttam az árusnál -és IGEN ezek valódi árusok! nem ám csak úgy lógnak a levegőben, oszt' shop opció!- egy tojást. Na mondom nem drága megveszem hátha jó lesz egy barátnak (mert hogy itt olyan dolgok vannak, hogy megőrültök :-). Végül is nem kellett sem a részeges daginak, sem a puskás manusznak és a ninja-nak sem. Eltettem. Jövök-megyek egyszer csak látom az inventoryban, hogy KISCSIRKE lett belőle! :-D Ez sem kellett egyiknek sem... megint intézem a missionöket, egyszer csak megint változás következett be: Egy tyúk lett a csirkéből! :-)
    Van jópár NPC a játékban és szűk korlátok között interaktívak is... egyik ürgét annyit piszkáltam, hogy kínjában adott egy Power Jewel-t csak már húzzak el :-)
    És még egy csomó ilyen kis jópofa dolog van a játékban, van jópár mini küldetes amik eszméletlenül megnövelik a hangulatot!

SZUPER ez a rész KÖTELEZŐ annak akinek bejött a 4. rész!
  • God of War
    hát ja na offnak vége további téma
    Onimusha Dawn of Dreams.
    A második résszel nem játsztottam de az elsö rész meg lessz kiváncsi vagyok mijen mert edig csak a hárommal játszittam de az nem zudom mijen ps2-ön mert én pc-én játszottam vele.A 225-ös és a 226-os hozászolásom off volt és az volt a gond de mind1.Na egyszó mint100 kiváncsi leszek az elsö részre ha megjön.
  • Tinman #282
    Engem hidd el ez nem zavar/zavart... az már sokkal inkább, hogy most abból lett a folyamatos off, hogy te mennyit írtál vagy mennyit nem. Mivel a témába vágóan írtál ezért szerintem nem volt off, de tök mindegy már na, mert ez a hsz-em is így full off lett :-)
  • God of War
    Most már abba hagytam a sok offot nem szeretnék és lenni itt a "fekete bárány" hogy mindenki azt mondhassa a hátam mögöt hogy jaj ez a GoW mekkora egy balf@sz mert hogy off hegyekkel árasza el a topicit.Ha valakit idegesitek az mondja meg és eltünök a képböl csak ennyi lenne és SORRY az offért.
  • God of War
    Miaz hogy itt is rámvan panasz?mért hol volt még?
  • Tinman #279
    Feltűnt valakinek itt a sok off közben, hogy az Onimusha 2. részében a főszamuráj harocsunak JUBEI YAGYU-nak hívják???

Ez azért qrva érdekes mert a ugye ebben a részben -Dawn of Dreams- Jubei Yagyu névvel a kisccsaj kerül mellénk. Azt vágom, hogy ő a Yagyu klán leszármazottja -sőt ha jól értem az ő nagyfaterjét kellett irányítani a 2. Onimusha-ban-, de azt nem értem, hogy miért lehet egyszerre NŐI és FÉRFI név is a JUBEI?

Ötlet?
  • Fyrex
    nem banoltatni akarlak, csak mivel én nyitottam a témát, kötelességemnek érzem hogy "rend és fegyelem" (:)) legyen, hogy aki új könnyen választ találjon a kérdésére és ne azt kelljen olvasni, hogy GoW azt kérdezgeti hogy holvannak többiek

azért vagyok "allergiás", mivel csak ő rá lehet itt (is) panasz különösebben

az meg hogy nem írok 1 hónapig nem elhanyagolás kérdése, csupán nem játszottam a játékkal, és nem akarom a topikot fölöslegesen terhelni olyan hozzászólásokkal, hogy gratulálok akinek végigvitték (egyébként hamár itt tartok akkor GRAT!!!) és hogy hogy egy napig nem irt senki

mint mondtam, hogylétkérdésekre és egyebekre ott a gumi meg a saját fórum, nem véletlenül van :)

GoW a privátra már nem válaszolok, leírtam ide mindent

ON
  • God of War
    Hát igen 4x irtam egy más ztán most 2xis tudom hiba.
    Ténleg igazad van neked is Fyrex meg neked is Ballor ha Banoltatni akarsz Fyrex akkor rajta nem hat meg.
  • God of War
    Hát igen soka hejyes irási hibán ez van.
    A 4.bekezdésedben engem probálsz védeni?Mert ha igen akkor kösz de nem kell.
  • ballor
    Akkor legyen itt egy nagyon OFF, de talán kell ide.

Az OFF-ok minden fórum életét nehezítik, igazán jó megoldást nem láttam még (a közvetlen OFF-ok azonnali törléséhez ember kell... Ennyi MOD a világon nincs.)

Az előbb átolvastam a Szabályzatot. Egyetlen egy pontot láttam ami talán ide is illik. "A kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy off-topic hozzászólások." ezért hozzászólás törlése járhat elvileg. Ha nagyon nem tetszik, akkor gondolom ez megtehető (nem tudom ki tud ilyet tenni, a nyitó, vagy a MOD, de ez mindegy jelen esetben).

Ami ebben a topikban látszik, hogy már-már allergiás vagy GoW-ra. Az utóbbi hozzászólásaidat tekintve leginkább vele foglalkozol. Holott talán itt rajtad kívül senkit nem zavart ennyire. Ha zavart volna, biztos beírják, de nem láttam ilyet (ha volt, benéztem). Április 14 óta (amikor szintén GoW-ot cseszegtetted), ápr. 28-án szóltál hozzá, na nem a témához, hanem GoW-hoz. Ahhoz képest, hogy a te topikod, jól elhanyagoltad.

Talán egy hibája van, azon kívül, hogy sok a helyesírási hibája (én meg rendszeresen keverem a betűket stb.), hogy lelkes, és érdekli a topik mozgása, és néha kis "hülyeségekkel" fel is hozza. Sőt, többször írt egymás után is. (Ahogy megjegyezted 4-szer is.)

Nekem nem ismerősöm, sem GoW, sem Te. Ezek csak egy kívülálló megjegyzései.
    Szóval a lényeg: ha megoldható a zavaró üzenetek törlése, akkor ezt meg kell tenni, ha nem, akkor maradnak. Ha fullra mindenkit zavar, és annyira idegesítő lesz GoW és más cselekedete, akkor kell ide mod. Nem kell óvodásat játszani azzal, hogy hívom apukámat és ő meg fog verni. Ez olyan izés nem? Lokálisan kéne itt megoldani a problémát és kész.

Ez a HSZ, ahogy írtam OFF lett, nem ellened született, hanem azért, mert láttam már az itt folyó dolgokat.

Ja, és térjünk vissza az eredeti "problémához" és legyen vége!

Téma: Onimusha: Dawn of Dreams
  • God of War
    Én nem szemtelenkedek senkivel érded.És ezt sezrinted elfogják nézni neked hogy itt beszologacc mikor egy árva szót nem szoltam hozzád. Nem tudom mia bajod velem ártottam én neked?
  • Fyrex
    Még egy húzásod van és szólok a modiknak

szüleiddel szemtelenkedj otthon
  • God of War
    azt majd késöbb majd a csajal kell de eröl többet nem mondok:)
    Ott vannak ugyebár ijen oszlop szerüségek vagy mik azokat addig utöd mig elnem kezdenek világitani mindegyiket sorba szétütöd azt kész:)
    Fyrex igy már jó most a játékkal kapcsolatossan irtam csak nehogy megint belém köss.
  • ballor
    lehet ott jársz, ahol oszlopok vannak és ha elkezded püfölni, akkor gyertyák lesznek és ha mind ég, utána eltolódik és ott lesz a cucc
  • gator
    Hi!Elakadtam a jatekban es nem tudok tovabb menni:(a masodik vagy haramdik resznel vagy egy ajto ahova 2 ermet vagy micsodat kell belerakni.Az egyik ermet megtalaltam de a masikrol semmit sem tudok merre lehet.Meg annyi hogy hogyan lehet atmenni a gerendakon a hazak kozott mert valamiert nem enged at...
  • God of War
    Akkor továbi téma a játékról csak Fyrex kedvéért bár kedvem lenne ha tudnám hol él....
    Végig toltam pár nappal ezelött bár ezt már tudjátok csak Fyrex nem ja az utolsó boss kemény volt de zet is tudjátok de Fyrex nem ha,ha,ha
  • Fyrex
    nah az ilyen hozzászólások miatt kötök beléd

mi szükség van erre de most komolyan? csinálj magadnak egy saját topikot ahol elbeszélgetsz a haverokkal
    sok embernek van pont emiatt, többekközt nekem is
  • God of War
    Jaj ma aztán senki nem irogat,biztos a szép idő miatt:)
  • ffxi
    Hogyan kell hatékonyan a repkedő kártyásokat kinyírni realm-ban??
  • Dajin
    dark reamlbe lementem 60-as szintig(van foto is)! aminek azlett az eredménye hogy szereztem egy olyan kardot sokinak, ami iszonyat gyors, 5-ös komboja van és alapból 90-et sebez, maxolva 180-at plusz aképességei, ami az hogy a drakos ellenfeleknek 20% sebzés, és 50%-al kevesebb dark sebzést kapok be ,szal felezi, és 10-es szinten plusz 50 támadóerő, igy kimaxolva 180+50=230-at sebez, és ugyszeli szét a démonokat mint akés a vajat, emellet még 130 piros csikot szereztem amiből 100-asra toltam a páncélt, már szinte nemis sebződök,60-as szintig alig használtam el 3 drive med-et még volt rengeteg cuccom csak a srác visszakérte mer kölcsönbe kaptam... és akkor még felse volt maxolva a páncél meg az uj kard se volt berakva, else merem képzelni igy miylen rémegyszerű lenne megcsináléni azta százat:D amugy akinek nemmegy a critikal nefogjon bele addig ameddig nem gyakorolta be, én szinte mindig azzal mentem, csak a repkedő mágus-kártyadobáló dögöket meg a repülő dögöket nemlehet critikalozni, a kártyásokkal vigyázzatok..
  • God of War
    Temkaijal lessz 3-is:)
    Melyiknél vagy?Van a 6.pája végén egy fő boss Roberto egyijen verekedös kis gyenkus azt levetred?mert az után van egy nagy csávó.A 7.-en ha jól emlékszem nincs Tenkaijal föböss.VAgy nem vele kell egyedül kinyirni azt a nagy csávót nem emléxem rá.
    Hogyha a 7.en egyedül kell kinyirni Tenkaijal akkor fogod magad a háta mögé mész és meg apritod és mikor elketd fájni a feje akkor kell agyon b*szkodni:)
    Hát remélem tudtam segiteni
  • Cophy
    most a 7.stage-nél akadtam meg az én Tenkaim oly gyenge, hogy nem képes megölni a -nem tudom hogy hívják - neki szánt ellenséget.
    mit kéne csinálni???
  • Cophy
    már sikerül túljutnom, én voltam balfasz "csak" vissza kellett mennem a pálya elejére és lenyitni a hidat amit még az elején nem lehet
  • God of War
    hopp igazad van én kérek elnézést!:)
  • Fyrex
    #223-tól

de jó énse akarok vitázni ugyhogy ennyi :)
  • God of War
    Hu fogalmam nincs de azt tudom hogyha végig tolod akkor ujra lehet kezdeni a felturbozot karikkal és az végülis jó dolog mert nálam ugy volt hogy Soki a végére 76szintbe volt a fegyvere(Onyx Sword)140-es sebzés és a páncél pedig 53-as szintbe.A föelenfeleket párutésböl lelehet csapni de csak amik az elején jönnek azokat.
  • ballor
    ha végigviszem, akkor lesz olyan lehetőség, hogy egyben egymás után megnézhessem a videókat (mára egy pár játék támogat ilyet: GoW, DMC3 SE, és ez szvsz nagyon jó dolog)
  • God of War
    Jo kis game mi?
    Majd a közepe fele indulbe végülis,de a videók amik fantasztikusak voltak sikerült pár nappal ezelött végig tolnom.Majd az uccsó pája ami huzos lessz egy más után 8boss.
    Hopp lelöttem a poén:))
  • ballor
    tegnap én is elkezdtem
    a 4. részen vagyok, túl a kiscsaj megjelenésén
    amit láttam a 4ből elég keménynek tűnik, mondjuk nem sok időt szántam még rá, és a 3-as után lépnem is kellett a TV elől
  • God of War
    1.Hol irtam 4xegymás után?
    2.Hát szerintem nem összevisszaság a topic csak dumálunk,szorakoztatjuk egymást
    és megtudom érteni
    3.Mért nem akarsz személyeskedni?
    De szerintem itt hagyuk is abba a nem igen akarok senkivel rosszba lenni de a véleményem azé megvan!!!!
  • Fyrex
    1; jah bocs tényleg csak 4et írtál én kérek elnézést...

2; azért van a topic hogy dumáljunk a játékról, megosszuk a tapasztaltakat és segítsünk a másiknak és nem arról hogy egy nagy összevissza szöveghalmazt létrehozzunk 2-3 szavas hol vagytok hozzászólásokkal... olvasd el a második bekezdést hátha megérted

nem tiltottam meg semmit, sajnálom hogy képtelen vagy értelmezni

3; nem akarok tovább személyeskedni...