720
  • amodent67
    > Az a problémám, hogy burkoltan, sőt gyakran nyíltan ovisoknak,
    > fogyatékosoknak nevezitek a Nintendo-játékosokat.

Erre azért kérnék linket, mert még nem tapasztalatam.

> Erre miért nincs válasz?

Nem tudom, Yorg, mint említettem, személy szerint nem követem a Wii kínálatot, de akkor most az a baj hogy beszámolunk játékokról vagy hogy nem?
  • Yorg
    És a töménytelen mennyiségű Wiire érkező hc-játékról miért nem írtok, helyette a hipercasual Gears of Wart, God of War 2-t tömjénezitek.
    (A GoW 2 teszt előtt azért utána nézhettél volna, hogy nem David Jaffe-rendezte a második részt, hanem Cory Balrog.)
  • drag365
    "Erre miért nincs válasz?"

Majd én válaszolok: azért számolunk be róla, mert míg maga a játék tényleg csak az olvasók elhanyagolható százalékát érdekli, addig maga a tény, hogy újabb darabbal bővül a Nintendo méretes casual kínálata abszolút említésre méltó. Magyarul az üzletpolitikáról írunk, és nem a játékról.
  • Yorg
    "óvodás"

Erről beszélek.
    Nintendós=ovis.
  • Yorg
    "Akkor viszont nem értem a problémádat."

Az a problémám, hogy burkoltan, sőt gyakran nyíltan ovisoknak, fogyatékosoknak nevezitek a Nintendo-játékosokat.

"Ha az olvasóitokat nem érdekli a Face Training, akkor miért számoltok be róla??"

Erre miért nincs válasz?
  • drag365
    A világ egyik legérdekesebb jelenségének tartom azt, hogy emberek akarva-akaratlanul kötődnek olyan dolgokhoz, amit igazából ki nem állhatnak.

Például van, aki a magyar videójátékos sajtó legaljának tartja a Gamer365-öt, mégis mély elemzéseket végez az alig pár órája közölt, éppen aktuális cikkel kapcsolatban, vagy épp a több hónapos hírtermés között szemezget. :)
  • Oldern the 1st
    "Ellentétben veletek"
    Óh, ez az óvodás érv azért látom, megmaradt. Kár, hogy más nincs a tarsolyban.
  • Yorg
    Ha én alkalmatlan vagyok egy munkára, akkor azt nem vállalom el, ellentétben veletek.
  • amodent67
    > A Ninja Gaiden PS3-on nem rétegjáték??
    > A Sigmaról futja a szűkös erőforrásaitokból 9 hír?

Mint ahogy már próbáltam rá utalni, bármilyen játékot ki lehet emelni, amiről nem írtunk és olyat is, amiről többet. A tartalomszerkesztés a platformokra és a stílusokra jutó kattintásszám-arányok figyelembevételével lavírozik a nap mint nap ránk ömlő hírrengetegben.

> A jelenleginél bármi jobb!

Akkor viszont nem értem a problémádat. Az 576 és a Gamer365 nem felel meg az ízlésednek, viszont ott van számodra a Metro újság, amiben Herpai kolléga havonta ír egy oldalnyit az aktuális játékokról. Említetted az FHM -et is, de akár a Playboy is szóba jöhet, nemrég tesztelték a hasonló nevű játékot.
  • Oldern the 1st
    Csinálj jobbat. Jah, hogy csak az ugatás megy? Bah.
  • Oldern the 1st
    Yorgie fiú , a trollkodásod látványos , de nevetésen kívül mást nem sikerült elérni - legalábbis nálam.

Ninja Gaiden DS: Ha EZT tartod a Gamer365 hírszerkesztésének legnagyobb problémájának, azt hiszem boldogban koccinthatunk: március 31-én jött a bejelentés, ide, az SG-re írtam, hogy én úgy hittem, ez valami beteg áprilisi tréfa - de egy hónappal utána már nem fogunk bejelentést frissként megírni. Úgyhogy sajnálom, ha ez a legnagyobb problémád.

"Drag egyáltalán nem Nintendo-rajongó, max. Metroid."
    Mert a normális emberek a játékokat szeretik, nem a cégeket, melyeknek egy célja van, a minél kisebb energia ráfordításával szerzett minél nagyobb haszon. Ezért is szánalmas egyes Nintendo-rajongók megnyilvánulása - pont annyira, mint az elvakult Sony-fanatistáké vagy a "boxos" rajongóké. De mostanában a Nintendo-fanok a legbolondabbak, ezt rajtuk kívül mindenki jól látja : )
  • Yorg
    "Ne akarj ilyen videojáték sajtót."

A jelenleginél bármi jobb!
  • Yorg
    A Ninja Gaiden PS3-on nem rétegjáték??
    A Sigmaról futja a szűkös erőforrásaitokból 9 hír?

Ha az olvasóitokat nem érdekli a Face Training, akkor miért számoltok be róla??
  • amodent67
    > Egyébként egyszer vettem egy FHM-et, abban volt leírás
    > videójátékokról(nem Nintendóról).

Mondok jobbat: én írtam már videojáték teszteket a magyar Hustler -be és a Star magazinba. Ezerötszáz leütés a _teljes_ Silent Hill sorozatról anno a film kapcsán. Ne akarj ilyen videojáték sajtót.
  • amodent67
    > Még meg se jelent, egy hírre se telik, hogy várható?

Yorg, a Ship Simulator 2008 -ról (PC) nem írtunk egy kibaszott betűt se, pedig volt reklámkampánya rendesen, megjelent, megvettem és hetek óta csak azt játszom. Még egyszer: nincsenek erőforrásaink ahhoz, hogy minden egyes címről írjunk. Még hírt se.

> Hajrá, ti viszont NE írjatok róluk, ha csak uszításra telik.

Nem uszítunk, ezt csak te érzed így.
  • Yorg
    Egyébként egyszer vettem egy FHM-et, abban volt leírás videójátékokról(nem Nintendóról).
  • Yorg
    "a Ninja Gaiden DS a rétegjátékok rétegjátéka, nem jutott rá idő, erőforrás."

Még meg se jelent, egy hírre se telik, hogy várható?

"Írjon nekik a CKM meg a Men's Health. Hajrá, sok szerencsét!"

Hajrá, ti viszont NE írjatok róluk, ha csak uszításra telik.
  • amodent67
    > Mint ahogy a támogatók is, kb. egyenlő számban, ellentétben
    > a gameren tapasztalható arányokkal.

Hogy téged idézzelek: hazudsz! Messze több azoknak a száma, ahol a régi N -t kérik, sírják vissza.

> Az előbb mégis megtetted.

Valóban, a cikket egy Nintendo rajongó írásának tituláltam. Akkor Drag mégiscsak Nintendo rajongó. Legalábbis "Régi-Nintendo" rajongó.

> Végén mindig előhozod a Wii Fitet, mint a Sátánt.

Mert a Wii Fit a legjellemzőbb példája annak a jelenségnek, amivel a gaming sajtó jelenleg nem tud mit kezdeni. De itt az ajánlatom: ha kapunk belőle tesztpéldányt (vagy Te kölcsönadod a tiédet), én magam fogom tesztelni és ki fog kerüli a review.

> a Ninja Gaiden DSt pedig elintézitek azzal, hogy csak áprilisi tréfa,
    > ezért az olvasónak nem kell tudni róla.

Össze sem tudom számolni azt, hogy hány review -t írtam, ami nem került ki soha. Nem csak a mostani újságban, hanem az előzőekben sem, ahol írtam/dolgoztam. Nem fért bele az oldalszámba, a költségvetésbe, más, az olvasókat jobban érdelő címek elől foglalta a helyet. Ez egy ilyen szakma - a Ninja Gaiden DS a rétegjátékok rétegjátéka, nem jutott rá idő, erőforrás.

> Jó lenne, ha te, mint N-gyűlölő, ne probálnád ilyen bicskanyitogató
    > módon "védeni" az N rajongókat.

Nem tartom magam Nintendo gyűlülőnek, de rendben van, nem védem a rajongókat. Írjon nekik a CKM meg a Men's Health. Hajrá, sok szerencsét!
  • Yorg
    "Napi rendszerességgel olvasom a Gaf -et, folyamatosan érkeznek a Nintendo új modeljét kritizáló hozzászólások."

Mint ahogy a támogatók is, kb. egyenlő számban, ellentétben a gameren tapasztalható arányokkal.

"> Drag egyáltalán nem Nintendo-rajongó, max. Metroid.
    Ezt nem tudom megítélni,"

Az előbb mégis megtetted.

Végén mindig előhozod a Wii Fitet, mint a Sátánt.
    Úgy látszik csak így tudod feldolgozni, hogy cserbenhagyjátok a Nintendót, amikor nem számoltok be rendesen a gépei kínálatáról.
    (Érdekes, a Wii Fitről meg a Face Trainingről hogy beszámoltok egyből, a Ninja Gaiden DSt pedig elintézitek azzal, hogy csak áprilisi tréfa, ezért az olvasónak nem kell tudni róla.)

"Azért azt hozzátenném, hogy isten óvja a N minden mostani rajongóját attól, hogy kedvencükkel a wellness/fitness/lifestyle lapok kezdjenek el foglalkozni..."

Jó lenne, ha te, mint N-gyűlölő, ne probálnád ilyen bicskanyitogató módon "védeni" az N rajongókat.
  • amodent67
    > Drag egyáltalán nem Nintendo-rajongó, max. Metroid.
    Ezt nem tudom megítélni, Őt magát kellene megkérdezni.

> Nézd meg a neogafot, sokkal kiegyensúlyozottabb a helyzet.
    Napi rendszerességgel olvasom a Gaf -et, folyamatosan érkeznek a Nintendo új modeljét kritizáló hozzászólások.

> Ne foglalkozzatok egyáltalán Nintendóval.
    Ez egy megfontolandó opció minden gamer sajtóterméknek. Ha be is következik, akkor sem most vagy a közeljövőben fog megtörténni. Szerény meglátáson szerint most mindeki kivár, és jövő ilyenkorra dől el végleg, hogy a Nintendo -val mi lesz és a sajtó hogyan kezeli majd ezt a helyzetet. Azért azt hozzátenném, hogy isten óvja a N minden mostani rajongóját attól, hogy kedvencükkel a wellness/fitness/lifestyle lapok kezdjenek el foglalkozni...

> Inkább van egy csomó elégedett, akik most szoknak le a gaming sajtóról...
    Ez megint messzire vezető kérdés. A jelenlegi gaming sajtó azért olyan, amilyen, mert annak olvasói ilyenre vágytak. Lehet (sőt, biztos), hogy pár év múlva létrejön egy olyan vonulata is ennek, amely fő profilja a Nintendo egészségmegörző termékeinek és a legújabb Aknakereső / Sudoku programoknak bemutatása lesz. Azt viszont nem a mostani emberek fogják írni, így azt számonkérni rajtuk felesleges.
  • lopbisz
    "Inkább van egy csomó elégedett, akik most szoknak le a gaming sajtóról... "
    igen erre írtam, a hogy hírezőknek vagy az oldalnak is változni kell.
    Ha egy független hírbe hozzászól egy wii tulaj ugyan mi várja? Agyon fikázás vagy valami hülyeségbe bele kötnek. Ilyenkor kéne lépnije egy normális moderátornak vagy hírezőnek.
    De nincs...
    Ilyenkor az van, hogy egy oldalúan hagyák szivatni a wiis emberkét... Sőt még rá is kontráznak egyes hírezők ( vélemény nyilvánításal takarozva, de közel a fika szinthez...)
  • Yorg
    "Nem a szerkesztőkről beszéltem"
    "egy elkeseredett Nintendo rajongó kifakadása"

Drag egyáltalán nem Nintendo-rajongó, max. Metroid.

"de eddig akárhány (multiplatform) fórumhoz volt szerencsém, mindenhol hasonló hangulat fogadott,"
    Nézd meg a neogafot, sokkal kiegyensúlyozottabb a helyzet.

"Nekem személy szerint nincs Wii -m, így nem tudom megítélni a VC kínálatot, sem a Wii felhozatalt,"

Megint csak azt tudom mondani, hogy akkor ne tegyétek!
    Ne foglalkozzatok egyáltalán Nintendóval.

"És persze lesz egy csomó elégedett is, akik megvették és élvezik a Fitt deszkát, csak azok jelenleg nem olvasnak gaming sajtót."

Inkább van egy csomó elégedett, akik most szoknak le a gaming sajtóról...
  • amodent67
    Nem a szerkesztőkről beszéltem, hanem az olvasókról, a szerkesztők platform-preferenciái pedig nem befolyásolják az oldal tartalmát. A válogatásokból nem tudom, hogy le lehet-e vonni ilyen következtetést, de a legkurrensebb tízben szerepel 2 Nintendo, ami (20% ugye) talán még felül is reprezentálja a Nintendót az olvasók számához viszonyítva.

Nekem személy szerint nincs Wii -m, így nem tudom megítélni a VC kínálatot, sem a Wii felhozatalt, de eddig akárhány (multiplatform) fórumhoz volt szerencsém, mindenhol hasonló hangulat fogadott, így le merem vonni azt a konzekvenciát, hogy ez nem elégíti ki a régi N törzsközönséget.

> Szerintem is, akkor ne tegyétek!

Mint írtam, ez merő szemantikai kérdés. A nap végén lesz egy csomó csalódott játékos. És persze lesz egy csomó elégedett is, akik megvették és élvezik a Fitt deszkát, csak azok jelenleg nem olvasnak gaming sajtót.
  • lopbisz
    "Mivel ez a tartalom ma már nem létezik,"
    miért ne létezne? Itt van a metroid, és majd jövőben más.

Akár mennyire megy a "takarozás" az emberi tulajdonságok meg érzelmekre stb. Ez akkor is propaganda :(
    Nintendo hírekből csak negatív a kelendő ( gamer365, 576). Példáúl cifra megjegyzéseket tesznek a kellő hsz szám alakulása révén. Néz meg egy régebbi wiis hírüket, ami teljesen normális objektiv volt. Azok produkáltak vagy 5 hsz... A fikázos meg minimum 50 hsz :)
    Viszont lenne igény nomrális hírezésre is, csak ahoz a hírezők hozzálásán kéne változtatni.

"z pedig, hogy az oldal szerkesztői nyíltan felvállalják véleményüket, egy másik kérdés. Lehetne úgy is újságot csinálni, hogy a szerkesztők le vannak tiltva a fórumból. Érdemes lenne? Szeretnének az olvasók egy ilyen megoldást? Nem hiszem. "

ha már gameről vólt szó: elég megnézni ghz hozzászólásait. Azt mindenek mondható csak véleménynek nem. Tisztára mint egy divat fikázó, káromkodásal egybe kötve.
    Vagy elég megnézni dzsont az 576-nál. Ilyen "vélemény" nyílvánitásoknak semmi értelmük. Max üzletileg a hsz növeléshez..

Igaz lehet mondani, hogy ez ember függő, de akkor a kollégák miért nem mondják, hogy kicsit fogja vissza magát, mert égeti az oldalt? Vagy akár a főnök is. Ha a hattérbe nincs semmi üzleti megfontolás?

• Yorg
    Ghz és antaru, mint Nintendo rajongók...
    Drag is inkább Playstationösnek tűnik nekem.
    A minden idők legjobb... válogatásaitokból nekem nem úgy tűnt, mintha annyira odáig lennétek a Nintendóért.

"sok régi nintendós játékos ebben a generációban is keresi azt a tartalmat, amit korábban kedvelt "

Nekik van kitalálva a Virtual Console!
    Egyébként a jelenlegi és várható Wii-játékok között is megtalálhatná, ha rendesen beszámolnátok róluk.

"De szerintem teljesen felesleges cserbenhagyásról beszélni"

Szerintem is, akkor ne tegyétek!
  • amodent67
    A gamer sajtót olvasók között jelenleg olyan Nintendo tartalomra van (lenne) igény, amilyen az előző 20 évben volt. Ez nekem egyértelműen lejön az általad citált cikkhez érkezett hozzászólásokból: sok régi nintendós játékos ebben a generációban is keresi azt a tartalmat, amit korábban kedvelt és élvezett. Mivel ez a tartalom ma már nem létezik, azt hiszem, emberileg teljesen érhető az a negatív reakció, amit látsz. Elolvastam a Metroid cikket: egy elkeseredett Nintendo rajongó kifakadása az új üzleti modellel szemben. Ha te most találkoztál először a Nintendóval és tetszik, amit most csinálnak, nyilván nem érzed át ezt. Nem is kell, csak fogadd el, hogy ez nem propaganda és nem trollkodás.

Az pedig, hogy az oldal szerkesztői nyíltan felvállalják véleményüket, egy másik kérdés. Lehetne úgy is újságot csinálni, hogy a szerkesztők le vannak tiltva a fórumból. Érdemes lenne? Szeretnének az olvasók egy ilyen megoldást? Nem hiszem.

> Akkor ki is hagyott cserben kicsodát?

A Nintendo a rajongókat. De szerintem teljesen felesleges cserbenhagyásról beszélni: az a model nem jött be, kipróbálnak tehát egy másikat.
  • Yorg
    "hogy ha lesz olvasói igény az új Nintendo tartalomra, akkor a gamer lapok is felvesznek majd olyan embereket, akik ezt pozitívan ki tudják szolgálni."

Nekem úgy tűnik, hogy a jelenlegi negatív Nintendo-tartalomra van igény, és ezt szolgáljátok ki.
    Ezt támasztja alá a legutóbbi Metroid-cikkhez érkezett hozzászólások száma, tartalma.
    Nyíltan trollkodó moderátoraitok vannak, de lejárató propaganda az nincs?

"A Nintendo ebben a generációban vett egy nagy kanyart"
    Ezen csodálkozol?
    Ott rohadtak a polcokon a 99 eurós GC+játék bundlek.
    Akkor ki is hagyott cserben kicsodát?
  • amodent67
    Szerintem nincs lejárató propaganda. A Nintendo ebben a generációban vett egy nagy kanyart, természetes hogy erre éles reakciók születnek. A dolog természetes lefolyása pedig az, hogy ha lesz olvasói igény az új Nintendo tartalomra, akkor a gamer lapok is felvesznek majd olyan embereket, akik ezt pozitívan ki tudják szolgálni. Ez mindenki érdeke.

Nem tudok nyilatkozni a TP tesztek és a GC/Wii eladások közötti korrelációról, de abban biztos vagyok, hogy egy-egy jó kritika elősegíti a vonatkozó játék eladásait, ha nem is jelentős mértékben. A Prime 3 -al ellentétben azonban a TP igencsak meg volt reklámozva: a külföldi sajtó hónapokkal a megjelenés előtt már a TP reklámoktól roskadozott.
  • Yorg
    Nem, egy-két pozitív cikk nem csinál nyarat az állandó lejárató propaganda mellett.

A Twilight Princess-tesztetek után az olvasóitok megrohamozták a boltokat Gamecubeért és Zeldáért?
    Ugye nem.
  • amodent67
    Én nem pazarlom, de ha engem kérdezel, szerintem az őszinte elkeseredés szüli ezt sok emberben. Nem sokkal jobban járt volna mindeki, ha a Nintendo/Stadlbauer küld egy review példányt pl. éppen Stingernek és Ő írhatott volna egy szuper tesztet, ami sok embert a Prime 3 megvásárlására késztetett volna?
  • Yorg
    "Plusz nehogy az legyen már a baj, hogy több a tartalom..."
    Te mondtad, hogy nem érdekli a Nintendo a kutyát se, akkor miért pazaroljátok rá az értékes erőforrásokat?
  • amodent67
    Az hogy egy-egy újságíró hogyan érez, az teljesen irreleváns ebből a szempontból - a lapok közül egy sem utasítja el a Nintendót -mindenhol van N tartalom, azok száma pedig kizárólag racionális (mint említettem: pénzügyi) döntések eredménye. E tekintetben természetesen azt is el tudom képzelni, hogy a gamer oldalak (és nem csak magyar viszonylatban) kiveszik a repertoárjukból a Céget, de ezt sem azért, mert mondjuk megsértődtek volna, hanem azért, mert a Nintendo már nem azoknak készít játékot, akik őket olvassák.

> Ha nem éri meg üzletileg, akkor az lenne az egyenes eljárás,
    > ha egyáltalán nem foglalkoznátok velük.

Nosztalgia. Plusz nehogy az legyen már a baj, hogy több a tartalom...

> Amit ti csináltok, annak az lenne az analógja, ha a Stadlbauer
    > húggyal átitatott preview-példányokat küldene.

Nem igazán értem ezt az analógiát, de ha tényleg küldene, máris előrébb járna a magyar tartalomkészítés a Nintendo vonatkozásában.
  • Yorg
    "és nem azért, mert bárki is utálná a Céget."
    Plíz, az előbb nyílt meg Stinger, jobb lenne képmutatás nélkül beszélni.

Ha nem éri meg üzletileg, akkor az lenne az egyenes eljárás, ha egyáltalán nem foglalkoznátok velük.
    Amit ti csináltok, annak az lenne az analógja, ha a Stadlbauer húggyal átitatott preview-példányokat küldene.
  • amodent67
    > Miért nincs olyan Wiije, PS2-je meg miért van?

Ez a kérdés elég, hogy is mondjam, filozófiai... :)

> A lényeg, hogy ha másképp álltok hozzá a "nincsendóhoz", mint a másik
    > két céghez, akkor ne csodálkozzatok, hogy ők se fognak rajongani értetek.

Ez nem hozzáállás kérdése hanem tisztán gazdasági megfontolás. Ezek kereskedelmi oldalak, ahol minden befektetésnek ki kell termelnie a saját árát, a plusz költségeket és a remélt hasznot. Magyarországon, ahol sok tízezernyi (vagy száz, nem tudom) PS2 -t adtak el, a külföldről megrendelt és letesztelt FFXII játék a kattintások révén _talán_ eléri ezt a megtérülést (holott a normális az lenne, hogy az ingyen kapott review példányt tesztelnék és az így megtakarított erőforrásokat további tartalmak létrehozására fordítanák a szerkesztőségek), míg az alíg párezer eladott Wii (vagy GC) erre nem képes. A magyar multiplatform gamer oldalakon a Nintendo tartalomra való rákattintások aránya siralmasan alacsony - és nem azért, mert bárki is utálná a Céget.
  • Yorg
    Miért nincs olyan Wiije, PS2-je meg miért van?

A lényeg, hogy ha másképp álltok hozzá a "nincsendóhoz", mint a másik két céghez, akkor ne csodálkozzatok, hogy ők se fognak rajongani értetek.
  • amodent67
    Esetleg a játékot magának rendeli, és ha már megvan, ír róla review -t, vagy nincs olyan Wii -je, ami lejátszana USA/NTSC játékot?
  • Yorg
    Nintendo-játékot miért nem tud simán rendelni a tesztelő az USA-ból?
  • amodent67
    Yorg, te terelesz. Az 576 tudtommal jó kapcsolatokat ápol a Sony -val, simán megkaphatták review vagy promo kiadásban. A Gamer -es tesztelő pedig simán megrendelhette az USA -ból, ahogy sok ismerősöm is megtette. De mindez nem érinti azt, hogy Nincsendót alapvetően nehéz tesztelni ebben az országban, mert a Stadlbauer nem áll szóba senkivel (az Indexet kivéve, de velük is csak a Wii preimer óta).
  • Yorg
    És ti mióta vagytok az index?
    Na ugye.
  • amodent67
    Ööö, ezek közül melyik is Nincsendó játék?