323
Ha valamit meg akarsz osztani a Hummerekről, vagy kérdésed lene írj nyugottan...
  • SHADOWEYES7
    okk nekem is vannak szar napjaim-!! PEACE
  • LeBronjózska
    bocsi a multkoriért de egyszervki tényleg berakta azt a képet vmikor még jóval az elején de rossz napom volt szóval bocs
  • LeBronjózska
    hát ja
  • SHADOWEYES7
    na ugye-ugye ,hogy hiányzik a hozzá szólás-??????
  • LeBronjózska
    azért a merci drágább autókat gyárt mint a hummer és egy picit nagyobb gyár
    több mint 10 osztály azért megsem 3
  • Dred bíró
    Ah . Csak azért kérdeztem mert pölö a merci saját maga páncélozza pölö az s merciket ha jól tudom.

Aszittem egy ekkora cég is mint a hummer csinál saját páncélozott polgári autót.

Amúgy esetleg nem tudja v-ki hogy egy átlag autót hogy páncéloznak?
  • LeBronjózska
    nem gyárt
    vmi gyárban egyéni megrendelésre baviszed a kocsidat és ott páncélozzák
  • Dred bíró

• Dred bíró

• Dred bíró
    Senki nrm válaszolt a kérdésemre vajon a hummer gyárt gyári péncélkocsit vagy máshol kell páncélozni? (köré rakni pár karton dobozt) :D
  • LeBronjózska
    az igaz de azért van egy pár olyan ember
  • Dred bíró
    Ügyesen hidd el. Nyugottan lehet Hummerje.

Amúgy sztem egésséges ember se túl sok van aki h-val jár.
  • LeBronjózska
    de nemhinném h olyan sok mozgássérült van aki h-val nyomja, na és ha tolószékes akkor h mászik fel oda?
  • Dred bíró
    Az is járhat H-val
  • LeBronjózska
    szép darab , sztem hihető h mozgássérült
  • SHADOWEYES7
  • Dred bíró
    A hummer gyárt páncélkocsit? (nem a katonait!!!) vagy a polgári hummereket egyéb cégeknél kell páncéloztatni?
  • Dred bíró
    most találtam.
  • SHADOWEYES7
    ebben nagyon igazad van Dred!! (amúgy jó a logód)
  • Dred bíró
    Én marhára szomorú szoktam lenni ha egyes fórumokon hátulra kerülnek a topikjaim nem hogy még akkor ha a teljes feledés homályába megy.
  • SHADOWEYES7
    ez miatt rágtam be-piti szarért szólingatsz le!!!
  • SHADOWEYES7
  • Dred bíró
    Akkor minek nyitottad,?
  • SHADOWEYES7
    te kavartál be!!
  • LeBronjózska
    leállt a topikom de lesz*rom
  • SHADOWEYES7
    Látogatás ezennel OFF !!!!!!
  • Dred bíró
    Vajon egy páncélozott mennyít kostál?
  • SHADOWEYES7
    ez még nem vót !!--
  • SHADOWEYES7
    nemhogy örülnél ,hogy valakik látogatják a topikodat még ilyen kis piti szarokért is rászól az emberre!!!!
  • LeBronjózska
    ez a fehér már volt
    néha nézzetek le is
  • Dred bíró
    Érdemes venni mellé egy olajkutat is.
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
    EZ túl nagy
  • Dred bíró
    V-mi katoonai magazinomba láttam egy rövidke kis cikket v-mi lengyelwknél után gyártott humvee-ről (persze nem ez a neve) ezért kérdeztem hogy a polgári változatnak is van e Eu-ba gyártója.
  • SHADOWEYES7
    hm! ennek utána kell néznem!
  • Dred bíró
    Van Európai liszensz gyártott hummer?
  • SHADOWEYES7
    Orosz konkurencia a HUMMER-nek!
    Ami az amerikaiaknak a HUMMER, az a nagy riválisnak tartott oroszoknak a GAZ. Az orosz katonai technika legújabb vívmánya az amerikaiaktól koppintott HUMMER utánzat, a GAZ2975. A Tigris fantázianevet viselő brutális megjelenésű terepjáró nemcsak felépítésben és jellegében emlékeztet a tengerentúli nagyhatalom szárazföldi erejének legfigyelemreméltóbb autójára, de még ruhája is szinte egy az egyben megegyezik a HUMMER öltözetével. A magasabbra emelkedő hűtőmaszk két oldalán ugyanúgy megtaláljuk a két kerek első fényszórót, a széleken pedig az irányjelzőket. A hatalmas kerekeknek (335/80 R20) szintén óriási helyet hagytak, a szélvédőt ugyanúgy két részre osztották, és a kabint is ugyanolyanra alakították ki. A 4,6 méter hosszú, 2,2 méter széles új orosz járgány belső tere természetesen mentes minden a fényűzéstől, a szögletes műszerfalon a kerek műszerek látványa is már szinte elengedhetetlen.

A legfontosabb cél, a terepjáró képességének minél magasabb szintre emelése tökéletesen sikerült. Ez az autó mindenen átmegy, fölmegy a legdurvább emelkedőkön, egyszóval nem lehet előtte akadály. A mozgatóerőt egy 5,9 literes, hathengeres dízelmotor biztosítja, ebből három variáció közül lehet választani: a leggyengébb 180 lovas, de akad 215 lóerős változat is. A forgatónyomaték sem piskóta, 450-től 687 Nm-ig képes teljesíteni, ráadásul már 1500-as percenkénti fordulatszámtól. Az aggregátokhoz választható öt és hatfokozatú kézi illetve ötfokozatú automata nyomatékváltó. A végsebességek ha hajtáslánctól függően 125 és 140 km/h körül alakulnak. Ami pedig a gyorsulást, illetve a fogyasztást illeti, ezekre ne legyünk kíváncsiak. Alapára a járműnek 65 ezer dollár semmiség a HUMMER 100 ezer dollárárával szemben. Ma gyártás alatt áll.

• SHADOWEYES7
    Az eredeti HMMWV-t egy V8-as 6,2 literes Detroit Diesel motorral szerelték, ami 150 lóerős teljesítménnyel rendelkezett. Ehhez tartozott egy TH-400-as háromsebességes automata váltó és egy NPG 281 állandó összkerékhajtást biztosító erőátviteli rendszer 2,61:1 aránnyal. Torziós differenciálmű, 85 literes tank, független kerékfelfüggesztés, két részből álló felnik és Good Year Wrangler RT/II gumik voltak a főbb felszerelési jellemzők. A fogaskerekes kerékagy lehetővé teszik a kerék középvonalánál magasabb föld-futómű távolságot. A hadsereg nagyobb terhelhetőséget akart, ezért 1991-ben megjelent az M1097 jelű modell 2200kg terhelhetőséggel és megnövelt vontatási képességgel. A váz kerettartóit és a lengéscsillapítókat módosították, de a motorhoz és az erőátviteli rendszerhez nem nyúltak. Ezzel egyidejűleg az AM GENERAL kiadott egy feljavító készletet a régebbi modellek kiegészítésére. Ezzel egyidejűleg egy jobb páncélzatú fegyveres változat is megjelent. Mind kívül, mind belül védelmet nyújtott. Az ablakok 4 cm-es polikarbonátból készültek, amik ellenálltak a 7,62mm-es, lövedékeknek. Opcionálisan rendelhető egy alsó páncélzat is a 2kg-os taposó és 6kg-os harckocsi aknák elleni védelemre is. Az erőátvitelt kicserélték NPG 242- re. Az A2 sorozatok már új motort kaptak: 170 lóerős V8, 6,7 literes CUMMINS 4L80E elektronikus vezérlésű négysebességes automata váltóval. Ezek a járművek már rendelkeznek központi guminyomás-szabályozó rendszerrel (CTIS). A jármű terhelt önsúlya 5150 kg.

A HMMWV légiszállítása esetében a C130-ba 4, a C141-be 6, a C17-be 10, a C5-be 15 HMMWV fér el. A helikopterek, A CHINOOK kivételével kívül, kötélen szállítják. A CHINOOK vertol három HMMWV-t szállíthat a rakterében.

M1097 M1025 M997A2 M1114
    karosszéria súlya 2676 kg 3075 kg 3474 kg 4447 kg
    hasznos terhelés 1996 kg 1597 kg 871 kg 1043 kg
    jármű teljes súlya 4672 kg 4672 kg 4345 kg 5216 kg
    max. tengelyterhelés elöl 2041 kg 2041 kg 2041 kg 2610 kg
    hátul 2948 kg 2948 kg 2948 kg 3176 kg
    hosszúság 4,84 m 4,84 m 5,2 m 5m
    magasság 1,83 m 1,88 m 2,59 m 1,88 m
    befogadóképesség 15 m3 19,3 m3 29,4 m3 20 m3
    vontatott súly 1905 kg 1905 kg 1542 kg 1890 kg
    hatótávolság 443 km 443 km 443 km 443 km
    rugózás elöl 167 N/mm 167 N/mm 167 N/mm 306 N/mm