220
  • dez
    Nem "legyártani", hanem sorozatgyártást beindítani. (Már jópár darabot legyártottak.)
  • [Jakuza]
    Ja es a rajta futo Linuxra visszaterve.

Nalam a will az a jovo idot jelenti, hogy "fog".
    Ami pedig a jovo ido, az jelenleg nem letezik.

...the Dual Cell-Based Blade software environment will run on the Linux(R) OS, and Mercury will provide the Eclipse-based open source software framework necessary to harness the tremendous processing power of the Cell processor architecture ...

• [Jakuza]
    A tomegtermelesre vonatkozik.
    Az, hogy egy kemeny darabot kiszallitottak, az nagyon karcsu.
    Amugy se tudjak sok mindenre hasznalni, hiszen meg a programozasat se nagyon vagjak:

Press Releases

2006-02-16
    Mercury Computer Systems Provides In-depth Training for Programming the Cell BE Processor

• dez
    Majd kiderül.
  • dez
    Itt vannak árak. (A TDK-sat nézd.) Szerintem mire bejön ide, kb. annyit fog esni, hogy itthon is kb. annyi lesz. Aztán egyre kevesebb.
  • dez
    Mit jelent a "*2"?
  • dez
    Igen, és?
  • dez
    A "shipped" kicsit üti a "planned"-et (egy hónapokkal korábbi press-release-ben), nem gondolod? :)
  • MacrosTheBlack
    *2, és az is még csak az 1 rétegű, 25 gigás.
  • MacrosTheBlack
    Viszont a BR sérülékenyebb is mint a HDDVD. 1 karc oszt viszlát, ezt csak a karcálló bevonat próbálja meggátolni, de ha megtörténik, akkor gém óver. Erre bíznád az értékes adataidat?
  • MacrosTheBlack
    Készen állni meg legyártani az két külön dolog.
  • MacrosTheBlack
  • MacrosTheBlack
    Hozzászólt? Nem látom. Valszeg nem véletlenül moderálták ki. :D
  • MacrosTheBlack
    A cellát az IBM gyártja.
  • [Jakuza]
    Azt sem gyartjak meg.

Availability of the Dual Cell-Based Blade is planned for Q1 of calendar 2006, and production is planned for the following quarter.
    Itt
  • dez
    Kevered a dolgokat. Az a PowerBlock 200 az egy egy-Celles kis blokk, pl. katonai járművekbe való beépítésre, stb. A dual-Celles Blade-et tartalmazó CTES-t viszont már gyártják, és értékesítik, "has shipped" = továbbították a vevőnek. Lásd itt.
  • [Jakuza]
    Igen keszitettek belole egy darabot.
    Pont amirol beszeltem. Olvasd kicsit tovabb.

2006-01-16
    Mercury Computer Systems Introduces the First Rugged Cell BE Processor-Based Computer - the PowerBlock 200
    Unprecedented Processing Density to Propel Digital Battlefield Applications from the Research Laboratory to Networked Land-Mobile Vehicles"

"The PowerBlock 200 is planned for shipment in the first half of calendar 2007."
  • dez
    3-5e lesz egy lemez, először. (Boltban.)
  • Skyline
    Átmeneti ide vagy oda 1 játék lesz rá vagy 15-20 pénz,míg mire kijön monnyuk talán lehet kapni blueray-es dvd írót vagy 100-200 pénzér plussz egy blueray-es üres lemez lesz vagy 10-15 pénz...szal eleinte eléggé szopás lesz a ps3 warez:)
  • dez
    Erről van egyébként szó:

CTES
  • dez
    "Nem az IBM gyartja a Blade szervert!!!!!"

Én sem azt mondtam, hogy sorozatban ő gyártja. (Vagy csak ő gyártja.)

"Koze nincs ahhoz a gephez azon kivul, hogy a Cellt szolgaltatja hozza es a fejlesoi kornyezetet szolgaltatja hozza."

Tévedés, a press-release-ekből kiderül, hogy az IBM tervezte meg nekik. (Legalábbis egy referencia-alaplapot, amit mutogattak is.)
    "The alliance offers Mercury access to IBM's vast trove of technology capabilities through IBM's Engineering and Technology Services group.",
    "Mercury and engineers from IBM's Engineering and Technology Services unit will collaborate to develop products with dramatically improved performance for graphic-intensive workloads and computationally intensive applications.",
    "We are delighted to get this product to market so quickly, and the Engineering & Technology Services unit at IBM has been instrumental in making this happen", Stb.

Meg ezt olvastad?
    "CHELMSFORD, Mass., Jan 10, 2006 /PRNewswire-FirstCall via COMTEX News Network/ -- Mercury Computer Systems, Inc. (NASDAQ: MRCY) announced that it has shipped its first Cell Technology Evaluation System (CTES). Based on the Mercury Dual Cell-Based Blade just announced in October 2005, the CTES is a turnkey system that features the IBM(R) Cell Broadband Engine(TM) (BE) processor, and an Intel(R) Architecture development/simulation environment, with pre-installed Mercury, IBM, and open-source Cell Technology software. These early-access systems enable customers to evaluate Cell BE processor-based computing solutions and begin prototyping advanced applications for the defense, medical, industrial inspection, and other markets."
  • dez
    Ja bocs, látom, a januárihoz is írtad a "final"-t. De ha így van, miért írja ezt az IGN: "Kits coming sooner than we thought."?

A HD DVD csak rövid távon olcsóbb, hosszabb távon a BD lesz az (mivel nem két részből kell összeragasztani a lemezt). És mindkettőn nagyrészt ugyanaz a védelem lesz, csak - a tervek szerint - a BD-n lehet egy kiegészínő védelem is. De ez kit érdekel, mindkettőt fel fogják törni. :)
  • dez
    "In keeping with Mercury's strategy to leverage open standards where available, the Dual Cell-Based Blade software environment will run on the Linux(R) OS, and Mercury will provide the Eclipse-based open source software framework necessary to harness the tremendous processing power of the Cell processor architecture -- integrating the compilers, debuggers, math libraries, utilities and middleware in a seamless fashion."

Én itt nem látok olyat, hogy a Mercury készítené a Linux kernelt hozzá... Meg szerinted az IBM-nél fantáziáltak, hogy ők készítik?

Meg nem vagyok benne biztos, hogy itt csak egy cuccról van szó. Korábban az IBM mutogattott egy alaplapot, amit maga tervezett és gyártott le.
  • kristiaan
    neizgulj csak atmeneti allapot
  • M2 #73
    Nem tudom miért gond egy kis csúszás, én max 15-20 év múlva fogok PS3-játékkal nyomulni, mikor kijön pc-re az emulátor
  • Doomista
    "A software másolgatás megelőzése érdekében egyébként minden játék BR-DVD-n lesz elérhető."

HOGY-HOGY?
    ha lesz kint író és sikerül feltörni a másolásvédelmet, akkor mi az, hogy nem lehet majd másólni?

nem?
  • kristiaan
    a cell processzort az IBM gyartja a Sonyval meg a Toshibaval 1ut.Attol meg lehet proci hogy csak 1 szervert keszitettek
  • dez
    Akkor nem csak a Sony hazudik, hanem az IBM is, ugyanis nemrég azt is nyilatkozták, hogy készen állnak a Cell nagytételű sorozatgyártására. Ilyesmire nem 3db prototípus után kerül sor.
    Az IGN-es cikkre: figyelmedbe ajánlom a final szót, és ezt is: "there are 15 different companies making tools and middleware for the SDK" (tehát náluk valószínűleg már van SDK, csak hiányos).
  • [Jakuza]
    Nem az IBM gyartja a Blade szervert!!!!!
    Koze nincs ahhoz a gephez azon kivul, hogy a Cellt szolgaltatja hozza es a fejlesoi kornyezetet szolgaltatja hozza.
    A Mercury Computer Systems vegzi a tobbi feladat.
    Olvasgasd csak el az oldalakat, amiket belinkeltem.
  • dez
    Az IBM csak jobban tudja, nem? Lehet, hogy a Mercury az alaplap gyártója, de a többit az IBM intézi. Linket most nem tudok, de korábban nyilatkozta az IBM.
  • [Jakuza]
    Amugy tudod mennyi Cell kellene legalabb a PS3 forgalomba allitasahoz ?
    Na nem 1-2 ill 100-200 darab, hanem tobb millio.
    Na marmost ha van egy-par prototipus az edeskeves.
    Amugy van egy masik hazugsag a Sony torteneteben, nevezetesen az, hogy ok azt allitottak, hogy a final dev kitteket mar Januarban kikuldtek.
    Ennek ellenere a tegnap megjelent sajtoreferenciakban csak annyi szerepel, hogy meg csak most fogjak ezt megtenni.
    Pontosabban Juniusban.
    http://ps3.ign.com/articles/696/696058p1.html

Tehat kedves ceg ez a Sony, csak egy szavat sem szabad elhinni.
    Remelem a HDVD megerosodik ezzel a keslekedessel, a felhasznaloknak sokkal jobb es koltsegkimelo megoldas lenne a vedelemrol nem is beszelve.
  • [Jakuza]
    Nincs hozza szoftver, nincs tobb sem belole. Es a gyartasat csak 2007 masodik felere igerik. Semmifele Linux kernel nincs raforgatva. Ellehet olvasni a Mercury oldalan a tenyeket. (O lenne a gyarto) http://www.mc.com/mediacenter/pr/ a press Releasekben minden tenyszeruen kozolve van.
    Ennyi kb a valosag. Az ilyen kepekre meg nem erdemes szot vesztegetni.

• dez
    Abból a Blade prototípusból is több van, ki van adva fejlesztőknek is, akik már hozzá is igazítottak egy Linux kernelt, ami az SPE-s szálakat is kezeli. Továbbá van jópár Cell a Toshibánál is (ők is írtak rá kódokat), meg a Sonynál is (ők meg főleg). Az előbb erre a képre gondoltam: egy waferen 224 Cell...
  • Shadow_THH
    NOVEMBER 11 a dátum!
  • jimmy127
    igaz,egyetértek.
  • Ma2ska
    Nem baj legalább a ps2 tovább huzza, jönnek még a jo gamek rá. /nemrégiben vettem egyet, zsir/ Aztán lehet a köv x360 lesz vagy ki tudja. Ilyeneken nem görcsölök hogy hu most csuszik, novemberben lesz vagy december 2.-án. 1 évig arra sem lesz értékelhető játék, detto mint a 360 esetében /és anno a ps2 nél/
  • Sanyix
    Látom, de a lényeg az, hogy jimmy-nek mindíg ilyen hozzászólásai vannak flame nélkül is, ha körülnézel pár cikknél láthatod.
  • [Jakuza]
    Cellbol.
    Van egy db Cell Blade szerver is.(PowerBlock 200)
    Egy prototipus es annyi.
    Igaz szoftver nincs hozza igy gyakorlatilag sok mindenre nem hasznalhato.
  • Sanyix
    Mert miért nem? Nem ellenzem sem a konzolt, sem a pct. Már 46 szor leírtam, hogy simán vennék konzolt, ha lennének rajta azok a játékok, amik érdekelnek, de mivel ezek pc-n vannak, ezért azt használom.
  • dez
    Egyszer csak lesz...