BMW
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
csak éppen a havercsajnak elég rázós haverjai vannak és miután egy másik szervízben a nõi megérzés és a barátja megérzése után elvitték a kocsit és megnézették visszamentek és szép szóval😛 visszakérték a pénzt....és ez egy budai elegáns totoya kereskedõ és márkaszervízben volt....gusztustalan
lehet,hogy egy "szaki" is lehúz 2-3 ezressel,DE összeségében ilyen pofátlan lehúzást még véletlen sem csinálnának!
\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"
az meg,hogy egy régi kocsin szelepet kell állítani,sokkal barátibb,mint egy jóval újabb típusnál szervizbe hordozni ,és költeni rá a százezreket,mert MINDEN részén elõjöhet valami szir-szar hiba,ami ha talán nem is lenne benne,jobb lenne tõle a jármû.
és ma,mindent max 5 évre gyártanak,utána már bárhol széthullhat,nemcsak autóról van szó,hanem szinte mindenrõl,amit ezelõtt 20-30-40 évvel gyártottak,és ma is...
BMW 325 iX Rallye Car :)
500x bonyolultabb felépítésûek és nagyobb tudásúak az autók és mégsem hibásodnak meg nagyobb arányban, sõt. Le se szarják az emberek az autóikat, csak használják, 30x annyian, mint régen. Akkoriban akinek autója volt, volt róla fogalma is és foglalkozott vele, mert foglalkozni KELLETT vele.
Mi romoljon el egy faék egyszerûségû, zéró tudású régi autón? El se kell romolnia, hogy FOLYAMATOSAN karban kelljen tartani, kenni a zsírzópontokat a futómûben, szelephézagot állítani, 8 ezrenként olajat cserélni, stb-stb.
Lehet romantikázni a régi vasakkal, én is teszem, de mindenben rosszabbak technikai szinten. Igen, megbízhatóságban is.
A fejlõdés folyamatos, nem állt meg 30 éve ugyanazon a szinten.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
de nefélj,az e60,meg f10,már nemfog 30 évesen gurgulászni 😊
Gondolj már bele, hogy 30 000 kilóméter alatt, az a váltó az hányszro fordul körbe, hányszor melegszik fel benne az olaj, stbstb...
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
régen a rossz programra fogták a szakértõk, de valahogy most is fogyóeszköz
Érdemes lenne belenézned egyszer a motorba csodákat látnál.Jól dolgozik a marketing.
Ahogy a váltó olaj pirosról zavarossá válik .------->csere.kb 10x kevesebbe kerül,mint utána váltót szerelni
Az új 20d-ben már olyan vékony, mint egy nõi karkötõ... lehet is cserélni legkésõbb 150k-nál, ha addig nem csinál brutális kárt.
az új alumotork állítólag hamarabb ledobják a láncot mint a régi öntvény + chip meg hasonlók se igazán használnak a motornak
A váltóólajat nyilván nem kell 35k nál cserélni, inkább 80-100 asszem.
Én mociban 15, max 20 nál cserélek.
egyébként meg a 35knál kell cserélni az új motoroknál az olajat, én is 20körül szoktam cserélni de volt már mikor 35nél cseréltem, valszeg a bmw se véletlen adta meg ezt gyári adatnak
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Könnyû feledékenynek lenni, amikor a szervíz benyögi a 100.000 ft-os összeget 😄 (És ez még nem márkaszervíz ár)
Sokan elfelejtik cserélni.
Saját tapasztalat automata válto max 30k km .a motorban sem szabad 25k olajcserét betartani.
10 15k max. Long life ahhhha én meg hülye vagyok.
Automata üzemmódban amikor gyorsítok, még ha kicsit is, van amikor megugrik a kocsi, elkezd túlpörögni a fordulatszám és kiírja, hogy transmission fault.
Ez nem mindig fordul elõ, csak mondjuk egy hét alatt 4* kb.
Tiptronic üzemmódban csak egyszer fordult elõ ez a probléma, ezért inkább úgy közlekedtem, szép lassan. Tegnap viszont megint kiírta, és hiába állítottam le meg indítottam be megint az autót, nem mûködik a tiptronic üzemmód. A hibaüzenet meg folyamatosan ki van írva, transmission fault, drive moderately, possible reduction in acceleration, és érezni is hogy álló helyzetbõl lassabban indul az autó.
Mi lehet a probléma? Valami szenzor hibát olvastam neten meg valamit az akksival kapcsolatban, meg hogy újra kell indítani a fedélzeti számítógépet.
Benzingõzös szenvedéllyel vezérelve megalapítottam a Karburátor nevû facebook oldalt, ahol a tartalmat közösen írjuk a tagokkal a következõkrõl:
Autókról, melyeket még szenvedéllyel építettek LEGINKÁBB az ezredforduló elõtt.
Autókról, melyek tervezésénél a vezetési élmény elsõdleges volt.
Autókról, melyekben a fém, bõr, fa túlsúlyban van a mûanyaggal szemben.
Autókról, melyek még nincsenek tele elektronikával.
Autókról, melyeknél még a gazdaságossági tényezõ nem volt jelentõs a tervezésnél.
Autókról, melyek többek, mint egyszerû közlekedési eszközök.
Karburátor
http://www.facebook.com/pages/Karbur%C3%A1tor/234387379923289
Az oldal létrehozásának az volt a célja, hogy a hasonló gondolkodású emberek „találkozóhelye” legyen, ahol a tartalmat közösen írjuk.
Kötetlenül lehet beszélgetni mindenrõl, ami autó. Legyen szó tulajdonosi tapasztalataitokról, saját autóitok képérõl, álomautóitokról, képekrõl, filmekrõl – a lista végtelen -.
Benzingõzös szenvedéllyel üdv,
Roli
Gyári M es sárvédõ 80 körül van.
A futómûmeg drága: D
powerfanatics.com on akadnak ilyenek jóáron.
Mivel az enyém sima gyári, M3 szélesítésekkel hülyén nézne ki, tákolni meg nem akarom, ezért gyári kéne.
És mennyibe kerülne ez?
Tud valaki BMW E30-as 2 ajtós sorozathoz M-body kit-et?
Lehetõleg új legyen, megbízható, hogy tényleg azt kapom amit rendelek, és olcsó, max 300 ezer forintig. (na jó lehet kicsit több)
És a következõ kérdésem van a kittel kapcsolatban: Tartalmazza e az elsõ és a hátsó sárvédõ szélesítéseket? Vagy az külön tartozék?
Az alábbi képen jelöltem:
Keresek E36 M-es tükröket Touringra.
Ilyesmit, mint a hirdetésben, de elektromosan állíthatót! köszi
M3 tükör
Legszívesebben bementem volna a keresztúri végállomásra/sajnos igyekeztem idõben hazaérni így nemfért bele/ és felnyomtam volna a feletteseinél....az még hagyján,hogy engem veszélybe sodor ,de az ,hogy az utasokat is ,mert BMW iszonya van az már nagyon felháborító!