572
  • Taranov
    Karbantartás kérdése szerintem is, azért az Alfát sem úgy tervezik, hogy 150 ezer kilométer után ki kelljen selejtezni. Csak hát az állapota a kérdéses.
  • wardogzombie
    nézegettem én már annyit 156 166 de 100000km alatti csak külföldröl behozott van aminek a papirjai után még ugrálhatok.először a 156os tetszett meg de miután volt alkalmam ülni egyben a majdnem 2 méteremmel gyorsan lemondtam róla mert épp surolta a hajam a kárpitot. igy jutottam a 166hoz.mindenképp alfa kell ezért a legnagyobbat választom.
  • gstup
    Ja,mellesleg én 175e km-rel vettem az 56-om és azt mondta a szerelőm hogy ilyen jó állapotú alfa futóművet nem látott még(nem pesten használták,hanem Székesfehérváron).Úgy hogy szereintem nem olyan sok az a 153ekm.:)
  • gstup
    Hát igy képről nem sok kivetni valót találtam!:)De nézesd meg a futóművet és hogy a kopó alkatrészek (motorban)mikor lettek cserélve.Egyenlőre ennyi,ha tudsz köss olyan szerződést(én is igy csináltam)hogy 8 napon belül vlmilyen rejtett hibát talász álják a cehhet!Ez alatt nézesd meg egy igazi alfa dokival!

Üdv
  • JohnnySmith
    Szép!!
    szvsz sok az a 153E km egy Alfában :( remélhetőleg karbantartották.

Ettől függetlenűl csak csatlakozni tudok egy igazi:

Cuore Sportivo
  • wardogzombie
    jah és örülnék ha valaki eligazitana mire ügyeljek a vásárláskor.mellékelem a kicsikét:ő lenne az
  • gstup
    Szia!

Nekem 156-om van,de nézz el az alfaamore.hu oldalra hátha segit.Ha nem tudsz irni a fórumba irj nekem és kérdezek!

Üdv

ui.:Cuore Sportivo!
  • wardogzombie
    sziasztok uj vagyok itt.lenne egy kérdésem föleg 166os tulajoknak.tervezem hogy beszerzek egy 2.4jtd-t 166ost,láttam hogy a középkonzolon mindegyiknek van gyári fejegysége ezt ki lehet e cserélni szabványméretüre?anélkül hogy bármi más fontos cuccot ki kéne vele dobni valami cserélhetö konzolra vagy ilyesmire gondolok
  • Taranov
    hi
  • wardogzombie
    ahoj
  • Taranov
    Hát 2010 messze van még, 2012 meg méginkább.
    Azért annyira nem lehet rossz a sima automata sem, végülis a BMW, Mercedes, Audi, Jaguar stb. ezeket rakja évtizedek óta a drágább modellekbe.
  • DJ BP
    hát amiket olvastam, inkább a robotizált váltók döcögnek többnyire, de ami nem, eliinduláskor azok is, legalábbis a franciáké, opelé, és ugye a Selespeedet is sokan áldották már több tesztben

Bár lehet finnyás lettem, mert utóbbi időben többször vezettem DSG-set :)
  • DJ BP
    hehh, beszarás :)

GM is duplakuplungon dolgozik

12.54-kor került ki :), és előtte ilyet nem olvastam biz isten :)
  • Taranov
    Egyébként én egy kézzel, kormányról vagy kormány mögül is kapcsolható automatát szeretnék, de ez még a jövő zenéje sajnos.
  • Taranov
    Ha már erről van szó, felmerül az a kérdés is (bocsássátok meg nekem ezeket a kifejezéseket, de régen én VW-rajongó voltam), hogy ugye a Q-Tronic "Tiptronic rendszerű", tehát kézzel is kapcsolható. Viszont vajon DSG rendszerű is-e, tehát előkészíti-e a következő fokozatot, hogy gyorsan tudjon váltani. Valószínűleg nem, és ezért eléggé döcögős lehet ez automata üzemmódban. A selespeednél viszont ez nem jelentp roblémát, mert az alapvetően robotizált kézi váltó, a City módot úgyis csak akkor használja az ember, ha dugóban araszol, vagy nincs kedve váltani.
  • DJ BP
    ha automata, én kivárnám hátha a GM is csinál duplakuplungost, amit majd Alfának is lepasszol :)
  • Taranov
    De most itt ismételten átolvasva az is felmerült bennem, hogy a Selespeed autómata üzemmódja csak annyiban különbözik, hogy csak City program van, Sport és Ice nincs.
  • Taranov
    Nem derül ki sajnos az oldalról, hogy a Selespeed automata üzemmódja és a Q-Tronic automata üzemmódja miben különbözik. Gondolom kézi váltásnál ugyanaz a kettő. Még az is érdekelne, hogy mindkét váltónál lehet-e kormányról kapcsolható változatot rendelni. (Mondjuk ha oda jutok, még úgyis meg lehet kérdezni a kereskedésben)
  • JohnnySmith
    "The Q-Tronic new gearbox marks a significant market shift for Alfa Romeo. Not only do we now have a state-of-the-art gearbox, with six gears, fuzzy-logic operation and Tiptronic-style gear selection...."

Hirtelen ezt találtam
  • Taranov
    Srácok! Azt mondjátok meg, hogy a Selespeed és a Q-Tronic közt mi a különbség.
  • Taranov
    Ez az autó hátulról gyönyörű. Elölről barátkoznom kell még vele, bár attól tartok, hogy egyre kevesebbel fogunk találkozni a magyar utakon. Most a GT és az új Spider a kedvenceim.
  • Magnumrolcsi
    :)
  • pszihopata
    Futómű szilentek szinte biztos,a 2.0-ás motor nyomatékszegény,gyenge a nagy kasznihoz.A műszerfalon a rengeteg gomb rengeteg hibalehetőséget jelent,kontakthibák igen gyakran,tömítések motor-váltó /olajfolyás/,sárvédőív hátul rozsda,hengerfejtömítés,dízelnél gátrepedés.Twin-spark-nál kipufogó sortömítés.Gyujtáselektronika néha benzinszivattyú.Aztán jöhet az alfa érzés!
  • pszihopata
    Milyen motorral akarod venni?
  • DJ Skyline
    és valami ellenérv, amiért nem? valami ismertebb hiba, vagy hasonló?
  • Taranov
    Nagyon szép autó, és a felújítás is jól sikerült.
    Ami nem tetszik benne (bár Alfákkal kapcsolatban ritkán említek negatívumokat): a 147-es felni és az utólag beépített hifi.
    Ami viszont nagyon tetszik a GTV-ben, az az autó hátulja, és a fúvókák a muszerfalon.
  • Taranov
    Azért érdemes, mert ezzel átérezheted az Alfa-érzést, és rá fogsz jönni, hogy miben különbözik az olasz autó a többitől, pozitív értelemben.
  • Magnumrolcsi
    Alfa GTV 2hónapja fényképeztem cégnél.

Ilyen volt

..lett :)

• DJ Skyline
    Alfa szakértőktől kérdezném, hogy mi a véleményük a régebbi Alfa 164ről? leginkább pro és kontrára lennék kíváncsi, hogy miért érdemes megvenni, miért nem!
  • Kit--Kat
    Én sok Quatroportet láttam, és főleg sötét színüeket.
  • AlfaRomeo
    Az 1.6os TSekkel vigyázni kell, a vezérlésmódosítót mindig időben kell cserélni, mert különben bajok lehetnek.
    A Selespeedről én sem sok rosszat hallottam, bár egy ismerősöméknek megadta magát horvátban él elég kalandos volt az utjuk hazafelé, no meg a javíttatás sem volt túl olcsó...
    Amugy egy jól eltatlált szerkezet, élmény vezetni, bár nekem a Q system jobban bejött...
  • JohnnySmith
    Egészpontosan így szolt a "fáma":

"Működik automata üzemmódban, de kézzel is kapcsolgathatunk. Az ilyesmit sokan gyűlölik, ugyanakkor hálás vitatéma; ha késelésbe szeretnénk keveredni, alfás társaságban kezdjük bátran szidni a Selespeedet. Mert az alfások lelkesen védik, és általában tényleg idő kell, hogy valaki megszeresse az ilyesmit."
  • DJ BP
    #337 is Winkler :DD
  • JohnnySmith
    A Qsystem az Alfánál a teljesen automata váltó,ettől ugye abban különbözik a Selespeed hogy félautomata üzemmódba is lehet rakni, ergó előzésnél szerintem nem lehetne gond....(de nem tudom csak gondolom)
  • JohnnySmith
    Én is annyit olvastam róla (totalcar by Winkler) hogy "aki könnyen késelésbe akar keveredni az kezdje szidni Alfa fanok közelében a selespeed váltót"
  • DJ BP
    A teológia egyelőre adós a válasszal: a Selespeed Isten büntetése, vagy csak egy ötletes félautomata váltó, ami kicsit máshogy működik, mint a többi. Vannak előnyös tulajdonságai, például nem kell rálépni a fékre, ha már megálltunk: a Selespeed-es autó nem kúszik. Ugyanezért nem szeretik, akik megszokták, hogy egy automata váltós kocsi a forgalmi dugóban makacsul, de kiszámíthatóan araszol előre, mihelyt lelépnek a fékről.

A Selespeed-et még az elfogultság kötöttfogású világbajnokai, az alfások is utálják, én eddig csak egyetlen emberrel találkoztam, aki szereti, de ő véletlenül píáros az SPQR-nél. Körbekérdeztem a szakmában, ugyan mondjon már valaki valami jót - bármi jót - a Selespeed-ről, mert kell, hogy legyen valami jó oldala is. Végül többen is azt állították, Tóth Milán a Magyar Hírlap autós mellékleténél ha nem is rajongó, de nincs baja a Selespeed-del. Úgyhogy felhívtam a Milit.
    -Heló, mondj már valami jót a Selespeed-ről!
    -Figyelj, a lényeg, hogy lehet, hogy te gyorsabban váltasz, mint a Selespeed, meg én is gyorsabban váltok, de sok ember nem: nekik tökéletesen megfelel.

Ha gyorsan akarok elindulni, és nagyot nyomok a gázon, nem gyorsan fogok elindulni. Hanem ugyanannyi (0.4-0.6 mp) késéssel, mint egyébként, kis gázzal, csak sokkal nagyobb rántással. Ez a kuplungszerkeszet miatt van: nem ereszti össze a kuplungot. Az Alfa 156-osban bólogatott a Selespeed, illetve az autó tőle. A Stilo Abarth futóműve jó kemény, úgyhogy itt a vezető bólogat.

Ha előzni akarunk, főleg ha gyorsan akarunk előzni, az a legidegesítőbb. A Selespeed ugyanis visszavált, de ebből eleinte azt érezzük, hogy a tövig nyomott gázpedálra jó fél másodpercig (ami ilyenkor elég soknak érződik) erősen lassul az autó. Aztán ránt egyet, és megindul, de addigra az ember hajlamos úgy érezni, hogy nem a gázadás, hanem a káromkodás gyorsítja.
  • Taranov
    Én annyit hallottam csupán, hogy a minősége nagyon jó, a bonyolult szerkezet ellenére már az első daraboknál sem volt meghibásodás.
    A 2.0JTS tesztjét a Totalcarban láttam anno, akkor szerettem bele az Alfák muszaki részébe is, a design már azelőtt is a kedvencem volt.
    Azt, hogy mennyire gyors a Selespeed, sajnos nem tudom, még nem volt hozzá szerencsém.
  • DJ BP
    a Selespeedet nem dicsérték, a Stilo Abarthban legalábbis szidták, nagyon lassú váltó állítólag
  • Taranov
    Nekem a szürke és a fekete tetszik a képek alapján, de hát élőben megváltozik az ember véleménye.
  • DJ BP
    én 3-at, kettőt Monacóban :) De úgy, hogy előttünk állt egy kereszteződésnél emelkedőn, és elkezdett visszagurulni :D, épp fékrelépett mielőtt koppant volna :)

És sajnos mind ezüst volt...