Alfa Romeo

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Karbantartás kérdése szerintem is, azért az Alfát sem úgy tervezik, hogy 150 ezer kilométer után ki kelljen selejtezni. Csak hát az állapota a kérdéses.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

wardogzombie
nézegettem én már annyit 156 166 de 100000km alatti csak külföldröl behozott van aminek a papirjai után még ugrálhatok.elõször a 156os tetszett meg de miután volt alkalmam ülni egyben a majdnem 2 méteremmel gyorsan lemondtam róla mert épp surolta a hajam a kárpitot. igy jutottam a 166hoz.mindenképp alfa kell ezért a legnagyobbat választom.<#worship>

Ja,mellesleg én 175e km-rel vettem az 56-om és azt mondta a szerelõm hogy ilyen jó állapotú alfa futómûvet nem látott még(nem pesten használták,hanem Székesfehérváron).Úgy hogy szereintem nem olyan sok az a 153ekm.😊

Hát igy képrõl nem sok kivetni valót találtam!😊De nézesd meg a futómûvet és hogy a kopó alkatrészek (motorban)mikor lettek cserélve.Egyenlõre ennyi,ha tudsz köss olyan szerzõdést(én is igy csináltam)hogy 8 napon belül vlmilyen rejtett hibát talász álják a cehhet!Ez alatt nézesd meg egy igazi alfa dokival!

Üdv

JohnnySmith
Szép!!
szvsz sok az a 153E km egy Alfában 😞 remélhetõleg karbantartották.

Ettõl függetlenûl csak csatlakozni tudok egy igazi:

Cuore Sportivo

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

wardogzombie
jah és örülnék ha valaki eligazitana mire ügyeljek a vásárláskor.mellékelem a kicsikét:õ lenne az<#worship>

Szia!

Nekem 156-om van,de nézz el az alfaamore.hu oldalra hátha segit.Ha nem tudsz irni a fórumba irj nekem és kérdezek!

Üdv

ui.:Cuore Sportivo!

wardogzombie
sziasztok uj vagyok itt.lenne egy kérdésem föleg 166os tulajoknak.tervezem hogy beszerzek egy 2.4jtd-t 166ost,láttam hogy a középkonzolon mindegyiknek van gyári fejegysége ezt ki lehet e cserélni szabványméretüre?anélkül hogy bármi más fontos cuccot ki kéne vele dobni valami cserélhetö konzolra vagy ilyesmire gondolok

Taranov
hi

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

wardogzombie
ahoj

Taranov
Hát 2010 messze van még, 2012 meg méginkább.
Azért annyira nem lehet rossz a sima automata sem, végülis a BMW, Mercedes, Audi, Jaguar stb. ezeket rakja évtizedek óta a drágább modellekbe.

hát amiket olvastam, inkább a robotizált váltók döcögnek többnyire, de ami nem, eliinduláskor azok is, legalábbis a franciáké, opelé, és ugye a Selespeedet is sokan áldották már több tesztben

Bár lehet finnyás lettem, mert utóbbi idõben többször vezettem DSG-set 😊

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

hehh, beszarás 😊

GM is duplakuplungon dolgozik

12.54-kor került ki 😊, és elõtte ilyet nem olvastam biz isten 😊

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Taranov
Egyébként én egy kézzel, kormányról vagy kormány mögül is kapcsolható automatát szeretnék, de ez még a jövõ zenéje sajnos.

Taranov
Ha már errõl van szó, felmerül az a kérdés is (bocsássátok meg nekem ezeket a kifejezéseket, de régen én VW-rajongó voltam), hogy ugye a Q-Tronic "Tiptronic rendszerû", tehát kézzel is kapcsolható. Viszont vajon DSG rendszerû is-e, tehát elõkészíti-e a következõ fokozatot, hogy gyorsan tudjon váltani. Valószínûleg nem, és ezért eléggé döcögõs lehet ez automata üzemmódban. A selespeednél viszont ez nem jelentp roblémát, mert az alapvetõen robotizált kézi váltó, a City módot úgyis csak akkor használja az ember, ha dugóban araszol, vagy nincs kedve váltani.

ha automata, én kivárnám hátha a GM is csinál duplakuplungost, amit majd Alfának is lepasszol 😊

Taranov
De most itt ismételten átolvasva az is felmerült bennem, hogy a Selespeed autómata üzemmódja csak annyiban különbözik, hogy csak City program van, Sport és Ice nincs.

Taranov
Nem derül ki sajnos az oldalról, hogy a Selespeed automata üzemmódja és a Q-Tronic automata üzemmódja miben különbözik. Gondolom kézi váltásnál ugyanaz a kettõ. Még az is érdekelne, hogy mindkét váltónál lehet-e kormányról kapcsolható változatot rendelni. (Mondjuk ha oda jutok, még úgyis meg lehet kérdezni a kereskedésben)

JohnnySmith
"The Q-Tronic new gearbox marks a significant market shift for Alfa Romeo. Not only do we now have a state-of-the-art gearbox, with six gears, fuzzy-logic operation and Tiptronic-style gear selection...."

Hirtelen ezt találtam

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Taranov
Srácok! Azt mondjátok meg, hogy a Selespeed és a Q-Tronic közt mi a különbség.

Taranov
Ez az autó hátulról gyönyörû. Elölrõl barátkoznom kell még vele, bár attól tartok, hogy egyre kevesebbel fogunk találkozni a magyar utakon. Most a GT és az új Spider a kedvenceim.

Magnumrolcsi
😊

pszihopata
Futómû szilentek szinte biztos,a 2.0-ás motor nyomatékszegény,gyenge a nagy kasznihoz.A mûszerfalon a rengeteg gomb rengeteg hibalehetõséget jelent,kontakthibák igen gyakran,tömítések motor-váltó /olajfolyás/,sárvédõív hátul rozsda,hengerfejtömítés,dízelnél gátrepedés.Twin-spark-nál kipufogó sortömítés.Gyujtáselektronika néha benzinszivattyú.Aztán jöhet az alfa érzés!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
Milyen motorral akarod venni?

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

DJ Skyline
és valami ellenérv, amiért nem? valami ismertebb hiba, vagy hasonló?

Taranov
Nagyon szép autó, és a felújítás is jól sikerült.
Ami nem tetszik benne (bár Alfákkal kapcsolatban ritkán említek negatívumokat): a 147-es felni és az utólag beépített hifi.
Ami viszont nagyon tetszik a GTV-ben, az az autó hátulja, és a fúvókák a muszerfalon.

Taranov
Azért érdemes, mert ezzel átérezheted az Alfa-érzést, és rá fogsz jönni, hogy miben különbözik az olasz autó a többitõl, pozitív értelemben.

Magnumrolcsi
Alfa GTV 2hónapja fényképeztem cégnél.

Ilyen volt

..lett 😊

DJ Skyline
Alfa szakértõktõl kérdezném, hogy mi a véleményük a régebbi Alfa 164rõl? leginkább pro és kontrára lennék kíváncsi, hogy miért érdemes megvenni, miért nem!

Kit--Kat
Én sok Quatroportet láttam, és fõleg sötét színüeket.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Az 1.6os TSekkel vigyázni kell, a vezérlésmódosítót mindig idõben kell cserélni, mert különben bajok lehetnek.
A Selespeedrõl én sem sok rosszat hallottam, bár egy ismerõsöméknek megadta magát horvátban él elég kalandos volt az utjuk hazafelé, no meg a javíttatás sem volt túl olcsó...
Amugy egy jól eltatlált szerkezet, élmény vezetni, bár nekem a Q system jobban bejött...

Cuore Sportivo - Alfa Romeo

JohnnySmith
Egészpontosan így szolt a "fáma":

"Mûködik automata üzemmódban, de kézzel is kapcsolgathatunk. Az ilyesmit sokan gyûlölik, ugyanakkor hálás vitatéma; ha késelésbe szeretnénk keveredni, alfás társaságban kezdjük bátran szidni a Selespeedet. Mert az alfások lelkesen védik, és általában tényleg idõ kell, hogy valaki megszeresse az ilyesmit."

#337 is Winkler 😄D

JohnnySmith
A Qsystem az Alfánál a teljesen automata váltó,ettõl ugye abban különbözik a Selespeed hogy félautomata üzemmódba is lehet rakni, ergó elõzésnél szerintem nem lehetne gond....(de nem tudom csak gondolom)

JohnnySmith
Én is annyit olvastam róla (totalcar by Winkler) hogy "aki könnyen késelésbe akar keveredni az kezdje szidni Alfa fanok közelében a selespeed váltót"

A teológia egyelõre adós a válasszal: a Selespeed Isten büntetése, vagy csak egy ötletes félautomata váltó, ami kicsit máshogy mûködik, mint a többi. Vannak elõnyös tulajdonságai, például nem kell rálépni a fékre, ha már megálltunk: a Selespeed-es autó nem kúszik. Ugyanezért nem szeretik, akik megszokták, hogy egy automata váltós kocsi a forgalmi dugóban makacsul, de kiszámíthatóan araszol elõre, mihelyt lelépnek a fékrõl.

A Selespeed-et még az elfogultság kötöttfogású világbajnokai, az alfások is utálják, én eddig csak egyetlen emberrel találkoztam, aki szereti, de õ véletlenül píáros az SPQR-nél. Körbekérdeztem a szakmában, ugyan mondjon már valaki valami jót - bármi jót - a Selespeed-rõl, mert kell, hogy legyen valami jó oldala is. Végül többen is azt állították, Tóth Milán a Magyar Hírlap autós mellékleténél ha nem is rajongó, de nincs baja a Selespeed-del. Úgyhogy felhívtam a Milit.
-Heló, mondj már valami jót a Selespeed-rõl!
-Figyelj, a lényeg, hogy lehet, hogy te gyorsabban váltasz, mint a Selespeed, meg én is gyorsabban váltok, de sok ember nem: nekik tökéletesen megfelel.

Ha gyorsan akarok elindulni, és nagyot nyomok a gázon, nem gyorsan fogok elindulni. Hanem ugyanannyi (0.4-0.6 mp) késéssel, mint egyébként, kis gázzal, csak sokkal nagyobb rántással. Ez a kuplungszerkeszet miatt van: nem ereszti össze a kuplungot. Az Alfa 156-osban bólogatott a Selespeed, illetve az autó tõle. A Stilo Abarth futómûve jó kemény, úgyhogy itt a vezetõ bólogat.

Ha elõzni akarunk, fõleg ha gyorsan akarunk elõzni, az a legidegesítõbb. A Selespeed ugyanis visszavált, de ebbõl eleinte azt érezzük, hogy a tövig nyomott gázpedálra jó fél másodpercig (ami ilyenkor elég soknak érzõdik) erõsen lassul az autó. Aztán ránt egyet, és megindul, de addigra az ember hajlamos úgy érezni, hogy nem a gázadás, hanem a káromkodás gyorsítja.

Taranov
Én annyit hallottam csupán, hogy a minõsége nagyon jó, a bonyolult szerkezet ellenére már az elsõ daraboknál sem volt meghibásodás.
A 2.0JTS tesztjét a Totalcarban láttam anno, akkor szerettem bele az Alfák muszaki részébe is, a design már azelõtt is a kedvencem volt.
Azt, hogy mennyire gyors a Selespeed, sajnos nem tudom, még nem volt hozzá szerencsém.

a Selespeedet nem dicsérték, a Stilo Abarthban legalábbis szidták, nagyon lassú váltó állítólag

Taranov
Nekem a szürke és a fekete tetszik a képek alapján, de hát élõben megváltozik az ember véleménye.

én 3-at, kettõt Monacóban 😊 De úgy, hogy elõttünk állt egy keresztezõdésnél emelkedõn, és elkezdett visszagurulni 😄, épp fékrelépett mielõtt koppant volna 😊

És sajnos mind ezüst volt...

Taranov
Hát én eddig egy Quattroportét láttam élõben, csak sajnos ezüstben.
Nagyon jól nézett ki.

Taranov
Kinézete alapján sportosabb és "quattroportésabb" az Alfa 166-nál.

Quattroporte kb. 2x annyiba kerül 😄D

JohnnySmith
Szerintem gyönyörû gép! Biztos többet fogunk majd ilyet látni mint Quattroporte-t ami szintén nagyon tetszetõs 😊

Mi a véleményetek egy 156 2.0 JTS Selespeed-rõl? 1.6 os 156-os vezetgettem, de el sem tudom képzelni milyen lehet 2.0 Selespeed váltos változat.
Igazából gondolkoztam egy ilyen megvételén a közeljövõben (ha az anyagi helyzetem is úgy alakul)
Esetelg megvitathatjuk a tapasztaltokat infókat hallomásokat a selespeedrõl.

JohnnySmith
Alfa Amore-n írtak róla 😊
166 utód!

"Legnagyobb valószínûséggel a 166-os utódát, a 169-est ábrázolják a napvilágra került kémfotók. Egy biztos: fotó már több van az autóról, mint információ.
A 169-esrõl ugyanis nem sok mindent tudni. 2009 második negyedévében vezetnék be a piacon és az Államokba is gyártanának belõle. Az alváz és motorok tekintetében csak találgatni lehet. A legvalószínûbbnek a Maserati alkatrészek alkalmazása látszik, mivel egy szerzõdés keretében az Alfa dízel motorokat gyártana a Masernek, ennek fejében Modenából nagy lökettérfogatú, 500 lóerõ körüli teljesítményre képes benzines motorokat kapna az Alfa.
Ezt a feltételezést látszanak alátámasztani a kémfotók is. Az azokon szereplõ autó oldala ugyanis kísértetiesen hasonlít a Quattroporte vonalvezetésére. Ezen kívül az autót hátsókerekesnek szánják, erre saját technikája és padlólemeze viszont nincs az Alfának, a Maseratinál viszont ott van a jól bevállt transaxle hajtáslánc a padlólemezzel együtt.
A pletykák szerint az új csúcsalfa ára valahol 55 ezer Euró körülrõl indulhat, ami mai árfolyamon számolva 14 millió forint. nem is sok, fõleg, ha egy Quattroporte-alapú autóról van szó. A genfi prototípus-bemutató után talán többet lehet majd tudni."

AlfaAmore.hu

lassan itt a 169 😊

Taranov
Szerintem is, csak mivel ez drágább, kvázi "elegánsabb" is.

Kit--Kat
Szép-szép, de annyira nem sikerült jól mint a 156, 159.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Taranov
Alfa 166, az Alfa Romeo legnagyobb modellje:

Valószínuleg a közeljövõben már igazi prémiumkategóriás autót is fog gyártani az Alfa, de azért a felsõ-középkategóriában az egyik legszebb autó a 166-os, bár én elfogult vagyok.

persze fent vagyok alfaamore-n

Cuore Sportivo - Alfa Romeo