Blu-ray: a másolásvédelem csúszik, a formátum nem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az írott CD/DVD médiáknál a fémoxid azonkívül, hogy tovább oxidálódik, még szépen el is kezd kidifundálni a mûanyag hordozóból, nemkülönben a szennyezõ anyagok meg befelé kezdik meg áldásos tevékenységüket. ÍGY ezek teljesen maguktól szépen tönkremennek (még légüres térben is), nem kell hozzá más, csak némi idõ.
A HDD-ket azonban rendszeres idõközönként újraírva tlajdonképpen évtizedekig hasznáható állapotban lehet tartani, ha eleget pihentetjük õket. Sõt, amennyiben a mechanikájuk idõvel tönkre is menne, az nem jelenti azt, hogy a tányérokon tárolt adatok sérülnének.
Vannak olyan HDD-k is, pl. a Segate-is gyártott ilyet, amikben nincs is mozgó fej, így az egyetlen mozgó alkatrész maga a lemez, ami egy gyémánttûn forog védõgázban, tehát a várható élettartama még használat mellett is extrém.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Winyóknál az élettartamot munkaórákban (ill. ki-bekapcsolási ciklusokban) szokták megadni. Egy mai winyónál ez kb. 5-10 év ill. 50'000 ciklus (napi 2-3 ki-be kapcsolással számolva ez ugyanaz az érték). Maxtor adatlap, Seagate, vagy pl. a folyadék-csapágyas technológiáról. A winyóknál persze ez nem azt jelenti, hogy utána azonnal meghal, hanem elkezd csökkenni a használható terület. Ezen kívül ténylegesen maga a fej jelentheti a problémát.
De szerintem Kürt-ösöket meg lehetne kérdezni, õk elég sokat dolgoznak ilyesmivel. Saját tapasztalattal tudom h. nem ér dobálózni, de nekem több winyóm halt már meg mint cd/dvd-m 😞. (CD-nél egyértelmûen oxidáció volt a halál oka, maga a felület megváltozott, winyóknál motorhibák ill. hõmérsékleti problémák. Azóta a winyóimat 12cm-es ventik között egy mini-szélcsatornában üzemeltetem 😊).
lesz hddvd-br combo.
miért?
mert van rá igény. ennyi. ez határozza meg a piacot. nem a technológia.. az igény.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ez az egész õrület csak azoknak éri meg, akiknek sok a backup. szvsz nincs értelme a teljes archívumomat elkezdetni iso-ba lehúzni, aztán felírni õket egy BR lemezre. Eddig dvd-n voltak, jól ellesznek azon ezután is. max egy teljes partició mentésre tudom leképzelni ezt a megoldást, másra nem igazán.
Tovább is tart és hatékonyabb/gyorsabb is.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
* BD-R 50 GB - 40 euró
* BD-RE 25 GB - 25 euró
* BD-RE 50 GB - 50 euró
Forrás. Az értékeket nem tudom honnan vették, mert a TDK oldalán nem találtam semmi utalást árra. Eszerint az alap lemez kb 5eFt indulóárral megy. (A DVD-nél is ilyen kezdõárak voltak.)
Az AACS-s szöveget igazából nem értem, az nem csak a "mûsoros" BD-kre érvényes? Mármint ha valaki a lemezre nem "adatot", hanem a BD saját video-formátumában szeretne írni. (Ugyanúgy mint ahogy a CSS is csak a DVD-V-re vonatkozik, ha kiírod a debian installdvd-t arra nyilván nem 😊).
Ezt tudják a gyártók is..
én az általad emlitett inkombatibilitást a dvd esetén nem tapasztaltam 😊
Forza.
Fasza, csúszik a felhasználók korlátozása, de ez nem korlátozza a felhasználókat :-)
Kimi a legjobb! ;) \"Rohamosan terjed a madárinfluenza médiavírus\"
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Es akkor meg kinaiak is jonnek a sajat lemezukkel(VMD),ami valoszinuleg hamarabb jelenik meg,es gondolom tized annyiba fog kerulni mint a BD lemez.
amúgy azt mondom, érdemes várni, míg combo író lesz.
azért cd, cdrw, dvd+, dvd+, dvd-rw, dvd+rw, dvdram, dvd-dual+-, stb, meg bluray, meg hddvd. meg ezek dualjai, mire 1 íróba besûrítik....
eleinte marha drága lesz, de ha lesz író 30 alatt, meg 50 gigás lemezek cirka 1000 forint alatt, én vevõ leszek rá.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
20-25 db-ra ráférne szinte minden cuccom.
de MINDEN!
egyetlen lemezre a Jóbarátok 10 évadja egyben, DVD(rip) minõségben...
várom már nagyon...(hogy egyszer lemenjen az ára...)
gondolom ebböl is a külföldi-import-terméket kell majd venni, mert a magyarok nem engedik be az olcsót, a drágára meg rápakolnak egy halom "artisjus" felárat....