Az RFID terjedésében bízik az EU

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A hatalmon lévõ embereket meg szépen elzavarja a nép😊 Ezt nem vállalják be. Egyszerûen messze túl nagy falat nekik.

Gracie Barra

De a jelenlegi technológiákkal nagy tömegek megfigyelése igencsak költséges mulatság. Példádra alapozva nem éppen olcsó dolog sem a mûhold, sem pedig az írisz-szkenner, ha nagy tételrõl van szó. De az RFID chipek olcsón gyárthatóak nagy tételben is.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Naiv a te.....(ezt fejezd be sûrgõsen, mert fogalmad sincs, milyen vagyok)

A multiknak ezerféle ennél jóval olcsóbb eszköz áll rendelkezésre.
A nemzetbiztonság meg már a köztéri kamerákkal is gondban van gyakran. Terroristák meg nem járnak nálunk. Alkotmányba ütközik erõsen, stb...

Gracie Barra

Az rfid erre ténylge elég alkalmatlan.

És nem mind1, ki akar megfigyelni milyen célból. A kormány, hogy ellezõrzése alatt tartsa a népet (ez nálunk nem áll fennt), vagy egy multi, ami reklámokkal akar alönteni.

Na ez utóbbi már valós, de õket nem érdekli mikor hol jársz kivelm hanem csak az érdeklõdési köröd. Bár ez se jó. Na ez a része a valós gond.

Gracie Barra

"Ki költene milliárdokat ilyen eszközökre" .. ezt te komolyan is gondolod?! 😊 Barki. A nemzetbiztonsagi szolgalatoktol kezdve a multik a media. A terroristak forikszepl 😄 Vicces nem? A bongeszok monitorozasa egy dolog. Echelon-rol volt mar szo. Lehet, hogy paranoias vagyok, de az is szaz, hogy te vegtelenul naiv vagy.

"És egy bolt nem tud rávenni arra, hogy chipet ültessenek beléd, hogy azonosítani tudjanak."

Kivéve ha... Kihasználják a képviseleti demokráci nyújtotta elõnyöket. Itt nem széles társadalmi rétegeket meggyõzni arról hogy ez milyen jó dolog, hanem csak egypár megfelelõ helyen lévõ emberkét. És ha meggyõzik a hatalmon lévõ emberkéket hogy hú, ez milyen egy jó dolog... Akkor már be is vezetik. Lassan, de biztosan.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Mardel
Azt próbálom megértetni veletek, hogy azon megy itt a par, hogy megtudnak figyelni bárhol ezzel.
Semmit sem kell a bõr alá ülteteni, hogy megtudjanak figyelni, sõt még RFID sem kell hozzá, ergo felesleges itt a szócséplés!

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Szerintem épp ellenkezõ irányban megyünk. Feltûnõen.

Gracie Barra

Ki költene milliárdokat ilyen eszközökre, ha sokkal egyszerûbben is elintézhetik. Elég csak a böngészésedet figyelni. És ez már ma is mûködik😊

Gracie Barra

Nem hát 😊. Vagy csak nem oly feltûnõen...

Na itt jön képbe a valóságalap😊

Gracie Barra

Ezernyi reklámot kapok nap mint nap, nem fog zavarni, ha olyanokat kapok, amik érdekelnek is😊

A személyre szabott reklámhoz meg azt is kell tudniuk, hogy ki vásárolta, nem csak azt, hogy mit. És egy bolt nem tud rávenni arra, hogy chipet ültessenek beléd, hogy azonosítani tudjanak.

A bankoknak meg semmi közük a vásárláshoz. Csak legyen náluk a pénzed.

Gracie Barra

Mardel
"Az irisz-scan-nel még megfigyelni sem lehet embereket, mert bele kell nézni az eszközbe hozzá. Az inkább olyan, mint egy jelszó."

Ha láttad a filmet, akkor azt is láttad, hogy beleépítették a leolvasót a reklámplakátokba, minden olyan "hétkönapi" dologba amire mindennap ránéz, vagy lát az ember...

Sõt ezer éve az élt vissza a személyazonosságoddal, aki akart, csak azt kellett mondania, hogy te vagy. Szóval ez a fejlõdés erõsen pozitív irányú.

Gracie Barra

Nem idiótán, hanem törvényellenesen. Ma már persze törvényes a dolog 😄. Változtak a jogszabályok.

"De egy emberbe ültetett chipnek amit mindenhol le tudnak olvasni, semmilyen értelme nincs. A piac semmit nem profitál, maximum 1-1 zsarnokoskodó politikus, de õ meg nem tudja rákényszeríteni a piacra."

Szerinted. De bizonyosan azért vezetik be a biometrikus útleveleket (személyazonosító izéket), amik rfid chipben tárolják a személyes adataid. Kezdetnek nem rossz. A piac semmit sem profitál? Esetleg személyre szabott reklámok? Mondanak valamit?
Vagy ha nem vásárolsz eleget, akkor estleg bizonyos szankciókat alkalmaznak veled szemben a bankok... Igen összeesküvés elmélet 😄. De a PIAC, ezen belülo is egy-két multi igenis jelentõs profitot tudna húzni az RFID chipekbõl.

"Nem nagyon ertem, hogy mit jelent az en szabadsaghoz valo jogom abban az esetben, ha tulajdonkeppen tavolrol (mert ugye radios a kutyu), tehat akar az en tudtom nelkul is figyelhetnek? :-)"

Ha tudnál olvasni, akkor azt is tudnád, hogy az RFID nagyon kicsi hatótávolságú. Nem is lehet nagy, hiszen nem fér bele elég nagy teljesítményû áramforrás.

"koztudott, hogy minden elkodolas matematikai alapokon fekszik, a matematikaban pedig minden muveletnek megvan az ellentetje."

Nem itt volt pár napja egy cikk arról, hogy az Enigmát még ma sem tudják teljesen feltörni? Pedig az egy több mint 60 éves technológia!

"Igy viszont cikis a helyzet, mert barki visszaelhet a szemelyazonossagommal"

Az nem zavar, hogy egy darab papírt (személyi ig.) is lehet simán hamisítani, vagy egyszerûen ellopni? Ma is könnyedén visszaélhet a személyazonosságoddal, ha nagyon akar. A digitális technika csak javíthat a helyzeten, fõleg, ha hozzáértõk tervezik meg. Pl. a digitális aláírást elvileg sem lehetséges hamisítani a jelen tudásunk alapján.

Némi valóságalap a kulcsszó.
Se az irisz-scan-nel, se a mûholdal nem tudnak egy embercsoportot megfigyelni. Csak konkrét személyeket tudnak, abból se sokat.
Az irisz-scan-nel még megfigyelni sem lehet embereket, mert bele kell nézni az eszközbe hozzá. Az inkább olyan, mint egy jelszó.

Gracie Barra

Szerintem meg nem megyünk😊

Gracie Barra

Mardel
Beültetés nélkül is emgtudnak figyelni lásd: Közellenség (mûhód), Különvélemyén (Irisz scan) Lehet, hogy Sci-Fi filmek, de van némi valóság alapja!...

Még.

De megyünk Ámerika után 😄...

És még ott is mekkora a felháborodás.

Gracie Barra

Ez amerika. Mondom ott én is félnék ettõl, de ideát egészen más a kultúra.

Gracie Barra

http://index.hu/tech/hardver/chip603/ onkentes ... onkentes a f*om. Kotelnek allsz, vagy mehetsz utcat seperni. Nesze nektek szep uj vilag!

A kötelezõ bankkártyának egy munkahelyen van értelme. Bár a te esetedben a munkahelyed tényleg idióta módon oldotta meg.
De egy emberbe ültetett chipnek amit mindenhol le tudnak olvasni, semmilyen értelme nincs. A piac semmit nem profitál, maximum 1-1 zsarnokoskodó politikus, de õ meg nem tudja rákényszeríteni a piacra.

Gracie Barra

Nah. Kialudtam magam. Jöttem magyarázkodni ;D. És most összegezném hogy mi is a bajom a bankkártyával és hogy mi is a köze ennek az RFID techhez.

Annak idején, amikor a cégünk -persze szigorúan önkéntes alapon- áttért a bankkártyára, akkoriban a mtk szerint a dolgozónak a MUNKAHELYÉN (és kp-ban) kellet megkapnia a bérét. Ezt az apró tényt egyszerûen figyelmen kívül hagyták. Nem egy rosz dolog a bankkártya ha:
-Vannak olyan boltok, ahol fizethetsz vele,
-Nem neked kell fizetni azért, hogy megkapd azt a pénzt, amit a munkádért kapsz,
-Te választottad ezen formáját a fizetésed 'megkapásának', nemcsak 'kényszerítettek' rá,
-Nem mond ellent a hatályos jogszabályoknak.

Akkoriban ezen a tájékon egyik feltétel sem teljesült. De ez gondolom lényegtelen, a fejlõdés a lényeg (meg a pénzmozgás nyomonkövetése, maffia és ilyenek miatt😄)...

Szvsz, az RFID-vel is ez (lesz) a helyzet. Szigorúan önkéntes alapon kellene bevezetni. És íme egy egyszerû példa az önkéntességre (Tudom,tudom. Bulvár és semmi alapja sincs a cikknek, meg összeesküvéselmélet és ilyenek, de valahol el kell kezdeni... 😄):
link

Ez az eljárás mondhatni hogy sérti az emberek alkotmányos jogait is - bár nem vagyok jogász. De sokan nem törõdnek vele, mert a haladás az haladás. Egyik oldalát nézve az éremnek, valóban jó dolog. Csak beslattyogsz a boltba, felpakolsz és hazasietsz. Automatikusan elintézõdik minden és neked sem megy kárba az idõd, amit máskülömben a pénztárnál töltenél. És még lenne egy-két jó oldala is a dolognak, de én inkább az árnyoldalára koncentrálódnék ennek a technológiának.

Mert én szeretnék úgy együtt lenni a barátosnõmmel, hogy azt ne tudhassa meg ország-világ. Szerintem nem a hatóságokra tartozik az hogy én kivel és mikor megyek pl. moziba, nyaralni, stb. És fõleg nem az xyz bevásárlóközpont vagy utazási iroda marketingeseire. Mintahogy az sem hogy mikor baktatok ki a slozéra...

Szinte semmibe nem kerül úgy módosítani a törvényeket, hogy az adataidat szabadon felhasználhassák - mondhatni visszaélhessenek vele. Némi kis kenõpénz ennek+annak és jó. Itt -jóindulatúan- csak a reklámszagemberekre gondolok, de még lenne egypár csínja-bínja az adataiddal való visszaéléseknek, de ez jelen pillanat még lényegtelen.

Azonkívül ha már 'demokráciában' élünk, akkor ne tiporják sárba az ember alkotmányos jogait. Mintpéldául a magánélethez való jogot vagy mit... Nem szeretném ha rögzítenék, hogy melyik boltban mit vettem, melyik bankautomata elõtt mentem el xy idõpontban, melyik kirakatot néztem meg... Szeretném én eldönteni hogy mikor és hol baxom el az életemet - ezt nem szívesen bíznám másokra. Nem szeretnék egy bazi nagy VV vagy BB showban részt venni, ahol csak néhány kiváltságos szavaz arról hogy 'hasznos' tagja vagy-e egy fogyasztói társadalomnak, vagy nem. Erre nem kap, nem kaphat garanciát az ember ha az RFID technológiának használata beférkõzik mindenapjainkba. Legalábbis jelene pillanatban.

Az egész irományt csak az 'önkéntesség' miatt csaptam össze. Olyan nincs és nem is lesz. Vagy elfogadod vagy megdöglesz. Dijjóhéjjban. Összeesküvés elmélet lenne? Meglehet, de egyre inkább több esemény mutat azon irányba, hogy valóság lesz ebbõl az elméletbõl.

Mindenkinek nem fognak beültetni ilyet, csakmert hátha baleset éri, de egy hadseregben, vagy beteg/öregembereknél, akiknél a veszély fokozott, jól jöhet.
Valszeg ilyenekre gondolnak, ha bõr alá ültetésrõl beszélnek, nem arról, hogy kövessünk mindenkit négyzetcentiméter pontossággal.

Gracie Barra

Baleset történik..
És a mentõs kipattan végighúzza az olvasót a kezeden, és egybõl vágja mi a bajod, esetleg mien gyógyszerekre vagy érzékeny, na ilyen adatokat tartalmazhat(és sztem fog is) ez a csip, ha beültetik <#wink>. És ez hasznos is lesz, de nem értem miért jöttök ezzel a paranoid bibliás, nostradamuszos marhasággal ?
Nézzetek kevesebb frei dossziét, és fókusz pluszt <#eljen>
Peace..
Nalátod. Ez is mellettem szól. Máris megtörténnek az ellenlépések. Szted mi történne, ha belénk akarnák ültetni? Elég nagy lázadás lenne. Magyarországon egy politikus sem hozna ilyen törvényt, azzal maguk alatt vágnák a fát. Az amerikai népet talán még be lehet etetni(sztem még üket sem), de másokat tuti nem.

Gracie Barra

De ez politikai befolyás. És az unió(jó része) ennek ellenáll. És elég nyilvánvaló dolog.
Ahhoz, hogy ellenõrzésük alá vonják az európai embereket, elõbb egy háború kell közöttünk.

Gracie Barra

Erdekesseg: http://www.bankkartya.hu/?cikk=2919&lap=1

Feltetel nelkul en sem hiszek el mindent, de az USA globalis befolyasa tagadhatatlan teny. Nem lesz ennyire nyilvanvalo a dolog, de ez fog tortenni. Ido kerdese.

Miért, szerinted igen?

És nem tartom magam naívnak. Nem hiszek el mindent egybõl amit mondanak. Sem azt amit a kormányok állítanak, sem az összeesküvés elméleteket. Inkább gondolkodok.

Gracie Barra

Na, pont ezert mondtam, hogy vegtelenul naiv vagy .. 😄

És az egyesült államok azt mondja az uniónak, hogy nektek márpedig ellenõrzésetek alá kell vonni az embereket? Vagy maguk jönnek ide beültetni ezeket, hogy õk ellenõrizzenek?

Gracie Barra

Mutass csak egy valamit. Barmit, ami teljesen fuggetlen az Egyesult Allamoktol es annak politikajatol.

Kösz, ez sokatmondó válasz volt😊

Gracie Barra

<#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav>

Majd elolvasom, de csak késõbb, mert most nincs rá idõm. Esetleg kiemelhetnél nekem 1-2 lényeges gondolatot innen, ami cáfol engem.

Gracie Barra

Így belepillantva 2 észrevétel.
- A nagy része az USÁról szól. Na az egy más tészta, ott jó pár erre utaló jel van, de mi nem ott élünk. Ott én is félnék ettõl a chiptõl.
- Ez a pénzvilág ellenõrzésérõl szól, nem a társadalom ellenõrzésérõl.

Gracie Barra

FYI http://mek.oszk.hu/01500/01560/html/01.htm#2

Mégis hány olyan lépést láttál(és kitõl), aminek a célja az, hogy a szabadságunkat korlátozva ellenõrzésük alá vonják minden lépésünket?

Gracie Barra

Legalabb ezt vilagosan latod 😉

Válaszolni persze most sem tudtál😊

Gracie Barra

Igen juzosch, paranoias vagyok 😊 Neked van igazad. Tul sok osszeeskuves-elmeletet olvastam. Bocsanatot kerek, hogy egyatalan ilyesmi megfordul t a fejemben. Megegyszer elnezest. Tovabbi szep napot. 😊

Látom erre már nem tudod a választ. Olvastál pár idióta összeesküvés-elméletet, és paranoiás lettél tõle.

Gracie Barra

Miért lennék naiv? Ki akarná ezt a bõröm alá ültetni? És miért?

Gracie Barra

juzosch .. Vegtelenul naiv vagy. 😊

Te mirõl beszélsz? Ki dug fel mit a seggedbe? Kicsit paranoiás van. A kajára akarják pl tenni, hogy elég legyen elsétálni a pénztár elõtt, és már ott is a számla.

Gracie Barra

Sracok .. Vegigolvastam a hozzaszolasokat. Nem tudom eldonteni, hogy sirjak vagy nevessek 😊 Porazt dugnak a seggedbe es te meg orulsz is neki. Majd mindezt a megprobalod a fejlodessel megmagyarazni. Bennem van a hiba, hogy csak a dolgok arnyoldalat latom?

Ez igaz. De a forumhozzászólások alapjában gyengén átgondolt zõldmunkák, vagyis kapásból leírt gondolatok és mint ilyenekben számtalan apró hiba esetleg nem a legjobban kifejezett dolog található. Ha lenne idõm, hogy többször átolvassam, lerövidítsem és megfogalmazzam akkor egésszen más lenne. De sajnos nincs elegendõ idõm, hogy röviden és tömören beszéljek, ugyanakkor nem szeretném kihagyni a lehetõséget, hogy itt elvitatkozzunk néha. <#smile>

A mi lett volna ha lett volna... kapcsán nem tudom pontossan mire célzól, mert én csak a mi lenne ha (jövõ) területen mozogtam, a múlt kérdéseit itt csak esetleg annyira említettem, hogy rámutassak, hogy nincs értelmük, mert alapjában lehetetlen bizonyítani, hogy igazunk van és ha ez így van akkor a dogmák utját járjuk.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan