Az RFID terjedésében bízik az EU
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://index.hu/tech/biztonsag/rfid0316/
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
"Nem ismered az összeesküvés elméletek alaptételét. Az, hogy a gyanú sem merül fel, cask annyit jelent, hogy a magyar összeesküvõk sokkal profibbak az amcsiknál, és tökéletesen el tudják hitetni velünk a saját nemlétezésüket. 😊"
Nagyobb léptékben kellene szemlélni a vagyon mozgását 😉. Ha valakinek sikerülne megfigyelni az egész világ pénzmozgását, hogy mennyi és kinek, garantálom hogy paranoiás lenne 😊.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Az olvasottak alapján nem lehetséges, hogy csak a 'fat' volt lekódolva és nem az állományok. Mert ha az állományokat kódolja le valami és úgy vannak fent a merevlemezen, hááát... Akkor marad a brute force, ami meg nem egy gyors eljárás.
Csak helyesbítenék... A gyorsformázás nem az adatokat tünteti el a merevlemezrõl, hanem csak a 'fat'ot. Az adatok attól függetlenül ott maradnak a lemezen.
De bizonyos szempontok szerint lehetsz majd kulcspozícióban is. Ezt nem tudni elõre.
"Ez megfordítva is igaz. Senki nem becsüli le a hátrányokat, csak épp azt mondjuk, hogy az elõnyök messze nagyobbak."
Valószínûleg ezt mondták az elsõ atomerõmûre is 😄. És megtettek majd' mindent, hogy ne lehessen semmi gubanc. Mondhatni hogy ledolgozták a hátrányokat, amiket 'menet' közben vettek észre. A fenti felfogás szerint viszont nem kellenek szabályozó eszközök, biztonsági berendezések, mert ezek nélkül is több lenne az elõnye mint a hátránya. Ezeket a 'szabályozó eszközöket' hiányolom az adatvédelmi irányelvek közül. Jelenleg bárki, szinte bármilyen adatot gyûjthet, amihez hozzáfér. Pedig már tudhatjuk hogy mit is jelent az, ha túl sok adat van az emberekrõl, egy csoport kezében.
"Tehát te is azt mondod, hogy nem betiltani kell, hanem szabályozni. Ez esetben nincs köztünk véleménykülönbség."
Valóban.
"Ez most is tudhatják. Elég csak kártyával fizetned, a részleteket az árúház számítógépeitõl megtudhatják (sõt, a könyvelésben is szerepel, elég csak az APEH-nek bekérni egy tételes listát)."
Valóban. Na akkor itt van az összeesküvés ;D.
"Tévedés. Pontosan be lehet mérni egy telefont. Emlékszem, csak azzal a feltétellel engedték telepíteni a rendszert, hogy a titkosszolgálat képes legyen bemérni és lehalgatni bármely telefont."
Real-time bemérhetõek, pár száz méteres pontossággal, mint ahogy a lehalgatás is csak valós idõben mûxik. Visszafele haladva az idõben viszont már csak a cellainformációkkal agyalhatnak. Lehalgatás az megint más cég. Még házibarkáccsal is lehetséges mobilokhoz lehalgató eztközt készíteni.
"Azért ehhez komolyan dolgozni kell. Aki erre képes, az már ma is minden információhoz hozzáfér."
Vagy csak némi ismeretség || befolyás szükségeltetik hozzá. Végülis... Csak nem mindegy hogy mennyit kell bányászni az adott infó után.
"Ez nem feltétlen van így. A személyazonosságodat nem kell kiadnod. Pl. egy megfelelõ biztonsági szintû digitális aláíró eszköz megvédhet ez ellen. Ez esetben csak úgy élhetnek vissza vele, ha fizikailag ellopják (ha beléd van ültetve, akkor még macerásabb)."
De valahogy mindenhol igazolnod kell azt, hogy te vagy az... Közvetlen vagy közvetett úton. Akár a villamoson, akár a banknál, akár a boltokban... Mindegy hogy digitális aláíró eszközzel, vagy fényképes igazolvánnyal...
Mert még a gyanúja sem merült fel."
Nem ismered az összeesküvés elméletek alaptételét. Az, hogy a gyanú sem merül fel, cask annyit jelent, hogy a magyar összeesküvõk sokkal profibbak az amcsiknál, és tökéletesen el tudják hitetni velünk a saját nemlétezésüket. 😊
Ha a vinyón kódolva van, akkor nem zerzik vissza. Hogy ez mennyire hatékony, azt az is bizonyítja, hogy a Vista ilyen szolgáltatása miatt máris aggódnak a titkosszolgálatok.
"Én kipróbáltam, DriveCrypt-tel lekódoltam 2 partíciómat"
Valamit elcsesztél rajta. Szerintem az volt a baj, hogy már eleve megvoltak az adatok, és utólag titkosítottál, ráadásul azt is félbeszakítottad.
A TrueCrypt-et próbáld ki. Kódolt virtuális meghajtót hoz létre, nagyon erõs titkosítással. Sõt, még egy csali meghajtót is létre tud hozni, arra az esetre, ha kényszerítenének a jelszó megadására.
Ezek elég távoli és esetleges lehetõségek. Én nem vagyok, és valszeg nem is leszek fontos személy, tehát nincs miért aggódnom. Meg ha akarom, úgyis le tudom árnyékolni a cuccost.
"Egyszóval nemcsak az elõnyeit kellene nézni egy adott technológiának, hanem a hátulütõjét is"
Ez megfordítva is igaz. Senki nem becsüli le a hátrányokat, csak épp azt mondjuk, hogy az elõnyök messze nagyobbak.
"amit megfelelõ szabályok lefektetésével meg lehetne elõzni."
Tehát te is azt mondod, hogy nem betiltani kell, hanem szabályozni. Ez esetben nincs köztünk véleménykülönbség.
"A fenti hasonlathoz hozzáfûzném, hogy ha esetleg veszel egy csomag xy mosóport és mégvalami háztartási cikket, akkor simán rádfogják hogy terrosrista vagy, mert ezekbõl robbanóanyagot, ill. bombát is lehet készíteni."
Ez most is tudhatják. Elég csak kártyával fizetned, a részleteket az árúház számítógépeitõl megtudhatják (sõt, a könyvelésben is szerepel, elég csak az APEH-nek bekérni egy tételes listát).
"A mobiltelefonoknál meg csak a cellainformációt tudják"
Tévedés. Pontosan be lehet mérni egy telefont. Emlékszem, csak azzal a feltétellel engedték telepíteni a rendszert, hogy a titkosszolgálat képes legyen bemérni és lehalgatni bármely telefont.
"De ezek az adatbázisok összefûzhetõek, ha megfelelõ jogosultságokkal rendelkezik az adott érdekcsoport, ami jelenleg szinte csak pénz kérdése."
Azért ehhez komolyan dolgozni kell. Aki erre képes, az már ma is minden információhoz hozzáfér.
"Tehát simán nyomonkövethetõ egy adott személy és annak minden társadalmi kapcsolata 'feltérképezhetõ'. Ezen adatok viszont visszaélésre adnak esélyt, ha illetéktelen kezekbe kerülnek."
Ez nem feltétlen van így. A személyazonosságodat nem kell kiadnod. Pl. egy megfelelõ biztonsági szintû digitális aláíró eszköz megvédhet ez ellen. Ez esetben csak úgy élhetnek vissza vele, ha fizikailag ellopják (ha beléd van ültetve, akkor még macerásabb).
"Amúgy ha próbálnál egy kódolt vinyón aza datokhoz hozzáférni, t ebelekezdenél dekódolni? Mindig akiskapukat, réseket kell keresni, nem egybõl az zárt ajtónak rohanni..."
-- Pontosan. És itt az RSA jelenti a zárt kaput. A kerülõút pedig a kulcs megszerzése. Ha a semmibõl a kezedbenyomnak egy rsa-val kódolt vinyót, az életbe nem kódolod ki.
Gracie Barra
Utána következõ részben írtam, lekódoltam az egyik partíciómat legalább 3szor kezdtem el (ez az én hibám). Aztán 4ikre hagytam, hogy teljesen lekódolja, de mindig újraátkódolta, azta részt, amit abbahagytam. Tehát egy rész legalább 4szer lett lekódolva. Mivel nemtudtam használni ezután gyorsformázással töröltem a partícót. Gyorsformázás eltûntatette a kódolást,a fájlokat is. De a gyorsformázásról tudn i kell, hogy kis eséllyel viszamenthetõek az adatoka gépre. Mint leírtam 15GB zenét hoztam 100%osan mûködõ állapotban, hiába volt kódolva vagy nem volt. És ezzelkódoltam állítólag jobb mint a TrueCrypt.
De ez csak a teljes meghajtó lekódolására igaz sztem, ha fájlonként kódolod arra ez már nem igaz..
Amúgy ha próbálnál egy kódolt vinyón aza datokhoz hozzáférni, t ebelekezdenél dekódolni? Mindig akiskapukat, réseket kell keresni, nem egybõl az zárt ajtónak rohanni...
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Gracie Barra
Gracie Barra
Mert még a gyanúja sem merült fel.
Gracie Barra
Ez tuti. Jobb biztosra menni.
De mivel eddig egyetlen hasonló próbálkozásról sem tudunk, ami egyáltalán megfordult a fejükben, ezért még nem aggódok. Egy generációváltásra szükség lesz hozzá, nem elég hozzá 5 év.
Gracie Barra
Gracie Barra
2: Ha tenni is akar valamit az emberekért. A totális ellenõrzés egyik célba sem fér bele igazán.
Gracie Barra
Igazad van, de egy egészséges társadalomban nehéz ezt végigvinni.
Gracie Barra
Kérdésedre kérdéssel válaszolnék. Mi az érdeke a mindenkori hatalomnak? Félig-meddig anarchia, ahol mindenki azt tesz amit akar(bizonyos kereteken belül), vagypediglen egy ellenõrizhetõ és jól átlátható rendszer? Mellesleg ez utóbbi rendkívül jól mûködne az adóbehajtás területén (is)...
A totális kontrolt viszont nem akarja, nem akarhatja senki sem, mert az túl nagy hatalom lenne bárkinek a kezében is. Erre az RFID és még egy sor technológia viszont lehetõséget ad||adhat, a jelenlegi szabályozások(hiánya) miatt. Ezért tépem a billentyûzetemet, mert nem a technológiával van bajom, hanem azzal hogy ki és mire használhatja - jelenleg. Illetve az önkéntes átállással 😊.
Gracie Barra
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Tehát te kivennéd a védelembõl az egyetlen sebezhetetlen pontját.
Gracie Barra
A kürt meg csak az 1eseket és a 0ákat fogja visszaadni nekd, de ha jól lekódoltad, nem fogják kikódolni neked kulcs nélkül.
Gracie Barra
"Mar ne haragudj, de az RSA 50 ev mulva is fain lesz, hiszen maga az eljaras jelen pillanatig mar kozel 30 eve bizonyit..."
Az lehet, hogy nagyon nehéz visszafejteni a jelszót, de az ilyen esetekben nem ezt az eljárást választják sztem. Megkerülik, és kb 45 perc alatt elérhetõek az a datok a vinyóról.
Én kipróbáltam, DriveCrypt-tel lekódoltam 2 partíciómat, sokáig kódolta volan és leállítottam (itt basztam el), hibaüzit kiírt, csak nemfoglakoztam vele. Aztán újraindítottam a kódolást és amit elöször lekódolt azt is átkódolta, megvártam míg befejezi. Mikor befejezte nemtudtam behozni a vinyómat. Nemsegített semmi csak egy format. De gyorsformázást csináltam, ami csak az adatokat törli. Mikor leformáztam ráeresztettem a getdataback for ntfs progit, hogy megnézzem mit talál. Kb 15 GB zenét szereztem így vissza 30 GB veszteségbõl (abban a 30Gbban nemcsak zene volt, sajnos a ballagási képeim mind eltûntek, mert képeket nagyobb hibaszázalékkal állít helyre).
Szal ez az egész "kódolás" baromság, ha valamit szeretnének megtalálni, úgyis megtalálják, nem rejtheted el, és amit leírtam az csak egy "egyszerû" megoldás, de ha vmi komolyról lenne szó, akkor ott van a KÜRT KFt. ugyebár...
-Bankok: Csak az érdekli, hogy hitel esetén fizetõképesek vagyunk-e. RFID-semmit nem ér.
-Boltok: Csak az érdeklõdési körünk érdekli õket. Az RFID nem megfelelõ nekik. Egyébként meg nem is bánnám, ha nem egy halom szemetet kéne kidobálnom a postaládából, hanem olyanokat találnék, ami érdekel is.
-Egészségügy: A népesség nagy részében fölösleges, mert nem nagyon kerülnek vészhelyzetben kórházba, a veszélyeztetetteknek(idõsek, betegek) meg jót is tesz.
Jogosultság-menedzsment: Itt nagyon is jó lehet a bõr alá ültetve, de ez csak a népesség igen kis százalékát érinti.
Bûnüldözés: Na talán ez az egyetlen igazán veszélyes terület. Igazán csak ennél az esetnél kell elgondolkodni. Szerencsére magyarországon sem a terrorizmus-veszély, sem a bûnözés mértéke nem olyan nagy, szóval fel sem merült senkiben ez az 5let, de máshol még lehet gond.
Gracie Barra
--Ez rfid-vel sem változik.
"De ezek az adatbázisok összefûzhetõek, ha megfelelõ jogosultságokkal rendelkezik az adott érdekcsoport, ami jelenleg szinte csak pénz kérdése."
--Nem olyan egyszerû összefûzni 2 adatbázist. Fõleg, ha az egyik egy banknál, másik egy multinál van, akiknek teljesen más az érdekük.
Gracie Barra
Igen. Csakhogy ezidáig szinte szó sem esett bármiféle szabályozásról, ami garantálna valamit is. Ezért óckodnak ettõl a techtõl sokan.
"Problémás, mert a szabványokat a mérnökök alakítják, utólag ezen nehezebb változtatni."
Itt inkább az adattárolás mikéntjérõl van szó, semmire nincs semmiféle garancia sem - jelenleg.
"(Ruhákon gondolom címkén, vagy valami eltávolítható helyen lesz, szóval amit írtál attól nem kell félni... Gondolom. Remélem... Nem szabad a politikusok "hozzáértésére" bízni.)"
Lentebb írtam vmit. Ez konkrétan egy kolleganõnél megjátszódott eset volt, a T**** gazdaságos áruházban. Nem engedték be, megmotozták meg majd leszaggatták róla agúnyát, mert visított a 'lopásgátló' kütyü. Mint kiderült, kifizette, elvitte és deaktiválták az izét, ami bele van dolgozva a pulóverébe. Tehát ha kiveszi, akkor ammen pulóver 😊. És ismét aktiválva lett a chip. Az ilyen esetekre még nincsenek nagyon felkészítve sem a hatóságok, sem egyébb érdekcsoportok. Ráadásul ez szintén visszaélésekre adhat alkalmat.
Amúgy nem rossz dolog ez az azonosítási módszer, de jelentõs mértékben kellene még finomítani a dolgokon.
"Most már biztos. Az emberiség elõbb-utóbb ki fog halni."
Vagy átalakul. De inkább kihal a nagy része, mert mint a nagyhatalmak vezetõi anno megállapították, az emberiség 90%-a hiábavalóan él. Nincs értelme a létezésüknek.
Egyébként meg ha kártyával szoktál fizetni, akkor már most is tudhatják, hogy merre jártál, és mit csináltál. Meg a mobilod is könnyedén bemérhetõ."
Ki tudja hogy miért 😊? De talán nem cégeket kellene emlegetni, hanem érdekcsoportokról. Ezen érdekcsoportok érdekei külömbözõek lehetnek, a remklámtól és eladástól kezdve addig bezárólag hogyha persona non grata leszel nekik, akkor vmiféleképpen félreállítsanak v. zsaroljanak hogy az érdekeiket ne sértsd meg. Például ha te három-négyszer ugyanazon -merõ véletlenségbõl- a villamoson utazol mint az aki felrobbantotta(rugaszkodjunk el a valóságtól) a parlamentet, és politikusi pályára állsz(vagy keresztbe teszel nekik a buisnessben), akkor ezzel simán kiüthetnek a nyeregbõl. De ez csak egy erõsen elvonatkoztatott példa volt. De esetlegesen ez megeshet. Egyszóval nemcsak az elõnyeit kellene nézni egy adott technológiának, hanem a hátulütõjét is, amit megfelelõ szabályok lefektetésével meg lehetne elõzni.
Ha kártyával fizetsz, az még csak azt jelenti hogy tudják hogy hol vásároltál. De ha azt is tudják hogy mit veszel, az ismét csak más tészta. A fenti hasonlathoz hozzáfûzném, hogy ha esetleg veszel egy csomag xy mosóport és mégvalami háztartási cikket, akkor simán rádfogják hogy terrosrista vagy, mert ezekbõl robbanóanyagot, ill. bombát is lehet készíteni. Sõt. Még azzal a személlyel utaztál egy villamoson -négyszer is-, aki felrobbantotta az izét... Itt van fehéren-feketén...
A mobiltelefonoknál meg csak a cellainformációt tudják -egyenlõre- megszerezni a hivatott csoportok, ami párszáz méteres pontossággal határozza meg a helyzetedet.
"Egyébként egyáltalán nem szükséges minden adatot egy helyen tárolni. Szerintem inkább úgy müxik a cuccos, hogy õ csak egy ID-t tárol, és minden cég/intézmény a saját adatbázisában tárolhatja az õt érdeklõ adataidat. Tehát mindenki csak azokhoz az adataidhoz fér hozzá, amiket te megadsz. Csak épp nem kell 1000 féle kártyát magaddal hordanod, és mindegyikhez külön PIN kódot megjegyezned."
De ezek az adatbázisok összefûzhetõek, ha megfelelõ jogosultságokkal rendelkezik az adott érdekcsoport, ami jelenleg szinte csak pénz kérdése. Tehát simán nyomonkövethetõ egy adott személy és annak minden társadalmi kapcsolata 'feltérképezhetõ'. Ezen adatok viszont visszaélésre adnak esélyt, ha illetéktelen kezekbe kerülnek.
Lehet.. Akkor igazad van most kell tisztázni a szabályokat.
De ez csak akkor történhet meg ha az említett civil szervezetek nem utasítják el az RFID-t (és jövõben egyéb technológiákat) hanem inkább tárgyalni próbálnak megfelelõ intézkedések bevezetésérõl (kódolás, adatok tárolása, stb).
Problémás, mert a szabványokat a mérnökök alakítják, utólag ezen nehezebb változtatni.
(Ruhákon gondolom címkén, vagy valami eltávolítható helyen lesz, szóval amit írtál attól nem kell félni... Gondolom. Remélem... Nem szabad a politikusok "hozzáértésére" bízni.)
Látom én a szép új jövõt, hogy viszem a kis pda-m/mobilom/célszerszámom a boltba, elhúzom a termék elõtt és akkor szépen megjelenik nekem minden információ amit valaha tudni akartam (meg az is amit nem) (hazudni itt is lehet, csak tágabb keretet kapnak rá 😊).
Vagy elküldöm a robotot a boltba az meg megveszi amit akartam (máris látjuk mennyivel jobb az RFID mint egy hagyományos vonalkód 😄).
Most már biztos. Az emberiség elõbb-utóbb ki fog halni. <#nevetes1>#nevetes1>
Az állam most is hozzáfér minden adatodhoz. Legfeljebb ahhoz nem, amit saját kezûleg titkosítassz megfelelõ algoritmussal (ezért is tiltják ezeket az USA-ban).
Egyébként egyáltalán nem szükséges minden adatot egy helyen tárolni. Szerintem inkább úgy müxik a cuccos, hogy õ csak egy ID-t tárol, és minden cég/intézmény a saját adatbázisában tárolhatja az õt érdeklõ adataidat. Tehát mindenki csak azokhoz az adataidhoz fér hozzá, amiket te megadsz. Csak épp nem kell 1000 féle kártyát magaddal hordanod, és mindegyikhez külön PIN kódot megjegyezned.
Miért akarná egy cég tudni, hogy merre jártam? Még az állam esetleg, de szeritnem õt se nagyon érdekli, amíg nem bûnözõ vagyok.
Egyébként meg ha kártyával szoktál fizetni, akkor már most is tudhatják, hogy merre jártál, és mit csináltál. Meg a mobilod is könnyedén bemérhetõ.
Amúgy elég kellemetlen, ha egy kisebb technikai malõr miatt nem engednek be az üzletbe, mert valami olyasmi holmit viselsz, aminek az azonosítója újra lett aktiválva, valami rejtélyes okból kifolyólag 😉. És ez nem csak portékáknál fordulhat elõ, hanem bárminél, legyen az akár az ember...
Egyelõre szó sincs semmiféle totális ellenõrzésrõl.
Pár példa az alkalmazási lehetõségekrõl:
RFID-s bevásárlórobot
RFID farmerüzletben
(angol) wikipedia ide vonatkozó cikke
(Utóbbi foglalkozik az aggályos kérdésekkel is.)
Vannak specifikációk a kártyaolvasókról.
A "kisebbek" 30 a "nagyobb" 100mm (nem centi) kommunikációs távolsággal rendelkeznek. (És nem mellesleg az RFID-nek az egyik lényege, hogy gyenge jelrõl van szó /azt sem egyfolytában sugározza/, ez feltehetõen a jövõben sem lesz máshogy.)
Szóval nem ez az antikrisztus...
Illetve ha a 'cégek' rájönnek (rájöttek, most be kívánják vezettetni) hogy esetleg egy chippel megoldható a személyazonossági, útlevél, bérlet, bankkártya, eü adatok, stb. tárolása||rendszerezése||stb, akkor mi akadályozza meg õket, hogy rögzítsék hogy mikor, merre mentél, mire költöttél, esetleg kinek a közelében tartózkodtál? Esetleg még a lakásod ajtaját is a chipek segítségével nyithatod... Mindenhol leolvasók meg minden.
Ez az egész még csak kitaláció¶, de valószínûsíthetõleg a közeljövõben megvalósításra kerül. Még a budira sem mehetsz ki anélkül hogy valaki ne tudhatná meg 😄. Pláne ha nyilvános slozéról van szó...
"A hatalmon lévõ embereket meg szépen elzavarja a nép😊 Ezt nem vállalják be. Egyszerûen messze túl nagy falat nekik."
Feltéve ha tudomást szereznek a valódi céljaikról, és megtehetnék azt hogy elzavarják õket. Sajna erre a mai demokratikus jogrendszer nem sok esélyt ad...
Én amerikát féltem a legkevésbé egy ilyen dologtól, a nép ott elég felhatalmozott saját érdekeinek megvédésére, a politikában rövidtávra változnak az emberek, ritka személyeknek sikerül évtizedeket benne lenni, míg más országokban ez nem éppen így van. Ott 2 évenkét váltják a parlamentet, max 8 évenként az elnököt, a törvényeket meg 220 éve folyamatossan és töretlenül hozzák, akkora nagy törvényállományuk van nekik, amely megváltoztatására 50 év nem lenne elég, és minden olyan törvény amely a polgári jogok ellen lenne egy rakás ilyen törvénybe ütközne és még valami egy 220 éves alkotmányba, úgyhogy vagy soha nem fogadnák el, vagy megsemmisítené a bíróság.
Persze ez mind eldobható, de egy 220 éve folyamatos rendszer nem utal olyan dolgokra, hogy valamit csak eldobnának. Az USA-nak sok sok hiányossága van, de a polgári jogok és szabadság ott született, Jefferson, Washington, Franklin, Paine, és a többi államalkotó Fathers of the Nation befolyása ott annyira erõss, hogy egy polgári jogok és szabadság elleni folyamat szerintem megsemmisítené azt az országot, egyszerûen a saját alapjaira törnének és akkor nem maradhatna meg az ami egyébként töretlenül folyamatossan fennmaradt már 2 évszázada, sõt olyan komoly megprobáltatásokat is átvészelt, mint egy nagy polgárháború, rabszolgaságot, négerek jogainak felemelkedését, két világháborút amely igaz nem érintette a területét, de óriási megosztást sõt egyfajta polgári jogsértést (a japánok meghurcolását), kommunista ellenes szabadságsértést (pl. McCarthy idõ), amikor igaz beszélhetünk polgári szabadságsértésrõl, de alapjában a kérdés, hogy pillanatokra mennyit kell a polgári jogokból és szabadságból elengedni, hogy ne veszítsük el az egésszet (ha a kommunistákkal nem számolnak el, ki tudja mi lett volna a vége), sokszor valamit szórítunk, aztán éppen azért veszítjük el. A polgári jogok is olyanok, bölcsen kell mérlegelni és alkalmazkodni a kor kihívásainak. Itt olyan dolgok között kell mérlegelni a dolgokat, hogy hol van az az egyensúly pont ahol az egyén és a társadalom is a legtöbbet kap, hogy egyik nem megy a másik kárára. Tehát ez egy nagyon összetett kérdés, amiben én sokszor nem tudok magam részéröl elfogadható választ adni.
A lent idézett link... hát alapjában egy valami miatt 99%-ban elvetem, ez pedig nem más mint a szerzõ által kisajátitott abszolút igazság, vagyis a szerzõ minden bizonyíték nélkül tényként kezel mindent ami a saját világnézetével azonos, elvet mindent ami nem és alapjában dogmákat állít fel.
Nem hiszem, hogy olyan valaki aki 50 évig a legfelsõbb vezetési posztokon lenne, hogy az is képes lenne annyira megismerni a világot és a rendszerét, hogy kizárólagossan és tisztán lássa, hogy mi is a valóság. Nem valaki aki gyenge alapismeretekkel valami ágazat (pl. ez esetben az összeesküvési-elmélet) befolyása alá esik és nem lehet onnan kimozdítani. Elég sok olyan emberrel találkoztam aki így mûködik, rendszerint nem tudják elfogadni, hogy nagyon hiányos információkkal rendelkezünk még önmagunkról is és, hogy a feltételezés minden hiba és rosszlépés alapja, mert feltételezni csak akkor szabad ha nem tudunk valamit megtudni, más esetekben egyenessen káros. Az és a hozzá hasonló cikkel pedig 90% feltételezés és még ide jön egy csomó téves információ is. Valójában az emberek elhisznek mindent, sõt minnél nagyobb a hazugság annál jobban... ez már régóta világos dolog.
Az USA nem mond semmit az EU-nak, igaz, hogy elvileg nagyhatalom, de praktikussan nem léteznek nagyhatalmak, annyira nagyok a függõségek, hogy önnáló lépésekre és fõleg parancsolásra már senkinek még az USA-nak sincs módja.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Gracie Barra
Ha az emberek meg óckodnaka beültetéstõl, akkor marad az egyedi azonosító, irisz scan, dns stb...
Gracie Barra
Sony FeliCa "világszerte"
Ez a bérletbe RFID szerintem jó ötlet (mégha a cikkben most nem is errõl az alkalmazási területrõl van szó).
Szóval a japánoknál már 10millió ilyen kártyát eladtak.
A kártyákon tárolt adatokhoz otthon mindenki hozzáférhet (gondolom csak read only, de amúgy is mit írnának át rajta... az összes adatot valószínûleg központi gépeken tárolják, és a kártya csak azonosításra szolgál).
Sõt nemrég bemutattak egy "rendszert" ami bejelöli szépen mindenkinek mondjuk Google Map-en hogy merre járt, és ezt elérhetõvé teheti mások számára.
Itt egy link, az ID-hez írjatok mondjuk 1-t a másikhoz meg 10-et. (Más szám is mûködik). http://rohan.patio.rcast.u-tokyo.ac.jp/~k-taro/sharelog/drawDB.html
itt egy aktívabb utazó
Lehet szörnyülködni. (Vagy elhinni, hogy normálisan is lehet az egészet csinálni.)
(Amúgy meg #96, nagyon igaz.)