19
  • Kaziking
    #19
    Esetleg még azt elképzehetőnek tartom, hogy néhány élelmes magyar honfitársunk felfedezte, hogy ott nincs korlátozva az emeltdíjas szolgáltatás összege. Tuti kis üzlet kimegy köt a mobilcéggel szerződést ilyen szolgáltatásra, majd vesz (vetet) néhány telcsit előfizetéssel és lehet hívni non-stop.
  • ReTeK
    #18
    az öregebbek is soxor képesek +1 év szolgaságot aláírni 2-3 ezer forintért, nincs mind csodálkozni
  • benczurzs
    #17
    Szerintem nincs jogunk feltételezni az átlagemberről, hogy hülye.
    De aki ilyen tartozást hoz össze, az vessen magára. Nem kell mindíg beszélni !
    Vagy meg kell teremteni a hátterét.
    Ha magyarországon lenne, akkor mindenki sírna az államnak, hogy fizesse ki, és ő nem tehetne mást mint kifizetné [off vége]
    Szerintem az ember 18 év fölött intelligens döntéseket tud hozni.
    Aki nem, azt nem tudom sajnálni.
  • blaze
    #16
    Helyes, egyet értek veled!
    Annyit hozzáfűznék, hogy én is lógok a vodkának 70-80ezerrel, de nem érdemelnek egy rohadt vasat sem! Olyan 5-6 hónap alatt jött össze ez az összeg, miután letelt a fizetési határidő, kikapcsolták a szolgáltatást, a havidíjat meg ugye kiszámlázták.
    Engem is csőbe húztak a GPRS mobil internetjükkel. Aki nem tudná, annak elmondom, hogy 2 éves szerződést irattattak alá velem, korlátlan adatforgalmú internetért cserében, amit 1 év elteltével lekorlátoztak 200MB-ra jogtalanúl! Szerződésbontás esetén kb. 20-30ezret fizethettem volna. Rossz volt a szolgáltatás is, hol volt netem, hol nem. Nem volt jobb ötletem, mint, hogy nem fizetek.
    Emiatt amúgy beperelte a Netért alapítvány a vodkát, a vodka elvesztette a pert és kötelezték arra, hogy térítse vissza a 20-30ezret a szerződésbontásos ügyfeleinek, már akik emiatt bontották föl a szerződést. Mondanom se kell, nem fizettek egy rohadt vasat sem, senkinek!
    A témánál maradva. "Addig nyújtózkodj, amíg a taród ér!" Evvel eggyet értek, de a mobilszolgáltatók se engedhették volna, hogy ekkora számla halmozódjon, most egyék meg, amit főztek!
  • Ma2ska
    #15
    Nálunk a lakosság zöme el van adósodva, nagyon sok embert behülyitenek ilyen ingyen elviheti dolgokkal, mert a másik is ezt csinálja, vevőt meg bármi áron szerezni kell, aztán meg b...gatják hogy időbe fizessen, meg szivatják. Egy alapos nagytakaritás kéne az ilyen szolgáltatóknak jol a körmére nézni elöször is hogy mennyire tisztességesen reklámoznak, a törvényket mennyire tartják be, plusz a vásárlók jogai bármilyen szolgáltatásban nálunk a bányászbéka segge alatt vannak.
  • Dave77
    #14
    Gondolom mint nálunk a 100-150 ezer Ft-os készüléket a hűségnyilatkozatos szerzőzéssel elvihetek már pár ezer Ft-ért, aztán a legújabb modellel már én vagyok a májer csávó és annyit beszélek amennyit akarok. Baráti-ismerősi körből kb. kétharmadnak már feltöltős kártyája van a cikkben említett hasonló okok miatt. Minél fiatalabb valaki annál jobban megőrítik az új (high-end) termékekkel, akciókkal. A birtoklási vágy nagyobb a racionális gondolkodásnál. A farkas meg csábítja a birkákat a saját udvarára, hogy nála nagyobb és zöldebb a fű...
  • haxoror
    #13
    Egyik ismerősöm pár hónap alatt több mint 200.000 tartozást összehozott, nem tudom mi a szart hívhatott (nem is érdekel) mondjuk ritka szerencsétlen balfasz amúgy is, felvett személyi hitelt hogy törleszthesse a tarozást de a pénzt fasságokra elköltötte szal mostmár a banknak is lóg...
  • Tetsuo
    #12
    Gondolom többnyire nőkről van szó. :) Nekik simán megvan a havi 2000€.
  • asysoft
    #11
    Nyilván, cikk is említi, hogy több hónap tartozás után elvileg megszüntetik az előfizetést, gyakorlatilag a verseny miatt nem... Az előfizetéseket nem ismerem, viszont máshogy szinte lehetetlen lenne ekkora tartozást felhalmozni (hacsaknem ezen neteznek odakint, amit erősen kétlek:))
  • roberttoth
    #10
    Nincs igaza szerintem. Én is előfizetésés vagyok és az emelt díjas szolgáltatásnak limitje van...legalábbis Magyarországon, Németországban nem biztos.
    Szóval Magyarországon akkor sem tudok 1840Euró=460.000Ft-os emelt díjas számlát csinálni, ha hülye vagyok.
    Az én előfizetésemhez jelenleg az emeltdíjas limit 10eFt.
    Szóval szerintem ez az irdatlan összeg csak több havi kamatos kamattal lehet...
  • asysoft
    #9
    Való igaz, az emeltíjas okosságokra nem gondoltam. De aki ilyenekkel kel/fekszik, az meg is érdemli...
  • BlackRose
    #8
    Mit gondolsz az a számtalan SMS meg stb. szexcsatorna és szerencsejáték marhaság a műholdakon meg a neten ingyen megy. Ha nem figyelsz oda... hát puff. És egy felmérés szerint az emberek fele annyira inteligens, hogy nem képes a térképet olvasni vagy a számláit rendezni-követni. Ez a valóság sajnos.
  • duke
    #7
    Szerintem testi fenyitest kene alkalmazni a nem fizetokkel szemben,abbol tanulnanak.Havonta egyszer jol megruhaznak az erre kikepzett szakemberek a nem fizetot,elobb utobb megszokna hogy csak annyit dumal amennyit ki is tud fizetni.
  • totya4
    #6
    18 év felett kéne valami alapvető matematikai alapismeretekkel rendelkezni, azaz ha igénybe veszek valami szolgáltatást, akkor annak ára van, és azt előbb-utóbb ki köll fizetni nincs mese. Később a kamatok miatt a helyzet még rosszabb, és egyre rosszabb.

    Lehet hogy azért nem választanak kártyás megoldást ezek a német serdülők, mert akkor csak annyit tudnának beszélni, mint amennyi kredit a kártyán van. Aztán beégnek a nádszál 200 kilós német csajok előtt ha véletlen nem tudnak telefonálni, mert nincs kredit.
  • asysoft
    #5
    Vegyenek kártyás díjcsomagot, s nem lesz ilyen gond.
    "Az egy főre jutó átlagos hátralék eléri az 1834 eurót" na ez meg durva. Ennyit hogy lehet beszélni/SMS-ezni?!
  • datango
    #4
    " 18 és 25 év közötti német fiatalok közül minden tizedik számlás előfizető képtelen kifizetni a havidíjat"
    - 1, német országba olcsobbak a pecdíjjak
    2, németországba több a fizetés
    ....
    mindjárt megsajnálom őket...
  • smv
    #3
    De ha előfizetéses is, akkoris a legtöbb telefonon beállítható egy limit, aminél többet nem enged beszélni. Miért nem élnek vele?

    Én is kártyás vagyok, így még sosem volt ilyen bajom.
  • Bandee1987
    #2
    pontosan. Kártyás feltöltést nem véletlenül találták ki. (meg pl. azt a csomagot, amivel az ismerősöket 0 ft-ért lehet hívni...)
  • fonak
    #1
    Nem kell előfizetést kötni, nem kell órákig locsogni és kész. Aki meg nem tudja kontrollálni magát, azt nem tudom sajnálni.