19
-
#19 Ja és persze most 2006-ban is 30 évet olvasok :) -
#18 Én harminc évet még a kilencvenes évek vége felé olvastam, de úgylátom az még semmi :) -
Thrawn #17 Már nem emlékszem, kitől olvastam az alábbi mondatot, de sajnos igaz: Ma ugyanannyira vagyunk az ember Marsra lépésétől, mint 1960-ban. 30 évnyire. -
#16 cska gratulálni tudok ehez, és hajrá! :) -
mrzool #15 A szomorú az, hogy 30 év múlva is ezt fogjuk hallani.:( -
#14 Jah közelebb kerültünk, már csak 30 évet kell várni :) ha az amcsikon múlik. -
#13 Ezt tudom, de hogy odaírja csak hogy 3500 km/h és semmit nem ír róla, hogy hol, az úgy elég gáz. -
Dinosaur #12 Gratulálok Én is, reméljük mostmár közelebb leszünk az emberes missziókhoz, mert elég lassan halad ez a dolog! -
#11 "Műszerei között található egy 1,2 gigapixeles kamera, amivel a kutatók szerint akár egy konyhaasztal méretű objektumot is képesek lefotózni a magasból." A kis kémműholdaink újabb generációja! -
Anteris #10 kicsit gyanúsan nagy a nyüzsgés a Mars körül. -
teddybear #9 Per pillanat egy erősen elliptikus pályán kering a szonda. Az elliptikus pálya közeli szakaszán gyorsabban, távolabbi szakaszán lassabban repül. Vedd ehez hozzá azt is, hogy a Marsnak sokkal kisebb a tömege, mint a Földnek => a körpálya sebesség is kisebb.
A 3500 km/h elfogadható érték, persze csak a távoli pályaszakaszon. -
#8 Azok közelképeket tudnak csak, és a megjegyzés nem azokra vonatkozott. A Mars körül most is kering két másik szonda, azok felbontása max. 1 méteres. Az MRO felbontása ennél négyszer-ötször jobb (kb. 25-30 cm-es részletességű), a műszerezettsége pedig minden eddigit ver. Részletesebb technikai infók pl. itt.
-
nagro #7 3500 km/s -os sebességet elérni sem tudják, nem hogy annyira lassítani! Kicsit durva lenne akkora sebesség!
-
Emmegki #6 "Az MRO modern műszereivel a Mars-kutatás jelenlegi csúcsát jelenti"
És a Spirit meg az Opportunity? -
#5 lehet, hogy km/s... -
#4 Szép kis pálya, mondhatom... -
#3 "segítésükkel óránkénti 3500 kilométeres sebességre lassítva" 3500 km/h az nem lassú egy kicsit? 3500 m/s reálisabbnak tűnne, bár azt nem árulják el hogy a pálya melyik pontján volt ez a 3500-as sebesség, de az tuti hogy nem a legközelebbi pontján. -
#2 Grat -
#1 Grat