Sword of the Stars
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Elõre is köszi!
Összegzés: Végeredményben minden hiba ellenére örülnünk kell, hogy egyáltalán jelennek még meg ûrstratégiák napjainkban is. Nem éppen húzóágazat az FPS, RTS fanatizmus mellett, de a Sword of the Stars egyébként is egy kellemes meglepetés a mûfajban. Ugyan nem találta fel a spanyol viaszt, de számos újszerû, ötletes eszközzel megfûszerezi a kötelezõ elemeket. A komplexitás éppen jól eltalált és ugyan vannak benne szájhúzogatós részek, de ezek felejthetõk. Egy kellemesen megkomponált, nem divatjátékot kap a kezébe, aki nekivág a kalandnak.
The salvage part of a Repair and Salvage ship has a very small chance of recovering information about new technologies after a battle. You can salvage wreckage and orphaned sections from the destruction of alien ships and you can salvage infrastructure from destroyed colonies. This requires that you be in control of the battlefield after combat.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
és nem is moo klónt kell kreálni de én midnig is azt vallotam hogy a jobbtól ötletet lopni nem szégyen :) és azt emg hogy ne kelljen annyira nagyon micromanagelni egy közepes ai-val meg lehet oldani, sõt talán még az se kell :)
pl ugy hogy egy sima jel oda van igyesztve a full felfedezett naprendszer mellé? egy másik meg ami full kolonizálva stb stb..., nem oylan nagy wasistdas ez már, és szvsz dobna rajta, vagy elgalábbis nekem szimpatikusabb..., ha válogatni lehetne én pl inkább játsznakék két napos "galaxisban" ugy hogy mindkettõnek van több bolygója mint egy többnaposnak ahol gyk a "csillag" maga a bolygó :), tény nem rossz ezse de a másik nekem hangualtosabb, praktikusabb, életszerübb :)
salvage nekem sem ment még eddig :( már arr ais gondoltam hátha csata közben kéne hazsnálni , de csatába még elsõ sorban sose vottem :)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
1. Nem akartak moo klónt kreálni, és személy szerint nekem nem is hiányzik, hogy minden egyes bolygót külön külön meg kelljen látogatni e miatt, vagy hogy mindig nyüszögjön a gép, hogy itt ez a gond, ott meg az.
2. Azt mondták a fejlesztõk, hogy sokkal inkább rombolta a játékélményt, ha egy teljes naprendszert hoztak létre több bolygóval, és sokat bonyolított a dolgokon... amúgy nekem is furcsa, bár nem tudom hogy jegyezném meg egy 200 csillagos rendszerben, hogy melyik nap hányadik bolygójának hányadik holdját kell még felfedeznem...
És amúgy ti tudjátok használni a salvage tulajdonságot a repair and salvage szekcióból? Elméletileg csata után pénzt, meg fejlesztést lehetne gyüktögetni... sikerült már valakinek?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Az tényleg jó lenne, ha lehetne csapatokat is létrehozni, amik nem változhatnának meg...
Úgy készülj h. neked fog ugrani mindenképp! :)
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Alien Derelictek, többféle...
The Swarm
Monitor Station, igen kemény rakétákkal, elpusztítva special projectet ad, amit lehet kutatni...
Meteor
Asszem ennyit láttam...
Hát az AI virusról semmit sem tudtam meg, csak azt hogy random technologia, meg hogy az AI slaves-hez vezet, ami szintén random. De hogy mit tesznek, az még a SOTS-on (klikk a bannerra) sem volt fent.
Akkor ezek szerint elfoglalni nem is lehet a bolygókat, csak kiirtani? Idegen faj tekintetében még nagyjából oké, de a fajtársakat miért nem lehet meghódítani? Kiirtok egy ember kolóniát, hogy aztán benépesíthessem emberekkel... :P Vagy ebben a játékban mindenki végtelenül lojális a kormányához?
Kifejlesztettem valami AI vírust is, ami állítólag AI lázadás során jól jön. Nektek fellázadt már az AI?
Egyébként extrém hosszú egy meccs, én kb két teljes napot beletettem, és még csak három spirálkar, meg a magrendszerek fele az enyém(150 csillagos galaxis), és a nyolcból még csak két népet kergettem csak a kihalás szélére... Mi lesz, ha a szövetségesemmel ketten maradunk? Nekem fog ugrani, vagy gémóver, nyertünk?
A pénz elvesztette jelentõségét, olyan 40 millám van, körönként 2M bevétellel, gyakorlatilag bárit meg tudok venni. Emellett kissé melós kiirtani a galaxist...
( http://sots.rorschach.net/Assault_Shuttle )
Amikor összeraktam egy Dreadnought méretû Assault Bridge + Barrage + N-thrustig Antimatter combót, mindenhová a legfejlettebb fegyvereket pakolva, a nevének a "Sword Of The Stars"-t javasolta a progi... :)
Az assault shuttle a bolygó saját (légkörön belüli) védelmének a degradálására való. (Mivel az ellenséges hajókat a bolygóról is lövi a planetáris védelem, persze ha már eléggé ki van építve.)
Úgy tudod használni h. csak az assault shuttle legyen kijelölve, más hajó ne, és támadó parancsot nyomsz közvetlenül a bolygóra. Persze elég közel kell az égitesthez repülni, és védeni a hordozót, amíg a shuttle rész a légkörben tevékenykedik. :)
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
A loading képernyõn töltött várakozás hossza nemigen arányos a csata bonyolultságával. Volt, hogy az ellenségnek vagy tízféle hajója volt, nekem is vagy háromféle, és igen gyorsan betöltött. Meg olyan is volt, hogy mentem csillagrombolni, SD+CnC, ellenségnek 10 kis platform, meg 10 nagy, összesen 4 féle hajó, és öt percet bámulam a csíkot.
Ugyanígy, meghatározhatatlan okból némely csatát a szenzoros képernyõn tudom csak nézni, annyira szaggat, pedig nem sok cucc vesz részt benne.
amugy fajokba nekem eddig hiver-ek jönnek be, lassan érnek át új bolygóra de ha ottvannak gyk az összes hajójukat isntant mozgatják :), ergo én csak egy védekezõ flottát tartottam és az mindig oda ment ahova kellet :) (najó néha szétválasztottam ha egyszerre több helyrõl jöttek, igaz én csak 1v1et nyotmam még)
Majdnem 400 kör óta játszom az elsõ komolyan elkezdett játékot, spirális, 150-es galaxisban, 8 playerrel, emberrel. Már csak hent van hátra, feltaláltak a tudósaim mindent, amit lehetett... Valahogy van némi kiegyensúlyozatlanság a fajok közt, ahogy néztem. Szerencsétlen Hiver-ek egyetlen bolygót sem kolonizáltak, és csak kapuhajókkal futottam össze... De eléggé le vannak maradva a halak(tudom, delfin, de mindegy), meg a tharkok is, alig jutottak ki a spirálkarjuk tövéig, mire elleptek mindent az emberek. Szinte nem is háborúztam komolyabban mással, csak emberekkel.
A halak viszont nagyon sunyi kis dögök. Vagy 200 körön keresztül próbáltak átjönni egy számomra lakhatatlan bolygóra az én spirálkaromban, persze mindig elzavartam õket. Aztán kaptam üzenetet, hogy megnemtámadási szerzõdést akarnak kötni. Na, mondom, csak megunták már a ~100 elvesztett cirkálót, elfogadom, úgyis épp akkor kezdtem a háborút a spirál közepén. Kb 30 kör múlva kapom az üzenetet, hogy felrúgták a megnemtámadásit. Megnézem, hogy mi a helyzet. A kis rohadékok belaktak két bolygót is, meg áthoztak egy méretesebb flottát. Persze nem maradhattak, kitakarítottam õket.
Csináltam egy Star Destroyer hajóosztályt, dreadnought, point defense modul az elején, armor, plusz az épp legjobb hajtómû, elõre valami plazmaszerû meg a legdurvább sugárfegyver, hátra rakéták. Kettõ ilyen egy full rakétás CnC hajóval simán letakarít egy fullos bolygóvédelmet, ha nincsenek dreadnoughtok a rendszerben...
Amire nem jöttem rá:
Hogyan kell használni az Assault Shuttle-kat, és mire jó? Egyszer gyártottam tizet, berongyoltam velük a szatelliteken belülre, mondtam nekik, hogy támadják a bolygót, de nemigen akart nekik összejönni, aztán kipukkantak mind a védelem rakétáitõl.
Special Projectekkel mit lehet elérni? Elkezdtem valami Krull Projectet, ~50 kör óta megy, de fogalmam sincs, hogy áll, mikor lesz kész, vagy egyáltalán, hogy mire jó?
Multiban hogy mûködik a taktikai csata kettõnél több játékosnál? Mert ha meg kell várni mindig mindenki 4-5 perces csatáját, akkor az elég gáz. Volt amikor 10 perc alatt lenyomtam vagy 15 kört, meg volt, hogy fél óráig csak csatáztam...
igy valamivel taktikusabbak leszneka csaták talán
fõleg ezzel a spéci célzás rendszerrel :)
Talán arra gondoltak h. egyszerre nem tudsz a kapukon mindent átküldeni, de mondjuk ez hülyeség, mert lehet úgy is támadni h. a rendes téren át utaznak a hajóid.
Amúgy érdemes beállítani azt is h. ha kezdenek fogyni a hajóid, az erõsítés milyen sorrendben érkezzen.
Talán arra gondoltak h. egyszerre nem tudsz a kapukon mindent átküldeni, de mondjuk ez hülyeség, mert lehet úgy is támadni h. a rendes téren át utaznak a hajóid.
Amúgy érdemes beállítani azt is h. ha kezdenek fogyni a hajóid, az erõsítés milyen sorrendben érkezzen.
Szóval nem bug.