472
Minden információ a játékról: http://sots.rorschach.net/ Honlap: http://www.swordofthestars.com/ |
A DEMÓ letölthető a FilePlanet-ről! |
-
#392 Csak hogy a játéknál maradjunk... Korábban ez is volt téma, itt van egy kicsit bővebben:
Special Projects
From SOTS
When a player successfully salvages a technology from an alien ship or planet or discovers an Asteroid Monitor, a new special project appears in the dropdown list on the top right of the Research Interface. By highlighting the project and clicking Start, research into the project is begun. From then until the project is completed or cancelled, each special project draws 50,000 from savings each turn. Cancelling a special project before it is completed will end the project permanently and you will not be able to start it up again at any future date. Multiple special projects can be researched at one time.
Special projects fall into one of 10 categories. While the name of the project in each category is randomly assigned, the name is often related to the category in some way. But project names are not indicative of the actual technology being researched, only the category. The only exception to this is the Asteroid Monitor Control project, which will always state which system the Asteroid Monitor is in.
Also note that while race specific drives cannot be salvaged or researched, power technologies, such as Pulsed Fission, Micro-Fusion Drives or Recombinant Fissionables, can show up. A technology like Ramscoops could also show up if you are playing as the Hivers.
-
Thanatos #391 amugy modnom hogy csak 4et probáltam és aztis alig..., mongyuk tény hogy én speciális vagyok, ha jó a hangulat meg a játékmenet nekem tényleg nem számit a graf :) -
Thanatos #390 vannak előre elkészitett fajok is nem? vagyis mintha ugy rémlene -
#389 Igen, erre az összeállításra beadja ezt a nevet.
És annak, aki az előző részeivel is játszott a Space Empiresnek, annak lehet, hogy nem számít a grafika, de annak, aki még nem, és mondjuk először látja azt a játékot, az sokkal nehezebben kezd el játszani vele. Szerintem legalábbis.
És ami bosszantott a SE5 -ben (ami a demót illeti), hogy akartam játszni egy sima custom map-ot, vagy scenario-t és fél órába telt, mire mindent megadtam neki, ami az induláshoz kell. Komolyan a végén már azt vártam hogy megkérdezi-e, hogy hány körme legyen a fajomnak, illetve, hogy mekkora az átlagos p*cs méret... Persze aki az ennyire szöszölőset szereti, az gondolom imádja ezt a játékot. Ha eltöltenék vele 5-6 órát, akkor gondolom már én is nagyon élvezném... -
Thanatos #388 nemtom engem nem a graf izgat ilyen gameknál hanem a hagulat..., ebből nekem átjön valamenyire mmo2 hangualta se4-ből annyir anem jött át hogy kb 1 óráig birtam vagy még annyi se, énse tudom miért, pedig ha valakinek nem a graf az elsődleges akkor az én vagyok... (megamek rulez :D) -
Szerintem a gép szerint megcsináltam a Sword of the start :D Tűzereje visz mindent eddig :) -
#386 Szerintem az embereket nem első sorban a grafika fogja meg, engem sem az, jó van neki valamilyen szintű grafikája de maga a játék ami leköt hozzá és napokig el tudok vele játszani. -
lammaer #385 Hát ez furcsa, milyen különbözőek vagyunk: én az SE4-et orrba szájba nyomtam, még neten is multiban vagy egy fél évig. Vártam az SE5-t, kjött, és igazság szerint egy kezemen meg tudom számolni milyen újitások vannak benne, ellenben bugos mint a fene. Lényegében csak egy grafikailag felturbózott SE4 (a turbózás azt jelenti, hogy 5 évvel van elmaradva a mai trendtől, beleértve a SWOTS-t is :) ).
Az egészre azért vagyok mérges, mert évekig fejlesztették, és szinte semmi új nem lett benne, kivéve a grafikát (ami viszont ehhez képest igencsak csirke) - nyilván nem ez a szempont egy ilyen játéknál, de nem is értem hogy tudtak ennyi időt eltölteni ilyen tré graf gyártásával. -
#384 Látom ti sem nagyon tudtok aludni :)
Bár az kár hogy nem lehet minden egyes bolygót benépesíteni, de az jó hogy legalább bányászni lehet őket.
Én még sosem játszottam 200 bolygósat, a 20-30-assal is napokig elvagyok ha túlélem az elsó 10-15 órát :) Meg a gépem így is már nehézkesen viseli el már a sok-sok bolygót is. -
Thanatos #383 ugy rémlik mintha a tutor irta volna hogy bekapcsolhato az ai iylesmire, megadhatod neki mit terjmeljen, vagy mire gyurjon stb
a hajókat meg flottába kell szervezni és onnan máris ugyan olyan mint itt, nem kell egyesével szöszölni..., sőt egyesével elég esélytelenek :P
mongyuk nekem a komplexebb hajo design is bejön benne, bár lehet csak azért mert maradi vagyok és még mindig moo2 nekem a best ebben a müfajban ig2-vel válvetve (bár az picit más azért) -
#382 A terraformáló kutatások csak hatékonyabbá teszik a tarraformálást, illetve a cruiser eme szekciója ad egy kis indulási plusszt, de a lakhatatlan bolygókat velük sem lehet kolonizálni. kutatással el lehet érni, hogy egyre lakhatatlanabb bolygókat kolonizálj, de egy szint fölé az sem visz.
Az Empire 5 meg szerintem túl szöszölős. Az hogy én építek minden hajót, meg mindenféle egységet, meg minden bolygót külön irányítani... így is van hogy yhetekig eljátszok egy nagyobb pályán (200 csillag) és nem tudom ott meddig tartana mondjuk 140 bolygó külön menedzselése...
Amúgy akinek fekszik a stílus az mindenképpen nézze meg, ha mást nem, akkor a demóját. -
#381 Nekem az azért tetszik mert pl imperium galaktikában sem kedveltem menedzselni a bolygókat, itt meg csak simán építik automatán. Jó az IG-ban is van automat építés de ez jobban fekszik. Na meg hogy körökre osztott stratégiai játék mint a civilization :)
DC-n én is láttam csak feltelepített verzióját az meg minek akkor már :) -
Thanatos #380 izé..., se5 500 mega :D amugy nem azt modntam hogy ez nem jó nekem is bejött max a bolygomenedzselés tulzott leegyszerüsitése zavart picit :) -
#379 Éljen a chello :D Akkor inkább spórolok majd az ösztöndíjabból a játékra ha más nem lesz. De még akko is játszok ezzel mert tetszik és szeretem a kihívást pláne mikor közre fognak és2-3 irányból kivégeznek :) -
Thanatos #378 torrent..., énis publicról szedtem... :) amugy azzal is el lehet hosszú orákig játszani..., olyannyira hogy az ott már hátrány mert az ember arra ezsmél hogy hopp reggel 3 van :P -
#377 Én is megszeretném azt is próbálni,de nincs meg és ez is jó...nyugodt, kellemes kis játék amivel hosszú órákig el lehet játszani :) -
Thanatos #376 nem raklámozni akarok de akinek bejött ez a game lesse meg space empire 5-t is... :) hasonlo stilus és ugyan nem ilyen csili vili de összetettebb egy fokkal, egész kellemes emglepetés lett nekem :) előző rész pl full nem jött be de ez elrabolt már tőlem pár órát :) -
#375 Hümmm, és a genetikai kutatásnál van egy-két terra formáló kutatás, pl a terraformáló nanitok. Azok nem arra szolgálnak hogy a akhatatlan bolygót lakhatóvá tegyék? Vagy pedig a Crusiernél a bio-kolonizáló? Mert arra nem jöttem rá hogy az mire jó :) -
#374 És a kutatás-kukázásra visszatérve, akkor valószínüleg tényleg elég kicsi az esélye, hogy kutatást is kapj, mert én eddig 3x kaptam meg, pedig a csatákat én nyerem, és a flottában is mindig van legalább egy repair and salvage típusú hajó. -
#373 A 4 fajnak 4 különböző típusú bolygó fekszik. Ami nem jó az embereknek lehet hogy tökéletes a Hiversnek. Tehát attól, hogy neked nem jó, másnak még lehet nagyon ideális. -
#372 Nyersanyaggyűjtésre ott a bányász :)
Azzokkal a bolygókkal mi van amit én nem udok kolonizálni? A gép azt tudja vagy csak ő is bányászni tud? -
#371 Jaja, eddig én is azt hittem, hogy küzdeni is kell vele, de ezek szerint nem... bár ezek szerint nyersanyagot is lehetne kapni a csaták után. -
#370 Akkor ha jól értelmezem a lényeg hogy győzzél és elég ha a flottában van egy ilyen hajó? -
#369 Módosítom az eddigieket.
Most olvastam utána:
Forrás: sots.Rorschach.net
Note: As long as a salvage vessel is in the fleet, and you are completely victorious in combat, you have a chance of salvaging a technology that your enemy used in the battle. The Salvage vessel does not need to actually enter combat, but you must receive the "You are Victorious" message at the end of the battle. Furthermore, it is impossible to salvage a technology that your opponet did not bring to the fight.
-
#368 de akkor sem akar ez kukázni :D volt mikor csak azzal mentem, de semmi...marad a pusztítás élvezete :)
Nem lesz majd valami olyasmi javítása hogy a diplomácival nem csak pénzt tudjunk adni vagy tudományos segítséget hanem valami talalálmányt is lehetne cserélni?
Hétvégén sikerült szereznem egy tartós szövetséget, igaz kicsit drága volt a gép állandó pénzügyi és tudományos támogatása, de jól írtotta a szomszédjait. Bár néha kellettek az én folttáim is neki mert 3 irányból támadták, de jól bírta...Nem hiába volt az emberem -
#367 -
#366 nem ezt írtam én is? -
#365 "ha a csatamezőn van egy repair and salvage típusú hajód..."
Igen, a csatamezőn épp, és nem az odaküldött seregben. :) -
#364 Az kár, mert van amit nem kapott meg szegény népem és anélkül nem olyan könnyü a lakosság busztítása biológiai úton...marad akkor a meteor eső :)
Ez a Tarkas nép eléggé tetszetősen tud pusztítani :) -
#363 Lehet, hogy úgy fogsz végigvinni egy két játékot, hogy egyáltalán nem is fognak. Azért nem olyan egyszerű, ám, sok változónak kell teljesülnie, és még akkor sem biztos, hogy megkapod. -
#362 Valahogy nem akarnak kukázni ezek a dögök -
#361 ha a csatamezőn van egy repair and salvage típusú hajód és az ellenfélnek valamelyik hajója rendelkezik olyan fejlesztéssel, amit te még nem kutattál ki, vagy neked eleve nem is lenne elérhető akkor van egy kicsi esélyed, hogy a roncsokból összekukázhatsz egy projectet, amit a speciális kutatásoknál ki tudsz kutatni. -
#360 Az ellenféltől hogyan lehet összekukázni?
Én nem voltam ilyen szerencsés mikor vele találkozott a legnagyobb flottám...simán megfelezte az a 3 nagy kocka meg a sok pici, de alapjában véve tetszenek ezek a véletlen események. -
#359 Az ellenféltől összekukázott kutatások is oda kerülnek.
Tudom, hogy van még néhány véletlen esemény, mindről tettem be képet, amivel találkoztam.
Akkor még szerencse, hogy nem volt egy hajóm sem annál a bolygónál amit megtámadott. :-) -
#358 IGen. a Gonosz Neumann ()Szegény János honfitársunk...) ellopja az űrhajókat és magának csinál belölle sereget...mindegy hogy mekkora a hajóval csinálja, de ellopja és az nagyon nem jó. De van még sok másik véletlen esemény is.
Amúgy a speciális kutatások közé csak a asteriod monitor van vagy van még más is? -
#357 És ilyennel találkoztatok már???
-
#356 A fix tényleg jobb lenne :) -
#355 Ez egy jó kérdés! Én sosem játszok szövetségben, és mindig ki is kaőcsolom ezt az opciót, mert nem szeretném, hogy hátbatámadjanak. De ha minden igaz, az új patch lehetővéá teszi majd a fix csapatbeosztást is, szóval lehet, hogy majd én is rászokok valamilyen szövetségre.. -
#354 Valahogyan nem megy nekem az hogy hosszú ideig megtartsak egy szövetséget. Azt mi folyásolja be? -
#353 Hé, még nincs is kint az új patch (1.2), bár már tesztelik.