689
Miért is?
-
#167 Nem sok ertelme van ennek a topicnak ujabb flemtopic, de azer egesz szepen kitunik, hogy kinek van iq-ja, es kinek nincs. "és fogd be a pofád =)" - ha mar nem megy az erveles :P -
Goth #166 Te meg halgass meg egy Rise Against albumot. Ez most tök hasraütés volt, de írhattam volna Killradio-t is, stb stb =) -
Goth #165 vegyél nagy levegőt. Lélegezz mélyeket.
és fogd be a pofád =) -
#164 Az Ableton bizonyos szinten ad lehetőséget arra hogy improvizálj sztem. Sasha Maida Vale-es setje jó példa erre.
Amúgy meg több dj használ élőben szintit legalábbis Joachim Garraudnál mindig ott van, meg amennyire néztem Jori Hulkkonennél is. -
#163 ááá minden dj nek külön stilusa van
nem csak annyibol áll a munkájuk hogy áthuzogatják a számokat
vannak akik olyan hangulatot tudnak teremteni hogy... :DD
itt nem a dallamkészitésröl van szo, az improvizácio máshogy fellelhetö a munkájukban
-
#162 Lécci linkeljetek már pár jó elektronikus zenét,
ide ingyen,reg. nélkül lehet gyorsan feltölteni,csak
a linket kell bemásolni.
Filegone
Azt még mindig nem értem hogy improvizál egy Dj,
ha nincs előtte valami felület, amivel önálló dallamokat tud kreálni.
Ha teker egyet e cutoff-on, vagy a phasert feljebb tolja,
vagy fokozza a dinamikát az nem improvizáció! -
#161 "hangkártya az tényleg nincs, csak egy sokdarabos prüttyögésgenerátor :DASDAS"
:DASDAS?? Az a :DASDAS hogy mennyire okos gyerek vagy. Kb. fogalmad nincs arról, hogy egy stúdióban mit mire használnak és amikor megcáfolják a tőleg elhangzott baromságot, akkor jössz ezzel... :DASDAS Na ez :DASDAS.... -
#160 "szal neked csak elektronikus zene meg rock létezik? aha, bravó. komolyzenéről meg nem hallottál? miért van az, hogy ha az ember végigsétál a körúton, egy autóból csak ez az elektronikus dübörgést hallja, nem pedig mondjuk Chopin-t?"
Atyaég, ha neked ez jött a hozzászólásomból, akkor grat. Itt most elektronikus zenéről van szó, nem komolyzenéről. A metált azért írtam, mert csak. Kiragadtam egyet a számomra nem tetsző, nem elektronikus zenék közül.
És igen, a komolyzene az alap. Nagyon sok zenei stílusnak az alapja.
"pc esetén meg milyen más input van egér és billentyűzeten kívül? joystick-al is szerkesztenek zenét, vagy mi?"
LOL! Mondjuk kezdjük a MIDI-n ráköthető cuccoktól egészen a célhardverekig, stb.
Pl. Pro Tools mond neked valamit?
"és hogy egy stílus hallatán mi jut eszembe, az más kérdés; én CSAK tapasztalatról beszélek."
Akik fikázzák egyöntetűen az elektronikus zenét (úgy, hogy nem ismerik el, hogy van igényes is és olyan is ami zeneileg is nagyon ott van), azoknak 0 a tapasztalatuk... -
#159 Pedig ez nem flame. Hallgass már meg pl. egy Naco Sotomayor albumot (ez most tök hasraütés volt, de írhattam volna a Cafe Del Mar sorozat legtöbb albumát is, stb, stb.) -
#158 szerintem az eloiteled nem szep dolog. az a szep, hogy sokfele zene van, amibol lehez valogatni es az is szep es jo hogy mindenkinek mas az izlese. kulonben konnyeb fikazni (fiatalkori mondoka: zoknim budos, hajam kocos, en vagyok a depesmodos) mint toleralni -
Roró #157 Az mind szép és jó, hogy az embernek vannak előítéletei, mert hát nekem is vannak.
De alap dolog, hogy amihez nem értek és nem tudok semmit ahhoz nem fűzök véleményt. Az elektronikus zene az már inkább fogalom, mert iszonyatos mennyiségü típusa van! Amiket itthon lehet hallani az szinte semmi, mert a rádióba és a tv-ben adott dolgok 90% szar. Sajnos az emberek nagy része nem tudja, hogy milyen jó zenék vannak. Sőt az emberek nagyob része zeneügyileg igénytelen. Mert eszéb nem jut, hogy keressen. Szkeptikusok tuddtátok, hogy 93'-ban már csináltal Londonban olyan zenéket ami a mai szarokat amik sima clubbokban és szórakozó helyeken vagya diszókban (fúj) mennek azokat a földbe döngölnek. Ha valaki jókat akar halgatni tegye NETrádión mert ott lehet találni ismeretleneket. De aki képbe van az úgy is tudja hol kell keresni és szórakozni.
Aki nem tette mennyen el 1 Tilos buliba ott jó zenéket lehet hallani Palotai, Ludmilla és stb....
Ifju lázadó koromban acélbatétes bakancs, fekete coocok voltak öltözködési jellemzőim. Minden koncerten elől voltam a dühöngőben:). Fear Factory, Sepultur....
De az elektroniku zenében +találtam valamit ami mindig hiányzott.
De még szoktam Metalt még most is halgatni, amugy d&bass és breakbeatben utazom.
Amíg a föld kerek mindig lesznek rockerek....
-
#156 lehet hogy valaki pont azt szereti benne, hogy minden pontosan ki van szamolva es az a baja az elo zenevel hogy mindig maskent szol :)
10 eve voltam Alphaville koncerten. ez is elektronikus zene, de jaccanak eloben is (az alapokon kivul) es olyan hangulatot tudtak csinalni, hogy jo erzes volt belole, hogy elmentem. -
#155 Richie Hawtin - Decks, EFX & 909
Technical list:
Vestax PMC-50A Mixer
Vestax DCR1200PRO Isolator
Ensoniq DP/2 Effects Processor
Roland TR-909 Drum Machine
Technics SL-1200 Turntables
Stanton Trackmaster Cartridges
Roland CV Pedal
De egy James Zabiela szettről is beszélhetek, viszont, aki azt sem tudja hogy az elektronikus zenét eszik vagy iszák, esetleg nem hallja, ahogy a számok felépülnek, annak kár magyarázni, szerintem. -
#154 Lehetséges, de kérlek akkor mondj egy példát, én is mondtam egyet
az improvizációval.
Így legalább megismerjük az elektronikus zenét és nem fikázzuk alaptalanul,
lesz valami értelme a topiknak nem csak flém. -
#153 Nagy tévedésben élsz, hogy egy zeneszerzőnek, vagy akár dj-nek nincs szabadsága. -
#152 Nekem egyetlen bajom van az elektronikus zenével, az, hogy túl mesterkélt.
(a kommersz elektronikus zene, a tüctüc meg lapos,bugyuta és monoton,de
szerintem ebben mindannyian egyetértünk)
Sokkal jobban szórakoztat egy hangszeres improvizáció, amikor a zenész
a pillanatnyi érzéseit fejezi ki a hangszerével.
Egy "elektronikus-zene író"(oké,nem Dj) ilyenre nem képes, a koncertjein minimális "szabadsága" van, inkább gépies precízséggel kell állítgatnia a dolgokon.
Hozzátenném hogy szeretem az igényes elektronikus zenét,
persze azért hangszerek legyenek benne, pl. De-Phazz, Jestofunk stb.
-
#151 nekem Jim Steinman -
#150 tegnap melobol hazafele egyik kolegaval elbeszelgettem a kilencvenes evek eleji techno zenerol. kolleganom aki hallota azt mondta, azt hittem rocker vagy.
tehat azt kell halgatni ami tecik. ami nem teccik nem kell eroltetni, lehet hogy 5-10-15 ev mulva rajon az ember, hogy megis csak van valami jo benne. nem kell lenezni a masiknak az izleset.
matula magazinrol mar reg meg van a velemenyem :) a cikk irojanak is megvan a didzekrol. hat hagyjuk meg benne, mert ugy se lehet ot kialitani belole. Mindenesetre nekem neha jobban teccik egy 30 eves mikrofenos felvetel recsegve, ropogva mint egy tulspecizett minden harmoniajaban kiszamitott mu, ahol mindig minden ugyanugy szol :) neha egy kis tokeletlenseg kell a zenebe. amikor egy szinfonikus zenekar jaccik ott ossze vannak hangolva az emberek es pont az amikor valaki egy tizedmasodpercel elobb teszi ra a vonot a hurra vagy veszi le adja meg a varazsat -
#149 Nekem meg Liszt Ferenc... -
_Vegeta_ #148 Erdekes nekem a zongorarol Mozart jut az eszembe. :] -
#147 preszko neon agresszívan:O -
#146 ebből 1 bekezdést bírtam annyira hülye.
annyira hülye hogy nem nevetek, hanem agyilag felbasz. -
#145 nálam épp:
Armin_van_Buuren_presents_-_A_State_of_Trance_Episode_237
első 30 perc nagyon kifejel a bugyémból! -
#144 én csak annyit mondok: McGrady aláírása
a zongoráról jut eszembe, most szépen meg is hallgatom ezt:
Armin van Buuren feat. Jan Vayne - Serenity (Signum Remix)
aki érti, érti. -
#143 akartam is linkelni egy videót de nem jött össze mert már csak podcaston működik, amihez nem értek, 45mb-t meg nem akarok most így hirtelen feltölteni :) -
#142 hát a zongora az pont egy olyan hangszer amin egy "igényes" elektronikus zenéket író (milyen jól hangzik :) ) simán tud játszani.. -
#141 amint első flémelő alany bekommentel ide már zárva is lesz... -.- -
#140 még most zárd le -
#139 nekem levannak mentve dokumentumba az erre érkezett olvasói levelek is. érdekel valakit hogy a cikk írója hogy reagált ezekre? ugyanolyan primitív paraszt tahó módon. pedig kultúrált leveleket kapott főleg rádiósoktól anyázás nélkül.
na ő a legveszélyesebb fajta, mert amíg itt az SG-n sokan műveltnek érzik magukat az elektronika világában (pedig fogalmuk sincs csak buták) és a topicokban osztják az észt ,addig ez az álművelt citromfej már nagyobb rétegnek osztotta az észt. persze csak magát járatta le vele. ahogy itt többen is teszitek.. elvakultak vagytok és nem láttok az orrotoknál tovább. puszi. pont. lezárva. -
#138 bye -.- -
#137 hy -
#136 remélem nem lesz flém topic, mert azonnal zárom...
eddig kultúrált volt a beszélgetés, így is folytatódjon. -
#135 persze fölösleges össze hasonlítani eggyiket is a másikal mivel mind1ikkel más hangokat állítassz elő... -
riviera #134 Valóban nem. De azért ezt ne hasonlítsuk mondjuk egy zongorához, hegedűhöz, gitárhoz, hárfához stb :P
Pedig ezek legtöbbjén nincs 150 húr :) -
#133 én nem érzek flémet...kb vélemény csere folyik...nincsenek agresszív túl kapások ahogy észre veszemm... -
#132 én meg aztmondom hogy 150 potot virtuálisan tekergetni és 150-et élőben az sem ugyanaz... -
#131 jo kis flémtopik grat -.- -
riviera #130 Én csak azt mondom, hogy 1 hangszeren játszani és 150 potmétert virtuálisan tekergetni pc-n nem ugyanaz.
És ez független mindenféle zenei ízléstől. -
#129 Jó hallod akkor mért nem írsz madár tollal és tintával az iskolában....vagy küldüd postán személyes a válaszaidat a post-okra.... -
#128 Lehet azt nehéz elfogdni hogy egy igyényes szép esetleg bonyolult elektronikus szám[ami ugye szintén szubjektív][megjegyz. nincs olyan műfaj amin belül ennyi "alfaj" lenne] megírásához ugyanannyi szellemi,illetve mentális munka szükséges. És természetesen ihlet...