Elektronikus zene, előítéletek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

windrunner
Hidd el elég nehéz ugy "tekergetni" hogy olyan zene legyen a vége amilyet akartál!! Nem csak olyan ami sikerült éppen...mert ugye a híresebb elektro producerek [[]] többsége ilyen programokon csak össze rakja azokat a sample-eket amiket saját maga szerkeszt meg ügyes masinákkal, és nem azokat használja amiket csomagolnak a sofware-hez...Nekem van egy kis elképzelésem mind a hangszeres zenélésrõl mivel 1ik rokonom szoló gitár tanár, és ismerek pár embert aki elektronikus zene irogatással is foglalkozik komolyabban, és azt kell mondanom hogy mind2 kurva nehéz...

Jah és ahogy látom hogy akik elektronikus zenét hallgatnak sosem azt kérdõjelezik meg hogy milyen nehéz e zklasszikus módon zenét szerezni hanem hogy mért nyomnak elõre néhány tényleg igénytelen szart...

[O.o] ^^ :D @->-- pázzzee...

Matthew Prosac
még hányszor kérdezed meg. menny át a már lezárt topicba olvasd el mit írtam erre akkor és nosztalgiázz a flémeléseiden.

Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||

McGrady
és teis ilyenekkel nyomod?

Kuss!-magyarázta.

Matthew Prosac
#80: nem neked tettem be, vitába meg nem szállok veled mert okosabb vagy<#szomoru2>
#81: itt még nem volt

Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||

ez ilyenektõl mindig elkap a jól megkapargatom a hangkártyát érzés :S

"Sõt, 100x annyi zene van bennük, mint mondjuk egy punk, vagy rock zenekar számaiban."
...
"it's just the other way around" 😄

ennek amúgyis olyan relatív és flémkeltõ szaga van =)

Dying Soul
vótmá

McGrady
és gondolod, hogy nehezebb ezt kezelni, mint rendesen meghangszerelni egy számot? lol

Kuss!-magyarázta.

Matthew Prosac
hát akkor ide is a lámák kedvéért:

na akkor lehet tekergetni meg zenét írni kedves cimbora!
[a többi "szerkentyûrõl" meg hadd ne keressek képet. puszáh! <#puszis>]

magus
azt is megjegyeznem, hogy a hangszeres "zuzos" zene is sokkal tagabb mint a "punkrockmetal"...

magus
felhivom a figyelmed, hogy az acid jazz is elektronikus es megnezem mikor csinalsz te egy de-phazz szintu zenet egy zeneszerkesztovel amatorkent. Es ez csak egy pelda, az elektronikus zene tul tag fogalom ahhoz, hogy azonositsd a bank dance hallban szolo zenevel, amit en spec nem szeretek, viszont megveszek mas stilusokert

Matthew Prosac

Guer
elég nagy tévedésben vagy
az sajnálatos hogy te csak 4/4 es zenét hallottál de az nem azt jelenti hogy csak olyan van...

Dying Soul
Mocskos Marilyn Mansont is bezárták, pedig az SG legnépszerûbb topikja volt, fél perc alatt 15 hozzászólással, és alapból a gumiba nyitották.

JAST
mondtam Prezi hogy az elõzõ topicot tedd gumiba és akkor ott mehetett volna ez az eszmecsere tovább.

PyRex
"Pc-nél viszont csak az egeret kell tologatni."

Na ez nem igaz. Látszik, hogy még nem nagyon láttál egy komoly zeneszerkesztõ progit sem.

"nekem csak ilyen élményeim vannak ezzel a stílussal"

Na, nekem meg a metál és hasonló zenékrõl az igénytelenség és a kosz jut az eszembe. Pedig ez legalább annyira nem állja meg a helyét, mint a te állításod.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Dying Soul
Nah, a MA szerint Melodic Death :o

Dying Soul
De ha jól tudom az nem ortodox black, ugye? Hanem melódikus black...
Nagy különbség..

hallgass meg egy Dark Tranquillity számot, változik majd a véleményed ;-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

ez annyiban sántít, h egy tényleges hangszernél a technikát is meg kell tanulni. Például egy csellónál vagy egy nagybõgõnél kb fél évig tart, mire megtanulod, h a jelöletlen fogólapon hol vannak a hangok, és odanézés nélkül is le tudod õket fogni. Pc-nél viszont csak az egeret kell tologatni.

az elektronikus zenével meg az a bajom, h társult hozzá egyfajta viselkedésmód. én még olyan elektronikus zene-rajongót nem láttam, aki ne 140 decibelen bömböltette volna a zenéjét, függelteneül attól, h tök egyedül volt-e, vagy társaságban (kedvenc példám a kollégiumi szomszédom...). meg tényleg ez a tucctucc alap: miért kell minden ilyen számnak 4/4-es alapot adni? és miért pont ezt kell kihangsúlyozi belõle? most légyszi ne mondjátok, h pont rossz példákkal jövök, nekem csak ilyen élményeim vannak ezzel a stílussal

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

VinylToy
ti mirõl beszéltek?

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Dying Soul
Dying Soul
Dying Soul
Ortodox blackben biztosan nincs dallamosság, de itt van két példa. Persze emberfüggõ ki miben talál melódiát, de nálam a második melódikus, az elsõ nem igazán. Én sem vagyok hatalmas fanja a prog muzsikáknak, nagyon jók, de nem ez a stílus a favorit, csak a szóló miatt kezdtem el beszélni róla.

McGrady
de, de én még sose hallottam, nekem a No. 1 Ritchie Blackmore 😊)

Kuss!-magyarázta.

Satrianit istenitik gitaros berkekben, vagy nem? 😊

#63: Aha ertem. 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

McGrady
hát, az tény hogy akármilyen jó is a technikád, ha nem tudsz dallamos zenét csinálni, akkor nem fognak sokra becsülni 😊

Kuss!-magyarázta.

McGrady
vagy egy Blackmore-hoz 😄D
mondjuk sokszor nehéz így összehasonlítgatni, a TCS nem a ritmikus gitárzenére megy mint pl. Malmsteen, ezért nem is nagyon lehet különbséget vonni.

Kuss!-magyarázta.

Hallgattam joe satrianit is, de nekem ez a "pergessuk a gitart mer az jo" stilus nemtetszik, dallamtalan, jellegtelen a szamomra. Ahogy mondtad en inkabb melodikus, dalamosabb cuccokra izgulok, es azt nekem ne mond h egy blackmetal nem melodikus mert leesek a szekrol. 😊

De visszaterve, most attol lesz egy nota "jo", hogy pergeti a gitart ide oda es mien jol osszhangban van ez a pergetes a dobbal?

Dying Soul
Persze, hogy nem, csak egy példa volt, nyilván ha azonos minõségûrõl beszélünk, ami persze nem lehet, mert egy mondjuk félperces TCS szóló (ha egyáltalán van ilyen!) össze se hasonlítható egy DT-hez, egy Turillihez, vagy egy Malmsteenhez.

Dying Soul
Szvsz pont death, black az amiben nem a szolóra, nem a melódikus dallamvilágra megy a játék, hanem az ütemre és a mondanivalókra. Nuról ne beszéljünk..

Hidd el ez minden zene stilusban igy van. 😉

Tevedes, rengeteg rockot hallgatok. 😊

ui: meg metalt. blacket, deathet, nyút, meg mindent. 😛

McGrady
nem a mennyiség a minden 😊
de abban vitathatatlanul igazad van, hogy harmóniába illõ szólót csinálni, ami szépen is hangzik, nem könnyû csinálni.
de nem muszáj csak a szólókról beszélni. az adott szám mindegyik hangjának stimmelnie kell, ha nem akarod, hogy fals legyen a zene

Kuss!-magyarázta.

#7: Mit nevezel "Szar"-nak vagy "Gagyi"-nak. Szerintem pont ez a problema, h akinek nem izlese az adott nóta (nemtetszik neki) az rogton le szarozza meg stb. Nagy filozofiai kerdes:
Mi a jo zene?
Amivel sokat pepecselnek, de az egesz jellegtelen, dallamtalan vagy az amit par perc alatt osszedobnak, de fulbemaszo dallom sorait vonultatja fel ?

Mi a helyzet a komolyzenevel? Azt olykor honapokig komponalja valaki..

A Kommersz miert rossz? Ki es mien jogon mondja meg mi a rossz es mi a jo? Ezt nem ertem en. 😄

Dying Soul
Nem sok szólós metált/rockot hallgattál eddig, különben nem mondanál ilyet. Ahhoz, hogy ne összevisszaság legyen, kreativitás kell és végképp nem pár pillanat, órák/napok kérdése lehet egy átlaghosszúságú szóló (fél-1 perc kb). A Dream Theater 4 perces szólóiról pedig ne is beszéljünk.

Tudod ha egy normalis zenesz leul, gitarral pillanatok alatt lenyom egy szolot, amihez hozzacsap valami szoveget es kesz a nóta. Viszont ha nezel egy dj-t vagy pl nezed a prodigy-t, ahol millio apro hangokbol kell osszeallitani a muzsikat, nagy kulonbseg. Melyik dolgozik tobbet? 😊

McGrady
én ki fogok tartani amellett, hogy a zenét hangszerrel csináljuk.
jó, persze, a számítógép elengedhetetlen pl. a keverésben, vagy a vágásokban, masterelésben, de számomra addig zene a zene amíg zenészek hangszerekkel csinálják 😊

Kuss!-magyarázta.

Dying Soul
Headbangelés szvsz alap egy jó metál számra

Na ilyet ne mondj hogy Kraftwerk 4 ever, mert rájuk ezt nem illik.

"akármilyen hangszeres együttes sem képes visszaadni mondjuk (nem tudok kisujjból kellõen érzékletes, tehát szélsõséges, ugyanakkor "igényes" példát is mondani, de pl.) egy Andain-t."

😄DD ez tetszett

PyRex
Mauro Picotto forever. 😊

SLICK
egy komolyabb elektronikus zene (amely télleg nagyon jó is) megírása is eltarthat hónapokig... de sajnos ez mára elavulni látszik mert néha télleg elég egyszerû zenéket raknak össze

pl én ezért szeretem a régebbi számokat, mint Sixth 2 Babe, Mauro Picotto...
ezeknek az elõadóknak egyedi számai vannak éppen ezért jobbak mert ezeket 10 év után sem unom meg... nem úgy mint meghallgatok egy mai zenét és pár hónap múlva már nem...

aki meg egyszerûen rakja ösze a számokat az a Spy The Ghost :\
ehhez csak ennyit.. minden zenének meg van a maga sajátossága

PyRex
errõl van szó. Nem egy olyan zenét hallottam, ahol pl. az éneket és a gitárt felvették stúdióban, majd a dob alapot és a harmóniálat pc-n nyomták alá és hihetetlenül jó lett.

mousee
Ezt csak alá tudom támasztani... Mi is pl gitárokon játszuk el az eredeti zenét, de az effekteket pc-n keverjük alá... Én hangszernek tekintem... 😊) Igenis, lehet számítógéppel jó zenéket csinálni...

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

zakika
en inkab ugy irnam hogy egy Hammond orgonaban is van egy mini kutyu ami tobbet tud mint az elsodleges szamitogepek 😊

ha valamihez eloiteletekkel kozelit valaki azt nehez lesz meggyozni. Mostanaban mar szerencsere nem csak a radio es TV iranyitja a zenei izlest. minel tobb az internet annal jobban bele lehet melyedni es mindenki a sajat izlesenek megfelellot kaparja elo

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

PrasCo
Szép, a vélemények többségével egyetértek.
De kiegészíteném annyival, hogy még csak az sem feltétlen kell, hogy ítélet tárgya legyen, hogy ki milyen "igényes" zenét hallgat. Annyira... hm. Hogy is mondjam csak, "viccesen" hangzik. Nem, nem azt mondom, hogy szubjektív, de magyarázd már meg a másiknak, hogy mi miért igényes, ha egyszer az "igénytelent" szereti.
Mert a zene épp arról szól, hogy elragadja, vagy megfogja az embert, de mindenképp hatást gyakorol rá. Kire ez tesz benyomást, kire az. Én is meghallgatok minden "szemetet", mint ahogy az emberek többsége szidja a valóságshow-kat és általánosságban a TV-t, de azért csak hazaér, és bekapcsolja. De ezek a zenék nem "ragadnak el." De azokért viszont, amiket zeneként megélek és átélek, valaki más kiröhögne, mert "igénytelen", mert "kommersz", mert "szar", mert "szánalmas"... de ha nekem EZ nyújtja a ZENE élményét? Halad elõre a világ, ez jelenti a zenét. Iszonyúan tág fogalom. És mindenki megtalálhatja a magáét, ami mellett nem kell feltétlen kiállni - egyszerûen hallgatni kell, és kész. És nem lesz vita. "Valakinek a pénztárgép is zene."

Még annyit, hogy "zenét hangszerrel kéne csinálni, nem pc-vel 😊"
Szvsz meg zenét azzal kell (líber: LEHET) csinálni, ami hangot generál. Mittudomén, kétszáz évvel ezelõtt talán a mára azt mondanák: "Zenét hegedûvel kell csinálni, nem erõsítõre kötött gitárral!" Száz év múlva meg azt fogják mondani: "Zenét PC-vel és hangfalakkal kell csinálni, nem agystimulálással", vagy a jó'sten tudja, mit. De ami hang, az nyújthat zenei élményt. És ahogy a PC nem képes visszaadni egy élõ koncert átérzését, úgy akármilyen hangszeres együttes sem képes visszaadni mondjuk (nem tudok kisujjból kellõen érzékletes, tehát szélsõséges, ugyanakkor "igényes" példát is mondani, de pl.) egy Andain-t.
PyRex
Hehe, manapság már mindenféle zenei stílusban lévõ album elkészítéséhez használnak számítógépet, akár hiszed, akár nem.

Guer
pc is hangszer...

na, kezdõdik...
vége s sulinak, jönnek az okos flamerek 😊

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::