Elektronikus zene, előítéletek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jah és ahogy látom hogy akik elektronikus zenét hallgatnak sosem azt kérdõjelezik meg hogy milyen nehéz e zklasszikus módon zenét szerezni hanem hogy mért nyomnak elõre néhány tényleg igénytelen szart...
[O.o] ^^ :D @->-- pázzzee...
Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
#81: itt még nem volt
Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
...
"it's just the other way around" 😄
ennek amúgyis olyan relatív és flémkeltõ szaga van =)
Kuss!-magyarázta.
na akkor lehet tekergetni meg zenét írni kedves cimbora!
[a többi "szerkentyûrõl" meg hadd ne keressek képet. puszáh! <#puszis>#puszis>]
az sajnálatos hogy te csak 4/4 es zenét hallottál de az nem azt jelenti hogy csak olyan van...
Na ez nem igaz. Látszik, hogy még nem nagyon láttál egy komoly zeneszerkesztõ progit sem.
"nekem csak ilyen élményeim vannak ezzel a stílussal"
Na, nekem meg a metál és hasonló zenékrõl az igénytelenség és a kosz jut az eszembe. Pedig ez legalább annyira nem állja meg a helyét, mint a te állításod.
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
az elektronikus zenével meg az a bajom, h társult hozzá egyfajta viselkedésmód. én még olyan elektronikus zene-rajongót nem láttam, aki ne 140 decibelen bömböltette volna a zenéjét, függelteneül attól, h tök egyedül volt-e, vagy társaságban (kedvenc példám a kollégiumi szomszédom...). meg tényleg ez a tucctucc alap: miért kell minden ilyen számnak 4/4-es alapot adni? és miért pont ezt kell kihangsúlyozi belõle? most légyszi ne mondjátok, h pont rossz példákkal jövök, nekem csak ilyen élményeim vannak ezzel a stílussal
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
#63: Aha ertem. 😊
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Kuss!-magyarázta.
mondjuk sokszor nehéz így összehasonlítgatni, a TCS nem a ritmikus gitárzenére megy mint pl. Malmsteen, ezért nem is nagyon lehet különbséget vonni.
Kuss!-magyarázta.
De visszaterve, most attol lesz egy nota "jo", hogy pergeti a gitart ide oda es mien jol osszhangban van ez a pergetes a dobbal?
ui: meg metalt. blacket, deathet, nyút, meg mindent. 😛
de abban vitathatatlanul igazad van, hogy harmóniába illõ szólót csinálni, ami szépen is hangzik, nem könnyû csinálni.
de nem muszáj csak a szólókról beszélni. az adott szám mindegyik hangjának stimmelnie kell, ha nem akarod, hogy fals legyen a zene
Kuss!-magyarázta.
Mi a jo zene?
Amivel sokat pepecselnek, de az egesz jellegtelen, dallamtalan vagy az amit par perc alatt osszedobnak, de fulbemaszo dallom sorait vonultatja fel ?
Mi a helyzet a komolyzenevel? Azt olykor honapokig komponalja valaki..
A Kommersz miert rossz? Ki es mien jogon mondja meg mi a rossz es mi a jo? Ezt nem ertem en. 😄
jó, persze, a számítógép elengedhetetlen pl. a keverésben, vagy a vágásokban, masterelésben, de számomra addig zene a zene amíg zenészek hangszerekkel csinálják 😊
Kuss!-magyarázta.
😄DD ez tetszett
pl én ezért szeretem a régebbi számokat, mint Sixth 2 Babe, Mauro Picotto...
ezeknek az elõadóknak egyedi számai vannak éppen ezért jobbak mert ezeket 10 év után sem unom meg... nem úgy mint meghallgatok egy mai zenét és pár hónap múlva már nem...
aki meg egyszerûen rakja ösze a számokat az a Spy The Ghost :\
ehhez csak ennyit.. minden zenének meg van a maga sajátossága
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
ha valamihez eloiteletekkel kozelit valaki azt nehez lesz meggyozni. Mostanaban mar szerencsere nem csak a radio es TV iranyitja a zenei izlest. minel tobb az internet annal jobban bele lehet melyedni es mindenki a sajat izlesenek megfelellot kaparja elo
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
De kiegészíteném annyival, hogy még csak az sem feltétlen kell, hogy ítélet tárgya legyen, hogy ki milyen "igényes" zenét hallgat. Annyira... hm. Hogy is mondjam csak, "viccesen" hangzik. Nem, nem azt mondom, hogy szubjektív, de magyarázd már meg a másiknak, hogy mi miért igényes, ha egyszer az "igénytelent" szereti.
Mert a zene épp arról szól, hogy elragadja, vagy megfogja az embert, de mindenképp hatást gyakorol rá. Kire ez tesz benyomást, kire az. Én is meghallgatok minden "szemetet", mint ahogy az emberek többsége szidja a valóságshow-kat és általánosságban a TV-t, de azért csak hazaér, és bekapcsolja. De ezek a zenék nem "ragadnak el." De azokért viszont, amiket zeneként megélek és átélek, valaki más kiröhögne, mert "igénytelen", mert "kommersz", mert "szar", mert "szánalmas"... de ha nekem EZ nyújtja a ZENE élményét? Halad elõre a világ, ez jelenti a zenét. Iszonyúan tág fogalom. És mindenki megtalálhatja a magáét, ami mellett nem kell feltétlen kiállni - egyszerûen hallgatni kell, és kész. És nem lesz vita. "Valakinek a pénztárgép is zene."
Még annyit, hogy "zenét hangszerrel kéne csinálni, nem pc-vel 😊"
Szvsz meg zenét azzal kell (líber: LEHET) csinálni, ami hangot generál. Mittudomén, kétszáz évvel ezelõtt talán a mára azt mondanák: "Zenét hegedûvel kell csinálni, nem erõsítõre kötött gitárral!" Száz év múlva meg azt fogják mondani: "Zenét PC-vel és hangfalakkal kell csinálni, nem agystimulálással", vagy a jó'sten tudja, mit. De ami hang, az nyújthat zenei élményt. És ahogy a PC nem képes visszaadni egy élõ koncert átérzését, úgy akármilyen hangszeres együttes sem képes visszaadni mondjuk (nem tudok kisujjból kellõen érzékletes, tehát szélsõséges, ugyanakkor "igényes" példát is mondani, de pl.) egy Andain-t.
vége s sulinak, jönnek az okos flamerek 😊
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::