689
Miért is?
-
#249 btw, szépen bementem a málnásba, elvégre a topic elektronikus zenéről szól, és én is csak a tánczenékről írtam, pedig lehetne másról is. -
#248 szerintem inkább te keverted, vagy értetted félre. magáról a zenéről volt szó. -
#247 hát, akkor nem értem a többiek mit erősködnek itt, hogy a DJ-k nagy zenészek.
jó, rendbe van, összekeverik a CD-ket, de attól még nem tudnak zenélni, csak mások zenéit kevergetik. -
#246 hát tényleg nemkell, ezt már bebizonyították tiestoék :D -
#245 te borzasztó nagy tévedésben vagy. összekevered a djket a producerekkel.
a producerek dolgozhatnak pcn, valóban, azért mert vannak olyan pro programok, amik a zenekészítéshez szükséges amúgy méregdrága cuccokat helyettesítik nagyjából 90%ban (mastereléshez egyenlőre a stúdio jobb). ebből nem lehet komoly dolgot kihozni érzék nélkül, anélkül legfeljebb csak magadnak bohóckodhatsz össze zenéket, de azokat is csak hosszú gyakorlás után.
a djk nem zenét csinálnak, ők zenéket játszanak és kevernek. de nem pcn, hanem lemezjátszókon. két zenét összetenni valóban nem nagy cucc, de jól összetenni már igen. hogy egy szettnek íve legyen, ne csak zenék legyenek egymás után, ismerned kell minden lemezt, minden zenét ami a táskádban van, legyen az 100-200, vagy akármennyi, tudnod kell mi hogy kezdődik, mihez illik, mivel lehet összepasszítani. persze ők csak lejátszák, az érdem a producereké - Digweed mondta egyszer, hogy "az emberek azért jönnek el egy szettemre, hogy zenét hallgassanak, nem azért hogy a kezeimet lássák a magasban." -
#244 akkor csináljár már vmit ezekkel plz aztán linkeld be
mert ahoz nem kell semmiféle zenei képzettség... -
#243 oké.
mondjuk hogy ígyvan.
de, akkor a sok PC-s program mihez kell? ha nincs zenei képzettsége, nyilván nem hangszeren fogja csinálni, hanem PC-n rakja össze, tudás nélkül, potmétertekergetéssel nem ? ha igazán lenne zenei képzettsége, akkor fogná és megcsinálná hangszerekkel a számot, PC-n meg megkeverné, és nem két lemezt karistolna, meg mixelne. -
#242 Altalanositasz. Igenis a legtobbnek van, es azok tudnak csak "megmaradni", akiknek van zenei kepzettseguk. Itt most nem xyfalva helyi rezidenserol beszelek, hanem azokrol, akik vittek valamire, akiket ismer egy orszag, vagy akar a vilag, akik szivvel/lelekkel es tudassal muvelik az egeszet.
De tisztaban vagyok vele, hogy mar "divat dj-nek lenni", de ezek a divat dj-k altalaban nem viszik sokra... -
#241 romanticot lattam valmikor 4 eve valamelyik danubius rodson. veleltlenul fureden voltunk pont akkor amikor ok :) -
#240 a DJ-knek sincs zenei képzettségük, mégis próbálkoznak, sikerül is butítani a népet velük :SS -
Roró #239 Én speciel 90" ben ott voltam a népstdaionban a Guns koncertem (asszem 90"-ben volt) és 1 élmény volt!!! De ha az e.zene mást nyújt, az miért érthetetlen és fályó pont ez neked. Arrol, hogy szűklátókörrel rendelkezel az csak is a te bajod "nyomorod"!!! Elég sokan zenei téren tovább fejlődtek és nyitottak sokmindenre. Azért mert te nem attól még nem kéne itt fikáznod az embereket (nem mintha összedölne a világ) de pláne , hogy így gondolkozól FULL laikusként csak 1ütt érzek veled mert tükrözi iq-dat (bocs de ez van). Az sem érdekelne ha Romantikot halgatnál (maximum + lenne véleményem:DDD), de se közöm se tisztem nincs hozzá.
Ezért tartsd + magadnak a napellenzös véleményedet. Úgyhogy szedd össze magad és légy nyitott minden újdonságra mert nem minde rossz.
Csak azért szoltam be mert te is.... -
#238 nekem valahogy lassan jon
-
#237 másik is nagyon ottvan... -
Goth #236 -
#235 leszedtem a Ludmillát,azt hallgatom! nagyon jó! -
#234 na most hagy linkeljek egyet en is
ez egy kiadatlan szam, ugymond demo de le lett alaitva a projekt, egy kicsit pop, egy kicsit rock es egy kicsit duborgos elektronika
http://www.carpe-jugulum.com/mm/other/Karine%20Hannah%20-%20Braver%20Than%20We%20Are.mp3 -
#233 othon, este... de meghalgatom
majd belinkelek en is valamit amit szeretek :) es en is varom a velemenyeket :) -
#232 némi felhomályosítás
ezeknél a számoknál a remix nem egy régi zene újrafeldolgozása, hanem egy olyan átdolgozás, ami általában egyidőben (egy vinylen) jön ki az eredeti darabbal -
#231 Egyébként várom a véleményeket a hangszeres tábor részéről a számokkal kapcsolatban. -
#230 persze, de könnyebb azt mondani rá, hogy tuc-tuc, és ez a legnagyobb baj. :C -
#229 meg kell tanulni a fogalmakat
fogalmam se volt rola mi micsoda -
#228 Saint Martin - Tales From Rio (Vocal Mix)
Azért van ott, hogy Vocal Mix, mert énekelnek benne, van olyan is amiben nem, ahhoz az van írva, hogy Dub Mix, vagy Original Mix -
#227 Azért mert készül belőle más verzió is, más "hangszereléssel", klubba való, esetleg teljesen más elektronikus irányzat képviselője nyúl hozzá. -
#226 Akkor miért van odaírva? :| -
#225 de ha original akkor miert mix? le vagyok maradva a nyolcvanas evekben :) -
#224 LOOOOL
Original = eredeti, vagy rosszul tudom? :D -
#223 hallgasd csak végig a mixeket hidd el megéri... -
#222 nem akartam senki megbantani :) -
#221 valami eredeti nincs? - ami nem mix, remix, komix -
#220 Nekem ez sokkal jobban tetszik. :D -
OPM #219 csaka Kasey Taylor and Meehan mix -
#218 Bluefish Feat Anita Kelsey - Been Too Long (Original Mix) -
#217 igen mert ezek mixek de nagyon ottvan mind a 2ö :)
ha érdekel vkit tracklist az megtalálhato linkek forrásoldalán a mixek között...
ja és ezek olyan szinvonaluak hogy érdemes öket végighallgatni nem csak beletekergetni... -
#216 Nem akarlak meggyozni. Nem akarok en tanar lenni, hogy fejlesszem a zenei izlesedet.
Egyszeruen vaksagodban probaltam felnyitni a szemed, de hiaba. Nem ismersz valamit, eliteled. Ezt tobbszor elmondtuk Neked, hogy hiba, Te nem fogtad fel mostanaig sem. En nem tudok, es nem akarok tobbet tenni erted... -
#215 koszi, othon lehuzom, meghalgatom, elmondom a velemenyemet
100 mega egy kicsit sok, plane hogy meloban vagyok :) -
#214 szep volt, legalab tudod mit szeretsz
nekem egyforman hagzik a legtobb elektronikus zene, bar en is halgattam technot es meg most is halgatok neha. egyetlen amit nem szeretek ha valaki valamit igenyesnek tart - igeny van ra vagy mi? es ez legyen elektronika vagy rock. -
#213 még mindig nem értem miért írogatsz egy olyan topikba, ahol az elektronikus zenéről van szó, amihez Te egyáltalán nem értesz. -
#212 senki sem akart meggyőzni -
#211 Itt egy dal, ami mindkét tábornak tetszhet:
St Germain - Sure Thing -
Gabyee #210 " nem szeretnek osszehozni olyan dallamot, mint Slash, vagy a Guns'n'Roses"
itt van a kutya elásva,lentebb írtam hallás kérdése:)
szóval marad a két hang
azért érdemes meghallgatni egy számot Steve Vai-tól melynek címe Tender Surrender!
ha ebben a zenében sem fedezel fel semmi szokatlant ami esetleg megfogna akkor sajnálom az izlésedet:(
kiváncsian váromok hasonlóan összetett felépítésű és dallamvilágú "eletomos tánczene" címet előadóval:P
nem fog menni de próbáljuk meg,hátha meg tudsz győzni!