Elektronikus zene, előítéletek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vaaa
hy

hi

prezi
remélem nem lesz flém topic, mert azonnal zárom...

eddig kultúrált volt a beszélgetés, így is folytatódjon.

Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !

windrunner
persze fölösleges össze hasonlítani eggyiket is a másikal mivel mind1ikkel más hangokat állítassz elõ...

[O.o] ^^ :D @->-- pázzzee...

Valóban nem. De azért ezt ne hasonlítsuk mondjuk egy zongorához, hegedûhöz, gitárhoz, hárfához stb 😛
Pedig ezek legtöbbjén nincs 150 húr 😊

windrunner
én nem érzek flémet...kb vélemény csere folyik...nincsenek agresszív túl kapások ahogy észre veszemm...

windrunner
én meg aztmondom hogy 150 potot virtuálisan tekergetni és 150-et élõben az sem ugyanaz...

nyami
jo kis flémtopik grat -.-

Én csak azt mondom, hogy 1 hangszeren játszani és 150 potmétert virtuálisan tekergetni pc-n nem ugyanaz.
És ez független mindenféle zenei ízléstõl.

windrunner
Jó hallod akkor mért nem írsz madár tollal és tintával az iskolában....vagy küldüd postán személyes a válaszaidat a post-okra....

windrunner
Lehet azt nehéz elfogdni hogy egy igyényes szép esetleg bonyolult elektronikus szám megírásához ugyanannyi szellemi,illetve mentális munka szükséges. És természetesen ihlet...

Ilyet hülyeség linkelgetni. Ez olyan mintha a photoshop kezelõfelületét mutogatnád olajjal festõknek stb..

JAST
igazából itt arról van szó hogy az elektronikus zenét szídják pedig azt se olyan könnyû megalkotni az más kérdés hogy nagyobb részben ülsz a gép elõtt mint hangszer elõtt...

windrunner
Sorry a rossz megfogalmazásért de nem konkrétan a te hozzászólásaidra értettem hanem kolektíve azokra akik ezt állítják...még1* boccs

windrunner
Köszi, kb nem minõsíteném a cikk íróját...

Dying Soul
Idézz itt egy hszt, amiben azt mondom, hogy elektronikus zenét könnyû csinálni

windrunner
de hogy úgy tekerj el mondjuk 20 potméter hogy az a hang szólalljon meg amit te szeretnél talán ahoz is idõ kell....és mondtam hogy van Gitár tanár ismerõsöm és kb a fia ugy nyom spontán Gitár szólót hogy kb hazai Sztár zenekar gitárosok 90% elbújhatna...ígyhát van fogalmam a másik oldalról is és jelzem én még egy rossz szót nem szóltam a hangszeres zenével kapcsolatban mivel szerény személyem azt is hallgat...

Hát persze, pár potméter-csavargatás, pár klikkelés, és már menthetõ is a sláger, mi?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

JAST
attól függ mennyire komoly cuccot akarsz elõadni a közönségnek, én 2 év után kerültem színpadra (nem vizsgáról beszélek) és kb 10 éves voltam. 1 zeneszerkesztõ program teljes elsajátítása fél év kb.

Az iskolai ünnepségen játszani vagy bekerülni a nemzeti filharmonikusokhoz? Mert ez sem mindegy...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

windrunner
uhh merül ez a szar bill elnézést a helyesírásért😞

<#wilting>

Tudod te egyáltalán, mi a diszkóbaleset?
Az, amikor seggrészegen, bespeedezve a hülyegyerek 160-nal felcsavarodik a fára. Azért hívják diszkóbalesetnek, mert általában onnan jövet történnek. Semmi köze a diszkóban játszott zenéhez.

McGrady
csak éppen eltekerni egy potmétert bárki tud aki nem csonka(andrás), megtanulni akkordokat lefogni, és váltani pedig kicsit több idõt igényel 😊

Kuss!-magyarázta.

windrunner
Lolcsi...te sem tusdsz semmit róla mégis aztmondod hogy könnyû...és ezeken az "elektronikus hangszereken"[] ugyannyit számít hogy mit hogy tekersz egy temnél egy samplernél egy sub-bassznál vagy egy gitár hangnál mintha te azon a hangszeren amin játszol lefogsz egy másik akkordot...

a rendõrségi szakzsargon ismer olyat h "diszkóbaleset"; "rockbalesetrõl" még vhgy nem hallottam. lehet h a rockzene nem pörget fel eléggé vezetés közben....

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

McGrady
és gordonkán mennyi idõ, amíg megtanulsz úgy játszani, hogy ki merj állni színpadra?

Kuss!-magyarázta.

Egy picivel mintha többminden lenne ott, mint egy keverõpult meg egy effect rack, nem gondolod?

JAST
én annyit tók hozzáfûzni hogy gordonkáztam illetve elektronikus zenét is írtam már pc-vel így jártas vagyok picit mind2-ben. Teljesen más mind a kettõ, de egyik sem egyszerû. PC-n mire kikeveredik a megfelelõ kívánt hang addig sok idõ elmegy ám...

Õk játszanak egy hangszeren és fogalmuk sincs az általuk lenézett elektronikus eszközökrõl. Maradjunk ennyiben.

VAlahol olvastam egy interjút Palotaival, Cadikkal és egy harmadik DJ-vel. Ha jól emlékszem, Cadik mesélte, hogy egyszer egy mûsorban beszélgetett valami fiúbanda egyik tagjával, aki elmondta, hogy õ is azt hitte, hogy bemegy a stúdióba, megnyom pár gombot, a gép meg kidobja a slágert. Aztán egyszer bekísérték egy ilyen stúdióba, majd fél óra múltán azzal jött ki, hogy talán mégiscsak rosszul gondolta...

azt látom h ez egy stúdió, jártam már ilyenben, dolgoztam is, de a felsoroltak 90%-át minden más zenében használják. egy keverõpult vagy egy effekt-rack szted csak elektronikus zene-felvételnél van?

hangkártya az tényleg nincs, csak egy sokdarabos prüttyögésgenerátor 😄ASDAS

McGrady
ott a pont 😊

Kuss!-magyarázta.

Na jóóó, ezekre a zenékre nem úgy kell gondolni, hogy fáradtan beül az ember, benyomja a tüctücöt és minden oké, majd kicsattan az éberségtõl...

Dying Soul
Eszembe jutott azon gondolat, hogy az idelátogató másik oldal kb 75%-a játszik hangszeren, és nem kezdõk, õk tudják mit beszélnek, mikor a hangszerekrõl, az elsajátításról beszélnek. Néhányan itt maguk sem tudnak elektronikus zenéhez szükséges hangszereken játszani, csak kijelentik, hogy ez is nehéz...

lehet hogy csak velem van így, de én ha kialszom magam, akkor tökéletesen tudok koncentrálni, nincs szükségem arra hogy bármi felpörgessen, és ha lassabb zenét hallok, nem lankad a figyelmem... De ha nem alszom ki magam és fáradt vagyok, bántja a fülemet a pörgõs zene. a hangfalszaggató dübörgés meg végképp, ellenben egy lassú zene higgadtsággal kompenzálja azt, hogy nem tudok annyira koncentrálni.

Hangkártya, mi? Mutasd már meg a #92-ben a hangkártyát, jó?

windrunner
senki nem fogta rá...egy elektro producer sem hangkártyával ír zenét...

Fel kell pörögni, hogy a figyelmed ne lankadjon. A gyorsabb ritmusú zenéknél nem is annyira maga a zene az, ami számit, hanem a ritmus.

zakika
pont forditva
a komolyzene annyira ooszetett, hogy a gyors valatsokra ha figyel az ember nem tud annyira koncentralni mind egy monoton duborgere legyen az tekno vagy metal. valahol olvastam (talan pont itt), hogy pont wagner veszelysebb koncentracioelterelo mint akarmi mas

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

ne akarjátok már a hangkártyára ráfogni hogy hangszer...

Én nem.
Viszont tisztában vagyok azzal, hogy az elektronikus zene nem merül ki valami pécés, fasttrackeres bûvészkedésben, ahogy itt páran elképzelik azt.

McGrady
nem, nekem az a szubjektív amit hallgatok.

Kuss!-magyarázta.

pont ez az, hogy aki komolyzenét hallgat esetlegesen vezetés közben, az nyugodtan vezet. Vezetés közben nem felpörögni kell, hanem lazítani =)

Nem, az a szubjektív neked, hogy mi a hangszer.

Dying Soul
Te tudsz rajta bármit is, ami hallgatható esetleg?

pc esetén meg milyen más input van egér és billentyûzeten kívül? joystick-al is szerkesztenek zenét, vagy mi?

Mingyá' sírok...

Stúdió 1 (klikk az "Enter the virtual studio" feliratra)
Stúdió 2 (Quicktime kell hozzá)

Kíváncsi lennék, mire lennél képes a fenti helyeken egy egér és egy billentyûzet segítségével...

McGrady
igen, sajnos nagyon sok az igénytelen szar, rockzenébõl is 😞
ezt nem kérdõjelezem meg.
lehet, hogy tényleg nehéz "jó" elektro-t csinálni, de nekem a zene az az amit hangszerrel csinálnak, és hangszeren játszanak.
ez szubjektív 😊

Kuss!-magyarázta.

szal neked csak elektronikus zene meg rock létezik? aha, bravó. komolyzenérõl meg nem hallottál? miért van az, hogy ha az ember végigsétál a körúton, egy autóból csak ez az elektronikus dübörgést hallja, nem pedig mondjuk Chopin-t?

Például azért, mert azok a zenék azok, melyek felpörgetik az embert, éberebbé teszik a vezetés közben. A komolyzene erre nem alkalmas. Nem véletlen, hogy autós közönséget is célba vevõ rádióadó nem játszik "lassabb" zenéket.

windrunner
nagyon sok hardware elem van amit zenekészítésre használnak még a Szintetizátor mellet!!!

"Na, nekem meg a metál és hasonló zenékrõl az igénytelenség és a kosz jut az eszembe. Pedig ez legalább annyira nem állja meg a helyét, mint a te állításod."

szal neked csak elektronikus zene meg rock létezik? aha, bravó. komolyzenérõl meg nem hallottál? miért van az, hogy ha az ember végigsétál a körúton, egy autóból csak ez az elektronikus dübörgést hallja, nem pedig mondjuk Chopin-t?

azt meg elhiszem, h létezik 4/4-tõl eltérõ ritmus is, csak valahogy nem tapasztalom. dolgoztam már diszkóban, csak ez ment több órán keresztül. úgy tûnik igény erre volt.

pc esetén meg milyen más input van egér és billentyûzeten kívül? joystick-al is szerkesztenek zenét, vagy mi?

és hogy egy stílus hallatán mi jut eszembe, az más kérdés; én CSAK tapasztalatról beszélek.