Elektronikus zene, előítéletek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
meg ott van ableton
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Nemismerem az FL -t.
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
najó aakor itt van pár joystik

[O.o] ^^ :D @->-- pázzzee...
hja nekem is joystiknak tûnik😄
te meg a tapasztalat loool
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
Iq teszttel a hulyek merik az intelligenciajukat...
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !
esetleg tudok ajánlani egy iq tesztet, aztán kitöltjük, hogy melyikünknek lesz nagyobb...
hülyékkel nem vitatkozom, lesüllyedek a szintjükre D:
és fogd be a pofád =)
Amúgy meg több dj használ élõben szintit legalábbis Joachim Garraudnál mindig ott van, meg amennyire néztem Jori Hulkkonennél is.
őőő
nem csak annyibol áll a munkájuk hogy áthuzogatják a számokat
vannak akik olyan hangulatot tudnak teremteni hogy... 😄D
itt nem a dallamkészitésröl van szo, az improvizácio máshogy fellelhetö a munkájukban
ide ingyen,reg. nélkül lehet gyorsan feltölteni,csak
a linket kell bemásolni.
Filegone
Azt még mindig nem értem hogy improvizál egy Dj,
ha nincs elõtte valami felület, amivel önálló dallamokat tud kreálni.
Ha teker egyet e cutoff-on, vagy a phasert feljebb tolja,
vagy fokozza a dinamikát az nem improvizáció!
😄ASDAS?? Az a 😄ASDAS hogy mennyire okos gyerek vagy. Kb. fogalmad nincs arról, hogy egy stúdióban mit mire használnak és amikor megcáfolják a tõleg elhangzott baromságot, akkor jössz ezzel... 😄ASDAS Na ez 😄ASDAS....
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Atyaég, ha neked ez jött a hozzászólásomból, akkor grat. Itt most elektronikus zenérõl van szó, nem komolyzenérõl. A metált azért írtam, mert csak. Kiragadtam egyet a számomra nem tetszõ, nem elektronikus zenék közül.
És igen, a komolyzene az alap. Nagyon sok zenei stílusnak az alapja.
"pc esetén meg milyen más input van egér és billentyûzeten kívül? joystick-al is szerkesztenek zenét, vagy mi?"
LOL! Mondjuk kezdjük a MIDI-n ráköthetõ cuccoktól egészen a célhardverekig, stb.
Pl. Pro Tools mond neked valamit?
"és hogy egy stílus hallatán mi jut eszembe, az más kérdés; én CSAK tapasztalatról beszélek."
Akik fikázzák egyöntetûen az elektronikus zenét (úgy, hogy nem ismerik el, hogy van igényes is és olyan is ami zeneileg is nagyon ott van), azoknak 0 a tapasztalatuk...
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
De alap dolog, hogy amihez nem értek és nem tudok semmit ahhoz nem fûzök véleményt. Az elektronikus zene az már inkább fogalom, mert iszonyatos mennyiségü típusa van! Amiket itthon lehet hallani az szinte semmi, mert a rádióba és a tv-ben adott dolgok 90% szar. Sajnos az emberek nagy része nem tudja, hogy milyen jó zenék vannak. Sõt az emberek nagyob része zeneügyileg igénytelen. Mert eszéb nem jut, hogy keressen. Szkeptikusok tuddtátok, hogy 93'-ban már csináltal Londonban olyan zenéket ami a mai szarokat amik sima clubbokban és szórakozó helyeken vagya diszókban (fúj) mennek azokat a földbe döngölnek. Ha valaki jókat akar halgatni tegye NETrádión mert ott lehet találni ismeretleneket. De aki képbe van az úgy is tudja hol kell keresni és szórakozni.
Aki nem tette mennyen el 1 Tilos buliba ott jó zenéket lehet hallani Palotai, Ludmilla és stb....
Ifju lázadó koromban acélbatétes bakancs, fekete coocok voltak öltözködési jellemzõim. Minden koncerten elõl voltam a dühöngõben😊. Fear Factory, Sepultur....
De az elektroniku zenében +találtam valamit ami mindig hiányzott.
De még szoktam Metalt még most is halgatni, amugy d&bass és breakbeatben utazom.
Amíg a föld kerek mindig lesznek rockerek....
10 eve voltam Alphaville koncerten. ez is elektronikus zene, de jaccanak eloben is (az alapokon kivul) es olyan hangulatot tudtak csinalni, hogy jo erzes volt belole, hogy elmentem.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Technical list:
Vestax PMC-50A Mixer
Vestax DCR1200PRO Isolator
Ensoniq DP/2 Effects Processor
Roland TR-909 Drum Machine
Technics SL-1200 Turntables
Stanton Trackmaster Cartridges
Roland CV Pedal
De egy James Zabiela szettrõl is beszélhetek, viszont, aki azt sem tudja hogy az elektronikus zenét eszik vagy iszák, esetleg nem hallja, ahogy a számok felépülnek, annak kár magyarázni, szerintem.
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
az improvizációval.
Így legalább megismerjük az elektronikus zenét és nem fikázzuk alaptalanul,
lesz valami értelme a topiknak nem csak flém.
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
(a kommersz elektronikus zene, a tüctüc meg lapos,bugyuta és monoton,de
szerintem ebben mindannyian egyetértünk)
Sokkal jobban szórakoztat egy hangszeres improvizáció, amikor a zenész
a pillanatnyi érzéseit fejezi ki a hangszerével.<#worship>#worship>
Egy "elektronikus-zene író"(oké,nem Dj) ilyenre nem képes, a koncertjein minimális "szabadsága" van, inkább gépies precízséggel kell állítgatnia a dolgokon.
Hozzátenném hogy szeretem az igényes elektronikus zenét,
persze azért hangszerek legyenek benne, pl. De-Phazz, Jestofunk stb.
tehat azt kell halgatni ami tecik. ami nem teccik nem kell eroltetni, lehet hogy 5-10-15 ev mulva rajon az ember, hogy megis csak van valami jo benne. nem kell lenezni a masiknak az izleset.
matula magazinrol mar reg meg van a velemenyem 😊 a cikk irojanak is megvan a didzekrol. hat hagyjuk meg benne, mert ugy se lehet ot kialitani belole. Mindenesetre nekem neha jobban teccik egy 30 eves mikrofenos felvetel recsegve, ropogva mint egy tulspecizett minden harmoniajaban kiszamitott mu, ahol mindig minden ugyanugy szol 😊 neha egy kis tokeletlenseg kell a zenebe. amikor egy szinfonikus zenekar jaccik ott ossze vannak hangolva az emberek es pont az amikor valaki egy tizedmasodpercel elobb teszi ra a vonot a hurra vagy veszi le adja meg a varazsat
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
annyira hülye hogy nem nevetek, hanem agyilag felbasz.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Armin_van_Buuren_presents_-_A_State_of_Trance_Episode_237
elsõ 30 perc nagyon kifejel a bugyémból! <#vigyor>#vigyor>
Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
a zongoráról jut eszembe, most szépen meg is hallgatom ezt:
Armin van Buuren feat. Jan Vayne - Serenity (Signum Remix)<#smile>#smile>
aki érti, érti.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
őőő
őőő
na õ a legveszélyesebb fajta, mert amíg itt az SG-n sokan mûveltnek érzik magukat az elektronika világában (pedig fogalmuk sincs csak buták) és a topicokban osztják az észt ,addig ez az álmûvelt citromfej már nagyobb rétegnek osztotta az észt. persze csak magát járatta le vele. ahogy itt többen is teszitek.. elvakultak vagytok és nem láttok az orrotoknál tovább. puszi. pont. lezárva.