43
  • cagivamito
    Helló megszeretném kérdezni hogy honnan lehet beszerezni

O3-O4-es csévetest rézmaggal
    2,7 pF kondenzátor
    O0,4 - O0,5-ös zománcszigetelt rézhuzal
    Nem talaáltam egyik boltban sem
  • Molnibalage
    Köszi az értékelést. Esetleg valami ténnyel vagy érvvel is alátámasztanád?
  • BiroAndras
    "Ha a mai nagyfogyasztású színes kijelzőkhöz az akkuk bírják egy hétig"

Ha egy hétig bírná, én már boldog lennék...
  • BiroAndras
    "Ha a mai nagyfogyasztású színes kijelzőkhöz az akkuk bírják egy hétig"

Ha egy hétig bírná, én már boldog lennék...
  • ZilogR
    Amúgy azt verném agyon, aki kitalálta a fémhatású műanyag burkolatot, meg a bepattanós kötést és a forrasztással összeerősített műanyag készülékházat. Van olyan hogy fémburkolat, krómozás, csavar.

A színes LCD helyett a sokárnyalatos szürke is szép és lehet háttérvilágítani is energiatakarékosan. Ha a mai nagyfogyasztású színes kijelzőkhöz az akkuk bírják egy hétig, akkor a kisfogyasztású monó LCD-k meddig mennének velük??? Ja igen: minek KIS TÖMEGŰ-nek lenni egy mobilnak??? tegyenek bele 7500mAh-s aksit, kit érdekel mekkora, ha FÉLÉVENTE kell tölteni???

Egy mobil qwerty billentyűzettel áldás lenne. Olyan kellene nekem, mint a Nokia 8310-es, csak úgy nézzen ki mint a 8210-es. Lenne egy asztali szoftverem hozzá, amin megirom az sms-t, email-t és a telefon elpostázza nekem infrával összekötve a PC-vel.

-=ZR=-
  • ZilogR
    Van otthon valami Motorola - be lehet állítani egy olyan menüpontot, hogy lássak több funkciót a menükben. Na ez a f@sza, emberek! Én a Nokia 3650-esemen azonnal csináltam egy "Nem használt" könyvtárat, beraktam a menü végire és minden szirsz@ar funkciót ebbe szépen beleraktam. Így kell ezt...

-=ZR=-
  • Pukkár
    nekem a villanykapcsolóval vannak komoly problémáim...
  • pemga
    Baromi hülyén néz ki az ember, ha PDA-val a fején akar telefonálni :). Igaz, ezt lehet BT-s headsettel is, már ha valaki szerint ez elegendően biztonságos. Apropó, már van olyan autórádió, ami BT-s headsetként funckionál (mikronnal együtt).

Amit mondtál legalul, az szinte bármely szoftverre is igaz :)).
  • BiroAndras
    "PErsze mert neked pl az mp3 lejáccás fölösleges ezért a mobilakkal ne lehessen mást csinálni csak telefonálni meg smsezni."

Dehát a telefon telefonálásra való, nem?
    Ha multifunkciós kütyüt akarsz, vegyél PDA-t.

"Attól, hogy te nem használod ki azt a funkcióját a készüléknek attól mások még használhatják."

De ha én nem használom, akkor is ki kell fizetnem.
    A telefonom árának nagyobb részét azok a funkciók teszik ki, amiket soha nem fogok használni.
  • BiroAndras
    "Aki hülye a mai telefonokhoz meg stb eszközökhöz az használjon 10 éves telefont és kész."

Én szivesen használnám, ha ma gyártanának olyat.

"NEhogy már a kretének miatt lassuljon a fejlődés."

Nem a fejlődést kell lassítani, hanem:
    1. Értelmes, használható funkciókat tenni a készülékekbe.
    2. Logikus, átlátható menüt tervezni.
    3. Esetleg valami kvázi szabványos kezelőfelületet kialakítani, hogy ne kelljen minden egyes készüléket külön megtanulni. PC-n a szoftverek 90%-a simán kezelhető doksi nélkül, és tanulni se nagyon kell, mert kvázi szabványos a GUI (pl. file menü).
  • BiroAndras
    Meg ugye az iPod funkcionalitásban több nagyságrenddel egyszerűbb, mint az office vagy a win.
  • BiroAndras
    "A legjobb példa az iPod. Baromi egyszerű kezelni, még az 5 éves gyerek is tudja használni. Nem tud annyit mint más hasonló árú készülék (bár az élmezőnyben van), csak azt amire kitalálták. Van benne persze néhány apóság, pl. naptár, jegyzettömb, ébresztő, játékok, stb., de a zene, video, képek, és a könnyű kezelhetőség a lényeg.
    Ezt a filozófiát eddig nem fogta fel az MS."

Már nem azért, de az MS-t épp azért szidják legtöbbször, mert hülyebiztos termékeket próbál készíteni, és ezzel a profikat is korlátozza.
  • KDOG
    molnibalage, te hulye vagy :)
  • Darth Sith
    "A legjobb példa az iPod. Baromi egyszerű kezelni, még az 5 éves gyerek is tudja használni. Nem tud annyit mint más hasonló árú készülék (bár az élmezőnyben van), csak azt amire kitalálták"
    hát nagyon levna butítva. 40 ruppóval több a videós 30GB-os ipod mint a 20gbos iRiver H320, de még egy rohadt equalizer sincs benne, csak előre beálíltott témák hogy bass/treble/classic stb... semmivel nem tud többet, sőt, tudása sokkal kevesebb, aksija gyenge, nem strapabíró de jó drága és nagy körülötte a marketing, ezért minden hülye veszi.
  • teddybear
    Csatlakozom Monibalage -hez. Csak én még teszek rá egy lapáttal. Nekem Nokia 5110 -esem van. Tudom most divatos a retró, de ez volt az első telefonom, és mivel nekem elég amit tud, sohasem cseréltem le.
    Javítani azért párszor már kellett, meg akut is cseréltem benne kétszer. Meg is bámultak a Pólusban, de tudtak adni a pannonosok új akkut.

Az újabb készülékekkel az a bajom, hogy a virsli-ujjaimnak nem kényelmesek, meg nem nagyon strapabírók.
  • Chappy
    Én mindenen kiigazodok, de a DVD-lejátszónk egy kicsit bonyolult kezelésű. Mondjuk szerintem a zseblámpa kezelése a legnehezebb.
  • fako
    A fogyasztoi tarsadalom egyik velejaroja hogy megprobaljak elhitetni hogy neked tenyleg szukseged van mms-re, wap-ra, polifonikus csengohangra meg videokamerara a telefonban.
    Persze az meg nem lenne problema hogy ilyen telefonokat arulnak, az a problema hogy olyat nem arulnak amiben mindezek nincsennek benne.
  • Molnibalage
    Én pl. a telefonomat csak TELEFONÁLÁSRA használom, néha írok egy-két SMS-t. Ittonra is kellett családi mobil. Na, színes kijelző, poloifónikus cshang meg minden szar van benne, mert csak ilyet árulnak(Sony Ericksson T290i). De a menürendszere akkora egy rakás szar... Semmilyen csoportos művelet nincs benne. pl. Apámat meg akartam tanítani, hogyan lehet SMS-t nem csak olvasni, hanem törölni is.(volt már vagy 15 benne.) CSAK EGYESÉVEL LEHET! (és minden ehhez hasonló fukciót) Pár funkcióról nem lehet elsőre eldönteni melyik gombhoz is tartozik...
    Eze lenne a fejlődés? Nekem egy Siemens C45-öm van. Ősrégi, de le nem cserélném semmi másra, olyan szuper, egyszerű és strapabíró. Bátyustól vettem 2 éve és ő is használtan szerezte. 4 ropiból ki is jött. Megnézném kik azok az állatok akik akár 50-60 ropit adnak egy vacakért, amiknek ráadásul olyan kicsik a gombjaik, hogy nem is tudom rendesen megnyomni őket egyesével és ha lejted akkor a hajtogatós előlap miatt széttörnek. (ráadásul a sok marha nem is tudja használni..)

Kicsit fura szokásom néha demonstrálni a telefonom strapabírását, úgy hogy egyszerűen áthajítom a vállam felett. Soha semmi baja sem lett tőle. Ezek az új vackok olyan ócskák hogy a két kézbe véve és megcsavarva a végit, erőlködés nélkül törnek. Semmi tartásuk nincs.(persze azért ez nem szabványos teszt..)
  • Yv@n
    Nem ez a lámaság természetesen. A lámaság ott kezdődik, ha ezért a készüléket hibáztatja az illető.
  • irkab1rka
    A következő az lesz, hogy téped a hajad, mert nem érsz el funkciókat. Vagy egyátalán nem, vagy csak titkos kombinációkkal :)
  • BuzzFuzz
    aki béna, ne vegyen ilyen cuccokat...
  • Su0my
    nem csak az a baj, hogy sok funkció felesleges, hanem hogy kb új dobozban képesek eladni ugyanazt többér'...
  • tudatlanka
    Mondok neked más pédát is:
    Gondolom van kábeltv-s szolgáltatás nálatok.Legyen mondjuk 50 csatorna amiből te csak max 10-t nézel.De a többit is kifizettetik veled!!!!Ezen nem háborogsz????Szükséged van rá?Nincs lehetne olyan csomagot is választani amiben csak az van amit te akarsz?Nem, megint a zsebedben kotorásznak.Akarod nem akarod megkapod.Ue a mobillal és mással is többlet szolgáltatás nem kérem de olyan nincs (de van gyártanak ilyent) ha tetszik ha nem megveszed és állsz ott mint majom hogy minek nekem ilyen semmire való fényképző amikor ott van a digitgép csak a példa kedvéért.
    Majd ha idősebb leszek megtanulod értékelni időt meg azt hogy esetleg békén hagynak teszem az kufircolás közben.
  • tudatlanka
    És még mielött azt mondanád még1x hogy hülye vagyok müszaki téren meg ellensége vagyok elmondanám olyan müszaki technikával dolgozom amit te csak használsz de ha nem tudod használni höbörögni azt tudnál de rendesen.
  • tudatlanka
    Lazsi te valamit nagyon félreértettél....én azt mondtam hogy a mai embereknek ezek tök flesleges dolgok.Ha körbemézel az összes gyártónak csak ilyen csilivili cuccai van.Miért nem tudnak gyártani olyant is amit az apám vagy én mindenféle müszaki érzék nélkül tud használni??????
    Megmondom én neked mert minden a pénzről szól.Minél többet kisajtolni a zsebedből vagy szüleidéből.....nézz egy meg régi csöves rádiót például letisztult formák egyszerű kezelés még mai szemmel is csodálatosak,megnézel 1 két éves mobilt hű de szar....
  • Kornan
    Én is tapasztaltam,hogy némelyik mobil telefon menüje teljesen logikátlanul van felépítve,elkezdtem keresgélni a neten és mások is panaszkodtak erre,persze ha sokat használod akkor egy idő után megtanulod.De itt a lényeg,hogy első pillantásra át lehessen látni. Ha keveset használod sokkal több időbe telik míg probléma nélkül használni tudod.Minden területen nagyrészt gyakorlat kérdése,aki több telefonnal találkozott és sokat használja az könnyen átlát egy ujat is,aki már sokat programozott tv-t annak egy uj tv beprogramozása sem lessz gond...
    De egyes termékek nagyon logikátlanok és teljesen eltérő rendszert alkalmaznak,ezeken kéne változtatni.
  • szurka
    minden mai fiatal rögögve kezeli a mai kütyüket. Az ilyen cuccokkal max az amcsiknak lehet bajuk, nekik bele kell írni a tv használati utasításba, hogy nem ennivaló. Manapság már az 5 éves unoka mutatja meg a nagymaminak, hogy hogyan működik a videó, dvd, sattöbbbbbb
  • PetruZ
    Nem kell az ittenieket "lebecsülni", kis hazánk fiai arányaiban ugyanolyan hülyék, mint az amcsik (sőt, sztem még náluk is jobban), és erre pont az sg.hu fórumai mutatják a legjobb példákat...
  • lazsi
    Te ritka hülye vagy. PErsze mert neked pl az mp3 lejáccás fölösleges ezért a mobilakkal ne lehessen mást csinálni csak telefonálni meg smsezni. Attól, hogy te nem használod ki azt a funkcióját a készüléknek attól mások még használhatják.
  • lazsi
    Aki hülye a mai telefonokhoz meg stb eszközökhöz az használjon 10 éves telefont és kész. NEhogy már a kretének miatt lassuljon a fejlődés. Aki hülye az halljon meg és kész, vagy csak szimplán ne vegyen ilyen készülékeket.
    Mondom ezt úgy, hogy szüleim sms-t se tudnak írni telefonjukon, de ők nem is sírnak azért, hogy ne legyen sms írás a telefonba, hanem elfogadják, hogy hasznos, de őket nem érdekli, ezért nem használják.
  • Xcentric
    Tervezési feladatok legrohadtabb része nekem mindig is a dokumentáció elkészítése volt. Látom ez másoknál is így van. Pedig meg kell csinálni ,nincs mese.
    Persze tény hogy vannak olyan antitálentumok,akiknek a tudását még egy sima magnó kezelése is meghaladja.

Az "átlag amcsi"-val való példlózást meg hagyjuk már abba könyörgöm! Az "átlag amerikai állampolgár" nemzetközileg a kretén szinonimája...
  • Szemi90
    Nem azért, de az 5 éves gyerek majdnem mindenre rájön, ha a kezébe nyomsz egy "kütyüt". Anyámnak is az unoka állítja be a videomagnót, ha fel kell venni valamit.
  • pedrohsi
    Az a srác egy leányzó, Elke:)
  • Lame
    Lol!
    Hulyek a felhasznalok ezert butisuk az eszkozoket.
    Az amcsikat meg felhozni peldanak? Erdemes megnezni egy online help forumot. Olyan buta kerdeseik vannak, hogy az mar faj.
  • wanek
    "több menedzsere próbálhatott ki néhány új terméket egy teljes hétvégén keresztül, számos esetben sikertelenül." - a menedzser meg az értelem két külön kategória.
  • intrex
    A legjobb példa az iPod. Baromi egyszerű kezelni, még az 5 éves gyerek is tudja használni. Nem tud annyit mint más hasonló árú készülék (bár az élmezőnyben van), csak azt amire kitalálták. Van benne persze néhány apóság, pl. naptár, jegyzettömb, ébresztő, játékok, stb., de a zene, video, képek, és a könnyű kezelhetőség a lényeg.
    Ezt a filozófiát eddig nem fogta fel az MS.
  • tudatlanka
    De nemcsak a szórakoztató iparra is igaz ez gondoljatok bele a szoftverekre is azokban szintén hány olyan funkció van amit soha a büdös életben nem használ ki a mezei user.Ez a kökemény piszkos üzlet.
  • tudatlanka
    dez bocs MrPrise-nek szántam.
  • tudatlanka
    Én viszont tökéletesen egyetértek vele.

dez:ha esetleg van mobilod,tv-d és még lehetne sorolni hány olyan funkciója van amit ritkán vagy soha nem használsz???Akkor meg minek bele?Ja igen fel lehet vágni velük nekem ezt is tudja bebeeeee
  • Dave77
    Nem mindenki vágyik egy mobiltelefon, digitális kamera, DVD lejátszó... megvásárlásakor egy 100 oldalas kézikönyv tanulmányozásával kezdeni a használatát. Rohanó világunkban, sokaknak nincs ideje, türelme, energiája erre. Ez pedig nem lámaság.