43
-
blackeagle #43 Ez a hozzászólás volt jelentéktelen . -
#42 itt a folytatás :) -
Garfield #41 Miután az SP3 előreláthatólag a már kiadott patcheket fogja tartalmazni, így kit érdekel?
Aki egy kicsit is konyít az informatikához, annak az automatikus frissítés be van kapcsolva és a pacthek le vannak töltve és fel vannak telepítve; többiekre vonatkozóan meg hulljon csak a férgese. Egy-két rendszerújratelepítés után megtanulja, mire is való a frissítés. -
fawcet #40 Szerintem ha nincs elterjesztve a hibája akkor bármikor fel tudják törni. És ezt nehéz kivédeni.
Windowsnál meg sokszor tudják előre, de viszont eléggé késnek a javításokkal. Itt van pl. sp3 patch. Mikor jön egyátalán??? -
#39 Linux és MAC is jelentéktelen!! Windows a király!! -
kbupdate #38 mert te olyan hiteles vagy:) meg itt ez pár hiperlooser:) -
malleri #37 Mar megint egy ferdito SG cikk... Ezert jo ez a forum! Fel informacio az kell! Gratulalok!!! -
TH448 #36 Húúú, megint felment a vérnyomásom a fórumot olvasgatva...
Linux gyenge próbálkozás machez képest????
Hány fejlesztő használ mac-et? Kérdezz meg párat, nem hiszem, hogy sokan lesznek...
Egyébként a freebsd alapokat is naon el lehet rontani...
Nem mondom, OSX fasza, de NEM ISTEN OPRENDSZER!
Emellett azért linux egy más kategória, ott érteni kell hozzá, de azt nem úgy tervezték, hogy a leghülyébb is elboldoguljon vele... -
#35 Pontosan így van. Ezt hívják mérnöki tervezésnek. -
irkab1rka #34 A világ az 'elviselhető hiba' elvén épül fel.
-
jzombi #33 Tudtam róla, csak fel volt adva a labda, le kellett csapni:). És hát a helyzet ironiája ugye...
Tökéletes biztonság persze, hogy nincs, DoS-t nehéz kivédeni. -
Kaadi #32 Jzombi: ez nem hacker tamadas volt, hanem a Blaster virus/fereg elleni vedekezes. A Blaster idozitve volt hogy tamadja a Windows Update oldalt (DoS) es ennek a tamadasnak az elkerulesere tette at a MS ideiglenesen a DNS szervereit az Akamai szolgaltatohoz. Az utolso sikeres tamadas a MS ellen 2001 januarjaban volt, amikor a Microsoft.com es MSN.com lassult be/benult meg.
Hacker tamadasok mindig is lesznek, mert teljesen biztonsagos rendszert NEM LEHET EPITENI, MAR CSAK AZERT SEM MERT A HATOSAGOK NEM ENGEDIK. EZT AZZAL INDOKOLJAK, HOGY A TOKELETES BIZTONSAG A BUNOZOK ES TERRORISTAK VEDELMET IS SZOLGALHATJA.
Gondolkozzatok el rajta... -
Ulkesh #31 "Habár már többször olvastam több portálon is"
Én meg azt is olvastam több portálon, meg magazinban, hogy Elvis él.. Biztos, hiteles források voltak... :) -
Ulkesh #30 "Habár már többször olvastam több portálon is, még itt sg.hu-n is hogy vírus készült macosx-re. de mindegy, te vagy a tuti!"
Előbb olvass utánna, hogy mi a vírus fogalma, ha ezzel megvagy, akkor mutass akár 1 db vírust is OSX-re..
Ha találsz akár egyet is, elhozhatod a gépemen kiprobálni.. :) -
roberttoth #29 Igazad van! Senki sem utálja a kedvenc játékszerét -
jzombi #28 "huh igen, hol mikor? mondjad és ha igaz meg is írom az elsőt!"
A lehetőségek a lábaid előtt hevernek!
"a microsoft.com szervereit feltörték volna, holott, köztudott Windows szerverek mennek."
Hát nem mindig:)
(jó, 2003-as hír, de azért LoL) -
kbupdate #27 "50.000 dollart ajanlottak annak, aki meg tudja irni OSX-re az elso mukodo virust. A mai napig nem keszult ilyen.." huh igen, hol mikor? mondjad és ha igaz meg is írom az elsőt!
Habár már többször olvastam több portálon is, még itt sg.hu-n is hogy vírus készült macosx-re. de mindegy, te vagy a tuti! -
Inquisitor #26 "Ez bújtatott Symantec reklám?"
Gonoszmód bekapcs: Miért, van nekik használható vírusírtójuk és/vagy tűzfaluk? ;) -
kbupdate #25 mert azok az emberek, akik szeretnek hackerkedni, azok linux pártiak.
rofl,
és toleranciából ne mtörik fel a linux szervereket:D
Akkor úgy látszik egy hacker se antiWindows-os, mert nem olvasni, meg nem látni, hogy a microsoft.com szervereit feltörték volna, holott, köztudott Windows szerverek mennek. Szóval a Windowst egy hacker se utálja:) -
Hawaii #24 "Ebből látszik, hol tart a "civilizáció"."
Tekinthetsz ra ugyis, mint evolucios kenyszerre, ami a fejlodest sarkallja/szolgalja. Hosszu tavon mindenkepp pozitiv a hatasa, noha rovid tavon hatranyosnak tunik. -
Giotto #23 "30 percig állta a Mac OS X a hackerek rohamát"
sg.hu már megint hozza a blikk színvonalat... Jó lenne erről leszokni és emelni egy kicsit a mércét. Kezdem unni hogy elolvasom a hírt aztán meg utánaolvasok máshol hogy akkor mi is történt valójában.
Na ez már egy normálisabb kiírás: http://test.doit.wisc.edu/
Itt nem kap mindenki ssh-hozzáférést a géphez hogy próbálkozzon nyugodtan.
Erre tényleg kiváncsi vagyok hogy ki tudja feltörni és mennyire lesz nehéz dolga. -
Zoldalma #22 Marmint az applenek h kijavitsa a hibat. -
Zoldalma #21 Nem volt nehez, 6 honap kellett a javitashoz. "Mas" rendszer alatt is vannak hasonloan hosszu ideig nyulo javitasok. -
Equ #20 ja és tegyük hozzá, hogy nem is olyan rég egy hasonló "lokális" (szaknyelven local privilege escalation) hibával nyomták fel magyarország egyetlen mac alapú internet szolgáltatóját és lopták el a teljes useradatbázist és defacelték az oldalt... -
Equ #19 "szóval a feltörendő gép előtt ülve, lokális hozzáférési jogokkal feltörni egy gépet nem nagy kunszt."
ez "mindössze" annyit jelent, hogy a sima user account előtt ülve és véletlen/szándékosan/másik lyukon keresztül a user accountod nevében elinditott kártékony kód teljes adminisztrátori jogokkal rombolja a rendszered, gyk.: egy kutygumit ér a user account, ugyanúgy veszélyezteted a teljes rendszered és a gépen lévő összes file (amikhez nincs is hozzáférési jogod!) épségét, mintha adminisztrátori jogokkal használnád a géped...
Kicsit tovább vezetve a szálat mondjuk egy apache futtatásával - amely ugyebár megfelelő biztonsági gyakorlat szerint sima user accountként fut - a legapróbb hibán keresztül is a gép teljes irányitása pillanatok alatt a támadó kezébe jut, mivel simán áthágható a user jogosultsága. Hát ennyit az ilyen "bagatel" hibákról... -
#18 -
LaPalma #17 kapcsolódó irodalom
háttérinfók
ha én adok egy kulcscsomót valakinek, hogy törjön be a lakásomba, ha tud, akkor nem lesz nehéz dolga
szóval a feltörendő gép előtt ülve, lokális hozzáférési jogokkal feltörni egy gépet nem nagy kunszt.
nem mondom, hogy az osx a legbiztonságosabb, de ennek a hírnek már megint bulvár szaga van... -
#16 Osztom. Egy komoly, kereskedelmi szoftver - mint a Windows - mindig is támadásnak lesz kitéve, mikor-miért-milyen okokból, azt senki sem tudja. 25.000.000x feltörték, összeszakadt, elszállt, valszeg azért, mert szinte MINDENIKI ezt használja. Több mint 1.000.000.000 (egymilliárd) ember.
Minden tartalmaz hibákat, az emberi rosszindulat ki is használja ezeket. Ebből látszik, hol tart a "civilizáció". -
strogg #15 Baromira nem mind1, hogy az os-el volt-e a gond, vagy az adminnal.És sokan nem tudnak különbséget tenni a worm, expolit, rootkit, es hasonló szavak között. Minden amivel az OS támadható "vírus".
Ekkor egy hozzáértő ugyanúgy a késébe dől, mint amikor valaki aki feltört egy rendszert és csúf gonosz, akkor hacker.Mert fogalmuk sincs valójában mit jelent a szó.
szvsz. erről a cikkről ennyit. -
#14 Én azt szeretem, hogy ha feltörnek egy Windowst, akkor:
Jön ezerrel a duma, hogy
"a windows mekkora egy sz*r, mi megmondtuk, köcsög Bill, hülyék vagytok mind, sok windows b*zi.
Én azt szeretem, hogy ha feltörnek egy Unix/Linux rendszert, akkor:
Jön ezerrel a duma, hogy ÉS???, a windowst már 25.000.000x többen feltörtek,
"mert a windows mekkora egy sz*r, mi megmondtuk, köcsög Bill, hülyék vagytok mind, sok windows b*zi."
Én azt szeretem, hogy ha feltörnek egy más OS-t, akkor:
Jön ezerrel a duma, hogy nem, mert a lokális, kardinális, banális, internet is, hálókártya hibás volt, mert hülye az admin, és akkor én nem is voltam ott, mert akkor ez az izé, na, reklám a másiknak és akkor PEDIG A windowst már 25.000.000x többen feltörték,
"mert a windows mekkora egy sz*r, mi megmondtuk, köcsög Bill, hülyék vagytok mind, sok windows b*zi."
Egy a lényeg, hogy a vége ugyanaz, és nincsenek elfogult emberek -
1hengeresVmotor #13 ha egy hacker fel akar törni valamit akkro azt fel is töri akármi lehet az op rendszer vagy akármi az égegyadta világon lényegtelen mit használnak ... mindegy -
BlackRose #12 Minden rendsyert meglehet hackelni, még a z/OS-t is. A kérdés, hogy milyen másod és harmadfszintű védelmi rendszerrel van ellátva, ha van security team 7x24x365 komoly intrusion detection rendszer meg stb. akkor nagyon nehéz, ha nincs akkor pedig megtehető. Különben a MacOSX - Darwin az BSD Unix alapú amely tudomásom szerint nem kevésbé biztonságos a Linuxnál, tehát a Linuxot is legalább ilyen könnyű lenne feltörni, ha csak magára hagynánk. De a biztonság nem erről szól. -
dez #11 A vesszőt még nem tanultátok? ;) Bocs. -
messen #10 Áve!
"50.000 dollart ajanlottak annak, aki meg tudja irni OSX-re az elso mukodo virust. A mai napig nem keszult ilyen..
50 rugo azert szerintem sokak fantaziajat megmozgatta...."
Talán azért, mert az ellopot anyagot inkább eladja 2 milláért :) :)
Csürsz!
Én -
ddfg #9 Nem mindegy, hogy az operacios rendszer hibajat hasznaljak ki, vagy a ra telepitett programoket! Masreszt hiaba a tokeletes kod, ha konfiguralasi hibakbol eredoen juthatsz hozza jogokhoz... Szerintem ez a meghaxoltuk az osx-et, debiant, gentoot, win xp-t eleg nevetsegesen hangzik konkretumok nelkul. -
Ulkesh #8 "nem igazán mozgatta meg az erre szakosodott hackerek fantáziáját"
50.000 dollart ajanlottak annak, aki meg tudja irni OSX-re az elso mukodo virust. A mai napig nem keszult ilyen..
50 rugo azert szerintem sokak fantaziajat megmozgatta.... -
Ulkesh #7 Ezzel a cikkel 2 problema van:
- nem irja, hogy a hacker lokalis hozzaferest kapott a gephez
- OSX-re jelenleg 0 virus létezik, volt 2-3 trójai, ami biztonsagi hianyossagokat kihasznalva, a felhasznalo kozremukodesevel kart tudott volna okozni, ha a felhasznalo Admin-kent hasznalja a gepet, de ezeket a hianyossagokat az Apple 1 heten belul javitotta, jelenleg ezek a trojaik sem eletkepesek mar.
Klasszikus Virus, ami a felhasznalo beavatkozasa nelkul meg tudja fertozni a gepet, kepes terjedni es kepes a karokozasra jelenleg egy darab sincs OSX-re (mint ahogy BSD-re, vagy Unix-ra sincs)..
--
"Hanem inkább egy linux-ot kellett volna meghaxolni. az már inkább kihivás."
Az OSX egy feltuningolt BSD, ehez kepest a Linux egy gyenge probalkozas.. -
sylas #6 Kimondta hogy minden tökéletes
Amit kitalál az ember nem tökéletes hiszen maga az ember sem tökéletes :)
Vagy ha az is vagy annak hisszük nem az mivel aki keres hibát az talál is -
roberttoth #5 Linux...Tudtommal a linuxra is van vírus. A linux is sebezhető. Csak míg a Mac OS-t azért nem törik fel, mert "nem igazán mozgatta meg az erre szakosodott hackerek fantáziáját"-ahogy a cikk írta, a linuxot pedig -szerintem- azért nem törik fel annyian, mert azok az emberek, akik szeretnek hackerkedni, azok linux pártiak.
Minden oprendszert emberek írnak. Ergo: mindgyik feltörhető... és nem akarom megsérteni a Linux híveket, de a linux is... -
wanek #4 Ez bújtatott Symantec reklám?