233
  • rigidus
    "Az MS forrásmegosztó licensz erre nem ad engedélyt, ez tiltott dolog"

csak az a tilos ami bizonyithato, minden mas legalis

"(on line portál rendszer, ahol csak a forrás azt a részét kapod amelyet előhívtad)"

ez volna ugye a _hivatalos_ lehetoseg

"Persze eltudok képzelni egy programot amely lehívná a komplett kódot és összenyomná a build projectet"

ez az egyik megoldas, meg van a masik..

úgyhogy nem tudom, te hol láttad azt, hogy valaki fordította a windows forrását"

valahol
  • Equ
    "Szóval uvvára nem érdekelnek a háromdés ablakok, rendben?"

Akkor még szomorúbb, hogy még ennek fényében is csak a 3d-s ablakok koppintásáig jutottál, pedig az kb a vista újitásainak 1%... Ha meg ilyen "mélyen" ismered a rendszert, akkor minek akarsz vitatkozni róla? Hátmég minek fikázod? Majd, ha lesz egy alapszintű tudásod a témában, majd akkor folytassuk...
  • strogg
    :DDD
    Nem gyenge az avatarod :DD
  • kbupdate
    van benne vmi.... SG.hu szerencséje, hogy minden balfax megtalálja az oldalt. mint pl az imént említettek...
  • kbupdate
    "2 - miert nincsen rajta gyokvonas???"

mert van rajta hatványozás te idióta!!!! omfg you mthrfckr!!!!

x^(1/2) szted mi??? lol te faxlama. akkor hol is nincs gyökvonás?

na ilyen szinten tudtok hozzászólni a témához, ami MS-sel kapcsolatos. Csak pofáztok mindenféle háttértudás nélkül, ami benneteket hajt, az az IRIGYSÉG!
  • Equ
    "Az MS forrásmegosztó licensz erre nem ad engedélyt, ez tiltott dolog"

Pedig backdoor keresési projekteknél mindennapos dolog, enélkül értelmetlen lenne. Egyben persze senki nem csinál teljes win forditást, de fileonként nyugodtan és binárisan egyező is lesz megfelelő forditó és paraméterek esetén. Ez az első lépés backdoor keresésnél, amig az azonos binárisokig el nem jutnak, addig bele sem néznek a forrásba, mert minek...
  • kbupdate
    Már csak az az érdekes hogy eddig SENKI SE TUDTA bebizonyítani hogy lenne benne szándékos hátsókapu.
  • strogg

Equ: mmellesleg nem azért nem linuxoznak a warez win helyett, mert "inkább ne szívjanak". Hanem azért mert magasrol xarnak ra, hogy a warez büncselekmény. Hidd el, ha a magán felhasználókat is végigvernék mint a cégeket, akkor már nem sokan hasznánának wint. Tipikusan erőltett érv volt amit mondtál.
  • kbupdate
    A sok okostóni most megmondta a frankót:

- de lesz benne hátsó kapu

- lesz benne és eddig is volt

- nem is kell bele hátsó kapu, mert eleve tárva nyitva

- lesz majd trojan

- lesz benne kapu rajtett is meg tárvanyitva, meg trojan

Egyezzzetek már meg, ti professzionális IT szakemberek:)

Végszó:

Vista megjelenésével a linux ott se lesz ahol most. Vista még jobb lesz az XPnél, mind biztonágilag, de stabilitásilag már aligha lehet stabilabb oprendszert csinálni mint xp. aki azt mondja, hogy lehet, az egyszerűen hazudik...
  • strogg
    Equ megint kezdi a sértegetést. Úgy látszik ha elfogy az érve, a modora is úgy süllyed :(

Sajnos ilyen emberrel nem leeht értelmesen beszélgetni.
  • rigidus
    Nálunk működőképes, sőt a hozzá adott(!) forditási paraméterekkel binárisan egyező állományok keletkeznek a polcról levett win filejaival."

Amirol en tudok ott nem. Rendszeresek a csusztatasok es rendszerint hianyos a mellekelt dokumentacio is az aktualis valtozasokrol. Nem egyszer tobbszori felszolitasra hajlandoak komolyan foglalkozni a supporttal is, ha valami nem jon ossze elsore.

"Bár lehet, hogy csak a sok naiv nemzetbiztonsági hivatal nem ért annyira hozzá mint te és nem vették észre, hogy a backdoor keresésükkor nem egyezet a bináris"

Most szakmai vitat akarsz vagy falusi sardobalast? Az utobbira nincs idom.
  • risp
    xgl-ig.
  • risp
    Te vista koppintó projektekről beszéltél. És igen, e tekintetben a xgl jutottam, mer gyökér vagyok és azt hittem arra célzol, meg amúgyis az eu meg a háromdé az életem, és linuxot is csak azér használok mer átlátszó a menü, sőt a múltkor már a parancssort is sikerült háromdésre csinálni. Szóval uvvára nem érdekelnek a háromdés ablakok, rendben?

Ki kezdett vistát koppintani?
  • BlackRose
    "Csak mert eddig meg egyetlen mukodokepes vindozt sem sikerult leforditani azokbol a forraskodokbol amelyeket kormanyhivataloknak publikaltak."

Az MS forrásmegosztó licensz erre nem ad engedélyt, ez tiltott dolog, a forrást lehet tanulmányozni, nézni, olvasni, de nem szabad lefordítani, sőt maga a distribúció is olyan formában van, hogy lehetetlen lefordítani (on line portál rendszer, ahol csak a forrás azt a részét kapod amelyet előhívtad). Persze eltudok képzelni egy programot amely lehívná a komplett kódot és összenyomná a build projectet, de ez alapjában illegális lenne, úgyhogy nem tudom, te hol láttad azt, hogy valaki fordította a windows forrását (az MS build labs-on kívül), de éppen érdekelne.
  • Equ
    "Ez esetben mondd el kérlek hogy mit hiányolsz a Linuxból technikai téren?"

Jaj, el ne kezdjük már megint ezt a végtelen történetet, kismilliószor ki lett már tárgyalva, kezdve a komoly központositott menedzsmenttel az integrált távfelügyeli rendszereken át (rdp) egészen a központositott mindenre kiterjedő teljesitmény mutatókig... És ezek még csak azok a technológiák (töredéke) amit egy fél évtizedes win is nagyságrendekkel jobban kezel mint egy mai linux, a vistáról még nem is beszéltünk...

ha vista, akkor hibrid sleep, emd, superfetch, network map, shared view, sync center, network projection collaboration, win imaging, key isolation stb-stb...

"Végképp kezdem elveszteni a fonalat."

El kéne gondolkozni rajta, hogy miért is. Talán ha komolyan értenél a témához, mélyen ismernéd a vista belső technikai újdonságait (és nem csak a 3d-s ablakokig jutnál) akkor talán értenéd miről van itt szó.
  • Equ
    " Csak mert eddig meg egyetlen mukodokepes vindozt sem sikerult leforditani azokbol a forraskodokbol amelyeket kormanyhivataloknak publikaltak."

Nálunk működőképes, sőt a hozzá adott(!) forditási paraméterekkel binárisan egyező állományok keletkeznek a polcról levett win filejaival. Kellemetlen...

"A masik gond, a biztonsagi foltozasok utani forraskod publikaciokkal van, hogy altalaban honapokat csusznak a release-tol szamitva."

Ez viszont kétség kivül előfordul és ezen javitani kell. De backdoort akkor se tudnak belecsempészni, mert pillanatok alatt kiderülne.

""nesze semmi fogd meg jol""

A hozzá nem értőknek tényleg az... Bár lehet, hogy csak a sok naiv nemzetbiztonsági hivatal nem ért annyira hozzá mint te és nem vették észre, hogy a backdoor keresésükkor nem egyezet a bináris...
  • rigidus
    "Csak egy dolgon bukik az egész backdoor elmélet, a win 2000 óta az összes win forrása elérhető több ezer ms-tól független szakértőnek"

Melyik valtozat? A publikus, vagy amelyikbol a release-eket forditottak? Csak mert eddig meg egyetlen mukodokepes vindozt sem sikerult leforditani azokbol a forraskodokbol amelyeket kormanyhivataloknak publikaltak. Ha sikerult is reszkomponenseket leforditani, csak, nagyon ritka esetekben volt ra pelda, hogy a binarisok egyeztek volna a hivatalos kiadasokban levokkel. A masik gond, a biztonsagi foltozasok utani forraskod publikaciokkal van, hogy altalaban honapokat csusznak a release-tol szamitva.

Innettol kezdve az egesz "government vindoz" kezdemenyezes egy komolytalan: "nesze semmi fogd meg jol" kampany jokepu napkoziseknek.
  • risp
    Ez esetben mondd el kérlek hogy mit hiányolsz a Linuxból technikai téren? És pontosan milyen technikai újdonságokról beszélsz? És ha nem a kinézetéről beszélsz, akkor mégis milyen vistakoppintó projektekről tettél említést az imént? Végképp kezdem elveszteni a fonalat.
  • Equ
    "Ne is haragudj de van pár dolog ami ezeréve benne van különféle ablakkezelőkben"

pár dolog meg nincs, de mint mondtam a szakembereket nem az átlátszó vagy 3d-ben mozgó ablakok és a csicsák érdeklik, ezek a lámereknek szólnak, akiknek esélyük sincsen felfogni, hogy mik a valódi techikai újdonságok.
  • Equ
    "Mit kéne már koppintani azon a hulladékon ?"

Egyelőre a vistát hagyni kéne, jó lenne egy win 2000 meg egy office 97 szintjét elérnék a linux és az open source-os office projektek, aztán lehetne a vista úndonságaival foglalkozni és megkezdeni a fél évtizedes win után kullogás ledolgozását.

Addig kampányoljatok nyugodtan tovább, ugyanúgy mint az xp vagy 2000 megjelenésekor, akkor is igazatok lett...
  • Equ
    "Csak jól mulatunk :))) "

Az hozzáértők is. Rajtatok

"Átlátszó ablakra."

Sejtettem, hogy ennyit fogtál fel a vista újitásaiból. Pedig az ilyen huszadrangú módosítások pont az ilyen lámereknek készülnek, hogy észrevegyék változott valami, mivel a felszin alatti valódi változásokat úgyse értik meg...

"Mert nekem ingyen sem kell baxus, és ezzel nem vagyok egyedül."

Ezt inkább a linuxról lehet elmondani, csak az emberek 70%-a még inkább a törvénysértést (warez win) is vállalja, csak ne az ingyenes linuxal szivjon...

"Mit kezdjek vele?"

Szakmai szintedet elnézve, szerintem semmit. Mindenkinek jobb lesz

"Megszámíton neked 50-ért."

Köszi, de van nekem is, 25-be került a notebookomhoz...
  • strogg
    risp: jah. A KDe-t túlszárnyalni eléggé nehéz, bár ismerjük el az erőforrás kezelésén van mit javítani :)) A gnome az XGl-el viszont most elhúzott, és alapból normálisabb a gnome hw igénye.
  • risp
    Vistakoppintó projektek?

Ne is haragudj de van pár dolog ami ezeréve benne van különféle ablakkezelőkben, és a vista kapcsán hallani hasonló megoldásokról, meg persze arról, hogy milyen remek újítás lesz ez a csodálatos átfogó megoldás a vistában... Most akkor mi van?
  • blackeagle
    Mit kéne már koppintani azon a hulladékon ?
  • strogg
    Equ:Senki nem kapálózik. Csak jól mulatunk :))) Mire lenne tele a gatya? Átlátszó ablakra. Jujj. Na neeemáááá.
    Csak szólok van a polcomon egy dobozos Win XP Pro. Lassan egy éve ott pihen. (kaptam a régi cégtől. Jutalomnak szánták a marhák) Bontatlan. Mit kezdjek vele? Neked kell? Megszámíton neked 50-ért. Mert nekem ingyen sem kell baxus, és ezzel nem vagyok egyedül.

• Equ
    akkor hova ez nagy kapálózás?
    minek indultak a linuxos vistakoppintó projektek?

Ha annyira vicces, akkor nem kéne ennyi energiát fektetni bele, hogy az összes topicban szánalmas hülyeséggekkel próbáljátok lehúzni... (amivel persze csak magatokat teszitek röhelyessé szakmai szemszögből)

Mégiscsak teli van az a gatya, de kampányoljatok tovább hülyeségekkel, hátha jobb lesz...
  • blackeagle
    Na remek ,már a politika is. Első kettőt elfogadom a 3.-at nem telepitem.
  • risp
    Lefele mutató hüvelykujjak, veszett kutyák, microsoft számológépek...
  • Emmegki
    Kellett az SG-nek már egy új flémtopik hogy lehessen mutogatni a hirdetőknek. Az egész cikk csak a flame kedvéért van.
  • strogg
    Equ: ne viccelj már :). Mitől lenne tele a gatya? A vistától? Ez viccnek is gyenge.
  • Equ
    Már megint összecsődült a lámersereg...

Csak egy dolgon bukik az egész backdoor elmélet, a win 2000 óta az összes win forrása elérhető több ezer ms-tól független szakértőnek, nagyvállalatoknak, nemzetbiztonsági hivatalnak, egyetemeknek, még itt magyarországon is...

Az idézet meg bár az NT4-ről szól, de azért sokat elárul róla ez a részlet: "no-one knows what these programmes are, or what they do."

Ha ezt a forrással a kezükben is leírják ott már komoly gondok vannak...

A win beépített számológépéről rendszerszintű következtetéseket levonni pedig ismét magáért beszél, a "szakértőkön" ma is jót röhögtem, de csak kampányoljatok tovább, úgy tűnik nagyon teli lett a nadrág a vistától, ahogy közeledik a megjelenése úgy kampányoltok egyre szánalmasabban, lásd számológép...
  • z5oTtu
    "Ünnepélyesen megfogadom. Több Vista-ról szoló cikket nem olvasok el a megjelenésig :))"

ez jo 5let. en is megfogadom. foleg merthogy mindig csak ideges leszek tole.
  • strogg
    Hát ez mebg a másik. Szinten kell tartani az érdeklődést marketing célpkból.

Ünnepélyesen megfogadom. Több Vista-ról szoló cikket nem olvasok el a megjelenésig :))
  • Praetor
    "A szoftvercég részéről tagadják, hogy bármikor is felmerült volna egy hátsó kapu beépítésének gondolata - az egyes kormányzatokkal folytatott egyeztetések csak a Vista népszerűsítését szolgálják."

Ezek azt hiszik, hogy ilyen kamu szöveget bevesz a nép?
  • z5oTtu
    Mar megint a Vista-rol, olvasok? Nagyon kezd mar elegem lenni ebbol a marketinges .......-bol. Undorito.

(a hetvemet windoz installnak aldoztam ppfff. nevetseges. linux fullosan megvan max fel ora alatt)
  • dez
    x "x^y" 0.5
  • Macc
    felreertesek elkerulese vegett: arrol beszelek, hogy amilyen nehezkes itt neha egy funkcio hasznalata, akkor mar inkabb veszek egy szamologepet es azt hasznalom. SOkminden mas funkcio helyett is jobb venni valami kenyelmesen hasznalhatot:)
  • dez
    Ja, ez nem (csak) igénytelenség, hanem birkaság. (A birkák azok az állatok, amik gondolkodás nélkül arra mennek, amerre terelik őket.)
  • Macc
    Ott a pont... en hulye tudomanyosban hasznaltam mindig, eszembe se jutott, hogy egy alapfunkcio eleresehez butitani kelljen, viszont x^0.5 -om nincsen a tudomanyosban. Lehet az sp2 featura? Mindegy ez a keszekuszasag azt igazolja amit leirtam.
  • dez
    Normál módban az sqrt. Tudományos módban már körülményesebb: x^0.5. Viszont miért nincs % a tudományos módban? Meg azt is észrevettem, hogy néha beleszámolja egy új műveletbe a régi eredményt... Mármint amikor teljesen új műveletet kezdek. Egy normál számológép nem teszi. Itt tanácsos minden új művelet előtt C-t nyomni.