2011
40797209au.png
  • MEdievil
    Amikor tizenvalahány éve láttam először ilyet élőben nem kicsit volt lenyűgöző. A V orr miatt szerintem a legszebb audik között van megnéznék egy modern változatot (szögletes szintén v) nem mintha az új autók nem tetszenének csak ez egész más vonal már.
  • redbull0304

Mostanában nagyon tetszenek ezek a 200-asok! :) 7.5 alatt futnak százra, nagy disznók! :D Inkább egy ilyenben "feszítenék" mint egy régi A8-asban! :D
  • redbull0304
    Jó kis cikk!
  • MEdievil
    Az biztos hogy köze sem lesz az eredeti quattro-hoz. De szerintem ha akarnák se lehetne megismételni.

Más:

Audi TechDay
  • redbull0304
    Elég nagy hülyeségnek tartom! Ezzel a "quattro" nevet mint típus meggyalázzák... :/ Másrészt lesz 15-20millió forint, tele luxussal, azaz a szellemileg se lesz semmi köze az eredetihez...
  • redbull0304
    Feltámad az Audi Quattro?

Állítólag már készül az egykori legendás raliautó korszerű névrokona, méghozzá lényegében az eredeti recept alapján: az Audi mérnökei az A5-ösből faragnak valódi, brutális utcai sportkocsit.

Lényegében az Audi RS4-es szellemi utódjáról van szó, de úgy hallani, RS5 helyett Quattrónak fogják elnevezni, nyilván abban a reményben, hogy a legendás típusjelzéssel több figyelmet kaphat a típus. Magáról az autóról csak pletykák alapján próbálhatunk képet alkotni: állítólag egy feltöltött V6-os motor kerül bele 400 lóerő feletti teljesítménnyel, és az A5-ös eredeti karosszériaelemeinek egy részét is lecserélik. Részint azért, hogy az autó tömegét 1400 kilogramm alá csökkentsék, részben azért, hogy az autónak a híres elődéhez hasonlóan agresszívebb megjelenést kölcsönözzenek.

Az 1980-ban bemutatott ős-Quattrót is egy viszonylag szürke utcai autóból, az Audi 90 Coupéból alakították ki, igaz, eredetileg kifejezetten versenycélokra szánták. Az összkerék-hajtású, öthengeres, 2,1 literes, 200 lóerős turbómotorral felszerelt típust azért készítették, hogy a gyár elindulhasson a korabeli rali-világbajnokság versenyein, amelyet korábban kétkerék-hajtású modellek uraltak.

A Quattro tarolt a versenyeken, főleg laza felületű, vagy nedves úton mutatkozott meg a négykerék-hajtás előnye: 1982-ben és 1984-ben csapat-világbajnoki címet, 1983-ban és 1984-ben pedig egyéni bajnoki címet szerzett az Audi Hannu Mikola és Stig Blomqvist révén. 1987-ben ugyan betiltották a B csoportos autók használatát a rali-világbajnokságon, és ezzel a Quattro versenykarrierjének is vége szakadt, de a világ lényegében ekkor kezdte megtanulni az Audi nevet. A Quattro utcai változatát még 1991-ig gyártották.

Az új Quattróval alighanem csak a nevet, és a hangulatot próbálja újjáéleszteni az Audi, a versenysikereket aligha: a raliversenyeken egy ilyen terjedelmes autó, amilyen az A5-ös, ma már esélytelen volna.

By Totalcar...
  • redbull0304
    Előbb nézzük meg az A7 hogy fog kinézni! :)
  • MEdievil
    Egy S7 vagy akár egy RS7-et nem löknék ki az ágyamból.. izé garázsból
  • redbull0304
    Kíváncsi vagyok, hogy fog kinézni! :)
  • desigo
    Jön a négyajtós kupé, az Audi A7

• redbull0304
  • MEdievil
    BMW nem igazán volt egy kategória vele
  • redbull0304
    V8 biturbo kezdése! :D 10.6 volt a legjobb ideje ha jól tudom! :D Kezdésnek nem rossz más egy ilyen időért évekig fejleszt! :)

• redbull0304
    Fecót is lemérték mit tud! :D 80%-os az autó... :D
  • redbull0304
    Nem rossz, ezek 4.2 V8 szívók?! :)
  • Gabor1990
  • redbull0304

• desigo
    Az első hivatalos kép az Audi A5 Sportbackról

• desigo
    patent
    csak irreálisan drága...
  • redbull0304
    Kérem!
  • MEdievil
    Na igen más örülne az ilyen vereségnek
    Azért annyira nem vagyok csalódott mert nagyon élvezetes volt és végig jól szórakoztam rajta.
  • redbull0304
    Sajnos megszakadt a győzelmi sorozat, azért a dobogó összejött! :) Grat a 3. helyhez az Audinak! :)
  • MEdievil
    Épp nézem Csak ne a peugeotokat mutassák már!
  • desigo
    hoho
    komolyság
    tavaly is mekkor feelinges volt nézni
  • redbull0304
    Egy kis LeMans, aki teheti nézze! :) (már megy)

• MEdievil
    Egy 98 körüli S8-ast gondoltam első autómnak. Nagyon szépek jól felszeretlek és szerencsére elég nyomott az áruk nem nagyon viszik őket ami így nekem jó. Persze oda kell figyelni de hát melyik használtnál nem. Ha nem találnék majd épp jó S8-at akkor lehet sima A8 lesz belőle de csak lesz olyan amilyet szeretnék. Amúgy az új S5, q7, S8 és persze az R8 tetszik még nagyon de ezek egyelőre csak álom szinten.
  • redbull0304
    Milyen Audit szeretnél majd venni?
  • redbull0304
    Én még soha nem hallottam róla, tudsz valami infót róla?
  • danyr
    Az Audi Rally-ról hallott valaki-valamit? :D
    A minap Szombathelyen tanúja voltam egynek.
  • MEdievil
    Nekem egyelőre még a fele is jó lenne (mármint a paciknak) viszont a videó rendesen kiakasztott azt hittem már végig ezt a semmilyen zenét kell hallgatni a motor hangja helyett de sajnos később is volt valami nagyon halk cincogás és hát igen élőben kicsit hangulatosabb.

Mindenesetre nagyon szeretném már a saját kis audimat megszerezni
  • redbull0304
    Aki még nem látta volna! :)

• redbull0304
    Nekem egyenlőre még nem jön be... Maga a stílus nem tetszik, azaz most egy SUV vagy legyen nagy disznó, vagy semmilyen... Szerintem... :D
  • desigo
    Q5-ös: öt csillagot kapott az Euro NCAP töréstesztjén.

ma is láttam egyet
    szép nagyon
    nem olyan hatalmas dög mint a Q7
  • redbull0304
    Jaja S2 álom, főleg az RS lökössel! :)
  • MEdievil
    Szépségesek. Én se dobnám vissza őket.
  • desigo
    S2 nagyon kéne...
  • redbull0304

• redbull0304
    Hát lehet a V6 biturbo is kint lesz, RT S2 is valószínű, F1-Pisti a 90q-val... Semmi konkrétat nem tudok, mind csak sejtés! 10től 22ig lesz, azaz egész napos.
  • MEdievil
    Na! komplett beszámolót kérünk majd
  • desigo
    komolyság !
    lehet tudni,hogy kik lesznek még kint?
    hánytól lesz és meddig tart?