82
  • Proview
    jav: technikát
  • roliika
    Inkább nézz utána...
  • roliika
    De igen, nem tévedsz! De kib***drága ám 1 Divx kódoló chip beépítése, amikor a gagyi 8000Ft-os DVD lejáttszókba is belerakják...
  • ebertek
    Ha jól tudom, az csak digitális adás (DTT), nem HDTV.
  • ebertek
    MPEG-4: Expands MPEG-1 to support video/audio "objects", 3D content, low bitrate encoding and support for Digital Rights Management. Several new (newer than MPEG-2 Video) higher efficiency video standards are included (an alternative to MPEG-2 Video), notably, Advanced Simple Profile and H.264/MPEG-4 AVC. /Wikipedia
    Tehát az MPEG4-nek inkább a tömörítése jobb az MPEG-2-nél, NEM pedig a minősége.
  • Proview
    A projektorok ára azért nem nagyon esik...ki venné meg a kacat-evolúció minden tagját
  • dez
    Nem hiszem, hogy itt túl sokan vagyunk, akik rohannak megvenni az első itthon is megjelenő BD-s vagy épp HD DVD-s cuccokat. De azért jöhetne végre, mert egy átmeneti drága időszak után annál hamarabb lesz szélesebb körben is elérhető.
  • Proview
    A "legfrisseb" technológiát ős-videomagnó méretben tudják elkészíteni? Ja majd később kisebb, okosabb...
  • dez
    Bár ha valaha pártízezerért lehet majd kapni ilyen fóliás képernyőket, jöhet majd belőle a 2m-es. ;) Meg mondjuk projektor is van a világon, bár az sem olcsó mulatság.
  • IMYke2.0.0.0
    Arról nem is beszélve, hogy ezekért a fos filmekért semmi pénzért nem vennék BD-t...
    Az ötödik elem... - ha nem láttam 5x, akkro egyszer sem.
    A randigur:
    Gondolom, a többi cím is hasonló lehet...

Adattárolásra még ne gondoljatok, az még messze van, amikor bemehetsz a sarki PC-boltba és néhány ezerért hónod alá vághatsz egy BD-RW-t...! Nagyon messze...

• HöfEE
    TUdod nem az igényességről beszéltem hanem arról hogy a dvd még bőven élvezhető és a legtöbb ember nem fogja 5-6 évenként lecserélni a komplett otthoni tv jét dvd jét meg miegymást csak mert kijön egy uj formátum azon egyszerű oknál fogva mert a többség nem áll olyan szinten anyagilag.Gondolom a harmadik világbéli országokban lakókra is úgy tekintesz mint totál igénytelen emberekre.
  • dez
    Nem éppen, mert az átlagos plazmák 852x480-asok. (És már ezeken is látszik, hogy DVD-ről vagy HD-s forrásból származik a kép, a sima TV adásról nem is beszélve.)
  • dez
    Igen, az, hogy egy átlagos szobába nem kell 2m-es képernyő, de egy 80cm körüli, 1280x720-as LCD-TV-n már épp eléggé kijön a 720x576 (DVD) és az 1280x720 (kisebbik HD) közötti különbség.
  • dez
    1920x1080p@24/50/60Hz. (Azért 50/60, és nem 25/30, mert a nem-mozis felvételeknek az kevés lenne - az interlace tévéadás is 50/60 félkép/mp, azaz 50/60 mozgásfázis/mp.)
  • dez
    Vannak már viszonylag olcsó mpeg4-es chipek, nem tudom, miért nyomják még az mpeg2-t. Talán nem volt idejük még áttervezni a lejátszóikat erre. Műholdvevőből is csak nemrég óta lehet kapni mpeg4-est. (Németországban volt is belőle botrány, mert elindult két HD-s adás mpeg4-ben, vevő meg még sehol sem volt, a gyártó nem tudta időben piacra dobni.)

(Mpeg4 alatt többféle - többé-kevésbé hasonló - codec is értendő, de valószínű a h.264 lesz a legelterjedtebb.)
  • dez
    Az nem olyan biztos. A neten a 4.5GB-os h.264-esek 1280x720-asok, és néha látszik a tömörítés. Valójában megfelelő minőségben az mpeg4-es tömörítések max. 2x-es tömörítési rátát tudnak, mint az mpeg2. Azaz 25GB-ot nem tudsz 4.5GB-ra nyomni, még ha 1920x1080-ból le is veszed 1280x720-ra akkor sem, nem beszélve az 50GB-osokról. A DL-es írható DVD meg még mindig igen drága, és nem biztos, hogy sokkal olcsóbb lesz.
  • muerte2
    Remélem minél gyorsabban elérhető lesz a dolog, mert szeretnék már a gépembe egy ilyen cuccot belerakni.
  • Sir Quno Jedi
    Kell a kék-sugár, mert a sima DVD nagyon harmatos HDTV-n (ez már egy 1360*768-as LCDTV-n is kijön baromira), szal. aki azt állítja nem kell, annak tényleg nem is kell, akinek meg kell az vegye. Még én sem fogok 1800USD-ért lejátszót venni, max. ha kalasnyikovot tartanak a fejemhez. Jó az ISO-ból...
  • avman
    azért az igényesség meg az ostoba rongyrázás közt van árnyalatnyi különbség.
  • Macc
    hat a legkisebb HDTV szabvany az 1280x720 ezt ma mar jo sok plazma tudja. A legdurvabb az 1920x1080, azt meg sztem nem tul sok...
  • TeddyBeer
    Többen itt úgy írják, mintha a plazmatv-k nagy felbontást jelentenének. Nekik szólok, hogy a ma kapható plazmák túlnyomó többsége még a sima tv-jel felbontását sem éri el!
  • TeddyBeer
    Nem tudja valaki, hogy mekkora lesz a megjelenő filmek tényleges felbontása?
    A HD ugye többfajta is lehet...
  • Macc
    lehet tevedek, de nem azert hasznalnak mpeg2-t, mert az ennel a hatalmas felbontasnal sokkal kevesbe eroforrasigenyes, mintha mpeg4 lenne?

Amugy hajra, jojjenek csak ki ezek a cuccok, annal hamarabb lesz olcsobb.
  • Hedgehunter #19
    Milyen retro a kinezete....
  • Sanyix
    Hát igen, egy sima egyrétegű dvd-re is elég nagy felbontású film fér fel, modern (mpeg-4) kódolásban, hátmég egy kétrétegűre. Ezeken a blu rayeken meg az ősrégi fos mpeg-2-t fogják használni. Hiába, ez csak a hülye sony baromsága, hogy villoghasson a gigáival, közben semmivel sem lesz jobb, a ma elérhető cuccoknál. Mondjuk legalább lesz miről lerippelni mpeg4-be, sima dvd-re a hd cuccot
  • Anotino
    "minek venni 1800 dolláros Blu-ray lejátszót,"

mer az nem csak a meseben van :)
  • arty
    a dvd indulásakor is voltak ilyen kirivó készülékek, s a pio irta is h elsőre a csucsot célozzák :)
  • dez
    Az az 1800 dolláros Pioneer valami csúcskategóriás készülék lehet, mint ahogy DVD-lejátszóból is van 1000 dolláros.
  • dez
    Pesten HDTV adás??? Aha, műholdról, németül.
  • BiroAndras
    "Én nem örülök ennek az egésznek szerintem a dvd még bőven megállja a helyét manapság."

Ha neked elég a DVD, akkor ne vegyél BR-t és kész. Mért zavar az téged, hogy mások igényesebbek?
  • palika22
    ""Természetesen itthon némileg többet kell majd fizetnünk az akkor említett 17,95 és 23,45 dolláros díjnál"""

Én csak ezen akadtam fel... Hol is jobbak a fizetések?? Nálunk ugye?? Kinyalhatják.....
  • Zoldalma
    attol meg ugyanolyan szar pixeles marad ha leveszed a felbontast...
  • Akuma
    igazad van, de ha lehet állítani a HDTV felbontását, akkor nincs igazad, márpedig valószínüleg lehet, lefelé módosítható, mint egy monitor
  • UNREG
    A cikkhez, minek venni 1800 dolláros Blu-ray lejátszót, amikor a PS3-ban is ugyanaz lesz, csak éppen a harmadáért és még egy csúcs játékgépet is kapsz hozzá. :))
  • UNREG
    Ez egy általános tévedés, hiába raksz ki egy DVD jelet HDTV-re, a felbontás nem fog nőni, a kép még csúnyább is lesz. Nézz meg egy normál tv adást egy plazmán és rondább mint egy hagyományos tv-n, pixelesebb.
    HDTV-hez nagyfelbontású film dukál, nincs mese.
  • roliika
    Au. Azért ez ütött. Van már hdtv adás Pesten ha jól tom, de sima TV-n is nézhető. XVID vagy DIVX tömörítéssel igen sok videó ráfér azért egy ilyen "kis felbontású" lemezre is...hacsak nincs plazma TV-d amin a valós nagyfelbontás előnyeit tudod élvezni. És nem hinném,hogy a lakosság 90%-nak lenne ilyenre pénze.
  • Akuma
    szerintem szebbek lesznek a DVD filmek HDTV-n, mint simán és nem feltétlen kötelező egyszerre lecserélni a házimozirendszert... előbb HDTV, majd egy év múlva fontolóra lehet venni a HDDVD-t is, amikor már jóval barátságosabb lesz az ára... remélhetőleg
  • Sanqo
    imádom a csúcstekket!
  • Sanqo
    én nem vok teljesen otthon a géptémában, csak azt tom h ez a blú réj ku*vajó lesz
    imádom h ilyen gyorsan fejlődünk
  • UNREG
    Lehet, de jönnek a hdtv-k, oda már nem elég a kisfelbontású dvd.