82
  • dez
    #82
    Na, az első PC-s Blu-ray író (Samsung) már áprilisban jön!
  • BiroAndras
    #81
    "majd ha akármelyik lcd monitor egy rendes CRT tv árába fog kerülni(~50)"

    17-est már most is kapsz ennyiért. Kicsit többért már 19-est is. Persze egy igazán jó 19-es már 100K körül van.
    Egyébként azt a CRT TV-t, ami 50K-be kerül én nem mondanám rendesnek.
  • dez
    #80
    Pontosítás: a LG.Philips Displays nevű leányvállalatnál(?) van csőd, ez CRT képcsöveket gyárt, amire a kereslet eléggé megcsappant.
  • dez
    #79
    Hoppá: Csőd az LG.Philipsnél
  • Hegyikecske
    #78
    majd ha akármelyik lcd monitor egy rendes CRT tv árába fog kerülni(~50), és ha az asztali dvd író a videóéba akkor majd elgondolkozom rajta. (megjegyzem asztali dvdírót már vettem)
    Jah és továbbra se tom h a HD-DVDvel mivan. Nekem nem kell ez az agyon másolásvédelmezett szar
  • BiroAndras
    #77
    "Tudom ,mindjárt jön dez és megmondja ,hogy "Igen te egy megalkuvó igénytelen vagy""

    Nem attól igénytelen valaki (pontosabban : kevésbbé igényes), hogy nincs pénze ilyen cuccosra, hanem attól, hogy ha nem is kellene neki olcsón se. És azt is hozzátenném, hogy ez sem feltétlen rossz dolog.
    Mint már mondtam, én azon háborodtam fel, hogy valaki azt mondta, hogy szerinte nem is lenne szabad ilyen technológiát kifejleszteni, mert a DVD is elég.
    Erre mondtam, hogy ha nem kell neki, ne vegyen, de ne szólja le azokat, akik igénylik a jobb minőséget.
  • dez
    #76
    Khm, mintha kevernél BiroAndrassal...

    De azért, aki azt hiszi, alig vehető észre különbség a sima és a HD között, az néz majd nagyokat. :)

    Ugyanakkor, nem egy olyan hiperdimenzionális dolog, hogy most minden hétköznapi, kevésbé technika-b**i ember is erre tegye félre az utolsó fillérjét. Ezért szerintem egy átmeneti idő után alaposan fognak esni az árak. (Gyorsabban, mint korábban a DVD esetén.)

    Butaság (vagy "figyelemfelverés") azt az 1800 dollárt úgy emlegetni, hogy "ennyi lesz egy BD lejátszó". Ez egy top-class cucc, az átlagosabb lejátszók már az elején is jóval olcsóbbak lesznek ennél.

    A HD-s LCD-TV-k árainak esése is várható. Most volt erről itt is hír, hogy pl. az Albacomp is fog gyártani, jóval olcsóbban, mint az ismertebb külföldi márkák. (Ettől még nem biztos, hogy rosszabb lesz, mert a panelt ők is külföldi gyártótól szerzik be, és hacsak nem valami elfekvő készletet vásárolnak fel, ilyen méretben már csak elég jók vannak.)

    Nem kell ijedezni, hogy mi kimaradunk ebből, miközben majd' mindenkinek ilyen lesz, mert csak akkor lesz majd' mindenkinek, ha elég olcsó lesz (épp azért lesz majd' mindenkinek :) ). Addig meg igen, azoknak lesz, akiknek mélyebb a zsebe a szokásosnál. De hát így szokott lenni.

    Ja, egyébként attól, hogy te írót is meg lejátszót is csak most vettél, mások ezeket is jóval előbb vettek. Akkor ők burzsuj g*cik? Vagy van pl. munkahelyük...?
  • Neurotoxin
    #75
    Te miről beszélsz?Milyen elvalut? Hol élsz?És akkor mi van? Nem mindenki burzsuj g*ci(bocs a kifejezésért), hogy 1800 vagy mittudomén mennyi dollárért vegyen lejátszót. Olcsóbb lesz.pfff. Itthon drágább lesz.

    Most vettem pl 1 hónapja az MMben egy "ratyi" E:MAX DVD lejátszót 13k-ért. Lejátszik mindent, XviD, DivX+felirat..ez már manapság nem újdonság. DVD íróm is csak kb egy hete van...És na és?szar, igénytelen ember vagyok?

    Tudom ,mindjárt jön dez és megmondja ,hogy "Igen te egy megalkuvó igénytelen vagy" Persze ezt úgy teszi ,hogy közben ő megtudja venni akár 2 kilóért a legdúrvább projektort, jah és mi több HDTVvel is rendelekzik ,de min 100cmessel.LOL

    Ha a bluerayt akarom élvezni ,akkor mindenképpen kell vennem egy HDTVt is ,ami megint csak nem két fillér.kösz.Majd egyszer.
  • Szefmester
    #74
    vélhetőleg az írók ára is hasonló lesz... mivel mire azok jönnek addigra a mezei olvasók elterjednek, nézd meg mi volt a DVD-nél. Ugyanazt fogod most is tapasztalni, az pedig hogy a Pio 1800ért akarja vesztegetni az az ő baja....egy régebbi SG cikkban szerepeltek a tervezett árak és nem voltak ennyire horribilisek, ez csak a csúcsár... ennél csak olcsóbban lesznek kaphatóak....
  • Hegyikecske
    #73
    hát a hd-dvdvel mi lesz? kell a halálnak blu-ray, azonkívűl ez még csak a lejátszó ami ilyen csillagászati összegbe kerül, mi lesz akkor a felvevő ára? Vagy egy szgépes írónak... sajnos a hd-dvdről mostanába nem hallok, ez nagyon nemjó jel :((( Ja és hiába kerül ien sokba ha nincs megfelelő tvd, kábeled meg ien kellékeid nem lesz jobb a hatás egy sima dvd minőségnél, sőtt...
  • DEXTER92
    #72
    Erről már régebben is olvastam
  • OliApa
    #71
    Korrekt.
  • BiroAndras
    #70
    "TUdod nem az igényességről beszéltem hanem arról hogy a dvd még bőven élvezhető és a legtöbb ember nem fogja 5-6 évenként lecserélni a komplett otthoni tv jét"

    Ez rendben van. De te nem azt mondtad, hogy sokan nem fogják venni, hanem lényegében azt is megtiltanád, hogy bárki vegyen. Ezen háborodtam fel. Akinek nincs pénze rá, vagy nem igényli, az ne vegyen és kész.
  • BiroAndras
    #69
    "azért az igényesség meg az ostoba rongyrázás közt van árnyalatnyi különbség."

    Persze. De a HDTV bőven az igényesség határain belül van.
  • 12346
    #68
    bazze. suliból netezés átka^^
  • 12346
    #67
    a lényeg hogy "nagyon" értesz hozzá... tényleg nem vagy otthon 1-2 témában, nem csak a "géptémában" egyáltalán nem fejlődünk gyorsan. az okokat logikázd ki (della).
  • 12346
    #66
    a lényeg hogy "nagyon" értesz hozzá... inkább maradj csöndben pls. egyáltalán nem fejlődünk gyorsan. az okokat logikázd ki (della).
  • OliApa
    #65
    Ja, ez Clava #54-esére ment . . .
  • MEdievil
    #64
    de a ps3 tudtommal veszteséget hoz csak a cégnek és majd a játékon fognak keresni... Bluray lejátszónál inkább a haszonra törekednek...
  • OliApa
    #63
    Én ezen az LCD TV-n nézem az egyelőre a netről leszedett HD filmeket. A különbség döbbenetes!
  • Fre576
    #62
    Ja és az nem "csak" Film lejátszó készülég lesz, hanem 1 nagyszerű konzol is többekközött...
  • Fre576
    #61
    1800 dollár 1 blu-ray lejátszóért? Valami itt nem tiszta ,mert a PS3-ban is lesz és az nem lesz több még kishazánkban sem mint 150eft.(legalább is remélem)És az is tudja az 1080i-t.Szóval olyan nagy külömbség nem lehet.
  • GVili
    #60
    Reménykedjünk, hogy ez majd lenyomja az "elavult" DVD-k árát is!
  • arty
    #59
    Ez butaság :) a projektorok ára esik talán jelenleg a legmeredekebben, ott a legnagyobb a fejlődés, mivel ott még bőven van hova :) ráadásul a filmélmény itt a legnagyobb az adott összegért: óriási, jó minőségű kép, itt kerülsz legközelebb a mozihoz.

    Hiradóra marad nekem a CRT, de filmre biztosan egy jó HD vetitőt fogok venni, ha a mostani modellek ára leesik egy jó 30-40%-ot...
  • BuzzFuzz
    #58
    "Én nem örülök ennek az egésznek szerintem a dvd még bőven megállja a helyét manapság."

    Azért egy 50 gigás lemezre többminden ráfér mint egy 4.8-asra... enyhén szólva, ha mindenki igy gondolkodna mint te még fel se találták volna a számítógépet...
  • ebertek
    #57
    És szerinted a filmgyárból hogyan kerül a gépedre?
    Persze, letöltöd a netről, gondolom... De akkor meg hogyan (/miről) kerül a netre? Gondolom a stúdiók nem fogják Neked odaadni a pár kilóméternyi streamert, vagy mittudomén most épp miken tárolják a filmeket. De persze a reményhal hal meg utoljára. De ő is meghal.


    "a gépre 100% jobb hangázst és képminőség érhető el ": hát, ez attól függ. Ha a gépedhez van egy 21"-es LCD-d, esetleg projektorod, meg egy 7.1-es hangfalrendszered, a TV-d meg egy 20 cm képátlójú, fekete-fehér monó cucc, akkor nyilvan igazad van...
  • ReTeK
    #56
    most írta dvd lejátszója sincs mit vártál... neki az drága, a pc meg ócsó mulaccság pfff
  • tehen_m
    #55
    Te még nem láttál normális kijelzőt!!!
  • Clava
    #54
    meg amúgyis az ember szeme most az hogy most pármillió pixellel több van majd biztos látja és én nemtom de én a DVD- és a rendes TV adás közt se látok sok külömbséget.
    nem azt mondom nincs mert van de alig észlelhető és ilyen kis mértékre ennyi lóvét elb***ni hát... megvan arról is a véleményem.
  • Clava
    #53
    minek venni ilyen hülyeségeket főleg ennyi pénzért még DVD-lejátszóm sincs.
    a gépre 100% jobb hangázst és képminőség érhető el mint akármienz zőld kékék hiber directrionálisoss akármises izés lejátszón és képsz azt is végülis számíótógép segítségével alkották meg tehát jobb már úgyse lesz.
    én ne vitatkozzatok mert úgy is csak 2 véleményt fogadok el.
    az enyémet ami az igaz és a többiekét ami kamu. :P
  • Sanyix
    #52
    Hát ma már a kétszázvalahányas függőleges felbontás dvdripben nem számít jónak, általában több szokott lenni, 400 körül, vizszintes felbontásban már a 720 is kezd szokványossá válni. De amúgy előfordul 720*576-os dvdrip is, bár még ritka.
  • Sanyix
    #51
    Ezért írtam, hogy van kétrétegű dvd is, ráadásul a tömörítési arány, és a minőség, a filmtől is függ.
  • roliika
    #50
    Nem tom..nálam műxik a dolog azt tudom...
  • Bandee1987
    #49
    A lejátszók ára egyenlőre 100 ezer ft és afölött van, úgyhogy az elterjedésére még várhatunk.
  • dez
    #48
    Érdekes, a legújabb DVD-ripek is max. 640 x kétszázvalahányasak (utóbbi képarányfüggő)... Egyre sem emlékszem, ami 720x576-os lett volna. (Szélesvásznúnál az utóbbi, az y lehet kisebb.)

    A másik, hogy az 50 mozgásfázisos videofilmek (tehát nem a mozifilmket mondom, ahol a két félkép egy mozgásfázis) is mind 25fps-essé vannak konvertálva, azaz a páros és páratlan félképek egyszerűen össze vannak mosva, pedig ilyenkor nem így kellene deinterlace-elni, ha meg akarjuk tartani a teljes tartalmat.

    Az mpeg4-es cuccokat fejlesztő mérnököknek épp az lenne az érdekük, hogy minnél kisebb sávszél-arányt adjanak meg, de mégis csak 0.5-ös szorzót adnak meg, nem 1/7-est...
  • roliika
    #47
    Na+ sokmindentől függ milyen a tömörítési arány. Mert ezek a kódekek nem szó szerint tömörítenek,hanem a kép válzoásait mentik. Legalábbis az Xvid.
  • roliika
    #46
    Én meg nem csak olvastam hanem használtam is.:-) Azért kisebb felbonásúak mert vagy nem volt megfelelő kódek akkor még, vagy mert szerencsétlen volt az illető.
  • dez
    #45
    Nem hiszem! Ha így lenne, miért kisebb felbontásúak még a 1.4GB-os DVD-ripek is, mint az eredeti DVD?

    Én a 2x-es arányt nem a kisujjamból szoptam, hanem a műszaki leírásokban szerepel.
  • dez
    #44
    Az mpeg4-ben az a jó, hogy (adott pixel-mennyiségre számolva) megegyező minőségnél jobban tömörít. A BD esetén a minőségjavulás a nagyobb felbontásból is jön.
  • roliika
    #43
    Látom DVD-t még nem sokat tömörítettél.:-)) Kép felbontása mindegy, csak a bitráta számít, mind a kép, mind a hang konvertálásakor. Kivéve ha VBR a kódolás. Jó minőségben azonos felbonással az XVid kódek 7*-es tömörítésre is képes! Természetesen ilyenkor nincs a filmben menü+ extra+felirat+ 8 csatorna. De jó a minősége így is! És a kódekek igen érdekes algoritmusokat használnak, pl, ami elhiteti a nézővel hogy a háttérben 1 sereg vonul, közben csak 1 elmosott textúra. Így még jobb a tömörítési arány, figyelembe veszi,hogy mi az amit az ember nem figyel meg mikor 1 filmet néz és ront annak a minőségén...pont mint az MP3 kódek!