28
  • kvp
    "vagy csak a g80-as chip-setü kártyák támogatják majd a DX-10-et?"

Igen, az nvidia kartyakbol csak ezek tudnak shader writeback-et. (geometry shader-hez kell) Az uj ati kartyak egy ideje tudjak, csak eddig le volt tiltva a bios-ban, de mar az xbox360-ban is dx10-es kartya van. (gyenge, de dx10-es)
  • do2
    valaki helpeljen. a kártyán 2 tápkábel jön ki.. mindkettőt rá kell dugni , vagy csak elég az egyik ?
  • dez
    Kártya nélkül viszont nem nagyon szoktak fejleszteni. :)
  • [Jakuza]
    Raer.
    Mire kijonnek a DX10-es jatekok, addig meg kell a Vista megjelenese utan minimum egy ev.
  • dez
    Nem. Ehhez alapos átdolgozás kell. Így csak a G80.
  • Kövesdi A
    vagy csak a g80-as chip-setü kártyák támogatják majd a DX-10-et?
  • Kövesdi A
    mért a 7900 GT már DX10-et használ majd ?
  • dez
    (Az már egy másik dolog, hogy az ilyen házimozi erősítőkben a közepesnél alig jobb D/A-k vannak.)
  • dez
    Valahol láttam egy ilyen "AV erősítőt", ami a hangot is tudja fogadni HDMI-n (aztán tovább is engedi magán, mármint van HDMI bemenete és kimenete is). Azt nem tudom, csinál-e valamit a kép részével.
  • Tiberius B
    Icipici poén, egy icipici emberkétől.
  • beef
    A HDMI-t a Pioneer is használja audióra, igaz csak a plazmatévéi hangszóróihoz.
  • kandeláber
    Nyár vége felé szerintem 80 alatt lesz a gt, hisz a 7800 gt most is 80 alatt van, ez meg az utódja. Lesz 7900gtx is, és júniusban jön a g80, ami már (állítólag csak részleges) DX10-es, és ez mindenképp lenyomja az árakat.
  • Szefmester
    Minek, minek... hát vagánykodni hogy nekem már van ilyenem... vagy csak az options menüben a low, és a high grafikai opcókat ismeri.. a high szaggat, a low meg ronda... kettő között nincs átmenet vagy kompromisszum...
  • troc
    nyaraljál a tengerparton abból a lóvéból, három hónappal később úgyis sokkal olcsóbb lesz. meg nincs is olyan game ami kihajtaná rendesen, szóval minek?
  • vg
    "Írhatom át az álmaim"

Egy videókártya az álmod? Na ne máááááááá!
  • arty
    csak eddig mésg SEMMI sem használja(audiora) :)

a hdmi elsősorban video jel átvitelére használt, a cikkiro nemértem miért irja többször, következetesen audio csatlakozonak :) ha nagyon engedékenyek vagyunk, akkor is "kombinált" max, de nem audio ...
  • Kövesdi A
    Szerintetek milyen áron lesz majd a 7900 GT Agusztusban ?
    vagy is nyár vége felé ?
    remélem 120 körül mert akor jo lene ilyet venni
  • BlueGold
    "Egyes gyártók szerint a kártya már hónapokkal ezelőtt elkészült, ám az Nvidia elhalasztotta a megjelenést, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen okból." Valószinűleg azért nem adták ki eddig, mert a jelenlegi ATI-kártyák lenyomásához nem volt rászükség :-)
  • dez
    Most olvasom azt is, hogy újabban a 8 csatornás hangot is támogatja a HDMI, és jobb minőségben vezeti át, mint az SPDIF (az utóbbin lossy és közepes bitrátás AC3/DTS-ben megy át). Ez akkor számít, ha nem simán egy HD-tévére van kötve, hanem közbe van iktatva egy "AV erősítő".
  • dez
    Tudod, nem csak az számít, hogy meddig használható a dual-link, hanem hogy mettől van rá szükség. Egyébként úgy emlékeztem, hogy már 1920x1080-hoz is az kell, de most látom, hogy ahhoz (még éppenhogy) elég a single is. Bár mintha olvastam volna olyat, hogy 1600x1200-on már is lehetnek gondok, ha nem elég jó a kábel (digitális jeleknek sem mindegy ilyen frekin).
  • Hawaii
    A 2560x1600 azert kell, mert mar regota van az Apple-nek ilyen felbontast nyujto 30"-os TFT-je, s nem reg a Dell is kihozott egyet.
  • Cat #6
    osztán azzal a 2560al mit kezdesz? :) még a 24"-es számgépmonitorok se bírják megjeleníteni, de nem is baj, mert hangyaháború lenne :)
  • dez
    Én ezt is kiemelném amúgy: "Built in dual-link DVI support for 2560x1600 resolution" (mindkét kártyánál)...
  • dez
    A forrás-cikk ezt írja:
    "An interesting engineering element on the reference board includes a set of 4-pin leads for what we are told is for an audio jack -- or at least the leads for an audio jack. If it is indeed an input for audio signals (appears to be SPDIF), then for upcoming graphics cards that boast HDMI connectivity, this would definitely make sense."

Nos, ezzel csak az a gond, hogy az SPDIF két vezetéket használ, nem négy. Viszont az lehet esetleg, hogy a kártyán látható 2 tűs csati az SPDIF. Így már digitális marad a dolog (csak mondjuk nem mindenhol adott egy SPDIF kimenet a gépben).
  • dez
    "a négytűs audio csatlakozó, amely - ha valóban azt a szerepet hivatott betölteni, amiről a lap forrása beszélt - az első, HDMI támogatást megvalósító megoldás lehet. Ennél a szabványnál ugyanis a hangi és képi jeleket egyazon kábelen keresztül továbbíthatjuk, leegyszerűsítve a külső vezetékelést."

Tegyük hozzá: digitálisan. Tehát, ha ide egy hangkártya kimenetét kötjük, két felesleges A/D konverziót teszünk a hang útjába... (Hangkártya: D/A -> grafkártya: A/D. És akkor még ott van a végső D/A is a vezeték másik végén.) Ez nem éppen "minőségkímélő" megoldás... Akkor már sokkal jobb lenne, ha a kártyára van téve egy egyszerűbb (sztereo, a HDMI ezt ismeri) hangkezelő.
  • Tiberius B
    Írhatom át az álmaim
  • Punker
    hát 7600-tól többet várnék 128 bites ökörködést el kéne már felejteniük.