52
  • dracaena
    Nem látok ellentmondást. A vakcina kidolgozásához a vírus rendelkezésre áll. A vírus kimutatásához szükséges vizsgálóeszköz Angliában van. Lehet, hogy olcsóbb a vakcina hatásosságának kimutatásához a mintákat Angliába vinni, mint beszerezni az eszközt.
  • psylocybin
    Mostanában sokat lehet hallani, hogy Európában és egyben Magyarorsághoz a legközelebb Angliában van olyan laboratórium, ahol minden kétséget kizáróan igazolni lehet, hogy a H5-ös vírus N1-es variánsával van dolgunk.
    Felmerült bennem a kérdés, hogy hogyan voltak ennek tudatában képesek arra a magyar kutatók, hogy Magyarországon fejlesszék ki a H5N1 elleni vakcinát. ???
    Tehát valami nincs rendben... vagy vakcina nincs, vagy NEM minden kétséget kizáróan a H5N1 elleni vakcinát fejlesztettük ki. :-)
  • dez
    Info:
  • dez
    Épp ettől félnek a szakemberek.
  • frods
    mi van akkor ha a madáárinfruenza keveredik az emberi infruenzával ???? Lehet hogy hülye kérdés de akkor is
  • Proview
    Egy megfelelően elfogult labort is találni kell;ők a világ esze-máshol nem tudják kimutatni?
  • FrezeR
    ma is megjelent ugyott egy cikk a blikkben, hogy a "hagyományos" influenza járvány is nemsokára kitör és majd 100% hogy egy ebben a betegségben szenvedő emberben alakul ki az emberre is veszélyes mutáció, ezért mindenki sürgősen oltassa be magát!! és már arról is beszélnek, hogy 3 millió magyar hal majd bele a járványba...ezek aztán tudnak nyugtatgatni nem mondom.
  • Commandante
    Meg kellene tiltani a sargaknak hogy csirkekkel kefeljenek, es kesz.
  • Tinman #44
    Így van! Én pulykazabáló vagyok, megy Sága csirkefalatos meg egyéb ilyen gyorsan elkészíthető kajolós... magasról nem érdekel, hogy a hattyúk mibe döglöttek meg... amgíg nem betegszik meg benne egy baromfifeldolgozóban ügyködő szakmunkás addig semmit nem vagyok hajlandó változtatni az étkezési szokásokon. És javaslom más se tegye.
    A tegnapi blikkben: A KEZÉBEN VOLT A HALÁL -vagy valami ilyesmi vezércikk arról a fószerről aki a döglött hattyút megfogta.
    Hogy lehetnek ilyen barmok!? Ha a csóka full egészséges volt, akkor 99% eséllyel még akár meg is zabálhatja azt a rohadt hattyút, akkor sem lesz a hasmenésen kívül nagyon más baja. De még ha elkapta a nátha, akkor is kicsi rá az esély, hogy éppen nem mos kezet és éppen úgy piszkál bele az orrába.
    Ostoba blikk...
  • don shappe
    nem is attól félek hogy itt fog kitörni a járvány. előbb kapjuk el az ázsiaiaktól az emberre ártalmas válfaját. Mivel ott annyira rosszak a higiéniai viszonyok, hogy szinte az állatokkal vannak egy fedél alatt (eznem vicc).Ha megfelelően kezelik a helyzetet ebből nem lesz gond, csak figyelni kell a csirketelepek állományát. amúgy sokkal jobban félek inkább hogy belerokkan a magyar baromfi feldolgozó ipar, szerintem az egész ágazatot tönkre teheti. szóval továbbra is bízzunk meg a magyar baromfitermékekben és ne dőljünk be minden kacsa hírnek. !!éljen amagyar csirkepaprikás
  • Tetsuo
    "hogy lássa ország világ, a hatóságok kézben tartanak mindent.." ez a valós.
  • Tetsuo
    Azok különösen! :)
  • echo
    Köszi. Hát amit írsz az ellenőrzésekről az tényleg nem tűnik túl racionálisnak. Max valami pszichológiai értelmét tudnám elképzelni: talán hogy komolyan vegye mindenki a környéken, vagy hogy lássa ország világ, a hatóságok kézben tartanak mindent, itt semmi baj nem lehet
  • caprocorno
    Helyszíni tudósítás: Viszonylagos nyugalom van, de természetesen ha 3 ember összetalálkozik, az esetek 90%-ában ez a téma. Mindenki azt mondja, nem fél, de azért senki nem engedi az udvarra a szárnyas jószágokat. A faluból kimenet és bejövet ellenőrző rendőrök kezdenek unalmasak lenni, és kezdenek beleúnni a gépkocsiellenőrzésekbe, aminek nagyjából nincs is semmi értelme, hiszen a buszokat nem ellenőrzik, és ahogyan említettem, az szomszéd falut sem, pedig azon keresztül vezet az 56-os főút, és elméletileg (papíron) ott is állategészségügyi zárlat van. Mostanára sem sikerült megfejtenem, hogy ott miért nincs, vagy ha ott nem kell, akkor nálunk miért van?
  • kukacos
    Vajon a lúdtalpasok is veszélyben vannak?
  • Emmegki
    Ne simogassatok döglött hattyút mert meghaltok!
  • Commandante
    Ne akard tudni...
  • dez
    Mi a különbség a "közvetlen érintkezés", és a kézzel hozzáérés között?
  • zberta
    Vége a Világnak!
  • echo
    Nah akkor írhatnál valami kis helyszíni tudósítást Milyen a hangulat, hogy éli meg a többség? Teljes nyugi van, vagy azért van némi aggódalom?
  • wmatyi
    Ha már az emberek egy lehetséges hirtelen bekövezett mutációtól rettegnek, akkor lassan az evolúció drasztikus változásának lehetőségével lehet majd riogatni?
  • echo
    Amennyire olvastam a "para" azért van, hogy ez nehogy megvátozzon. Elvileg mutálódik és genetikai állományt képes cserélni más törzsekkel. Ha el kapja valami ember aki fertőzött sima influenzával is akkor van némi esélye, hogy kialakul egy emberről emberre fertőző variáns, ami gond lenne. Ezért kell megakadályozni az ember fertőzéseket(persze az aktuális betegségen kívűl). Tehát egyenlőre tényleg nincs nagy gáz, de attól szerintem még nem rossz, hogy van tájékoztatás, meg így legalább mondhatjuk itt a magunkét :) (mondjuk nincs tévém ott nem tudom mi megy, de szerintem a weben azért nincs túlzásba víve)

Ez egész jó:
    http://www.madarinfluenza.bpallatorvos.hu/
  • caprocorno
    Egyrészt Tetsuonak igaza van a Celsiusokkal kapcsolatban. Másrészt ha valaki utálja a sajtót, az én vagyok, az utóbbi időben sokmindent félremagyaráztak, és féligazságokat írtak olyan dolgokról, ami engem személy szerint érintett, most mégis azt kell mondjam, nem ők fújják fel. Ha ez felesleges hisztéria (bár szerintem nem) akkor azok keltik, akik a zárlatokat elrendelik. Én történetesen itt élek, egyik karanténba zárt faluban, ami igaziból csak állategészségügyi zárlat, és nem karantén, mert ugye az embereket engedik mozogni ki-be a településről. Ami viszont elgondolkodtató pici, hogy elméletileg a szomszéd település is zárlat alatt van, ott viszont rá sem ba..ik senki semmire, mert ott nagyobb az átmenő forgalom, és nem győznék ellenőrizni az autókat. No akkor most döntse el mindenki, hogy mennyire következetesek az intézkedések.... Talán ennek is utánajárhatna a sajtó....
  • Tetsuo
    A H5N1 50'C-on elpusztul, de biztonságképpen 70'C-ot javasolnak. Nemtom honnan veszel 80at. (Mind1 :)

• Skyline
    Majd a héten lesz vmelyik szutyokadón egy madárinfluenzás film azis jó nép paráztató lesz..:)
    Csak az a baj hogy apró utánnajárás sem kell hozzá hogy kiderüljön akik esetleg elkapták:
    Közvetlenül érintkeztek a fertőzött állatokkal,ürülékükkel (pl csirketartók)..
    Még ha hozzá is érsz egy influenzás csirkéhez:) egy kézmosás és csá,amúgymeg 80 fok fölött szevasz a vírusnak,namost egy enyhénszólva 80fok fölött főzünk,sütünk..:)
  • devred
    fasza
  • zsotee
    Ez a film jut eszembe mindig, mikor világméretű vírusfertőzéssel rémísztgetik az embert:
    Stephen King : Végítélet
  • echo
    Ha nem lenne világos ennek olyan vonazata lehet, hogy milliós nagyságrendben írt ki embereket(1918-19 ben egy másík típusnál ez megtöretént!!). 97ben Hong Kongban 1,5 millió szárnyast irtottak ki 3 nap alatt, hogy megállítsák a tovább fertőzést(ott ugyanez a H5N1 volt). Ráadásul itt nem csak rólunk van szó, hanem minden érintett ország kvázi a föld többi részéért is felelős, így mi is (lehet patetikus de így van). Ha bénáznának az illetékeseink esetleg fél európa beszopja. Persze lehet mondani, hogy elég kis valószínűségű eseményről van szó, de ha bejön...
  • haxoror
    Van egy csomó ember aki mániásan bio-öko cuccokat eszik, ha kell az egész várost és a környékét is bejárják hogy a legegészségesebb összetevőket megtalálják, jógáznak és meditálnak meg fitneszeznek is meg ilyesmi.

Szal egyél ilyen embereket, tutira egészséges!
  • wmatyi
    Szánalmas, hogy a sajtó a madárinfluenzától visszhangzik (kevesebb mint 100 halott), és az egyéb több ezer áldozatot szedő "apró" sárcsuszamlások csak pár mésodperces hírecskék.
    Ezt hívják úgy, hogy mesterséges hisztériakeltés!
  • Csirke4
    Akkor én mit mondjak? :/
  • nenad
    ne egyel hust, egyel organikus kajat!
    :)
  • KaBuTo666
    H5N1 számomra nincsen, eddig is és ezután is fogyasztok szárnyasokat.
    Nostradamus a jós azt mond, hogy nincsen számára pestis!
    Több 100 pestissel fertőzött embert gyógyított-áppolt, és mégsem kapta meg.

Akinek el kell kapnia a vírust, az úgy is elkapja !

Senki sem kerülheti el az árnyékát!
  • Pakosz
    De felek, horrorisztikus csirkefejek, most milesz URISTEN!

Amugy nem akkor van a baj amikor fozzuk, hanem amikor levagjuk, ugyanis a virus akkor fog tamadni
  • Tinman #16
    Öööö ez igaz, de ki fogja feldolgozni a csirkét? Mert anyuka eliveleg nem gumikesztyűben ügyeskedik otthon nemde?
    Védjük az anyukákat! Együk meg őket, hiszen mást már úgysem lehet megenni
  • rolika
    én egy dolgot nem értek: miért csak angliában van olyan labor, ahol ki tudják mutatni a h5n1-et? érthetetlen, hogy napokig kelljen várni egy sz.ros minta végeredményére, mert egész európa weybridge-be kénytelen küldözgetni a döglött madarakat...
  • Shadow_THH
    te is meghalsz! meg mindenki akinek a CIA irányítja a gondolatait :D eltitkolták hogy kihalt a csíkos hátú pettyes bagoly utolsó két példánya!

egyébként elég ha megsütitek a húst mert a magas hőmérsékletet semmilyen virus nem birja
  • Supergamer_real
    "meghalunk mind :O"

Nem mind, hanem megint

Volt már Y2k, 09/11, kergemarhakór, most madárinfluenza... már fárasztó, hányszor kellett volna meghalni a média szerint csak az elmúlt 5 évben.

Macskától, kutyától is el lehet kapni alkalomadtán olyan fertőzést amitől meghalsz és nem is extrém esetekről van szó.

Ezek a fertőzések is olyan embereket értek akik estére bevitték a hálószobájukba a libákat és együtt aludtak velük, meg nyersen ették a csirkéket és hattyúkkal csókolóztak stb... itt egész egyszerűen arról van szó, hogy néhány nagy gyógyszergyár jól bevásárolt médarészvényekből és vice versa.
  • Shadow_THH
    az ertéelen lesz a végveszélybe 2!!4 abba mindenki meghal a madárinfulenzátó!!4 igen király

csatlakoznék #3hoz, mit egyek? Megint csak az lesz, hogy a magyar otthon tenyésztett állatok lesznek egészségesek. Persze a disznóhus meg ilyenek az mind káros mert több benne a koleszterin mint egy big Macben, és házi moslékkal etetik őket és napra is kimehetnek! Bezzeg a hollandok akik hajón tenyésztik őket 1 személyes karámokban és darált hal csont táppal etetik őket! az eu konfort

rohadt hiradó meg tezsi itt a nyálát: azóta már több mind 2 ember meghalt! ez egy év alatt már tiz ember!
    ja autó balesetben meg meghal egy kisebb város évente csak magyarországon. De azért féljünk ha megdöglik egy fejbelőtt galamb.
  • sonicXX
    Madárinfluenza már az istenek se tudják mióta van az országban, talán vagy több 10-100 éve, csak a francot se érdekelte, nem volt hír értéke, mert nem volt világméretű média-pánik kampány eddig a téma.

Érdektelen az egész műhisztéria.