Apple: Mac OS helyett Windows?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nezzel meg egy Sony Vaio-t belulrol, majd maskent gondolsz erre 😊
Ha nem vagy igenyes es megelegszel a kommersz alkatreszekkel, akkor ez igaz.
Ha brand-et hasonlitasz brand-hez, akkor nem igaz.
Egy mai Mac-hez hasonlo teljesitmenyu Sony, vagy IBM gep, nem hogy olcsobb, hanem dragabb, mint az Apple..
Ezt gondold at megegyszer. Ha egy PC-s konfigot akarsz osszeallitani, ami tobbe kevesbe egyezik egy iMac-kel, akkor vedd figyelembe a hangtalan mukodest es a kompakt meretet is legyszi.
Tehat kezdjed osszerakni a gepet, de minimum egy barebone konfiggal..
"AMD Athlon 64 3000 754 BOX 30720"
Ezt a procit reggelire eszi meg a Core Duo 2 GHz-en (X2 4200-al van egy sulycsoportban)..
"Összesen 243024 HUF BRUTTÓ!!!!!
Azt hiszem ez egy elég ütõs konfig ára. Hol van ez 500ezerhez te csicska gyerek!"
Egy 20"-os Inteles iMac 466 eFt..
Ha PC-t akarsz ilyet osszerakni, akkor kezdjuk:
20"-os HD display - 230 eFt
Barebone alaprendszer - 140 eFt
AMD X2 4200 - 105 eFt
512 MB RAM - 10 eFt
250 GB HDD - 26 eFt
DL DVD-író - 12 eFt
Rendszerhez illeszkedo bill. es eger - 15 eFt
Összesen: 538.000 Ft
Mar majdnem egy 100-assal dragabb, de meg nincs benne hasznalhato OS, nincsennek programok, csak a csupasz vas..
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
valóban nagyobb teljesítményt lehet elérni pc-vel. de én amikor megvettem az imac-et azt néztem, hogy mit kapok a pénzemért. kaptam egy jó és biztosnágos oprendszert a nagyon jó vas mellé. kaptam egy iwork-ot (office csomag) és az ilife-ot (nézz utána mi az, hosszú lenne elmagyarázni). kaptam egy könyvelõ programot (quicken), azóta nem fizetek a könyvelõmnek. volt, amit nem kaptam, vagy nem kellett megvennem, sõt használnom sem kell: ilyenek a vírusírtó, ad-aware programok. nem kellett hardverösszerakással és driver telepítésekkel foglalkoznom, és nem is kellett ezért fizetnem. csak használnom kellett. két hét munka alatt megkerestem az árát 😊
nekem megérte
sepsiszentgyörgy
sepsiszentgyörgy
UI: Próbálgattam játszani azzal a tipikus Ipod-dal, de sajnos annak is csak a híre volt nagy... egy creative media center mérföldekkel ugye, de ez is csak azért über, mert "i", holott csak egy név, de hát reklámmal, marketingel (lásd: ms) mindent el lehet érni, bármennyire is jó, bármennyire is szar...
VAGY MOST AKKOR HONNAN AKAROD MEGKÖZELÍTENI? Nem értem...
az a gond, hogy vagdalkozol az állításokkal
sepsiszentgyörgy
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
sepsiszentgyörgy
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
A sok tudatlan azért vesz iPod-ot, mert
1: neki ez kell (tisztelem a véleményét).
2: mert apple.
3: mert a hozzád hasonló szerencsétlenek azt mondják neki.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
ha az ipodnak vége, akkor vajon a sok tudatlan miért vesz még mindig ipodot? és honnan veszed, hogy az ipod-ban nem lesz szupergyors adatátvitel két héten belül?
neked tényleg nem kell internet, mert csak hülyeségek beírására használod <#levele>#levele><#banplz>#banplz>
sepsiszentgyörgy
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
nekem spec nem tetszik az alma dezign, de elismerem az eredményeket, sokaknak bejön 😊
Forza.
nekem nem életcél, h managger legyek, igazából az inkább, h sose legyek az, avagy olyan mentalitású 😊
Forza.
Baromi ronda ez az új dizájn!
az valami nagyon különleges akció lehetett 😊
most, ha besétálsz egy mac boltba, csak trial-t kapsz és a teljes nem párszáz ft lesz... 😊
Nemrég vettem egy C-64et 4 rugoért most azt nyúzom! <#crazya>#crazya>
És nagyon jó, tisztára mint a 80 as években!!!
és nem kell vírusírtóra költeni
de hiába is gyõzködjük egymást, ri nem fogtok mac-et venni, ha a leszakad az ég, akkor sem. én meg elvagyok a saját mac-jeimmel és a buherálás helyett dolgozom velük. és többszörösen kitermeltem már az árukat
sepsiszentgyörgy
Bluetooth, wifi együtt 15e mondjuk, de hozzá kell tenni, hogy pc-n, ha akarsz 100 mbiteset veszel, a mac-be rádkényszeritenek egy 54-est...
A csak 8x-os és csak pluszos DL-t kezelõ iró is kicsit vicces mac-ben, a pio. 110-es nagyságrendekkel jobb nála 😊
Aztán, a mac 17-es lcdjének a 120-140 fokos láthatósági szöge nagyon gyenge, a kontrasztját fel se merték tüntetni... 😊
ellenben, ha lenne mac-bõl is tetszõlege elemekbõl összerakható konfig, akkot bizonyára lehetne olcsóbbat összerakni. de nincs, ezért azt kell nézni, h ogy mi van benne és hogy ami benne van, az vajon megéri-e. és azt kijelenthetjük, hogy ilyen kompakt asztali gépet nem lehet kihozni ennyibõl. illetve nem lenne sokkal olcsóbb. de egy nem hozzáértõ gizike kénytelen fizetni a számtech boltosnak az összeszerelésért és a telepítésekért. hozzáértõknél természetesen lejön ez az összeg
szóval a lényeg: az ár/érték arány
sepsiszentgyörgy
Officeról meg ne beszéljünk szintén, az is már 60eFt, de pl diákoknak INGYENES meg tanároknak stb, SÕT Windows alá még OO is mehet, ami szintén full ingyenes.
na jó, adjuk hozzá
Windows XP Home OEM HUN 24600
Office 2003 Basic OEM HUN 54480
ez plusz, 79080
azaz 322104.
"egy jobb PC 500e", nos? a webcam az nem feltétlen kelléke, de 3-5 ezerbõl meg van az is, izlés kérdése ki milyet akar.
A TFT-t azért írtam mert TFT, de CRT-bõl már jóval olcsóbban megvan, jobb minõségben. a Samsung 710N-es csak 1 volt a listán (nem a legolcsóbb 17es TFT) kiragadtam és kész, vannak még lehetõségek. de árban ott vagy még mindig 350 alatt simán.
amúgy ne haragudj hogy úg neked estem, csak az az 500-as hülyeség nagyon felbosszantott.
bocs, ez lemaradt
sepsiszentgyörgy
<#worship>#worship>
de itt a komplett speckó imac 17" brutto 355-ért
sepsiszentgyörgy
de!
számolj hozzá még egy windows-t, egy alap office csomagot, egy webkamerát (isight minõségû 640x480)
ezzel most mennyi jön ki?
sepsiszentgyörgy
Abit AMD 939 AN8 Ultra DDR PCX SATA 28680
AMD Athlon 64 3000 754 BOX 30720
AMD cooler csapágyas 754/939 3120
512MB DDRII/533 Kingston/Kingmax 10680
512MB DDRII/533 Kingston/Kingmax 10680
tehát 1GB
200 GB 7200 Samsung 3 év garancia 8MB S-ATA II 23880
105 gombos, magyar AT - ATX 1152
Ati X800 GTO 128MB TV PCI-E 43200
17" TFT!!! Samsung 710N 68280
DVD író Poneer 110D Dual 10680
Midi torony ATX Codegen/Delux 7200
Genius Soros/PS2 672
Genius SP-K16 320W PMPO 4080
Összesen 243024 HUF BRUTTÓ!!!!!
Azt hiszem ez egy elég ütõs konfig ára. Hol van ez 500ezerhez te csicska gyerek!
Ha valaki mac-et vesz az nem bánja meg néz meg egy filmet bármilyen ott mi van MAC. ÉS MACOS
A mac monitorok is fémbõl vannak és nem is melegednek, mert FÉM.
Nem értem ezt a mac utálatot, nem is drága egy mac. Egy pc menyi 500eFT- egy normális
És mac itt is mondták 300e-500e FT ,akkor??? <#vigyor4>#vigyor4>
Jaja, ezért vált az Apple is Windowsra <#idiota>#idiota>
Win-en sem. Elsõsorban a RAM mennyisége számít, mert a swapp a qrva lassú. XP-hez miniimum 256 de inkább 512 mega kell, akkor már egy lassú gépen is vidáman szaladgál.
Az meg hogy a GUI-nak magasabb prioritása legyen, valóban fontos, a Vista ebben is javulni fog.
Minden windows felrobbantja magat, a 2000-edik virus utan.
Le a liberálisokkal, le a vörösökkel!
Le a liberálisokkal, le a vörösökkel!
A firewire már a régen a pc szabványa is és ha nincs igencsak hiányzik pl video szerkesztésnél, mert az usb2-vel is csak kínlódás digitalizálni.
Bírom az ilyen elemzõket, gyártják a vihart a bilibe 😞
NAGYON REMÉLEM, HOGY EZ KAMU!!!!!
Én sem azért nem vettem még power book-ot, mert szarnak tartom, hanem mert itthon nem fizetik meg az embert.