121
  • Szemi90
    Ennek a legjobban a számítástechnikai üzletben dolgozó eladók fognak örülni.
    Az XP Home és az XP Pro közötti különbség elmagyarázása is sokszor fél órába került egyes "vevőknek".
    Most aztán lehet majd szép nagy táblázatokat csinálni a Vistáról is (mint az Office verziókról eddig). Persze ezt sem fogják megérteni, de majd szépen meg lesz magyarázva, hogy minél több pipa van az oszlopban, annál frankóbb lesz a gépén a windows.
  • NEXUS6
    Aztat nem értem, miért nem lehet 1 azaz egy darab Viszlát verziót kiadni, ami a településnél megkérdné a júzárt:
    Te most akkor hómjúzervagy, vagyvagy vállalati, esetleg rencergazda?
    Akarsz médijapléjert meg exploretárt, ótlukkot stb?
    Addj meg egy júzernevet általános használatra, meg egy rencergazdai jelszót.

Persze tudom, mert akkor a pénzes emberkékről nem lehetne annyit legombolni amennyit nem szégyelnek.
  • [NST]Cifu
    Rajtad áll, hogy használod-e vagy sem. Ha nem tetszik, nem kapcsolod be. A magam részéről megnézem, és ha használható, akkor bekapcsolom. Nem vagyok semminek az ellenzője, ami látványosabbá teszi az OS-t, ha nem megy a használhatóság kárára.
  • fanatick
    Novell Linux Desktop videók
  • fanatick

Ezt nézzétek!

http://www.linuxedge.org/?q=node/55

+ ajánlom tanulmányozni a Mac OS X-et is

• strogg
    http://bronikowski.com/upload/xgl-demo1.xvid.avi
    szigorúan flame szándék nélkül!
    Ui: Jó hír, hogy a suse 10.1 -be ígérik. A rossz, sajnos egyenlőre csak a gnome-ot szereti:( Pedig ez a KDE -vel alaposan feladná a leckét a következő 3 évre :)
  • vinjos
    "A szerencsések nagy valószínűséggel már holnap, azaz kedden megkezdhetik a tesztelést. "==========szerencsétlenek------
    de szerintem ez a 3d-elforgatás teljesen értelmetlen...csak láccat de használhatatlan..szerintem csak koppintai akarták a osx-rölazt hogy az alkalmazásokat szétszorja.........
  • Equ
    "Meg szerintem tuti, hogy a "Programok"-ban az összes programmappának szokásos egyforma mappaikonja lesz"

Te tényleg ennyire nem értesz a winhez? Ez még az xp-ben is benne van, nemhogy a vista-ban, arra változtatod amire akarod...
  • strogg
    Az a kérdésem, hogy akkor most ez hogyan? Az EU miatt melyik verzio lesz OEM-ben?
  • Bravoman
    Nem lehet, hogy neked okoz gondot az olvasás???
    Az első bekezdés elég egyértelmű...
  • sonicXX
    Szvsz a cikk írónak gondot okozhat a számolás: ez nem 6 (azaz hat), hanem 8 (azaz nyolc) változat...

• grebber
    Na akkor majd az Ultimate verziót figyelgetjük.
  • strogg
    Biroandras: Úgytudom az új unix like konzol, és shell kimarad belole a winfs-el együtt. Legalábbis nekem ez az utolsó infóm.
  • Punker
    remélem ebből már normális 64 bites lesz.
  • BiroAndras
    "Engem jobban izgatna egy normális konzol, egy jó, konfigolható tűzfal, normális userkezelés, ésatöbbi."

Ezek mind lesznek.
  • BiroAndras
    "Szerintem ebből is hiányozni fog a telepítés előtti választási lehetőség ( mi kell, mi nem )"

Elvileg részletesen beállítható lesz.
  • BiroAndras
    "Amúgy nagyon vicces, hogy mindenütt rengeteg újdonságról beszélnek a cikkek, de mégis mindenütt csak az elforduló és átlátszó ablakokról közölnek képeket."

Milyen screenshot-ot lehet csinálni az új driver model-ről? Vagy a javított memória kezelésről?
  • EvilDevil
    A butított változatok tökéletesen fölöslegesek, az EU itt jól beégette magát
  • dez
    Meg szerintem tuti, hogy a "Programok"-ban az összes programmappának szokásos egyforma mappaikonja lesz, így hiába van saját ikonja a programoknak, az mappa-elnevezések között kell mindig keresgélni (ha épp innen kell valami).
  • HuHa
    Brico Pack Vista Inspirat és az XP úgy néz ki mint a Vista. Engem jobban izgatna egy normális konzol, egy jó, konfigolható tűzfal, normális userkezelés, ésatöbbi. Igaz ezt már megoldották máshol:)
  • HUmanEmber41st
    Ettől a sok csillivillitől, meg 3D cuccoktól nem lesz jobb, csak több helyet foglal...
    Amíg írnak új gamét XP-re, addig biztos nem fogok váltani..
    Szerintem ebből is hiányozni fog a telepítés előtti választási lehetőség ( mi kell, mi nem )
  • dez
    Nekem ilyenem lesz: Vista Nyista. :P
  • z5oTtu
    Ez a cucc nem az ujjításokról szól, hanem csak biznisz. Amugy meglehet dizájnolni a windozt máshogy is. Nem kell hozzá komolyabb gép sem ugy mint az Vista-hoz. Én nem várom a megjelenését. Pedig használok XP-t is.( de csak ha muszály pl.:egy két játék ami nem megy Cedega-val)
  • [NST]Cifu
    Nem láttál még képet a 3D-s windows Aero asztalról? :)
  • loserman
    http://www.sg.hu/kep/2006_02/0220vista2.jpg

hátez?
  • buran
    Amúgy nagyon vicces, hogy mindenütt rengeteg újdonságról beszélnek a cikkek, de mégis mindenütt csak az elforduló és átlátszó ablakokról közölnek képeket. Hol vannak a remek új funkciókat bemutató screenshotok? Aki meg a csillivillivel akarja vakítani magát és ezért pénzt ad, az meg is érdemli... :-)
  • Emmegki
    Remélem lesz TinyVista (lásd TinyXP)
  • Zedas
    Home-ban nincs IIS, anélkül meg kicsit bajos ASP fejlesztéseket csinálni. Másrészt jó lenne a sok media centeres dolog.
    Lehet hogy igazad van, és hülyeség ezekre is várni, de van TV tuner kártyám stb., abban reménykedem hogy úgy kényelmesebben lehetne használni.
  • GodBadka
    Nem tudom most mit használsz ki a Xp Proból. Én is fejlesztek és speciel semmi olyan hiányosságot nem tapasztaltam a Home-ban ami a fejlesztéseimet befolyásolta volna. Amúgy meg szerintem a Business bőven elég lesz nerke akkor is, nem kell majd az Ultimate. Most is tudsz a XP Pron is játszani nem? :)
  • strogg
    Hát biztosan nem lesz olcsó.
  • ChuckNorris
    Csak az áráról nem tudunk semmit... :(
  • Vorpal
    jóvan letöltöm eztis ha lesz időm
  • fawcet
    Egyedi összeállíású Vista lenne az igazi. Lásd xp vonalon a Borg féle XP.
    Borg XP
  • Zedas
    Nagyon örülök! Gyakorlatilag, mivel fejlesztek és játszom is a géppel, meg kell valószínűleg vennem az Ultimate-et. 100% hogy nem lesz OEM-ben. Éljen.
  • robrose
    "(és a szoftverkalózok) körében"

jaj most miért mondasz ilyet?? csúnya cikkíró bácsi :p
  • Zedas
    Nem tudja valaki hogy IIS melyikben lesz? Csak a bizniszben?

Business-ből gondolom nem lesz OEM és ha csak abban van IIS és fejltesztő vagy, ki kell csengetned majdnem egy kilót a Vistára. Remek.
  • Pharaoh
    Nekem úgy tűnik Windows Vista Ultimate vagy Windows Vista Business lesz, ha ezeket szányák céges felhasználásra ezekből tuti kesz corporate verzió.
    Amúgy elég hülyeség az az osztályozás hogy az XP pro a cégeknek van.
  • fawcet
    Nekem jöhetne GAME Edition változat legújabb játékokkal együtt.
  • Supergamer_real
    Kellene még jó 10-15 féle változat midenképpen.

pl.:
    Vista Plus, Double Plus és Plus Plus Extra, továbbá Hyper, Hyper +, Hyper ++, Super, Super +, Super Extra + és így tovább.

Minek ezt így bonyolítani?

• artschiatwork
    ha nem szórakoznak az aktivációval (ugye most variálták meg...), akkor asszem én is.