121
-
BiroAndras #81 "Aztat nem értem, miért nem lehet 1 azaz egy darab Viszlát verziót kiadni, ami a településnél megkérdné a júzárt:
Te most akkor hómjúzervagy, vagyvagy vállalati, esetleg rencergazda?"
Akkor meg azért sírna mindenki, hogy qrva sok helyet foglal, mert minden szar benne van.
Mellesleg ez pont ara jó, hogy olcsóbban lehessen adni a gyengébb verziókat. Minek fizessen az ember olyan fícsörökért, amit nem használ? -
BiroAndras #80 "Úgytudom az új unix like konzol, és shell kimarad belole a winfs-el együtt."
Nem tudom, hogy kimarad-e. Szerintem csak átdolgozzák egy kicsit. Ha ki is marad, majd berakják később. -
#79 Amúgfy mikorra is várható a Vista, és a magyar mennyiidőre rá fog megjelenni? -
Equ #78 "és ezt kimondatlanul az is elismeri, aki warezewint használ."
Aki warez win-t használ, az azt hirdeti, hogy hiába van ingyen a linux, ő inkább törvénysértést választja, minthogy linuxal szivjon...
"Mert valszeg pont azért használ warezt!!!!"
Azért használ warezt, mert nincs pénze winre, linuxal pedig többet szivna, mint a lopott win kockázata...
(mondom mindezeket úgy, hogy nekem a win+office is legális, oem-ben vettem őket a notebookomhoz és már nagyságrendekkel visszatermelték az árukat) -
Equ #77 "Ez is a Windows hülyesége..."
"hogy ne a felhasználónak kelljen kézzel egyenként szórakoznia vele, hogy ne legyen egy ömlesztmény a Programok menü), ez pedig nem igaz."
Már megint hazudsz... Többször le lett már írva, nem a usernek kell szórakoznia vele, hanem a program irójának, aki viszont csak ritkán él ezzel. Ez nem a win hibája.
"Rájöhetnél már, hogy a Windows nem mindig azt csinálja, amit neki elvileg kellene"
Ilyen lámerek kezében valóban nem. Aki ért hozzá, annak azt csinálja amit szeretne...
"18 év programozói tapasztalattal talán mégis vagyok olyan "szakmai szinten""
A mai, az anonymos-es ill. a runas-es témában tett szakmai öngyilkosságaid után ez elég viccesen hangzik... -
#76 Szakmailag, vagy akár felhasználó szempontból mindenkinek teljes szíve joga szídni vagy dícsérni a vindózt, (vagy akár a Linuxot) mint OS-t, aki már eltöltött velük néhány órát.
Csak amikor a M$ üzletpolitikájáról van szó, mint a jelen cikk is, arról hogy milyen ügyesen húz ki újabb milliárdokat az emberek zsebéből, akkor elég furcsán adja ki magát, hogy igen a M$ az űberkirály, de ja és én is warezwindózt használok.
Sok emberke összekeveri, hogy az M$ sikeres mint cég, és hogy ez a cég milyen termékekket ad ki. Sajnos a kettőnek csak nagyon távoli kapcsolata van egymással.
Szal a M$ a windóz minőségétől függetlenül üzleti szempontból egy geci állat, és ezt kimondatlanul az is elismeri, aki warezewint használ. Mert valszeg pont azért használ warezt!!!! -
saitek #75 Link
"Mellesleg 18 év programozói tapasztalattal talán mégis vagyok olyan "szakmai szinten", még ha nem is végeztem "A Windows apró-cseprő hülyeségeinek kijavítgatása" tanfolyamot."
-
dez #74 "Te élvezed, ha nyilvánosan többször hülyét csinálsz magadból szakmai témákban?"
Élvezed, hogy lejáratod magad emberileg a bicskanyitogató stílusoddal, félrebeszéléseddel?
"Csináltam egy képet neked, javaslom a Games mappa új ikonját az avatarodba is..."
Oké, kipróbáltam újra, most jó. Tegnap is ugyanezt csináltam (a menüben, nem exprorer-ablakban, stb., tul. alsó kis ikon csere, át is állt itt), tegnap maradt az eredeti ikon a menüben. Miért??? Ez is a Windows hülyesége...
"Nem mondtam ellent... Azt irtam korábban, hogy a win az akár 10 féle futtatható állományt tartalmazó programnál nem tudja eldönteni melyiknek az ikonját adja a közös mappának, de a lehetőséget megadja, hogy a program irója eldöntse és onnantól az fog megjelenni."
Azt írtad definiálva van a "jellegzetes ikon" (kötelezően - mivel én ezt is beleértem a definicióba, másként nincs értelme, mert lusták használni, pedig fontos lenne, hogy ne a felhasználónak kelljen kézzel egyenként szórakoznia vele, hogy ne legyen egy ömlesztmény a Programok menü), ez pedig nem igaz.
"Megint jól befürödtél, rájöhetnél már, hogy nem vagy olyan szakmai szinten, hogy megalapozottan fikázd a wint"
Rájöhetnél már, hogy a Windows nem mindig azt csinálja, amit neki elvileg kellene, + nem is volt igazad (mint ahogy a swappeléses témában sem...). Mellesleg 18 év programozói tapasztalattal talán mégis vagyok olyan "szakmai szinten", még ha nem is végeztem "A Windows apró-cseprő hülyeségeinek kijavítgatása" tanfolyamot. -
Kaadi #73 "csak azt a winest tudom hitelesnek tekinteni, aki kiadta azt a pénzt, és ennek megfelelően nyilatkozik meg."
Na ez kicsit felhaborit. Igaz en hasznalok legalis Windows-t is (cegnel volume licensz, notebook-on es desktopon OEM, muterom szamitogepen lopott) de szerintem egy illegalis user lehet legalabb olyan szaki a szamitastehnikaban mint egy vasarlo. Vegso soron a lopott vagy masodkezbol vasarolt auto vezetojet sem nevezheted gyalogosnak csak azert mert nem uj kocsival furikazik. Az illegalis masolas/telepites szerintem a legalis vasarlassal egyenrangu fogyasztoi dontes es a Windows piaci elonyet jelzi. Vegso soron a lopott Windows es a Linux teljes mertekben osszehasonlithato (ingyen vannak) es ha valaki egyiket vagy masikat valasztja azzal kifejezi a velemenyet a termekekrol.
Neha en is elszorakoztam Linux disztribekkel (RedHat, Suse, Libranet, Knoppix) de valamiert mindig visszatertem a Winhez. Sajnos az utobbi idoben max kihasznalom minden gepemet en nem jut idom a kiserletezesre. Talan majd egyszer... -
strogg #72 A csili-vili nem gond. sosem állítottam, hogy egy GUI-nak a rovására megy, ha nagyon csili-vili. A gond ott kezdődik, ha szakmai érvként kerül elő, és az nem jó.
Az XGL videót azért linkeltem, mert előremutató, jól néz ki, és próbáltam rombolni egyes lámák "szakmai érveit" akik az aero-t jelölik meg fejlődésnek. :)))
Ez a vita is tök felesleges egyébként. Egy olyan emberke mint én, pont fordítva gondolkodik egy wineshez képest. Ezért tök felesleges vitát nyitni, max beszélgetni érdemes a témáról.
Konkrétabban. A Vista egy linuxost nagyon nem fog meggyőzni, mint ahogyan a suse 10.1+xgl sem egy winest. Ez így rendben is van. Mindenki van annyira nagyfiú, hogy eldönti. Opensuse .iso-t tölt, vagy vistát vesz 60 rugóért.
És elnézést sokaktól, de nem elfogadható "szakmai hozzáállás", hogy majd jól lewarezolom. Így (és szerintem ezzel sokan így vannak) csak azt a winest tudom hitelesnek tekinteni, aki kiadta azt a pénzt, és ennek megfelelően nyilatkozik meg. A nudli p*cs*k megnyíilvánulsa: jól letöltöttem, és/vagy agyon fikázom nem lehet elfogadható álláspont. -
Equ #71 "Nos, nem mondtál igazat, mert kipróbáltam, hogy kézzel átállítottam a Programok menü egy mappájának ikonképét"
Te élvezed, ha nyilvánosan többször hülyét csinálsz magadból szakmai témákban?
Csináltam egy képet neked, javaslom a Games mappa új ikonját az avatarodba is...
Lama icon
"Az a LOL, hogy most magadnak mondsz ellent."
Nem mondtam ellent... Azt irtam korábban, hogy a win az akár 10 féle futtatható állományt tartalmazó programnál nem tudja eldönteni melyiknek az ikonját adja a közös mappának, de a lehetőséget megadja, hogy a program irója eldöntse és onnantól az fog megjelenni.
Ha továbbra sem megy, akkor tudok javasolni többféle alapszintű windows tanfolyamot...
"Megint jól befürödtél, rájöhetnél már, hogy nem vagy olyan szakmai szinten, hogy megalapozottan fikázd a wint " -
Tiberius B #70 Ha csak ennyi lesz, lehet ez lesz az első win, amit megveszek.:)
Mire ide eljut már, sztem megszívjuk majd a kb 100 000 Ft-os árakkal.
Ha szerencsénk van tényleg csak ennyibe fognak kerülni. -
dez #69 Az a LOL, hogy most magadnak mondsz ellent. De mindegy, mert lásd #68. -
dez #68 Nos, nem mondtál igazat, mert kipróbáltam, hogy kézzel átállítottam a Programok menü egy mappájának ikonképét, és ott semmi sem válzozott, csak explorer-ablakban. -
Equ #67 "Csakhogy: létezhetne "jellegzetes ikon", ha definiálták volna... "
LOL, hát ez a "jellegzetes ikon" a programkönyvtár ikonja, amely ugye az egész programra jellemző. És bizony definiálva van, változtatható és előre gondoltak rá sokéve
Megint jól befürödtél, rájöhetnél már, hogy nem vagy olyan szakmai szinten, hogy megalapozottan fikázd a wint -
dez #66 Én még egy programot sem láttam, ami kihasználta volna ezt a sosem-promótált lehetőséget, hogy valami módon beállíthat magának egy saját mappa-ikont a start-menüben. Eredmény: hiába a színes-szagos ikonok, a Programok menü kb. olyan, mint egy DOS lista, nem lehet ikonok alapján gyorsan rálelni, amit keres az ember, végig kell bogarászni-olvasgatni az egészet.
Persze mindig van kire fogni.
Csakhogy: létezhetne "jellegzetes ikon", ha definiálták volna... Ja, hogy ahoz egy icipicit előre kellett volna gondolkodni (a MS-nak), ami nem szokásuk. A markatingeseik kitalálnak néhány irányelvet, azt kell követni, mert azt fogják nyomni, a többi kit érdekel. -
#65 ki mondta hogy semmi a különbség, pont annyi amennyi a tudásbeli.... mellesleg csak nektek vázoltam az árakat.. mert én nem tervezem megvenni -
#64 Tökre igazad van mi az a 20 ezer forint különbség? Semmi! (Már akinek)
Ha azt nézzük eladják majd vagy 50 milkó példányban akkor viszont jó üzletpolitika.;)))
20 ből én meg vennék egy grafkártyát ami futtassa is a vistátot. -
Equ #63 "a programcsomag jellegzetes ikonja"
ha létezne ilyen, megtehetnéd. de mivel adott program akár tucatnyi futtathatóból áll, nem a win dolga kitalálni, hogy melyiket vegye fel. Viszont a program irójának (pontosabban a telepitőjének) minden támogatást megad a win, hogy testre szabja a start menü mappájának az ikonját. Hogy nem használják ki a programozók ezt a lehetőséget? Tessék náluk reklamálni, a win lehetőséged ad rá... -
#62 Tehát a Home Premium kb 40 ezer, az Ultimate meg 60 ezer Ft-ba fog kerülni... -
#61 Az árakról a következőket találtam:
Windows Starter 2007 - No price in Dollars, only available in developing nations (product is basically free by our monetary standards)
Windows Vista Home Basic - OEM only, for extreme low-end computers
Windows Vista Home Basic N - $99 for upgrade, $199 for full (but only sold in EU, so whatever the conversion is)
Windows Vista Home Premium - $99 for upgrade, $199 for full
Windows Vista Business - $199 upgrade, $299 for full
Windows Vista Business N - same as above but only in EU
Windows Vista Ultimate - $199 upgrade, $299 for full
Windows Vista Enterprise - $199 for full minus your volume discount (no upgrade, volume customers only)
-
dez #60 Tudom, hogy kell megváltoztatni a mappaikont. Nem értetted meg a lényeget. Megtehetem (egy mozdulattal, nem is egyenként), hogy a programokat tartalmazó mappaák ikonjai (menüben) ua. legyenek, mint maga a programok (a programcsomag jellegzetes ikonja)?? -
Tiberius B #59 Remélem eltűnik majd ez az eredeti win, valódi előny program. Vagy enyhül.:)
Reméljük al egjobbakat. -
Tiberius B #58 Úgyis az Ultimatet fogom lemásoltatni uncsitesómmal, ha nem fizetsz, akkor a legjobbat szerezd meg.:) Ha meg fizetsz, akkor is , mert mire váltani kell, már lesz egy még újabb, így ennek az ára is le fog csúszni. -
#57 Hát ha ezek ilyen fokozatok, és van köztük legjobb is, akkor ha lelehet majd tölteni akkor nyilván mindenki azt fogja letölteni, az még a jobbik eset. (Remélem nem lesz nagy védelme se, habár microsoft ;) ) Nagyon várom már ezt az új win-t, eléggé szar ez az XP még úgy is hogy a Linux-ról csak hallottam idáig :). Az meg hogy hogy néz ki az stem tök mind1, úgy is lesz párszáz skinező program, Win XP-hez is csak 4 ilyen efektező meg skinező programot tok így kapásból mondani. -
#56 Már félek, mindenkinek különbőző lesz a windows, más problémák mindenkinek, ajjaj :(
XP-ből is csak 2 fajta van, home és professional, és állítólag még a nyelvtől is függ, hogy az angol windows álíltólag sokkal jobb és megbízhatóbb mint a magyar (ismerősök tapasztalatai szerint is). Itt is lesz vagy minimum 12 windows így az angollal és magyarral együtt, + még ezek a különbözetek :S
Ráadásul most ebből egy otthoni felhasználó melyiket "szerezze be". Gondolom azért a 6 fajta nem olyan kicsit fog eltérni egymástól... Windows XP Home is különbözik rendesen a professionaltól -
Fender #55 És mikor csinállnak már egy olyant.. amiben ÉN magam választhatom meg az installálható komponenseket, és akár én magam .. a salyát izlésem szerint alakítom át az egésznek a kinézetét, elrendezését..
Tudom, megoldható minden rendszere, külön programokkal ..
Win98 alatt tombolt a Litestep őrület, énis használtam, csak én éppen pont azért, hogy szinte mindent eltűntessek belőlle :-) Minimalizmus rulz :)
De ahogy elnézem ezt a Vista dolgot, nekem nagyon úgytűnik hogy az OS X 10.4 mögött kullognak..főleg ha az integrált keresőt nézem, nagyon spotlight szaga van :)
-
#54 Hurrá!!!!445!!% -
Hege15 #53 1.
6 változat pf egy sima user honnan tudja hogy melyiket vegye meg én mint viszonylag tapasztaltnak mondható emberke néha bemegyek egy számgép boltba és az emberkéknek már tényleg van egy stilusa amit nem lehet megérteni egy sima emberkének
oké akkor most jöhetnek a szidkozodások hogy mennyire béna vagyok és nem értek hozzá
2.
Nem kell szerintem baszogatni a microsoft-ot hogy inkább törödjenek azzal hogy kevesebbet egyen a Vista meg minden ők is ezen vannak. Bár ha nem fejlödik a kinézet akkor a teljesitményre se figyel senki
ha ezek az emberkék akik most azt mondják hogy ne törödjenek a kinézttel a 80-as évekbe éltek akkor még a windows 3.1-nél tartanánk
Egyszóval le lehet szálni a windows baszogatásáról és reméljük a legjobbat
-
Equ #52 "Gondolom nem a legdrágább verzió áráért kéne adni, és akkor nem zúgolódna a tömeg."
Ezt ugye te sem gondolod komolyan...
Inkább vedd elő a "választás szabadsága" pr rizsát, amit a linux mellett szoktatok hangoztatni és értelmezd a többféle vista változatra. Mindenki kiválaszthatja azt a változatot, amelyben levő funkciókra szüksége van és máris nem kell a számára felesleges funkciókért pénzt adnia. Aztán, hogy melyik mennyibe kerül várjuk meg a hivatalos bejelentéseket... -
unranked #51 Hát ami nekünk "kaparós linuxosoknak" lesz az nem éppen szar lesz, de csilivili :)
De szerintem nézd meg a videót, amit kedves strogg társunk linkelt. Nem lesz az Xgl "holmi csilivili szar" :) -
#50 Gondolom nem a legdrágább verzió áráért kéne adni, és akkor nem zúgolódna a tömeg. -
Garfield #49 Én csak azt nem értem, hogyha a Windows-nál sincs szükség holmi csilivili szarra, akkor miért kaparnak ennyire a linuxosok, hogy nekik is legyen ugyanaz a csilivili szar?
Csak nem számít mégis? -
DopeBob #48 az értelmes ujításokrol hol lehet olvasni? ami meggyoz hogy nekem mindenképpez ez kell? :S pl gyorsabb lesz tole a gépem? -
#47 Még szerencse, hogy a felhasználók többsége nem veszi meg a wint ;) -
Freemanus #46 Nem mindegy neketek hogy mit töltötök majd le az internetről? Ugy is azt szeded majd ami a legtöbb embernek megvan az fog elterjedni! -
Equ #45 "Aztat nem értem, miért nem lehet 1 azaz egy darab Viszlát verziót kiadni, ami a településnél megkérdné a júzárt"
Ugyanmár, ez a sapka és nyuszika esete... Akkor meg menne a bs, hogy miért kell nekem xy dologért fizessek, ha nem is használom stb-stb.
És úgy rémlik nem jókedvükben csináltak xp-ből se még két féle változtatot, hanem néhány retardált EU biztos miatt. Hogy mik vannak... -
unranked #44 Egyébként jobban megnézve a képeket róla, szépek a betűk!
A második képen kicsit gázul néz ki, hogy olyan izé az ablakok széle. Az ie is szépen néz ki. Olyan Opera feeling, vajon tud is majd annyit ?
Ugye az új IE támogatja a png-t és az xml-t rendesen ? -
#43 nekem a legjobban az tetszik hogy az összes vakus vista theme képen ott figyel a már igencsak száksz kinézetű desktop ikon is a start menü mellet...( ezt mé nem rajzolták újra?)... -
unranked #42 Ez egy nagyon aranyos videó :) Haveroknak mutogattam, azok csak keresték az állukat, utána kerestünk képeket a Vista-ról...mindegy.