Hat változatban jön a Windows Vista

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Nos, nem mondtál igazat, mert kipróbáltam, hogy kézzel átállítottam a Programok menü egy mappájának ikonképét"

Te élvezed, ha nyilvánosan többször hülyét csinálsz magadból szakmai témákban? <#vigyor2>

Csináltam egy képet neked, javaslom a Games mappa új ikonját az avatarodba is... <#nezze>

Lama icon

"Az a LOL, hogy most magadnak mondsz ellent."

Nem mondtam ellent... Azt irtam korábban, hogy a win az akár 10 féle futtatható állományt tartalmazó programnál nem tudja eldönteni melyiknek az ikonját adja a közös mappának, de a lehetõséget megadja, hogy a program irója eldöntse és onnantól az fog megjelenni.

Ha továbbra sem megy, akkor tudok javasolni többféle alapszintû windows tanfolyamot... <#ravasz1>

"Megint jól befürödtél, rájöhetnél már, hogy nem vagy olyan szakmai szinten, hogy megalapozottan fikázd a wint <#nyes>"

Ha csak ennyi lesz, lehet ez lesz az elsõ win, amit megveszek.😊
Mire ide eljut már, sztem megszívjuk majd a kb 100 000 Ft-os árakkal.
Ha szerencsénk van tényleg csak ennyibe fognak kerülni.

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Az a LOL, hogy most magadnak mondsz ellent. De mindegy, mert lásd #68.

Nos, nem mondtál igazat, mert kipróbáltam, hogy kézzel átállítottam a Programok menü egy mappájának ikonképét, és ott semmi sem válzozott, csak explorer-ablakban.

"Csakhogy: létezhetne "jellegzetes ikon", ha definiálták volna... "

LOL, hát ez a "jellegzetes ikon" a programkönyvtár ikonja, amely ugye az egész programra jellemzõ. És bizony definiálva van, változtatható és elõre gondoltak rá sokéve <#vigyor2>

Megint jól befürödtél, rájöhetnél már, hogy nem vagy olyan szakmai szinten, hogy megalapozottan fikázd a wint <#nyes>

Én még egy programot sem láttam, ami kihasználta volna ezt a sosem-promótált lehetõséget, hogy valami módon beállíthat magának egy saját mappa-ikont a start-menüben. Eredmény: hiába a színes-szagos ikonok, a Programok menü kb. olyan, mint egy DOS lista, nem lehet ikonok alapján gyorsan rálelni, amit keres az ember, végig kell bogarászni-olvasgatni az egészet.

Persze mindig van kire fogni.

Csakhogy: létezhetne "jellegzetes ikon", ha definiálták volna... Ja, hogy ahoz egy icipicit elõre kellett volna gondolkodni (a MS-nak), ami nem szokásuk. A markatingeseik kitalálnak néhány irányelvet, azt kell követni, mert azt fogják nyomni, a többi kit érdekel.

EvilDevil
ki mondta hogy semmi a különbség, pont annyi amennyi a tudásbeli.... mellesleg csak nektek vázoltam az árakat.. mert én nem tervezem megvenni <#eplus2><#vigyor1>

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

NEXUS6
Tökre igazad van mi az a 20 ezer forint különbség? Semmi! (Már akinek)
Ha azt nézzük eladják majd vagy 50 milkó példányban akkor viszont jó üzletpolitika.😉))

20 bõl én meg vennék egy grafkártyát ami futtassa is a vistátot.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

"a programcsomag jellegzetes ikonja"

ha létezne ilyen, megtehetnéd. de mivel adott program akár tucatnyi futtathatóból áll, nem a win dolga kitalálni, hogy melyiket vegye fel. Viszont a program irójának (pontosabban a telepitõjének) minden támogatást megad a win, hogy testre szabja a start menü mappájának az ikonját. Hogy nem használják ki a programozók ezt a lehetõséget? Tessék náluk reklamálni, a win lehetõséged ad rá...

EvilDevil
Tehát a Home Premium kb 40 ezer, az Ultimate meg 60 ezer Ft-ba fog kerülni...

EvilDevil
Az árakról a következõket találtam:

Windows Starter 2007 - No price in Dollars, only available in developing nations (product is basically free by our monetary standards)
Windows Vista Home Basic - OEM only, for extreme low-end computers
Windows Vista Home Basic N - $99 for upgrade, $199 for full (but only sold in EU, so whatever the conversion is)
Windows Vista Home Premium - $99 for upgrade, $199 for full
Windows Vista Business - $199 upgrade, $299 for full
Windows Vista Business N - same as above but only in EU
Windows Vista Ultimate - $199 upgrade, $299 for full
Windows Vista Enterprise - $199 for full minus your volume discount (no upgrade, volume customers only)

Tudom, hogy kell megváltoztatni a mappaikont. Nem értetted meg a lényeget. Megtehetem (egy mozdulattal, nem is egyenként), hogy a programokat tartalmazó mappaák ikonjai (menüben) ua. legyenek, mint maga a programok (a programcsomag jellegzetes ikonja)??

Remélem eltûnik majd ez az eredeti win, valódi elõny program. Vagy enyhül.😊
Reméljük al egjobbakat.

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Úgyis az Ultimatet fogom lemásoltatni uncsitesómmal, ha nem fizetsz, akkor a legjobbat szerezd meg.😊 Ha meg fizetsz, akkor is , mert mire váltani kell, már lesz egy még újabb, így ennek az ára is le fog csúszni.

Balumann
Hát ha ezek ilyen fokozatok, és van köztük legjobb is, akkor ha lelehet majd tölteni akkor nyilván mindenki azt fogja letölteni, az még a jobbik eset. (Remélem nem lesz nagy védelme se, habár microsoft 😉 ) Nagyon várom már ezt az új win-t, eléggé szar ez az XP még úgy is hogy a Linux-ról csak hallottam idáig 😊. Az meg hogy hogy néz ki az stem tök mind1, úgy is lesz párszáz skinezõ program, Win XP-hez is csak 4 ilyen efektezõ meg skinezõ programot tok így kapásból mondani.

Balumann
Már félek, mindenkinek különbõzõ lesz a windows, más problémák mindenkinek, ajjaj 😞
XP-bõl is csak 2 fajta van, home és professional, és állítólag még a nyelvtõl is függ, hogy az angol windows álíltólag sokkal jobb és megbízhatóbb mint a magyar (ismerõsök tapasztalatai szerint is). Itt is lesz vagy minimum 12 windows így az angollal és magyarral együtt, + még ezek a különbözetek :S
Ráadásul most ebbõl egy otthoni felhasználó melyiket "szerezze be". Gondolom azért a 6 fajta nem olyan kicsit fog eltérni egymástól... Windows XP Home is különbözik rendesen a professionaltól

És mikor csinállnak már egy olyant.. amiben ÉN magam választhatom meg az installálható komponenseket, és akár én magam .. a salyát izlésem szerint alakítom át az egésznek a kinézetét, elrendezését..

Tudom, megoldható minden rendszere, külön programokkal ..
Win98 alatt tombolt a Litestep õrület, énis használtam, csak én éppen pont azért, hogy szinte mindent eltûntessek belõlle :-) Minimalizmus rulz 😊
De ahogy elnézem ezt a Vista dolgot, nekem nagyon úgytûnik hogy az OS X 10.4 mögött kullognak..fõleg ha az integrált keresõt nézem, nagyon spotlight szaga van 😊
DEXTER92
Hurrá!!!!445!!%

Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó előtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!

1.

6 változat pf egy sima user honnan tudja hogy melyiket vegye meg én mint viszonylag tapasztaltnak mondható emberke néha bemegyek egy számgép boltba és az emberkéknek már tényleg van egy stilusa amit nem lehet megérteni egy sima emberkének

oké akkor most jöhetnek a szidkozodások hogy mennyire béna vagyok és nem értek hozzá

2.
Nem kell szerintem baszogatni a microsoft-ot hogy inkább törödjenek azzal hogy kevesebbet egyen a Vista meg minden õk is ezen vannak. Bár ha nem fejlödik a kinézet akkor a teljesitményre se figyel senki
ha ezek az emberkék akik most azt mondják hogy ne törödjenek a kinézttel a 80-as évekbe éltek akkor még a windows 3.1-nél tartanánk

Egyszóval le lehet szálni a windows baszogatásáról és reméljük a legjobbat

"Gondolom nem a legdrágább verzió áráért kéne adni, és akkor nem zúgolódna a tömeg."

Ezt ugye te sem gondolod komolyan...

Inkább vedd elõ a "választás szabadsága" pr rizsát, amit a linux mellett szoktatok hangoztatni és értelmezd a többféle vista változatra. Mindenki kiválaszthatja azt a változatot, amelyben levõ funkciókra szüksége van és máris nem kell a számára felesleges funkciókért pénzt adnia. Aztán, hogy melyik mennyibe kerül várjuk meg a hivatalos bejelentéseket...

Hát ami nekünk "kaparós linuxosoknak" lesz az nem éppen szar lesz, de csilivili 😊
De szerintem nézd meg a videót, amit kedves strogg társunk linkelt. Nem lesz az Xgl "holmi csilivili szar" 😊

NEXUS6
Gondolom nem a legdrágább verzió áráért kéne adni, és akkor nem zúgolódna a tömeg.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Én csak azt nem értem, hogyha a Windows-nál sincs szükség holmi csilivili szarra, akkor miért kaparnak ennyire a linuxosok, hogy nekik is legyen ugyanaz a csilivili szar?

Csak nem számít mégis? <#ravasz1>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

az értelmes ujításokrol hol lehet olvasni? ami meggyoz hogy nekem mindenképpez ez kell? :S pl gyorsabb lesz tole a gépem? <#vigyor2>

..::IBM X32::..

Sanyix
Még szerencse, hogy a felhasználók többsége nem veszi meg a wint 😉

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Nem mindegy neketek hogy mit töltötök majd le az internetrõl? Ugy is azt szeded majd ami a legtöbb embernek megvan az fog elterjedni!
"Aztat nem értem, miért nem lehet 1 azaz egy darab Viszlát verziót kiadni, ami a településnél megkérdné a júzárt"

Ugyanmár, ez a sapka és nyuszika esete... Akkor meg menne a bs, hogy miért kell nekem xy dologért fizessek, ha nem is használom stb-stb.
És úgy rémlik nem jókedvükben csináltak xp-bõl se még két féle változtatot, hanem néhány retardált EU biztos miatt. Hogy mik vannak...

Egyébként jobban megnézve a képeket róla, szépek a betûk!
A második képen kicsit gázul néz ki, hogy olyan izé az ablakok széle. Az ie is szépen néz ki. Olyan Opera feeling, vajon tud is majd annyit ?
Ugye az új IE támogatja a png-t és az xml-t rendesen ?

tomsolo
nekem a legjobban az tetszik hogy az összes vakus vista theme képen ott figyel a már igencsak száksz kinézetû desktop ikon is a start menü mellet...( ezt mé nem rajzolták újra?)...

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Ez egy nagyon aranyos videó 😊 Haveroknak mutogattam, azok csak keresték az állukat, utána kerestünk képeket a Vista-ról...mindegy.

Ennek a legjobban a számítástechnikai üzletben dolgozó eladók fognak örülni.
Az XP Home és az XP Pro közötti különbség elmagyarázása is sokszor fél órába került egyes "vevõknek".
Most aztán lehet majd szép nagy táblázatokat csinálni a Vistáról is (mint az Office verziókról eddig). Persze ezt sem fogják megérteni, de majd szépen meg lesz magyarázva, hogy minél több pipa van az oszlopban, annál frankóbb lesz a gépén a windows. <#wow3>

NEXUS6
Aztat nem értem, miért nem lehet 1 azaz egy darab Viszlát verziót kiadni, ami a településnél megkérdné a júzárt:
Te most akkor hómjúzervagy, vagyvagy vállalati, esetleg rencergazda?
Akarsz médijapléjert meg exploretárt, ótlukkot stb?
Addj meg egy júzernevet általános használatra, meg egy rencergazdai jelszót.

Persze tudom, mert akkor a pénzes emberkékrõl nem lehetne annyit legombolni amennyit nem szégyelnek.

[NST]Cifu
Rajtad áll, hogy használod-e vagy sem. Ha nem tetszik, nem kapcsolod be. A magam részérõl megnézem, és ha használható, akkor bekapcsolom. Nem vagyok semminek az ellenzõje, ami látványosabbá teszi az OS-t, ha nem megy a használhatóság kárára.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ezt nézzétek!

http://www.linuxedge.org/?q=node/55

+ ajánlom tanulmányozni a Mac OS X-et is

http://bronikowski.com/upload/xgl-demo1.xvid.avi
szigorúan flame szándék nélkül!
Ui: Jó hír, hogy a suse 10.1 -be ígérik. A rossz, sajnos egyenlõre csak a gnome-ot szereti😞 Pedig ez a KDE -vel alaposan feladná a leckét a következõ 3 évre 😊
"A szerencsések nagy valószínûséggel már holnap, azaz kedden megkezdhetik a tesztelést. "==========szerencsétlenek------
de szerintem ez a 3d-elforgatás teljesen értelmetlen...csak láccat de használhatatlan..szerintem csak koppintai akarták a osx-rölazt hogy az alkalmazásokat szétszorja.........

msi p55(cd53)+(i3(530)+ninja2)+ msi 220gt+fsp zen300w+cm690

"Meg szerintem tuti, hogy a "Programok"-ban az összes programmappának szokásos egyforma mappaikonja lesz"

Te tényleg ennyire nem értesz a winhez? Ez még az xp-ben is benne van, nemhogy a vista-ban, arra változtatod amire akarod...

Az a kérdésem, hogy akkor most ez hogyan? Az EU miatt melyik verzio lesz OEM-ben?
Nem lehet, hogy neked okoz gondot az olvasás???
Az elsõ bekezdés elég egyértelmû...
Szvsz a cikk írónak gondot okozhat a számolás: ez nem 6 (azaz hat), hanem 8 (azaz nyolc) változat...

<#banplz>
grebber
Na akkor majd az Ultimate verziót figyelgetjük.

Next PC upgrade: 2022

Biroandras: Úgytudom az új unix like konzol, és shell kimarad belole a winfs-el együtt. Legalábbis nekem ez az utolsó infóm.
Punker
remélem ebbõl már normális 64 bites lesz.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

"Engem jobban izgatna egy normális konzol, egy jó, konfigolható tûzfal, normális userkezelés, ésatöbbi."

Ezek mind lesznek.

"Szerintem ebbõl is hiányozni fog a telepítés elõtti választási lehetõség ( mi kell, mi nem )"

Elvileg részletesen beállítható lesz.

"Amúgy nagyon vicces, hogy mindenütt rengeteg újdonságról beszélnek a cikkek, de mégis mindenütt csak az elforduló és átlátszó ablakokról közölnek képeket."

Milyen screenshot-ot lehet csinálni az új driver model-rõl? Vagy a javított memória kezelésrõl?

EvilDevil
A butított változatok tökéletesen fölöslegesek, az EU itt jól beégette magát

Meg szerintem tuti, hogy a "Programok"-ban az összes programmappának szokásos egyforma mappaikonja lesz, így hiába van saját ikonja a programoknak, az mappa-elnevezések között kell mindig keresgélni (ha épp innen kell valami).

Brico Pack Vista Inspirat és az XP úgy néz ki mint a Vista. Engem jobban izgatna egy normális konzol, egy jó, konfigolható tûzfal, normális userkezelés, ésatöbbi. Igaz ezt már megoldották máshol😊