405
Ha választhatnál, hogy kiköltözz külföldre az ittenihez képest egyenrangú munkával és lakással megtennéd-e?
  • B0B0
    Te figyu! Én nem mondtam, hogy a finnek szomorúak!!! Minden országban vannak boldog és szomorú emberek és eléggé dinamikusan változik az arány
  • Dying Soul
    Ha te nem értesz egyet azzal, hogy minden "szar" (félreértés ne essen, én sem), akkor miért szajkózod pont azt, hogy de igenis mindenütt "szar"?
  • PyRex
    Az általánosság nem egyenlő a kizárólagossággal, vagy neked igen? Hú de herótom van a kötekedő stílustól..
  • B0B0
    Érdekes. Valahogy én is boldog vagyok. Hogy lehet ez??? Nem is értem! Már ketten vagyunk itt boldogok. Toborozzunk boldogság-tábort! :D
  • Dying Soul
    Ez ugyanakkora kukacoskodás és butaság, mint azt mondani a finnekre, hogy szomorúak. Tény, hogy a több, mint egy hónapnyi sötétség depresszióssá teszi a fél országot, de nem hiszem, hogy egy szülinapi partin sirdogálnának azon, milyen rossz élni.
  • B0B0
    Hát ez az! Minden országban ott a szar, mint ahogy itt is!
  • B0B0
    Az "az emberek boldogok" kijelentésed általánosító kijelentés. De bocs, hogy te nem így gondoltad
  • PyRex
    "Spanyolországban mindenki nevet, mint az amerikai fogkrémreklámban?"

Már megbocsáss, de ennyire nem lehetsz korlátolt, hogy szó szerint veszed azt, hogy "boldogabbak az emberek". Nem azt mondom, hogy ott mindenki boldog, azt mondom, hogy nagy általánosságban jobb az élet, teljesen más a hozzáállás és általánosságban az emberek is boldogabbak emiatt. Nem tudom máshogy megfogalmazni, de már egyébként is belefáradtam, hogy bárkit is győzködjek.

Ja és még mielőtt megkérdezed: NEM, a madridi események történtekor NEM voltak boldogok. (Mert kb. most ebbe kötnél bele...)

"voltunk már Spanyolországban. Mallorca tengerpartján"

Húha és ebből aztán meg tudod ítélni, hogy milyen ott az élet, hát gratulálok :)
  • Dying Soul
    "Az nálam nem indok, hogy minden szar mert nem így van!"

Pedig pont arról beszélsz, hogy minden országban ott a szr és nem is kell keresni.
  • Taranov
    Én boldog vagyok. Ha kimegyek a városba, ott is boldogok. Vagy Spanyolországban mindenki nevet, mint az amerikai fogkrémreklámban?
    Hát nem! Köszönjük a parasztkábításodat, de voltunk már Spanyolországban. Mallorca tengerpartján minden turista boldog, viszont a takarítónők, a karbantartók nem boldogabbak a magyaroknál. Nem is tudom, hogy gondolod.
  • PyRex
    Én? :))))))))) Még, mondj még ilyeneket :)))))
  • B0B0
    Fátyol mögött élsz barátom..
  • PyRex
    Magyarországon... Boldog emberek... omg!
  • Taranov
    Teljesen igazad van. A külsőségek alapján mindenhol boldogok az emberek. (Természetesen egy bizonyos szint fölött) Magyarországon is.
    A vezetési morál talán nem annyira lényeges szempont :)
  • PyRex
    Jah nincs érvem - lol :) Neked aztán remek érveid vannak, grat! :))
  • B0B0
    Meg tudnál győzni, ha nyomós érveid lennének, de nincsenek. Én is voltam kint, tudom mi van ott...
  • PyRex
    Atyaég, de fárasztó vagy. gondolj amit akarsz és maradj itt, ennyi. Mit győzködjek ilyeneket... az utóbbi kb. 3 évben 2-2 hónapot töltök átlagosan Spanyolországban évente. Oktass már ki arról légyszíves, hogy milyen ott az élet, hogy milyenek az emberek. Szeretem az ilyen embereket. :)
  • Magnumrolcsi
    Jahh és nem úgy gondolom, hogy ismerőshöz, baráthoz költözök mikor kimegyek hanem amit itthon nehezen össze gyűjtöttem pénzt abból.
  • B0B0
    "Ne tudjátok meg, hogy Spanyolországban pl. mennyire más minden. Az emberek boldogok, nincsen gyűlölködés, az utakon szinte nem hallasz dudálást meg anyázást, teljesen más az ember közérzete. A kissrácok sokkal nyitottabbak az élet dolgaira és még sorolhatnám"

Ez a tipikus, minden szép és jó" megfogalmazás. Az emberek boldogok LOÁL! Ne röhögtess mán! Elvigyelek egy olyan helyre Mo-n ahol mindenki boldog és nem dudálnak egymásra...?
  • PyRex
    Figyelj, ki mondta, hogy Spanyolországban minden szép és jó? Szerinted létezik tökéletes hely? Nem. Én nagyátlagban mondtam. Az emberek viselkedése, a hozzáállás, az életminőség, stb. Mindben toronymagasan előttünk járnak...
    Persze van ott is gettó, de bocs, én nem magyar gettóval hasonlítottam össze az ottani jólétet. Nem kellene kiforgatni a szavaimat.
  • Taranov
    Miért? Magyarországon is vannak magas és alacsony színvonalon élő emberek, nem?
  • B0B0
    Naszóval.

Látom, nagyon megosztottak a vélemények, de van itt egy két dolog:
    Láma hozzászólásaival egyet kell értsek. De! Éltem én is kint Londonban egy kis ideig. Egyvalamit tudok: a metróra félve szálltunk fel, az aluljáróban nagyon megnéztük, hogy milyen emberek vesznek körül.

Valaki itt irta, hogy csodálja a franciákat, hogy milyen büszkék magukra. Erre csak azt tudom mondani, hogy picit nézzen szét és meglátja, hogy az egész világ rajtuk röhög, mennyire beképzeltek.

A pénz télleg jobb kint, de jobb volt Londonban, ha nem hangoztattuk, hogy magyarok vagyunk...
    A rokonaim kint élnek '56 óta, de az angolok sohasem fogják őket egyenrangúnak tekinteni magukkal, ezt ők mondták
    A fociról csak annyit, hogy volt egy aranycsapatunk. Egy olyan aranycsapatunk, amilyen híres senki másnak nem volt, csak a braziloknak a 58,62,70-es VB győztes...

Ha mindenki így gondolkodna, hogy nagy szar Mo. akkor megszűnt volna, mert elfogytak volna az emberek

A magyar szépségekről csak annyit, hogy kimész Londonban a folyóparta és a parti épületeken kívül semmit nem látsz, ellenben Bp sokkal látványosabb csak ezt ti nem tudjátok értékelni, mert természetes nektek.

3 éven át jártam be Maglódról dolgozni és tanulni. Csupán 2 óráig tartott az út a főiskolára. Jó volt minden nap 5:30-kor kelni :)

SORRY barátunknak csak annyit, hogy nekem nem fogod beetetni, hogy Spanyolországban minden szép és jó. Látogass meg ott is egy gettót. Ha kimész ott kezded. Majd esetleg később áttérhetsz egy túristák által látigatott negyedbe! Mellesleg Madrid is részese volt egy szörnyű terrortámadásnak. Én ilyen "nem-szűz" helyre nem vágyom.

Ugyan nem sorota fel senki sem az USÁ-t de azzal kapcsolatban csak annyit, hogy nem csak ott vannak hurrikánok...

----------------o----------------

Mindezek ellenére tény, hogy kint egy közönséges rakodómunkás annyit keres mint itt egy mérnök. De ott az árak is magasabbak! Jó! Akkor jobban ki lehet jönni. Nem vetem meg azt aki kimegy, azt sem aki nem mer kimenni csak itthon nagy a szája mint Csoki bácsinak az Üvegtigrisben... Csak legyen indoka. Az nálam nem indok, hogy minden szar mert nem így van! Nem láttok bele a többi ország belügyeibe. A londoni rokonok, ne féljetek, sírnak is állandóan.

Kint áltlánosságban könnyebb az élet, ha szerencséd van. És itt csak ezzel tudom lezárni a mondandóm:
    Könnyű a könnyebbet választani! És azokra az emberekre a történelem sohasem volt büszke!
  • CattiBrie
    "bár igaz, hogy többet keresel, de a megélhetés is többe van"

ez így van,

de az életszínvolnal is más (monnyuk ha Mo-tól most nyugatra tekintünk)

aztán hogy tökmáshol milyen, azt nem tom :)
  • Magnumrolcsi
    külföld..
    keresnék egy kis(sok) pénzt és hazajönnék a családért és őket is kivinném.

(bár igaz, hogy többet keresel, de a megélhetés is többe van.)
  • B0B0
    Bocsáss meg nekem, hogy késő estig dolgoztam és csak most értem haza...
  • Taranov
    Annyira ráhangolódtál, hogy magyarul már le sem tudod írni :D
  • lord nihilus
    Canada
  • PyRex
    Pfuj, an erre inkább nem mondok semmit...
  • KILROY
    Te végre egy igaz ember vagy!
  • Taranov
    Természetesen nem rád gondoltam, hanem a saját tapasztalataimra utaltam.
  • djemba-djemba
    Én nem akartam, hogy kinyalja a seggem az arc. Csak normálisan válaszoljon! Ez csak csepp a tengerben egyébként.
  • Taranov
    Ez főként az iskolázatlanságnak és a neveletlenségnek (sajnos ez is eléggé elterjedt) köszönhető, de az is megfigyelhető, hogy Magyarországon - mivel az embereknek nincs sok pénze - a vásárlók azt gondolják, hogy a pénzükért mindent megkapnak, és minden esetben körbe kell, hogy ugrálják őket. Megmosolyogtató még a magyar emberek felháborodottsága, mikor valaki nyerészkedik valamin, netán "luxusprofittal" :D dolgozik.
  • DJviolin
    De mégis mi a fantázia?
  • Taranov
    Megvan benne a fantázia. Ezt te vidékiként nem fogod átérezni.
  • DJviolin
    Ez igaz. Budapesten is vannak szép helyek, meg a vidéken is vannak elmaradottabb részek.

Tudom, hogy bennem van a hiba, de árulja már el valaki, hogy mi a jó abban, hogy minél több ember összezsúfolódik egy városba, ahelyett hogy szép szellősen élnének?
  • Taranov
    Azért ez így butaság, kinek mi tetszik.
    Meg nem mindegy, hogy vidéken mondjuk az Őrségben laksz, vagy Szabolcsban.
  • PyRex
    tudom sajna...
  • bertino
    nagybátyámék is oda akarnak menni :)
    #124 nem csak szted, ebben biztos lehetsz
  • CattiBrie
    "dugók mindnehol"

:)
  • CattiBrie
    én jelen pillanatban egyébként úgy gondolom, hogy egyszer ki kéne menni, majd ha tetszik, akár megpróbálni ott letelepedni

cél: Új Zéland