61
  • NEXUS6
    Nem is mondtam, hogy a ps3 futótűzként fog terjedni, de szerintem az x360-hoz képest ebből is legalább 2X annyit adnak el;)

A sikernek vannak fokozatai, pláne ha az xbox japán szerepléséhez viszonyítunk.
  • jimmy127
    "az embereknek elege van a hyperkonzol-számítógép hibridekből" na látod ez pont a ps3-ra igaz ő akar lenni a legtöbb de csak akar...
  • NEXUS6
    "Szerintem nem kell annyira félteni. Elég alacsony lesz a ára, és elég újszerű a kontrollere. De ha túlságosan is gyenge lesz, akkor a sorsát maga pecsételi meg."

Én elég jó esélyt látok a revo sikerére. A ps2-nél sokkal erősebb HW, azzal összemérhető (alacsonyabb?) ár, visszamenőleges kompatibilitás. Az x360 elég hűvös fogadtatása, szerintem azt jelzi, az embereknek elege van a hyperkonzol-számítógép hibridekből, a konzolosok konzolt, a szg-sek szgt akarnak.
    Egy seggel ugye nem lehet...

;)
  • dez
    Nem feltétlenül van teljesítmény-veszteség.
  • dez
    "A marketing szerint a ps3 és a cell architektúra megalázza az x360-at. A fejlesztők viszont egyáltalán nem így nyilatkoznak."

A fejlesztők is a saját érdekeik mentén nyilatkoznak. Mivel sokan exkluzívan vagy csak az egyikre, vagy csak a másikra dolgoznak.

"ps3ra barom nehéz fejleszteni"

Ezt csak max. a tehetségtelenebbek mondhatják. :) Sokkal könnyeb, mint ps2-re...

"Szerintem is durvább a cell, mint a x360ban dobogo szív, de ezt is csak a marketing által már szépen átszűrt egy-két cikk alapján mondom - mint itt mindenki más is gondolom."

Köszi, én speciel nem. Pontos technikai specifikációk is rég publikusak.

"Én személy szerint a technikailag talán hátrébb sorolt N-Revo-tól várom a legtöbbet, ámde féltem is, mert a sok ps-xbox hypebuzi lenyomja majd a revo vásárlásokat és mielőtt megszületne a megváltó konzol el is hullik."

Szerintem nem kell annyira félteni. Elég alacsony lesz a ára, és elég újszerű a kontrollere. De ha túlságosan is gyenge lesz, akkor a sorsát maga pecsételi meg.
  • NEXUS6
    Már megint ez a beszarás, hogy jaj milyen nehéz fejleszteni a cellre.

Ha jól tudom az x-ben 3 magos proci van, magonként 2 szállal, az se lehet egy leányálom alacsony szinten. De ha jól tudom mind az x-hez, mind a cell-hez léteznek olyan fejlesztő környezetek, amik elég jól támogatják a progizókat, bár persze nem némi teljesítmény veszteség árán.

Másrészt a piacon levő konzolok közül, asszem talán pont a ps2 a legnehezebben kódolható, és talán a leg gyengébb hardverű (leszámítva a még korábbi generációkat), és vajon mire adják ki a legtöbb stuffot?
    ;)
  • NEXUS6
    Igen ez az amcsi eladási lista, de gondolom láttad a japán, vagy az európai eladási listát is, mert azok elég elszomorítóak ahhoz képest, hogy egy most induló nextgen konzolról van szó.
    Szal egy piac sincs ahol, többet adnának el, mint akár a ps2-ből.
  • Elvis
    Pár gondolat:

A marketing szerint a ps3 és a cell architektúra megalázza az x360-at. A fejlesztők viszont egyáltalán nem így nyilatkoznak. Egyenlő erő van bennük kb, jó mindkettő, ps3ra barom nehéz fejleszteni, a mostani x360 játékok csak a felszínt kapirgálják, sokkal több kraft van benne, stb, stb, stb...

Szerintem is durvább a cell, mint a x360ban dobogo szív, de ezt is csak a marketing által már szépen átszűrt egy-két cikk alapján mondom - mint itt mindenki más is gondolom. De egy konzol jósága messze nem attól függ, hogy 2 poligonnal többet tud vagy kevesebbet. Én személy szerint a technikailag talán hátrébb sorolt N-Revo-tól várom a legtöbbet, ámde féltem is, mert a sok ps-xbox hypebuzi lenyomja majd a revo vásárlásokat és mielőtt megszületne a megváltó konzol el is hullik.

Amúgy egy nem létező konzolról flame-eltek egy létező konzolról szóló hír mellett :D Dzson sajnos már beégette magát minden tisztán látó ember retinájába, mint sony vérfanboy, mondhat akármit, az már önmagában flame-et fog szítani.
  • IGAZIWILLIAMS
    " a Cell mennyivel erősebb a Xenonná"
    Én x360/ps3 viszonylatban beszélek,nem csak a két processzorról...mert az kb. olyan,mintha azzal dobálóznánk,hogy az xboxban kétszer gyorsabb proci van(órajelre)
    Btw gondolom nem csoda,ha inkább a független elszólásokra próbálok hagyatkozni,és nem a Sonyék marketing tevékenységére....tudod,ahogy Te is szoktad volt,amíg meg nem jelent a 360 ;))
  • [Jakuza]
    Marketing nyilatkozatok alapjan, hogy lehet maris flamelni ? :P
    Szerintem majd akkor terjetek ki erre a PS3vsX360 versengesre, ha valami konkretumot tudtok, mindket geppel kapcsolatbhan, teszem azt elottetek lesz egy-egy darabja.
    Addig is a temahoz visszaterve Xbox360 hiany van es jocskan elmaradt a varakozasoktol az eladasi mutatoja, a Japan eladasokrol meg jobb is nem beszelni.
  • UNREG
    "az eddig látottak és az eddigi(nem elszállt marketing) nyilatkozatok alapján nagyjából hasonló képességeket prezentál a két gép."

Érdekes, mindig csak azokra a "nyilatkozatokra" hivatkoztok előszeretettel, amiben nagyjából egyforma a két gép. Azok felett szépen elsiklotok, amelyekben azt fejtegetik, hogy a Cell mennyivel erősebb a Xenonnál. :)
  • Elvis
    :)
  • jimmy127
    igazad van dzsoni fiúnak felesleges írni ugyse veszi magát észre a ps3-ra meg csak várjon,várni lehet...
  • Dzson
  • csomi
    Najovan pIIIsszz, most tipli. Amig nemvagyok johet a szarzapor es buntessetek!!!!
  • jimmy127
    nem néztem csak írtam.:))
  • jimmy127
    nekünk legalább vannak érveink...
  • csomi
    Nem vagyok verfanboy, sot az igazsag az, hogy mindig is Nintendo lelkuletu voltam ha mar tartozni kell valahova. De mivel autos jatek szenvedelyem az xbox fele terelt azota ezt is megszerettem. Es igen anno en egy jatek miatt vettem xboxot es most ket jatek miatt fogok xbox360-at is. De, mindig is elismertem masok minosegi termekeit. Amit viszont te csinalsz az esznelkuli fika mindenre es mindenkire aki nem sony fan, gusztustalan. En nem szemelyeskedem, csak egyszeruen olyan stilusban beszelek egy senkirol amilyennel o beszel valamirol ami sok millio ember boldogsaganak targya, adott esetben. Igazabol felolem azt irkalsz amit akarsz leszarom. Persze ha eloben beszelnenk meg ezeket a dolgokat nyilvan vehemensebb is lennek es talan egy kis izelitot is kapnal abbol, hogy zarom rovidre az ilyen emberekkel a vitat. Vita, ugyan miket beszelek, itt nem vita folyik hanem fika, mi a faszomert nem lehet azt megbecsulni ami sok mas millio embernek meg oromet okoz?
  • Dzson
  • jimmy127
    dzsoni fiú látszik mega szánalmas vagy de ha jobban bele gondolunk irigy vagy és miért?az xbox 360 kész tény már van és létezik és van rá egy csomo jó játék és lesz még.és a ps3 csak egy merő ábránd abba sötét kis tudatlan fejecskédbe.
  • Dzson
    Érdekes megfigyelni, hogy ti, x vérfanboyok igen hamar átmentek személyeskedésbe, trágárságba. :) Talán mivel érzitek, hogy az érveitek közelítenek a nullához. :)))))
  • Dzson
    Erről beszélek. 1db értelmes játékra vered. Ez sok embernek kevés ahoz, hogy vegyen egy bugos, lefagyó, túlmelegedő, lemezt összekarcoló gépet.
  • csomi
    PS3 nem letezik xbox360 meg igen. Minden okostojas es okoskodas felesleges. Meg lehet nezni a pgr3-at es mindenki leszophatja magat aki egy kicsit is szereti a videojatekokat es egyaltalan nyomon koveti azok fejlodeset. Lehet, hogy ps3 es talan GT5 (mert mast nem nagyon tudok elkepzelni) jobb lesz, ennel a jateknal, de mikor? Egyaltalan minek talalgatni. Ezt csak a keseruseg vagy a feltekenyseg mondatja veletek Dzsoni faszfej felek? Ez a jatek NYITASNAK akkorat ut, hogy meg evekig etalon lesz az tuti. DE a lenyeg, hogy kezzelfoghato es jatszhato! Ti draga onkentes fanboyok mivel jatszotok? Egyelore csak a gondolattal, hogy talan toredeke igaza lesz annak amivel etetnek. Ehhh.
  • Dzson
    Elolvastam, jót röhögtem rajta. :))))))999
  • Dzson
    "Blahblahblah,egy:még semmi sem biztos a ps3 kapcsán."

Akkor ti meg mi alapján álítjátok azt a sok f*szságot, amit alant olvasni a ps3 ellen? :)))))999
  • IGAZIWILLIAMS
    ""a ps3 és az x360 között technikailag kb annyi szakadék lesz mint most a ps2 és a sima box között"

Vagy nem. A cell specializáltabb proci, de pont ezért sokkal nagyobb teljesítményű. Csak a programozókon múlik, hogy ki tudják-e használani."
    Blahblahblah,egy:még semmi sem biztos a ps3 kapcsán.
    kettő: az eddig látottak és az eddigi(nem elszállt marketing) nyilatkozatok alapján nagyjából hasonló képességeket prezentál a két gép. Egyik ebben,másik abban lesz jobb,ahogy az az xbox/ps2 viszonylatban is volt.
  • IGAZIWILLIAMS
    Vazz,ezt egy levegővel írtad? Vagy mé nincs benne írásjel meg semmi tagolás? Hogy nehezebb legyen elolvasni? Ne vedd sértésnek,csak kérdezem :))
  • jimmy127
    olvasgasd csak az utolsó két hozzászólást...
  • jimmy127
    "Én még 1 olyat se láttam, amivel játszanék"én meg igen, a ps3 nem fogja megváltani a világot ideje lenne felébredni csipkerózsika.
  • BiroAndras
    "a ps3 és az x360 között technikailag kb annyi szakadék lesz mint most a ps2 és a sima box között"

Vagy nem. A cell specializáltabb proci, de pont ezért sokkal nagyobb teljesítményű. Csak a programozókon múlik, hogy ki tudják-e használani.

"eleinte mennyi játék lesz ps3-ra szerintem kevesebb mint 360-ra plusz még nehezebb lesz fejleszteni a cell miatt nehezebb programozhatóság"

PS3-ra nehezebb fejleszteni, ez tény. Viszont sokkal több idő van rá, mivel kb. egyszerre kezdték a fejlesztést, de több mint fél évvel később jön ki.

"a 360-t meg a revolutiont megkapom 100e ft alatt míg te a ps3-at megkapod 100e ft fölött"

A PS3-ban lesz pl. BR olvasó is. És meg nem fix az ára.

"plusz HDTV"

A 360-hoz is kell. De nem kötelező, csak lehetőség mindkét platformnál.

Egyébként néha írásjeleket is használhatnál, az nagy mértékben növeli az olvashatóságot.

"egyre több játék érkezik 360-ra"

Én még 1 olyat se láttam, amivel játszanék.
  • Dzson
    Te szerencsétlen... :))))))))99999999kilenc
  • jimmy127
    másodszor a ps3 startja még nevetségesebb lesz és hogy miért lehet hogy a ps3 az évszázad átverése látszik sokan bevették azt a maszlagot amit a sony mondot a ps3-mal kapcsolatban a mostani taipei shown megint semmi nem derült ki a ps3-mal kapcsolatban már csak az E3-ba bizhatsz,a ps3 és az x360 között technikailag kb annyi szakadék lesz mint most a ps2 és a sima box között,harmadszor szerinted eleinte mennyi játék lesz ps3-ra szerintem kevesebb mint 360-ra plusz még nehezebb lesz fejleszteni a cell miatt nehezebb programozhatóság tehát a hőnáhitott ps3 nem lesz olyan nagy ugrás és szokás szerint nintendora fognak kijönni a legszórakoztatobb játékok és a 360-t meg a revolutiont megkapom 100e ft alatt míg te a ps3-at megkapod 100e ft fölött plusz HDTV puszi a szádra még egy ilyen elvakult elbutitott lehűtőt ps3 fant még nem láttam amihez nem értesz abba ne szólj bele ja és a sony mit tesz érted hogy ilyen fanatikus vagy.szóval full szánalmas és giga lol vagy jah és a ps3-tól kezdenek sokan elpártolni egyre több játék érkezik 360-ra,ez van:DDDD
  • jimmy127
    na dzsoni fiú előszőr is olvasd el ezt, az utolsó két hozzászólást http://www.sg.hu/cikkek/42432
  • IGAZIWILLIAMS
    Ez volt Januárban,szvsz nem rossz,tekintve,hogy a megjelenés óta nem volt új játék a 360-ra...
    1. PlayStation 2 - 272.000 [32.655.985]
    2. Xbox 360 - 249.000 [856.343]
    3. PSP - 179.000 [3.812.864]
    4. GameBoy Advance/Micro - 172.000 [31.977.929]
    5. Nintendo DS - 158.000 [3.975.883]
    6. Xbox- 89.000 [14.184.752]
    7. Gamecube - 66.000 [10.949.560]

• NEXUS6
    Aha, akkor már értem hogy miért adnak el egy adott időszakban 2-20X annyi PS2-t mint x360-at! ;)
    Ez a Q Infineon csupa szart gyárt.

Monnyuk így marha nehéz lesz elérni a kritikus tömeget az új x-szel, hogy a kiadók azt mondják, hogy érdemes a gépre fejleszteni és befeccölni néhány milkó dollárt a játékportba vagy néhány 10 milkót az x exkluzív anyagokba.
  • Dzson
    :) Nem, olvastam elemzőktől. :)
  • Dzson
  • Dzson
    [#wave
  • Dzson
    Játszana? Azzal a 3db értelmes játékkal, ami miatt érdemes most venni X360at?
  • Dzson
    Jaja, én láttam is Made in hungary feliratú x-et. :) Sajnos az itteni munkaerő túl drága volt, amikor nyilvánvaló lett, hogy nem megy úgy a bolt ahogy a microsoft szeretné. És jó, hogy van pénzük mint állat, de ők is üzletemberek, és vannak szabályaik (ami miatt ennyire megy nekik). És a részvényesek sem vennék jó néven, ha egy veszteséges terméken nem próbálnának meg spórolni.