16212
Battlefield 2142
-
RoboGoD #14691 Impossible mission. Mellesleg hányszor ütöttem már el járművel a csapattársam, és olyan is volt, hogy belemászott a lövésembe. Ezért utálom már a punisht is. Én sosem punisholok, csak ha tudom, hogy szándékos volt a kill. -
#14690 ebben egyet értek ezért is hagytam abba az americas armyt -
RoboGoD #14689 Nem lenne olyan pörgős a játék. És ezért (is) szeretjük a BF-et. -
RoboGoD #14688 A rambózás lehet a taktika része, a fociban is van sepregető poszt. A többiben nagyjából egyetértek veled, csapat szinten dolgozva sokkal hatékonyabb a játék. De publicon senki nem szeret áldozatot hozni a "másikért". Mellesleg az előző BF-ek is csapatjátékok voltak. És hülyék is voltak. (Én is veterán vagyok) -
Apavik #14687 Neeeekem teccik.
De miért csak 10-ig? Akkor kezdődik valami sorozat? -
zeoos #14686 Basszus ... kicsit lassu a pufferem ... jo ideig gondolkodtam, hogy mit akartal mondani, de aztan rajottem:
"noveichles" = no vehicles = nincs jarmu
Hat igen! Mint mondjak: "oreg ember nem raketa, elete fogy mint a kreta". -
pokerarc 7 #14685 pedig noveichlesen pilumozni a legszórakoztatóbb oldala a játéknak :D mindig kellemes érzés tölt el amikor bekap valaki egy pilumot és utána megpróbálják éleszteni -
zeoos #14684 Jaaaa! es a parancsnokot alapbol nem hagynam akciozni es a jarmuvek vezetesi jogat mindig a fejlettebbb tulajdonsagu jatekos vehetne at (tok idetlen amikor a lelkes amator rohan egyik oldalrol, a rutinosabb a masikrol ... es vegul persze az ugyesebb jatekos marad alul a futoversenyben, elindulnak a geppel es pikk-pakk szetkenodnek valahol).
A bazist is alapbol vedenem a behatoloktol, max. a sniperes mehetne be a kommanderes cuccokat felrobbantani, de a hulyegyerekeket nem engednem meg a kozelbe sem.
...............jol van na, befejezem -
zeoos #14683 Szerintem egy jo jatek ugy nezne ki (leszamitva a kor technikai elvarasait), hogy lennenek gepes palyak es ilyen esetben minden egyes katonanak kellene valamilyen elharito fegyverzetenek lennie es lennenek a csak gyalogos palyak ahol tiltanam a gepek elleni fegyverarzenalt.
A pontozasban igen is figyelembe vennem a valos harci teljesitmenyt, avagy nem lenne rossz ha egy-egy meghalas utan tobb percre is kimaradna az aldozat, vagy fel sem eledne csak ha a medices csapattarsa felhuzna (addig meg ott fekudhetne a foldon akar a jatek vegeig).
Kulon figyelmet erdemelnenek a fegyvernemek is, mert egy sniperes sosem tud annyi akciopontot csinalni, mint egy kozelharcos (pedig a harcban mindkettore szukseg van). Maskent pontoznam ha egy gep ol meg egy embert, mint forditva. A zaszlok/silok megszerzeseert pedig nem az egyent dijaznam, hanem csak az ellenseg csapat-kreditjet csokkentenem.
Ha pedig meg is lenne ujraeledes, akkor annak a pontjat teljesen veletlenszeruen tennem, egyreszrol akar buntetes is lehet egy tavoli feleledes, masfelol pedig esetenkent pont beleeledne az ember a surube.
A parancsnoki kutyu-mutyuk emberekre hatastalanok lennenek (ha a kommander meg is megprobalna, akkor egyszeruen elvennem tole a jogot) es a parancsnoksagot automatikusan el kellene venni egy gyengen muzsikalo jatekostol. Sokkal kevesebb pofazast engednek a jatekban, mert nagyon idegesito tud lenni az ossze-vissza beszed (mondjuk csak a kozelben levo csapattarsak hallanak a dolgot, a palya tuloldalan levo nem).
A jatek konfiguraciojat letitkositanam, sot leginkabb a kozponti szerveren futtatnam, hogy okos verpistikek ne babralhassanak bele es a punkbustert egy kicsit felspeciznem. A sajat csapattars leloveseben nem engednek dontesi lehetoseget, hogy lehet vagy nem lehet (termeszetesen lehetne), de nem csak nyamvadt 2 minuszponttal buntetnem, az artatlan aldozatnak pedig nem rontanam a K/D aranyat.
Amig a jatek nem indulna el csak gyulekeznek a nepek, nem hagynam a kommanderes cuccok hasznalatat ... sot valojaban semmilyen halalt nem engednek csak az aktiv jatekban, hagy gyakoroljanak az azt szandekozok (nagyon megtudja olni egy szerver beindulasat, ha valami baromarc elkezd eszetlenul gyilkolaszni amig a masik mondjuk csak gyakorolna ... ilyenkor rendszerint egymas utan lepnek ki az emberek es az istennek sem indul be a szerver).
Ranglista kellene mert sokszor ez ambicionalja az embert, de az unlock mas lehetne. Mondjuk mindenkinek alapbol tok egyforma lenne a felszerelese fegyvernemenkent, az unlock helyett pedig mondjuk egyes kepessegek fejlodhetnenek (pontossag/ero/gyorsasag/ugyesseg) ... eleg lehangolo lehet a kezdo jatekosoknak az alapfegyverzete az agyonfejlesztett veteranokeval szemben.
-
zeoos #14682 Erdekes azert ez a pontozasi rendszer is, mert siman tudsz aranyat szerezni akkor is, ha kozben sokkal tobbszor haltal meg mint oltel, vagy akar harc nelkul csak fogocskazol a zaszlok kozott ... lenyeg a pontszerzes.
Mas hasonloan lovoldozos jatekban az elso halal utan kimaradsz a korbol es ha ez itt is igy lenne, akkor valoszinuleg mindenki egy kicsit jobban figyelne a dolgokra.
-
zeoos #14681 Valoszinu az elobbiekbol okulva a kovetkezo reszekben pont kihagyjak ezeket az ujitasokat (ugy latszik meg eretlen a jatekostarsadalom az ilyenfajta stilushoz), marad tehat a kifogyhatatlan loszeres, eletvisszatoltos agyatlan henteles es ujitani csak annyit fognak, hogy a kornyezet lerombolhato lesz. De nagy kunszt!
A komolyabban jatszani kivanoknak marad tovabbra is a LAN-ozas es a klan alapu WAR-ozas ... mert ez az inter-multi-kozos lo egy nagy szarsag igy.
(latszik, hogy a mai fiatalsagnak hianyzik a kotelezo es igazi katonasdisag ... kozben pedig eltudom kepzelni, hogy egy valos haboruban mennyi aldozat kerulne ki kozulluk).
Persze tudom: EZ CSAK JATEK! (valoszinu en vagyok mar tulsagosan ven fasz) -
zeoos #14680 Teljesen igazad van a felhasznalok tekinteteben (szabadvasar!) ... csak egy kicsit zavarba vagyok: akkor minek ez a parancsnokosdi, avagy ha valaki(-k) nem kivanjak ezt a fajta jatekformat kovetni, akkor miert nem egy regebbi BF-el jatszanak? Szerintem itt pont a szigoruan csapatalapu mocorgasokban lenne a lenyeg.
De a masik oldalrol is nezhetnem a dolgokat: ha kevesen tartjak be a commanderes utasitasokat es mint mondod csak "Ramboznak", akkor valojaban a parancsnoki kutyuk is feleslegesek ... foleg ha a vezer csak sajat maganak dobalja a javitocsomagot, vagy egy emberre kuldi az egi aldast, amikor egy masik ponton tobb gep is van.
Kedvencem amikor a parancsnok ugy artizik, hogy kozben egy csomo sajat embere is a kornyeken van.
Ezert is mereszeltem megemliteni, hogy a hulyeket kilehetne klikkelni, mert valojaban a 2142-nek van egy, a keszitok altal elkepzelt stilusa, amit biztosan nem veletlenul talaltak ki.
Persze vannak akik keverik a szezont a [email protected] es a jeep-el NFS-eznek, masikok elszaladnak ha harc van, a harmadikok (allitolag medicek) elszaladnak a serult/meghalt csapattars mellett ... es meg lehetne sorolni a sok-sok nem a jatekba illo viselkedest.
De valojaban SAJNOS tenyleg mindenki azt csinal amit akar, csak akkor minek ez a sok bonyolitas ... miert nem csak adva vannak a palyak es harcoljunk ... mi a fenenek ez a sokfajta ujitas amit ez a jatek hozott magaval? -
AdambanHun #14679 http://www.youtube.com/watch?v=XrNWbuVHilA&NR=1&feature=fvwp -
AdambanHun #14678 -
RoboGoD #14677 Nem megbántani akarlak, de a HTW esten nem indulna be a szerver... -
RoboGoD #14676 Értem, értem. Csak arra gondoltam, hogy mivel sokan kérik a változatos pályákat, de olyankor üres a szerver, hogy ha a mi kb 20 tagunkból egy péntek este összejön 10, akkor már nem lenne üres a szeró és jöhetnének az örök elégedetlenek is. Semmi extra kívánság, ha más pályát akarok, találok is és jönnek is utánam-utánunk, inkább csak arra gondoltam, hogy ezt helyben is megoldhatnánk. Most az végül is tök mindegy ki mondja meg milyen pálya legyen, de ha mi 20-an megszavazzuk, akkor szerintem el is jönnénk. Főleg mivel péntek este szoktunk összejönni. Viszont minden pénteket nem ígérnék, de a minden 2. reális lehet. (Néha jó valami láma külföldi szerveren mészárolni, mert hát ugye a magyar mezőny marha erős...) -
RoboGoD #14675 Az a gond, hogy sok gyerek is játssza ezt a játékot, akiket nem lehet olyan könnyen fegyelmezni. Nálunk is vannak csirkék, akik messze vannak a taktikus játéktól, de ne találkozz velük szembe. Szóval a 2 játékstílus keveredik és ez így van jól. Rambók is kellenek. Mondjuk én ötvözöm a két stílust. Gyakran simán elkószálok, még a saját utasításaimat sem mindig tartom be. -
AdambanHun #14674 "HUN4CE-est" -
zeoos #14673 Bannolni? Klikkelni? Jo kerdes!
Veglegesen kizarni mondjuk a lebukott csalokat kellene csak. (szerintem az is csalas, ha valaki beleprutykol a konfiguracioba, azaz egy-ket gyari erteket megvaltoztat). Tortenetesen ma azt lattam, hogy ezerrel rohantunk egy pont fele. En autoztam, a masik pedig termeszetesen lemaradt az APC-vel ... erre a masik megallt (gondolom atallitott valamit) ... kis varakozas ... utana meg turboval sem tudtam a nyomaban maradni. De ugyan ilyen belenyulkalas a sebzes ertekenek atallitasa ... es meg biztos van egy csomo hasonlo.
Klikkelni pedig az alapbol hulyeket kellene, meg a helyi szabalyok be nem tartoit. Klikkelni lehetne tovabba azokat az embereket is, akik a parancsnoki utasitasokat nagyivben leszarjak ... de szakaszonkent a szakaszvezeto is kirakhatna az engedetlen tarsait.
Persze most semmi ujat nem mondtam, de korulbelul ezek a kategoriak vannak szerintem.
Mondjuk ha valtozatosabbak lennenek a palyak, az sem lenne egy utolso dolog, de valojaban igy is tok jokat szoktunk jatszani a PTD szerveren.
Megiteles pedig, hogy ki csal es ki nem (kar vitatkozni rajta) ... szerintem sokunk siman kiszurja az ilyen erdekes fickokat, tobbedmagatokkal meg kell vitatni a dolgot, majd valamilyen kozos dontesetek alapjan siman kizarhatnatok az oda nem illoket (idovel letisztulna a palya). -
#14672 jópénzért bármit. -
RoboGoD #14671 Én nem változtatnék. Ezért nem tetszett az APM dolog sem, amit akkor vettem észre. De lehetnének pálya variálós esték. Lehetne pl minden 2 péntek este HUN4CE pálya est. Mi kitalálnánk mit szeretnénk, és ott is lennénk 8-10ig többen. Mitszósz? Ja és mitszól a HUN4CE? (Mert ez most pattant ki a fejemből.) -
AdambanHun #14670 -
RoboGoD #14669 Jah, a fának bármikor nekirepülhetsz... -
AdambanHun #14668 Márpedig van olyan, hogy valakire nem vonatkoznak a szabályok. Nekem például szabad kamikázézni a PTD-szerveren is... -
#14667 sztem teljesen mindegy, mert eddig sem tartották be, ezután sem fogják betartani páran...ezért mindig lesznek kirugdosva emberek.
azért pedig ha elhangzott ilyen valaki részéről, én kérek elnézést...az adminokra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint másra.
rúgtam én már ki saját tagot is a szerverről. :) -
#14666 A szabály az mindegy! A lényeg, hogy mindenki pontosan tudja mik azok, ha pedig mindenki tudja, akkor azt keményen be kell tartani és tartatni.
Az mondjuk tényleg gáz, ha egy admin azt mondja, hogy rá nem vonatkoznak a szabályok... -
darkman1 #14665 Liquivent említette már, de én is nagyon kiváncsi lennék, hogyha Ti lennétek az adminok, milyen szabályokkal jáccanátok titánt és konkvesztet? miért járna ban? miért járna "csak" kick? -
#14664 Copyking92: köszi az észrevételt. :-)
slow: milyen hibák vannak még? -
RoboGoD #14663 Az biztos, hogy nem Papó volt, de tényleg nem emléxem ki volt. Valszeg nem is tiger... Nem rémlik. -
tomonor #14662 hmm, igazad lehet.
-
TweaX #14661 a háborúk és azért lettek mert emberek felpakolják C4-gyel a kocsijukat és nekivezetik a tankoknak :D vagy a csapatszállító repülőt ráejtik a vadászgépre :P -
Ribizlee #14660 hf -
darkman1 #14659 küldöm unihugit, úgyis nagy spíler -
Ribizlee #14658 hűűűűhaaaa igazán kemény lehetsz h lekéselted az unokatesómat
am grat hozzá de felőlem felmehetek ma a szerverre és megállhatok egy helyen h lekéselj és akk beírhatod megint h a dogtagomat kerestem omg... -
zeoos #14657 Ha ettol lenne szines a vilag, akkor ugy latszik en szinteveszto vagyok -
tomonor #14656 szabadkőműves, vagy nem, mégis mindenki így fogja fel -
zeoos #14655 Valojaban a mondas ugy hangzik: HABORUBAN ES SZERELEMBEN MINDEN ESZKOZ MEGENGEDETT ... kvazi: a cel szentesiti az eszkozt!
De ez az egesz csak valami szabadkomuves felfogas szerinti onigazolas.
Valojaban a szerelem se toleralja a kicsapongast, csalast es az oncelu eroszakot csak ugy, mint a haboruban sem elfogadottak az ehhez hasonlatos megoldasok.
Mindig is voltak amolyan etikus szabalyok ... mint peldaul az okorban az olimpia ideje alatt nem lehetett haboruzni, vagy modernebb korra mutatva megemlithetnenk a genfi egyezmenyt ... tehat szabalyok mindig is voltak es ezek be nem tartasa minden korban fobenjaro bun volt.
A kivetel pedig csak a nyelvtanban erositi a szabalyt!
-
darkman1 #14654 Nyilván nem tudhatod, mer a dogtagedet kerested abban a két percben amit nálunk töltöttél... -
tomonor #14653 és mi van a 'háborúban és szerelemben mindent szabad' mondással? :P -
TweaX #14652 a sok olyan szabály ami arra szolgál hogy mérsékelje a lámulást, vagy legyen ok kickelni a lámát (lásd szerver rulez) szerintem ezzel egyáltalán nincs semmi baj...pk-rekettyét sem azért tiltják mert erős...hanem mert mindenki lecampel vele valahova és azt lövöldözgeti...ami szintén nub
azt egy szóval nem mondtam hogy apm mellé berakod a sotit...
1.5 óta ugyanúgy láma a soti mint az rdx campelés vagy az "apm-mel tudok csak nyírni reconok" eg a baseape meg a spawnkill stb.