110
  • Prof William
    LÁÁÁÁÁÁL ez nagyon jó!

Még kée egy "inkább kocsit vettünk vakcina helyett" feliratú is. :)

Most láttam hogy Gyurcsány bá komoly arcal bólogatva nézte az elpusztult hattyúkat, hogy lássuk mekkora félelmet nem ismerő ember ő. Persze csdak akkor kaphatnmá el ha nyersen befalatozta volna a hattyút... :)
  • Balumann
    A vakcina az legyengített kórokozó nem? Bejuttatják a szervezetbe, és a legyengített vírust kinyírja az immunrendszer, és onnantól már felismeri a vírust, és nem árthat a normális vírus sem, nem?
    De jó, még 1 oltással bővülni fog a lista
  • Balumann
    az még remekebb lenne ha kihalni minden madár influenzában, ugyan úgy felborulni minden ilyen egyensúly.
  • assdf
    Én még ebbe na a halálozási arányban sem vok biztos.Eddig kb 50% az aránym ez igy durván hangzik de ha azt is figyelembe veszük összesen elkaptak kb 50en és abból haltak meg kb. 25en (nem tudom biztosan de akkor is a 6 milliárdhoz képest egy nulla), akkor az egész arány már lófingot sem ér mert nevetségesen kicsi a mintavétel.Arról nem beszélve hogy akik meghaltak a többsége vmi ázsiai paraszt aki csirkeszarban aludt, és higiénialig is a föld alatt vannak, szval lehet a szervezetük már annyira kész volt hogy bármibe belehaltak volna, egy erősebb gyomorrontásba is.

A spanyolnátha sem lett volna olyan vészes ha nem a háború után tör ki.Persze szétrombolt infrastrukturával gyógyszer és orvoshiánnyal küzdő egészségüggyel és éhező nyomorgó legyengült szervezetü és sebesült emberek mellet nem csodálkozhatunk hogy nagy méreteket öltött és rengeteg ember halt bele az influenzába.

Szóval ez a betegség is ha mégis mutálódna akkor sem igazán minket fenyegetne hanem ázsiát és afrikát ahol még ma is hasonló körülmények uralkodnak.
  • Gerygrey
    Csupán viccből csináltam az MSZP-s grafikát, a #23-ra reagálva. Poén az egész, én amúgy is a Kétfarkú Kutya Pártra fogok szavazni :D
  • Inquisitor
    "Egy madárinfluenzát egy mai átlgaos ember nem is igazán érez meg."
    A "hagyományos" nem nagyon, de a H5N1 halálózási statisztikája elég brutális.
  • Inquisitor
    Nnna, médiába megint önmin. 1 hétig az "Ús Isten, mind megfogunk halni!!!" feeling. Van gumicsont ...
    (Nem értek biológiához, és biztos marha sokat mutálódik egy egy vírus, de ha jól sejtem a madárinfluenza lehet idősebb mint az emberiség. Avagy megint feltalálták a spanyolviaszt.)
  • Molnibalage
    Fiúk a védőoltást nem kéne összekeverni az ellenszérummal. A Spanyolnátha meg 20 milla ebert ölt meg a világon, de főleg öregekekt és gyengéket a háború után nélkülöző régiókban. Egy madárinfluenzát egy mai átlgaos ember nem is igazán érez meg. A mutálódásról meg annyit, hogy akkor más sokkal durvább vírusok is mutálódtak az idők folyamán, de még sem volt tömeges halálozás.
  • Commandante
    4 ev mulva is kulfoldon akarok tolteni egy fel evet, de olyan helyen ahol nem lehet fogni a Duna TV-t es nincs internet... kocsog politika
  • HöfEE
    Úristen Cat legalább ha reagálsz valamire olvasd el mire reagálsz , it nem a távol keleti madárinfluenzáról volt szó hanem a magyarországi megjelenés időpotjáról.
  • klastrom
    Húú bazzg má ebbő il politikát kell csinálni mer az úgy jót. Nem ? Nem.
  • Gerygrey
    Épp ezért nem nézek tévét egy jó ideje, majd ha látom hogy az emberek rohannak az úton gázálarcban, akkor elkezdek izgulni :)

Egy másik fórumon írták az imént: a legfrisebb hírek szerint újabb hattyútetemeket találtak, de amikor elkezdték volna vizsgálni őket az illetékesek, azok felébredtek és tovarepültek, mivel épp aludtak ebben a nagy hidegben szegénykéim. No comment...
  • HöfEE
    Gratula a képhez! Ezek után tuti a Gyurcsánra szavazok
  • RiddleR
    Rosszul tudom, hogy már van vakcinánk? mintha korábban már volt róla TV-ben meg mindenütt hír, sőt, ha jól emléxem a gödöllői biológiai .. intézet fejlesztette ki. Vagy nem?
    Mert most ahogy ebből a cikkből kiderül, betolnak egy xy kft-be 2 milliárdot... kíváncsi vagyok mikor derül ki, hogy kié a cég vagy kinek a kije van ott. :)
  • assdf
    És természetesen statisztikailag épp itt az ideje hogy egy meteor letörölje az életet a földről mert kb. 65 millió évenként kell becsapódnia. Szóval ideje betonbunkeret venni :DDD

Ez csak felesleges pánikkeltés, az a gond a médiával hogy ha majd egyszer tényleg nagy gáz lesz, akkor senki sem fog hitelt adni a szavainak.
  • SirLord
    véleményem: a sok kereskedelmi, felsöbb körökböl irányitott TV- csatorna(saccperkb 2)
    jol felfujja a hirt, mint azt már volt szerencsénk megtapasztalni(Mari néni a piacon jo messze kikerüli a csirkés pultot, nehogy megfertözödjön stb) azt mi következik ebböl? naná hogy csödbe megy minden szerencsétlen szárnyas-baromfival foglalkozo gazda/cég... Már amugyis küszködnek a magyar gazdák a ázsiai olcso csirke stb... emiatt a csirka-pánik miatt ugyancsak le kell vinni az árát a jo magyar baromfinak---ergo szép lassan eltünik. és mi lesz? nem, nem talált, a pánik elmultával nem lendül fel meglepöen nagy méretekben a magyar csirkeállomány, nem ölt oriási méreteket a magyar gazdák csirkéinek száma a piacon. hogy mi lesz? jön a finooom KINAI CSIRKE!!! rohadtélet erre megy ki az egész hogy azt jöjjön a tonnaszámra ideküldött ázsiai baromfi. és ezért pattog a rohadt RTEL meg a TV22(a neveket elváltoztattuk...)
    ne mondjátok hogy nem szoltam
  • SirLord
    lál
  • Gerygrey
    Jah... Elképzelem a Fidesz következő plakátját: "Az MSZP behozta nekünk a madárinfluenzát. Rosszabbul élünk mint 4 éve!"

Különben a H5N1-el csupán annyi a probléma hogy egyszer már okozott világjárványt, csak akkor még spanyolnáthának hívták. És statisztikailag itt az ideje egy újabb hasonló járványnak, valahol láttam pontos számokat még régebben, a lényeg hogy a világ történelme során nem nagyon volt még példa arra hogy ilyen sokáig semmiféle nagyobb járvány ne lett volna mint a 20. században.

Ettől függetlenül én továbbra sem vagyok hajlandó lemondani a feleségem csirkepörköltjéről :D
  • mesor
    Egyébként ebben a kampány dologban is van valami!
    az index.hu-ra már került is fel pár kép amiken miniszterelnökünk nagyban nézegeti a felboncolt hattyúkat!(amik a hírek szerint bélfertőzésben haltak el) Ejj de bátor! ;)
  • Matyóhímzés
    Abban igazatok van, hogy a média felfújja a dolgot, de igazából mit nem fúj fel? :)
    Viszont az sem helyes megoldás, hogy nem vesszük komolyan a dolgot. Minnél több ember kapja el a madaraktól, annál nagyobb az esélye, hogy kialakul bennük egy emberről-emberre terjedő mutációja. Szal igenis komolyan kell venni, de nem annyira, mint ahogy azt a média beállítja.......:S
  • Zenty
    Az magyar ellenszer,meg csak az állati fajtájára van nem?
    Szall ha mutálodik emböre sz@rt sem ér? :(

Egyébként téleg nem kell fosni, ha nem nyersen eszed a hust az fél siker :D!
    Ez miatt nem érdemes átérni putto sertés husra :D!
  • HuMarci
    Húha de nagy probléma. Mintha az életem függne tőle... Ez MADÁR Influenza. Szóval ha ember vagy és mostantól nem nagyon eszel szárnyast akkor semmi bajod nem lesz, de ha eszel akkor sem lesz bajod. Sok idióta madárinfluenzás hír. Rémítgetik az embereket az interneten a tv-ben meg a rádióba.
  • sped
    Ellenszert (ha jól tudom) nem csak mi feljesztettünk ki, másoknak is sikerült már. A probléma csak annyi, mint pl. az influenza elleni oltással is, hogy a vírusok terjedés közben igen gyorsan mutálódnak, így az ellenszer szart sem ér, max. egy törzs ellen hatásos.

Csirkehúst pedig falni kell, ahogy azt már többen is jelezték itt előttem. Nekem csak jó ha olcsóbb lesz, a gazdákat viszont sajnálom. Az életük munkája mehet kárba egy ilyen hülyeségtől. Persze itt a gép előtt ez sokaknak nagyon mókás.

Ismételten rendkívül sok zseniális hozzászólás született.
  • Csirke4
    Afrancba mostezis lehet nevet váltani? :S
  • Csirke4
    NE!!
  • duke
    "Én is erre gondoltam... Az lenne az igazi kampányfogás, ha maga Gyurcsány fedezné fel az ellenszert is. :)"
    Meg ez is megtortenhet,mint a filmeken amikor az amerikai elnok 82-szerre is megmenti a vilagot.
  • tomo
    a gyartokapacitas kicsi. legalabbis a nagy uzlet lehetosegehez kepest.
    ugyanis tojasokat hasznalnak fel az eloallitas soran, amiket kezzel manipulalnak.

egyebkent a fertozott husbol keszult etel lehet hoyg mar nem fertozo a hokezeles hatasara, de mi van a szakaccsal, aki meg nyers allapotban erintkezik a cuccal?
  • darph
    Engem az lep meg a legjobban hogy pont a mediara alapozva mekkora orbitalis bizniszt lehetne csapni az ellenszerumbol piciny hazanknak vilagszerte. De nem. Meg egy cseppet sem csinaltak belole, meg egy cseppet sem adtak el belole... Akkor hat melyik a nagyobb kacsa? A madarinfluenza veszelyessege vagy a magyarok csodaszere???
  • Tomo15
    Most ha találnak valahol 1-2 döglött madarat röktön föhír stb. Egyszer azok a szerencsétlen madarak is meghallnak...
  • Prof William
    Én is erre gondoltam... Az lenne az igazi kampányfogás, ha maga Gyurcsány fedezné fel az ellenszert is. :)

Kicsit felfújják amúgy.
  • Vegas
    Mosmeg azt mondta a hiradó h nem is abban pusztultak el hanem valami másban ://
  • Ma2ska
    Nekem sima náthám van, bár kicsit furcsa , ha kilépek az ajtón mindig el akarok repülni dél felé a többiek után...
  • roliika
    Ja hát az biztos hogy ez ritka dolog mint a fehér Zorró...
  • roliika
    Zalaegerszegi vagyok. De gondolom így nem mond semmit a dolog+ hogy miért mondtam. Azért, mert nálunk van a Zala Baromfi is. 190 embert rúgnak ki most. Nem kell már most senkinek semmilyen szárnyas! A Tescoban 260Ft 1kg csirke. Ezt nagyon szánalmasnak érzem,tekintve, hogy nem sok ember eszik csirke szusit, és ha az ősszes fertőzött lenne, nem hogy 80 de 50 fokot sem bírnak ki a fehérjék vgyis a vírus alkotóelemei! 43 fokon kicsapódnak. Tehát aki nyersen eszi annak+úgy kell./Ez kicsit köcsög megjegyzés volt tudom/.
  • roliika
  • duke
    "dejó, szerintetek véletlen, hogy pont a kampány idejé történt ez?"
    Gyanus.Es gyurcsany majd a haza megmentojekent fog tetszelegni.Csak amerikat masoljak,ott is ugye minden valasztaskor meg kell tamadni,valamilyen jelentektelen kis tavoli orszagot,hogy az aktualis elnok demonstralja a hatalmat.Nekunk nem telik haborura,de itt vanak ezek nathas csirkek.De ahogy hallom kihuztak feriba alol szonyeget,mert nem talaltak a madarakban virust,csak valamilyen belfertozestol nyultak ki.
  • Sir Quno Jedi
    Namármost az erős immunrendszerűek túlélési esélyei nagyobbak, így főleg a gyermekekre és idősebbekre veszélyes ez is. A gyerekeket lehet pár év alatt pótolni egy megfelelő születésszabályozással, a lakosság előregedése meg amúgy is globális probléma. A fejlett országokban a gazdagokat úgyis megmenti az orvostudomány, hogy a szegények közül meg hány milliárd hal meg, az senkit sem zavar odafent. Amíg marad annyi ember, hogy jól el lehessen nyomni őket, addig a vezetők számára ez sosem lesz igazán égető probléma... Ezvan.
  • fonak
    Ha jól értem, azért van a felhajtás, mert ez egy igen halálos törzs, 50% körül van a halálozási arány. Ha pedig megjelenik az emberről emberre terjedő mutáció, akkor annak elég komoly következményei lesznek. Aki olvasta Stephen King Végítélet c. könyvét (vagy látta a filmet), az sejtheti mire gondolok... Ha annyira durva nem is lesz, de képzeljetek el egy járványt, amibe az emberiség 40-70%-a el fog pusztulni. Ez azzal is jár, hogy összeomlik a világgazdaság, a közlekedés, az államok megroggyannak, anarchia és káosz mindenfelé... Talán rá is fér már a világra egy ilyen. :] Bár nem kívánom...
  • Sir Quno Jedi
    Én a kergemarhakór idején főleg marhát fogyaszottam, mióta madárinfluenzapánik van, azóta meg szárnyasokat. Főleg csirkét, tyúkot, meg pulykát, de kakast is. Felőlem kelthetik a pánikot kedvükre, engem ne nézzenek hülyének!

Mellesleg a saláta meg sugárzik és teli van mezőgazasági és ipari mérgekkel, szal. ha már választani lehet inkább egy jó szaftos rántott csirke... :D

Jah, ha már összesküvés én a VEGÁSOKRA tippelek, hogy a jó Isten akárhová tenné már őket! :DDD
  • Kumesz
    Én is náthás vagyok!Szóval rettegjetek!!!