Magyarországra érkezett a madárinfluenza

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Húú bazzg má ebbõ il politikát kell csinálni mer az úgy jót. Nem ? Nem.
Gerygrey
Épp ezért nem nézek tévét egy jó ideje, majd ha látom hogy az emberek rohannak az úton gázálarcban, akkor elkezdek izgulni 😊

Egy másik fórumon írták az imént: a legfrisebb hírek szerint újabb hattyútetemeket találtak, de amikor elkezdték volna vizsgálni õket az illetékesek, azok felébredtek és tovarepültek, mivel épp aludtak ebben a nagy hidegben szegénykéim. No comment... <#vigyor2><#vigyor2>
HöfEE
Gratula a képhez! Ezek után tuti a Gyurcsánra szavazok<#banplz>

Rosszul tudom, hogy már van vakcinánk? mintha korábban már volt róla TV-ben meg mindenütt hír, sõt, ha jól emléxem a gödöllõi biológiai .. intézet fejlesztette ki. Vagy nem?
Mert most ahogy ebbõl a cikkbõl kiderül, betolnak egy xy kft-be 2 milliárdot... kíváncsi vagyok mikor derül ki, hogy kié a cég vagy kinek a kije van ott. 😊
És természetesen statisztikailag épp itt az ideje hogy egy meteor letörölje az életet a földrõl mert kb. 65 millió évenként kell becsapódnia. Szóval ideje betonbunkeret venni 😄DD

Ez csak felesleges pánikkeltés, az a gond a médiával hogy ha majd egyszer tényleg nagy gáz lesz, akkor senki sem fog hitelt adni a szavainak.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

véleményem: a sok kereskedelmi, felsöbb körökböl irányitott TV- csatorna(saccperkb 2<#vigyor2>)
jol felfujja a hirt, mint azt már volt szerencsénk megtapasztalni(Mari néni a piacon jo messze kikerüli a csirkés pultot, nehogy megfertözödjön stb) azt mi következik ebböl? naná hogy csödbe megy minden szerencsétlen szárnyas-baromfival foglalkozo gazda/cég... Már amugyis küszködnek a magyar gazdák a ázsiai olcso csirke stb... emiatt a csirka-pánik miatt ugyancsak le kell vinni az árát a jo magyar baromfinak---ergo szép lassan eltünik. és mi lesz? nem, nem talált, a pánik elmultával nem lendül fel meglepöen nagy méretekben a magyar csirkeállomány, nem ölt oriási méreteket a magyar gazdák csirkéinek száma a piacon. hogy mi lesz? jön a finooom KINAI CSIRKE!!! rohadtélet erre megy ki az egész hogy azt jöjjön a tonnaszámra ideküldött ázsiai baromfi. és ezért pattog a rohadt RTEL meg a TV22(a neveket elváltoztattuk...)
ne mondjátok hogy nem szoltam<#vigyor2>

lál

Gerygrey
Jah... Elképzelem a Fidesz következõ plakátját: "Az MSZP behozta nekünk a madárinfluenzát. Rosszabbul élünk mint 4 éve!" <#mf1><#mf1>

Különben a H5N1-el csupán annyi a probléma hogy egyszer már okozott világjárványt, csak akkor még spanyolnáthának hívták. És statisztikailag itt az ideje egy újabb hasonló járványnak, valahol láttam pontos számokat még régebben, a lényeg hogy a világ történelme során nem nagyon volt még példa arra hogy ilyen sokáig semmiféle nagyobb járvány ne lett volna mint a 20. században.

Ettõl függetlenül én továbbra sem vagyok hajlandó lemondani a feleségem csirkepörköltjérõl 😄
mesor
Egyébként ebben a kampány dologban is van valami!
az index.hu-ra már került is fel pár kép amiken miniszterelnökünk nagyban nézegeti a felboncolt hattyúkat!(amik a hírek szerint bélfertõzésben haltak el) Ejj de bátor! 😉

Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4

Matyóhímzés
Abban igazatok van, hogy a média felfújja a dolgot, de igazából mit nem fúj fel? 😊
Viszont az sem helyes megoldás, hogy nem vesszük komolyan a dolgot. Minnél több ember kapja el a madaraktól, annál nagyobb az esélye, hogy kialakul bennük egy emberrõl-emberre terjedõ mutációja. Szal igenis komolyan kell venni, de nem annyira, mint ahogy azt a média beállítja.......:S

A Chili szósz nem más, mint határozott fellépésű Ketchup.

Az magyar ellenszer,meg csak az állati fajtájára van nem?
Szall ha mutálodik emböre sz@rt sem ér? 😞

Egyébként téleg nem kell fosni, ha nem nyersen eszed a hust az fél siker 😄!
Ez miatt nem érdemes átérni putto sertés husra 😄!

Húha de nagy probléma. Mintha az életem függne tõle... Ez MADÁR Influenza. Szóval ha ember vagy és mostantól nem nagyon eszel szárnyast akkor semmi bajod nem lesz, de ha eszel akkor sem lesz bajod. Sok idióta madárinfluenzás hír. Rémítgetik az embereket az interneten a tv-ben meg a rádióba.
Ellenszert (ha jól tudom) nem csak mi feljesztettünk ki, másoknak is sikerült már. A probléma csak annyi, mint pl. az influenza elleni oltással is, hogy a vírusok terjedés közben igen gyorsan mutálódnak, így az ellenszer szart sem ér, max. egy törzs ellen hatásos.

Csirkehúst pedig falni kell, ahogy azt már többen is jelezték itt elõttem. Nekem csak jó ha olcsóbb lesz, a gazdákat viszont sajnálom. Az életük munkája mehet kárba egy ilyen hülyeségtõl. Persze itt a gép elõtt ez sokaknak nagyon mókás.

Ismételten rendkívül sok zseniális hozzászólás született.

Csirke4
Afrancba mostezis lehet nevet váltani? :S
Csirke4
NE!!
"Én is erre gondoltam... Az lenne az igazi kampányfogás, ha maga Gyurcsány fedezné fel az ellenszert is. 😊"
Meg ez is megtortenhet,mint a filmeken amikor az amerikai elnok 82-szerre is megmenti a vilagot.
a gyartokapacitas kicsi. legalabbis a nagy uzlet lehetosegehez kepest.
ugyanis tojasokat hasznalnak fel az eloallitas soran, amiket kezzel manipulalnak.

egyebkent a fertozott husbol keszult etel lehet hoyg mar nem fertozo a hokezeles hatasara, de mi van a szakaccsal, aki meg nyers allapotban erintkezik a cuccal?

Engem az lep meg a legjobban hogy pont a mediara alapozva mekkora orbitalis bizniszt lehetne csapni az ellenszerumbol piciny hazanknak vilagszerte. De nem. Meg egy cseppet sem csinaltak belole, meg egy cseppet sem adtak el belole... Akkor hat melyik a nagyobb kacsa? A madarinfluenza veszelyessege vagy a magyarok csodaszere???
Tomo15
Most ha találnak valahol 1-2 döglött madarat röktön föhír stb. Egyszer azok a szerencsétlen madarak is meghallnak...
Én is erre gondoltam... Az lenne az igazi kampányfogás, ha maga Gyurcsány fedezné fel az ellenszert is. 😊

Kicsit felfújják amúgy.
Mosmeg azt mondta a hiradó h nem is abban pusztultak el hanem valami másban ://

Ma2ska
Nekem sima náthám van, bár kicsit furcsa , ha kilépek az ajtón mindig el akarok repülni dél felé a többiek után...

Ja hát az biztos hogy ez ritka dolog mint a fehér Zorró...

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Zalaegerszegi vagyok. De gondolom így nem mond semmit a dolog+ hogy miért mondtam. Azért, mert nálunk van a Zala Baromfi is. 190 embert rúgnak ki most. Nem kell már most senkinek semmilyen szárnyas! A Tescoban 260Ft 1kg csirke. Ezt nagyon szánalmasnak érzem,tekintve, hogy nem sok ember eszik csirke szusit, és ha az õsszes fertõzött lenne, nem hogy 80 de 50 fokot sem bírnak ki a fehérjék vgyis a vírus alkotóelemei! 43 fokon kicsapódnak. Tehát aki nyersen eszi annak+úgy kell./Ez kicsit köcsög megjegyzés volt tudom/.

<#wave><#worship><#eljen>

"dejó, szerintetek véletlen, hogy pont a kampány idejé történt ez?"
Gyanus.Es gyurcsany majd a haza megmentojekent fog tetszelegni.Csak amerikat masoljak,ott is ugye minden valasztaskor meg kell tamadni,valamilyen jelentektelen kis tavoli orszagot,hogy az aktualis elnok demonstralja a hatalmat.Nekunk nem telik haborura,de itt vanak ezek nathas csirkek.De ahogy hallom kihuztak feriba alol szonyeget,mert nem talaltak a madarakban virust,csak valamilyen belfertozestol nyultak ki.
Sir Quno Jedi
Namármost az erõs immunrendszerûek túlélési esélyei nagyobbak, így fõleg a gyermekekre és idõsebbekre veszélyes ez is. A gyerekeket lehet pár év alatt pótolni egy megfelelõ születésszabályozással, a lakosság elõregedése meg amúgy is globális probléma. A fejlett országokban a gazdagokat úgyis megmenti az orvostudomány, hogy a szegények közül meg hány milliárd hal meg, az senkit sem zavar odafent. Amíg marad annyi ember, hogy jól el lehessen nyomni õket, addig a vezetõk számára ez sosem lesz igazán égetõ probléma... Ezvan.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ha jól értem, azért van a felhajtás, mert ez egy igen halálos törzs, 50% körül van a halálozási arány. Ha pedig megjelenik az emberrõl emberre terjedõ mutáció, akkor annak elég komoly következményei lesznek. Aki olvasta Stephen King Végítélet c. könyvét (vagy látta a filmet), az sejtheti mire gondolok... Ha annyira durva nem is lesz, de képzeljetek el egy járványt, amibe az emberiség 40-70%-a el fog pusztulni. Ez azzal is jár, hogy összeomlik a világgazdaság, a közlekedés, az államok megroggyannak, anarchia és káosz mindenfelé... Talán rá is fér már a világra egy ilyen. :] Bár nem kívánom...
Sir Quno Jedi
Én a kergemarhakór idején fõleg marhát fogyaszottam, mióta madárinfluenzapánik van, azóta meg szárnyasokat. Fõleg csirkét, tyúkot, meg pulykát, de kakast is. Felõlem kelthetik a pánikot kedvükre, engem ne nézzenek hülyének!

Mellesleg a saláta meg sugárzik és teli van mezõgazasági és ipari mérgekkel, szal. ha már választani lehet inkább egy jó szaftos rántott csirke... 😄

Jah, ha már összesküvés én a VEGÁSOKRA tippelek, hogy a jó Isten akárhová tenné már õket! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Kumesz
Én is náthás vagyok!Szóval rettegjetek!!!<#nevetes1>

mesor
Madárinfluenza régen is volt csak nem tudtak róla az emberek illetve nem így hívták. Az más dolog hogy a spanyolnátha is ebbõl a törzsbõl mutálódott aminek sajna tudjuk mi volt a következménye. Ennek ellenére én is azt gondolom hogy nagyobb a dolognak a füstje mint a lángja. SZVSZ az oltóanyag már réges régen ott csücsül valamelyik laborban csak várják, hogy az emberek tömegesen megijedjenek és rohanjon beoltatni magát mindenki. Akkor piacra dobják az oltást és a gyógyszergyártók nagyot kaszálnak.

Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4

AgentKis
Ennek a kérdésnek picit összeesküvéselmélet íze van...

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

ne zavartasson, hogy kb. 2004 elején indult el a távol keletrõl, és már fél éve, tavaly õsszel is épp hogy nem ért el idáig (csak a duna deltáig).

gordonmail
LoL <#violent>

(O_o)

Pharaoh
Nem, Orbán meg Gyurcsány betört egy laborba és injekciós tüvel oltotta be a madarakba a vírust.

Pharaoh
A media túlzottan felfúja ezt. Ázsiában már évek óta van és alig haltak meg benne,fõleg csak azok akik értintkeztek az állatokkal. Most meg õk megkapják a véfõoltást és kész.

dejó, szerintetek véletlen, hogy pont a kampány idejé történt ez?

Ombika
Nem is foglalkozom allamvizsgaval kinyffanunk erre fogom legalabb!! 😊)

Emlekeztek a Kergemarha korra? A szaris media beszaratott mindenkit es tonkrementek a marhatarto gazdak. Hany marha hullott el? 5-10? Nagy fust, panik aztan meg semmi. Most is ez lesz.

Kumesz
Egy nagyobb karambolban többen halnak bele mint eddig madárinfulenzába szóval nem tom....

sz4bolcs
Sztem pedig ezek a kereskedelmi adók a világvége. 😄
Bár én szimpatizálok velük, fõleg, hogy minden hétvégén lassan már csak szárnyast eszem. 😊

Úgy fogunk járni, mint a Támad a mars c. filmben...
Valaki elenged egy galambot, mi meg sörétessel lövöldözünk rá az ijedtségtõl. A festõk mostantól nem hattyúkat fognak festeni a tópartra, hanem házi sertést. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Az is lehet h meglátott téged a szerencsétlen ahogy suliba mész és a látványodtól azonnal szörnyethalt<#wave>
Tomo15
Hát ez nagyon gáz😞 Föleg, hogy Egomba járok suliba, és pont a Dunaparton van a suli...Szal a sok hattyú meg madár melett sétálok el minen nap<#bdead>Bár én már azon sem lepödnék meg, ha ezeket valaki megméregezte volna pánikkeltés céljából.
nem tudom vki emléxik e még a kergemarhakórra?
Ez kb. ugyanaz. Felesleges pánikkeltés, madárinfluenza vszinüleg már több száz éve létezik csak nem tudunk róla,sima influenzába évente ennek az 10000szerese hal meg,állatról emberre alig terjed, emberrõl emberre meg végképp nem,valakik rohadt nagyot kaszánal az egész biznisznen,fõleg aki nem birkát és szárnyast tenyészt, na meg a média.
Fél év mulva pedig azt sem fogja tudni senkise hogy mi az a madárinfluenza,de most a média ugy állitja be mintha itt lenne az apokalipszis. Szval mindenki csak hallgason a józan eszére és ne vegye be ezt a sok sületlenséget a média állit.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Tinman
Példás, ahogy egybõl reagáltak a szervek az ügyre.
És milyen komolyan veszik!
Nálam ez most nagy piros pötty! <#worship>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Auruma
"Mindenesetre a magyar médiát ismerve sztem pár nap múlva a szupermarketekben fognak rohadni a szárnyasok halomszámra"

A média meglátod pár nap alatt találni fog egy embert, aki már fertõzött a H5N1-el. Csak emberünk még min 20 évet fog élni!

Megfélemlítenek bennünket (már akit lehet)...<#mf3>

Itt a világvége! Legalábbis az RTL KLUB, és a TV2 szerint!
sz4bolcs
"valóban elõször csak azok kapják el akik szoros kapcsolatban vannak a szárnyasokkal," - akkor remélem nem tollas a hátam. 😄

Kornan
Nemtudom én a médiában sokszor halottam hogy arra biztattak együnk nyugodtan baromfit.Igen valóban elõször csak azok kapják el akik szoros kapcsolatban vannak a szárnyasokkal,de az evolúciónak köszönhetõen kell attól tartani,hogy mutálódik a vírus,én legalábbis ezért egyetértek az intézkedésekkel.Meg a madarakat is meg kell óvni,ha szarnánk az egészre,a világ madárállományának nagyrésze könnyen megfertõzõdhetne és elpusztulna.Azt pedig nem szeretnénk.
sz4bolcs
Mert tényleg ROSSZ a szárnyas. Engem egyszer úgy összecsípkedtek 😄😄😄