110
  • dez
    Pénzmosás a vakcinabiznisz?
  • Champ
    Itt a világvége, mind meghalunk!!!! Már látni is a tévében a Jani bácsit, aki megkapta, és szörnyűségsen kínlódva elhalálozott... 95 évesen tüdőrákban. De!!! Miniszterelnökünk, Ferenc, a hős, megvizsgálta a madarakat. Legyőzte a vírust! Ő menthet csak meg minket. Én is rá szavazok!

A gumicsirke is megmondta: Elbutulós-kereskedelmitévés. Szerintem.
  • Horváth János
    Sztem az egész madárkór FEL VAN FÚJVA!A megtalált madártetemek sok más baj-fertőzés miatt is keletkezhettek. Gondoljunk csak a rendkívüli HIDEGRE,HÓRA, a szerencsétlen vadmadarak nem tudtak táplálkozni,legyengültek, és egy bélfertőzés is végzetes lehet.Különben is a vírus a melegebb délkínai-indonéz területekről indult el,persze a vándormadarak elhozták ezt, de ez nem jelentheti az itteni baromfiállomány azonnali gyanúsítását.A hattyúk nem fognak mindjárt egytálból enni a bekerített állatokkal.

• dez
    "Nos, azt olvastam nemrég valamelyik újságban, hogy nem kell fosni, mer' a boltokba kitett nyers baromfihúst többször is ellenőrzik, mielőtt odakerül"

Tényleg? Egy rendes ellenőrzés 1 hét, és nem olcsó mulatság. Csak úgy tudják "ellenőrízni", hogy megnézik, nem jól láthatóan betegek-e, vagy nem hullottak-e el. De a lappangási idő több nap.

"és a vírus különben is elpusztul főzés közben (vagy sütés, mittomén...)."

Látom, nem érted. HA esetleg fertőzött lenne, már érintésre is fertőzne. Nem aki megeszi, hanem aki elkészíti. Tehát ez egy süket szöveg.

Szal egy kicsit ellentmondásos a dolog. Nem szeretem a félretájákoztatást, se jobbra, se balra, se fel, se le, se ki, se be, stb. Vagy ebből kéne a "sorok között olvasni"?
  • nearo
    Lottón is ötven százalékod van: vagy bejelölöd az ötöst, vagy nem...
    Csak hüyeségből írtam, nem kell fosni, legyünk optimisták!!!
  • nearo
    Teccik...
  • nearo
    Nos, azt olvastam nemrég valamelyik újságban, hogy nem kell fosni, mer' a boltokba kitett nyers baromfihúst többször is ellenőrzik, mielőtt odakerül, és a vírus különben is elpusztul főzés közben (vagy sütés, mittomén...).
  • Tinman #103
    http://www.tomcatpolo.hu/index.php?mod=polok&cat=14&id=327&color=cardinal

• Evil Merodak
    Mindannyian meg fogunk halni. Pánikoljunk! Vááá!
  • Venom
    bemész személyes karanténba szkafanderbe megsütöd a csirkét aztánn tálalod :)
  • sz4bolcs
    Így van, aztán a csöves majd jól megturkálja a szemetes konténerben, bemegy egy plázába melegedni, és jól rádtüsszent. :)
  • dez
    Kicsit nehezen hiszem, hogy pont a legerősebb szervezeteket gyűrte le a legkönnyebben. Egyébként vannak olyan, egyszerű antioxidánsok is, amik a vírusokat is írtják.
  • dez
    Nos, akkor egy dolog, amiről senki sem beszél: azt a csirkét el is kell ugye készíteni. Márpedig azt testi kontaktust igényel, ami átviheti a fertőzést. Akkor ezen túl gumikesztűben, maszkban kell sütni-főzni?
  • sz4bolcs
    Senki ne féljen, a karantén az Önök védelmét szolgálja!
  • HöfEE
    Ezt te hol hallottad hogy veszélyes szárnyast enni? Senki nem mondta sőt Romániában pont ezzel fogják vissza a pánikot , mert főzéskor a virus elpusztul szal aki nyersen eszi a csirkét az féljen.
  • sz4bolcs
    Mekkorát nevettem tegnap az egyik kereskedelmi csatorna híradóján. Meglepődve jelentik be, hogy rohamosan esik vissza a szárnyas fogyasztás, és rohad a boltokban a sok hús.

Vajon mitől?

Persze előző nap még ugyanebben a híradóban ment a pánikkeltés, hogy mennyire veszélyes szárnyast kajázni. :D::DD Ki érti ezt?
  • assdf
    És különben is térdig érő szélben nem lehet lekvárt kaszálni...
  • Tinman #93
    Hát igen... néha én is azt érzem, hogy az SG fórumközösségének egy része a zártosztályon tolja szélessávon.
    Megnyugtatásul azért közölném, hogy az átlagéletkor szvsz 16-17 év, szóval nincs akkora nagy baj, kicsit élénk a fantáziájuk, sok sci-fi-t néznek, és ezek szerint nagyon ráérnek.
    Azt szeretem még az SG topicjaiba, hogyha egy ártatlan mondatkát elejtesz, lesz 10 ember aki a földbe tapos, lesz három aki smileykat szór, és lesz 1-2 aki megérti mit mondasz és érdemben reagál rá.

Végső költői kérdés: "Mégis mit vártál? Meleg hógolyót?" :-)
  • ZilogR
    Tegnapi három vélemény... Csak azért most teszem fel, mert az újaknak csak 24 óra múlva lehet. Remélem vakcianosztáskor ez nem így lesz...

A No1.: "... Én nem vagyok ijedős, de találtak elhullott pulykákat is Pécs környékén, amelyekből kóbor kutyák lakmároztak... Namost, ha azok a pulykák fertőzöttek voltak...!? Nekem jó a fantáziám, így el tudom képzelni, hogy egy kislány a kedves és éhező kóborkutyulit magához édesgeti egy kiflicsücsökkel oviba menet, aki azonnal körbeugrálja és képennyalogatja jól és el is kíséri az oviba. Az ovis gyerkőcök persze örülnek a kutyulinak és az még kettőt-hármat kézen-nyakon-fülön-szájon nyalogat, míg az óvónéni ki nem rugdossa. Persze a kislány mindhárom szerelmének ad puszit alvás közben és a többi öt be nem vallott szerelmének is. Persze amikor a szülők értük jönnek, ők is kapnak puszit és a szülők egymásnak is adnak puszit, sőt, a be nem vallott szerelmüknek is adnak puszit. És akkor Mucsaröcsögén már mindenki megkapta a nyavaját fél nap alatt, mert egy kis p...a osztja a kiflit reggel, oviba menet. Na, szóval, nem szabad kiflit árulni óvodás gyerekkel rendelkező családoknak azokban a falvakban, ahol kóbor kutyát látnak - szerintem..."

A No2.: "...szerintem a túzokok meg a fekete gólyák terjesztik - öljük le mindet, vazze!"

És végül a No3.: "...mert ha ez egy orvosi kísélet, akkor biztos hogy valakinek eszébe jutott már az a vírus is, hogy terjed és bejut a szervezetedbe, mint influenza és a genetikai anyagában pedig HIV vírust fog előállítani. Ha nekem, mint félrészeg biológushallgatónak eszébe jutott, akkor ezt tuti csinálja valaki valahol...!"

És ilyen környezetben kell nekem élnem és dolgoznom...

-=ZR=-
  • Szemi90
    Nem jut eszembe ki mondta, de nagyon ideillik:
    "A madárinfluenza a média útján terjedő pánikbetegség."

(szerencsétlen csirkék, semmi bajuk de azért beletömik őket egy nylonzsákba, hogy ott megfulladjanak nyomorultul)

Erről ennyit...
  • Gerygrey
    Kitörölték az MSZP-s madárinfluenzás kampánybanneremet hüpp-hüpp :(
  • Inquisitor
    "akkor az egész arány már lófingot sem ér mert nevetségesen kicsi a mintavétel.Arról nem beszélve hogy akik meghaltak a többsége vmi ázsiai paraszt aki csirkeszarban aludt, és higiénialig is a föld alatt vannak,..."
    Javíts ki ha tévedek, de az egész balhé egy komoly sokcsillagos szállodából indult ki. Szerintem már évek óta haltak meg csóri "parasztok" a vírustól, csak arra a kutya se figyelt. Itt éppen azon tört ki a pánik, és tart ma is, hogy a vírus egy szállodában elterjedt, majd onnan repülővel az észak-amerikai kontinensre.
  • KaBuTo666
    én biztosan nem engedném beoltani magamat szar ellen szérummal.

• kukacos
    Szórakoztató a topik :)

Csak pár megjegyzés: a spanyolnáthában épp az volt a félelmetes, hogy NEM az általában rizikósabb fiatal és öreg szervezeteket ölte meg, hanem a fiatal, egészséges embereket. Mint ti. Bizony. Gyakran egyetlen nap leforgása alatt. Vírusfertőzésről lévén szó, az antibiotikum semmit sem ér ellene (legfeljebb a járulékos bakteriális fertőzéseket lehet így elkerülni).

További jó rettegést :)
  • Tinman #86
    Fura egy matekos vagy... ha egy vírusnak 90%-os halálozási aránya van lsd ebola, akkor szerinted 50% esélyed van arra, hogyha elkapod akkor vagy belehalsz vagy nem? Én inkább azt mondanám 10%-nál is kevesebb az esélyed a túlélésre.
  • Venom
    ne aggódjatok lessz itt még T-vírus is :D
  • aroncohen
    paráznak itt össze...állítólag Mo. az egyik legfelkészültebb ország...
  • Reyes
    Egyébként ma voltunk az osztállyal gykorlat néven birkatelepen, és az egyik birka folyamatosan tüssuögött:D
    Mindenki rajta röhögött, aztánamikro mentünk kifelé, a többi birka futott mindefelé, csak az az egy ált egy helyben:D
    Lehet, elkapta a madárinfluenzát:D
  • Reyes
    Atomot nekik:D
  • nearo
    Már ha elkapod, amminek ugyancsak 50% az esélye...
  • nearo
    Mindenképp 50% az arány: vagy belehalsz, vagy nem...
  • s1lkforrent
    Példás. De még nyugottabban aludnék, ha alaposabban jártak volna el.
    Pl egy Mini-NUKE segítségével zárták volna ki a további fertőzés lehetőségét.
  • s1lkforrent
    Mindent a vevőért!
    A gyorséttermekben igen egyszerűen oldják meg a madárinfluenza okozta gondot.
    Nem tesznek baromfit a baromfiszenvicsbe..
  • s1lkforrent
    Nna, Benke Laci bácsi már megint mászhat fel a plakátokra.

Neked van már madárinfluenzád?

Lassan írom hogy a hülyébbek is megértsék: Aki baromfit vesz/eszik, vagy baromfiak közelébe megy, vagy nem oltatja be magát 30 ezerért(fölöslegesen), az kinkeserves kinok között meg fog dögleni, és az elkárhozott lelke kénköves pokolra jut!!!
  • Molnibalage
    Ja és ne tessék elfeledni, hogy a Spanyolnátha idején még PENICILIN SEM (nem'tom hol van benne y) volt. Ma azért már olyan durva antibiotikumok vannak, hogy ehaj. A keflinről halott már valaki?
  • assdf
    Egyébként részlet a népszabadság cikkéből:

"Magyarországon már a 1970-es években jelen volt a vírus, ez a betegség nem jelent újdonságot az állategészségügyben - nyilatkozta az országos főállatorvos. A magas megbetegítőképességű influenza vírus mind Magyarországon a 70-es években, mind az elmúlt években Hollandiában és Olaszországban is előfordult - mondta a szakember, aki szerint akkor is volt madárelhullás és nem volt humán megbetegedés."

Tehát az utóbbi 30 évben nem volt semmiféle mutáció hogy emberről emberre terjedjen szval felesleges pánikolás.Ez is része a katasztrófa médiának.
  • assdf
    Dehogynem sokat számit.Kapásból onnan indul hogyha csinálnak ellene védőoltást, akkor ha van elegendő mennyiségü oltóanyag nagyon gyorsan és egyszerüen be lehet oltani az egész lakosságot.Néhány nap alatt be lenne oltva az ország.Tehát már megelőzés is nagyon gyors és hatékony lenne, szemben mondjuk afrikával ahol probáld meg beoltani a lakosságot pár nap alatt,nem kis meló lenne az összes falut végigjárni oltóanyagot teherautókkal magaddal cipelni stb stb stb.
    Aztán rengeteg mindenféle gyógyszert lehet kapni itthon ami csökkenti a tüneteket, illetve egyéb megelőző gyógyszert,antibiotikomokat mert nem csak az gond hogy tuléled e az influenzát, hanem ha tulélted a teljesen legyengült szervezeted nem tud majd megbirkozni egy mezei gyomorrontással sem puff neki abba se jobb belehalni.Szóval rengeteget számit a eü infrastruktúra.

Commandante: tudom ezt valahol lejebb már leirtam.16os hozzászolás
  • Tinman #73
    Amilyen szénnéégetve szeretem a szárnyas húst tőlem aztán ebola is lehet benne az is beledöglik az 99% :-)
  • Commandante
    A madarinfluenzaval nem az a baj, hogy belehalt nehagy ember, hanem az, hogy emiatt milliok nem vesznek szarnyashust, mert paraznak mint allat. Ez pedig belebarmol a vilaggazdasagba. A media meg azert lovagol rajta, mert az elelmiszeripar sok embert erint anyagilag. Itt szo sincs igazi fertozesveszelyrol. Hamarabb gazol halalra egy kamion, mint hogy madarinfluenzat kapj el.
  • tomo
    hat a virusok ellen ma sincs orvossag. azt vagy legyozi a szervezet vagy belepusztul. szal a jobb eü körulmenyek nem szamitanak annyit szerintem, mint az elso latasra tunik.
    egy kelloen gyors es halalos virus ellen vajmi keveset lehet tenni , ha mar az ember elkapta.

a terjedeset kell megakadalyozni. bar egy cseppfertozessel terjedo korokozonal egy kicsit nehez megalljt parancsolni.