Magyarországra érkezett a madárinfluenza

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itt a világvége, mind meghalunk!!!! Már látni is a tévében a Jani bácsit, aki megkapta, és szörnyûségsen kínlódva elhalálozott... 95 évesen tüdõrákban. De!!! Miniszterelnökünk, Ferenc, a hõs, megvizsgálta a madarakat. Legyõzte a vírust! Õ menthet csak meg minket. Én is rá szavazok!

A gumicsirke is megmondta: Elbutulós-kereskedelmitévés. Szerintem.
Sztem az egész madárkór FEL VAN FÚJVA!A megtalált madártetemek sok más baj-fertõzés miatt is keletkezhettek. Gondoljunk csak a rendkívüli HIDEGRE,HÓRA, a szerencsétlen vadmadarak nem tudtak táplálkozni,legyengültek, és egy bélfertõzés is végzetes lehet.Különben is a vírus a melegebb délkínai-indonéz területekrõl indult el,persze a vándormadarak elhozták ezt, de ez nem jelentheti az itteni baromfiállomány azonnali gyanúsítását.A hattyúk nem fognak mindjárt egytálból enni a bekerített állatokkal.

"Nos, azt olvastam nemrég valamelyik újságban, hogy nem kell fosni, mer' a boltokba kitett nyers baromfihúst többször is ellenõrzik, mielõtt odakerül"

Tényleg? Egy rendes ellenõrzés 1 hét, és nem olcsó mulatság. Csak úgy tudják "ellenõrízni", hogy megnézik, nem jól láthatóan betegek-e, vagy nem hullottak-e el. De a lappangási idõ több nap.

"és a vírus különben is elpusztul fõzés közben (vagy sütés, mittomén...)."

Látom, nem érted. HA esetleg fertõzött lenne, már érintésre is fertõzne. Nem aki megeszi, hanem aki elkészíti. Tehát ez egy süket szöveg.

Szal egy kicsit ellentmondásos a dolog. Nem szeretem a félretájákoztatást, se jobbra, se balra, se fel, se le, se ki, se be, stb. <#falbav> Vagy ebbõl kéne a "sorok között olvasni"?

nearo
Lottón is ötven százalékod van: vagy bejelölöd az ötöst, vagy nem...
Csak hüyeségbõl írtam, nem kell fosni, legyünk optimisták!!!

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

nearo
Teccik...

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

nearo
Nos, azt olvastam nemrég valamelyik újságban, hogy nem kell fosni, mer' a boltokba kitett nyers baromfihúst többször is ellenõrzik, mielõtt odakerül, és a vírus különben is elpusztul fõzés közben (vagy sütés, mittomén...).

Tinman
http://www.tomcatpolo.hu/index.php?mod=polok&cat=14&id=327&color=cardinal

<#banplz>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Mindannyian meg fogunk halni. Pánikoljunk! Vááá!

Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.

Venom
bemész személyes karanténba szkafanderbe megsütöd a csirkét aztánn tálalod 😊

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

sz4bolcs
Így van, aztán a csöves majd jól megturkálja a szemetes konténerben, bemegy egy plázába melegedni, és jól rádtüsszent. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Kicsit nehezen hiszem, hogy pont a legerõsebb szervezeteket gyûrte le a legkönnyebben. Egyébként vannak olyan, egyszerû antioxidánsok is, amik a vírusokat is írtják.

Nos, akkor egy dolog, amirõl senki sem beszél: azt a csirkét el is kell ugye készíteni. Márpedig azt testi kontaktust igényel, ami átviheti a fertõzést. Akkor ezen túl gumikesztûben, maszkban kell sütni-fõzni?

sz4bolcs
Senki ne féljen, a karantén az Önök védelmét szolgálja!

HöfEE
Ezt te hol hallottad hogy veszélyes szárnyast enni? Senki nem mondta sõt Romániában pont ezzel fogják vissza a pánikot , mert fõzéskor a virus elpusztul szal aki nyersen eszi a csirkét az féljen.

sz4bolcs
Mekkorát nevettem tegnap az egyik kereskedelmi csatorna híradóján. Meglepõdve jelentik be, hogy rohamosan esik vissza a szárnyas fogyasztás, és rohad a boltokban a sok hús.

Vajon mitõl?

Persze elõzõ nap még ugyanebben a híradóban ment a pánikkeltés, hogy mennyire veszélyes szárnyast kajázni. 😄:😄D Ki érti ezt?

És különben is térdig érõ szélben nem lehet lekvárt kaszálni... <#falbav><#fejvakaras><#vigyor2>

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Tinman
Hát igen... néha én is azt érzem, hogy az SG fórumközösségének egy része a zártosztályon tolja szélessávon.
Megnyugtatásul azért közölném, hogy az átlagéletkor szvsz 16-17 év, szóval nincs akkora nagy baj, kicsit élénk a fantáziájuk, sok sci-fi-t néznek, és ezek szerint nagyon ráérnek.
Azt szeretem még az SG topicjaiba, hogyha egy ártatlan mondatkát elejtesz, lesz 10 ember aki a földbe tapos, lesz három aki smileykat szór, és lesz 1-2 aki megérti mit mondasz és érdemben reagál rá.

Végsõ költõi kérdés: "Mégis mit vártál? Meleg hógolyót?" :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

ZilogR
Tegnapi három vélemény... Csak azért most teszem fel, mert az újaknak csak 24 óra múlva lehet. Remélem vakcianosztáskor ez nem így lesz...

A No1.: "... Én nem vagyok ijedõs, de találtak elhullott pulykákat is Pécs környékén, amelyekbõl kóbor kutyák lakmároztak... Namost, ha azok a pulykák fertõzöttek voltak...!? Nekem jó a fantáziám, így el tudom képzelni, hogy egy kislány a kedves és éhezõ kóborkutyulit magához édesgeti egy kiflicsücsökkel oviba menet, aki azonnal körbeugrálja és képennyalogatja jól és el is kíséri az oviba. Az ovis gyerkõcök persze örülnek a kutyulinak és az még kettõt-hármat kézen-nyakon-fülön-szájon nyalogat, míg az óvónéni ki nem rugdossa. Persze a kislány mindhárom szerelmének ad puszit alvás közben és a többi öt be nem vallott szerelmének is. Persze amikor a szülõk értük jönnek, õk is kapnak puszit és a szülõk egymásnak is adnak puszit, sõt, a be nem vallott szerelmüknek is adnak puszit. És akkor Mucsaröcsögén már mindenki megkapta a nyavaját fél nap alatt, mert egy kis p...a osztja a kiflit reggel, oviba menet. Na, szóval, nem szabad kiflit árulni óvodás gyerekkel rendelkezõ családoknak azokban a falvakban, ahol kóbor kutyát látnak - szerintem..."

A No2.: "...szerintem a túzokok meg a fekete gólyák terjesztik - öljük le mindet, vazze!"

És végül a No3.: "...mert ha ez egy orvosi kísélet, akkor biztos hogy valakinek eszébe jutott már az a vírus is, hogy terjed és bejut a szervezetedbe, mint influenza és a genetikai anyagában pedig HIV vírust fog elõállítani. Ha nekem, mint félrészeg biológushallgatónak eszébe jutott, akkor ezt tuti csinálja valaki valahol...!"

És ilyen környezetben kell nekem élnem és dolgoznom...

-=ZR=-

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Nem jut eszembe ki mondta, de nagyon ideillik:
"A madárinfluenza a média útján terjedõ pánikbetegség."

(szerencsétlen csirkék, semmi bajuk de azért beletömik õket egy nylonzsákba, hogy ott megfulladjanak nyomorultul)

Errõl ennyit...

Gerygrey
Kitörölték az MSZP-s madárinfluenzás kampánybanneremet hüpp-hüpp 😞
"akkor az egész arány már lófingot sem ér mert nevetségesen kicsi a mintavétel.Arról nem beszélve hogy akik meghaltak a többsége vmi ázsiai paraszt aki csirkeszarban aludt, és higiénialig is a föld alatt vannak,..."
Javíts ki ha tévedek, de az egész balhé egy komoly sokcsillagos szállodából indult ki. Szerintem már évek óta haltak meg csóri "parasztok" a vírustól, csak arra a kutya se figyelt. Itt éppen azon tört ki a pánik, és tart ma is, hogy a vírus egy szállodában elterjedt, majd onnan repülõvel az észak-amerikai kontinensre.

én biztosan nem engedném beoltani magamat szar ellen szérummal.

Szórakoztató a topik 😊

Csak pár megjegyzés: a spanyolnáthában épp az volt a félelmetes, hogy NEM az általában rizikósabb fiatal és öreg szervezeteket ölte meg, hanem a fiatal, egészséges embereket. Mint ti. Bizony. Gyakran egyetlen nap leforgása alatt. Vírusfertõzésrõl lévén szó, az antibiotikum semmit sem ér ellene (legfeljebb a járulékos bakteriális fertõzéseket lehet így elkerülni).

További jó rettegést 😊

Tinman
Fura egy matekos vagy... ha egy vírusnak 90%-os halálozási aránya van lsd ebola, akkor szerinted 50% esélyed van arra, hogyha elkapod akkor vagy belehalsz vagy nem? Én inkább azt mondanám 10%-nál is kevesebb az esélyed a túlélésre.

Venom
ne aggódjatok lessz itt még T-vírus is 😄

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

paráznak itt össze...állítólag Mo. az egyik legfelkészültebb ország...
Egyébként ma voltunk az osztállyal gykorlat néven birkatelepen, és az egyik birka folyamatosan tüssuögött😄
Mindenki rajta röhögött, aztánamikro mentünk kifelé, a többi birka futott mindefelé, csak az az egy ált egy helyben😄
Lehet, elkapta a madárinfluenzát😄

Atomot nekik😄

nearo
Már ha elkapod, amminek ugyancsak 50% az esélye...

nearo
Mindenképp 50% az arány: vagy belehalsz, vagy nem...

s1lkforrent
Példás. De még nyugottabban aludnék, ha alaposabban jártak volna el.
Pl egy Mini-NUKE segítségével zárták volna ki a további fertõzés lehetõségét.<#vigyor1>

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

s1lkforrent
Mindent a vevõért!
A gyorséttermekben igen egyszerûen oldják meg a madárinfluenza okozta gondot.
Nem tesznek baromfit a baromfiszenvicsbe..<#vigyor>

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

s1lkforrent
Nna, Benke Laci bácsi már megint mászhat fel a plakátokra.<#hehe>

Neked van már madárinfluenzád?<#bdead>

Lassan írom hogy a hülyébbek is megértsék: Aki baromfit vesz/eszik, vagy baromfiak közelébe megy, vagy nem oltatja be magát 30 ezerért(fölöslegesen<#eplus2>), az kinkeserves kinok között meg fog dögleni, és az elkárhozott lelke kénköves pokolra jut!!!<#kocsog><#lama><#vigyor1><#falbav>

Molnibalage
Ja és ne tessék elfeledni, hogy a Spanyolnátha idején még PENICILIN SEM (nem'tom hol van benne y) volt. Ma azért már olyan durva antibiotikumok vannak, hogy ehaj. A keflinrõl halott már valaki?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Egyébként részlet a népszabadság cikkébõl:

"Magyarországon már a 1970-es években jelen volt a vírus, ez a betegség nem jelent újdonságot az állategészségügyben - nyilatkozta az országos fõállatorvos. A magas megbetegítõképességû influenza vírus mind Magyarországon a 70-es években, mind az elmúlt években Hollandiában és Olaszországban is elõfordult - mondta a szakember, aki szerint akkor is volt madárelhullás és nem volt humán megbetegedés."

Tehát az utóbbi 30 évben nem volt semmiféle mutáció hogy emberrõl emberre terjedjen szval felesleges pánikolás.Ez is része a katasztrófa médiának.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Dehogynem sokat számit.Kapásból onnan indul hogyha csinálnak ellene védõoltást, akkor ha van elegendõ mennyiségü oltóanyag nagyon gyorsan és egyszerüen be lehet oltani az egész lakosságot.Néhány nap alatt be lenne oltva az ország.Tehát már megelõzés is nagyon gyors és hatékony lenne, szemben mondjuk afrikával ahol probáld meg beoltani a lakosságot pár nap alatt,nem kis meló lenne az összes falut végigjárni oltóanyagot teherautókkal magaddal cipelni stb stb stb.
Aztán rengeteg mindenféle gyógyszert lehet kapni itthon ami csökkenti a tüneteket, illetve egyéb megelõzõ gyógyszert,antibiotikomokat mert nem csak az gond hogy tuléled e az influenzát, hanem ha tulélted a teljesen legyengült szervezeted nem tud majd megbirkozni egy mezei gyomorrontással sem puff neki abba se jobb belehalni.Szóval rengeteget számit a eü infrastruktúra.

Commandante: tudom ezt valahol lejebb már leirtam.16os hozzászolás

Tinman
Amilyen szénnéégetve szeretem a szárnyas húst tõlem aztán ebola is lehet benne az is beledöglik az 99% :-)

A madarinfluenzaval nem az a baj, hogy belehalt nehagy ember, hanem az, hogy emiatt milliok nem vesznek szarnyashust, mert paraznak mint allat. Ez pedig belebarmol a vilaggazdasagba. A media meg azert lovagol rajta, mert az elelmiszeripar sok embert erint anyagilag. Itt szo sincs igazi fertozesveszelyrol. Hamarabb gazol halalra egy kamion, mint hogy madarinfluenzat kapj el.
hat a virusok ellen ma sincs orvossag. azt vagy legyozi a szervezet vagy belepusztul. szal a jobb eü körulmenyek nem szamitanak annyit szerintem, mint az elso latasra tunik.
egy kelloen gyors es halalos virus ellen vajmi keveset lehet tenni , ha mar az ember elkapta.

a terjedeset kell megakadalyozni. bar egy cseppfertozessel terjedo korokozonal egy kicsit nehez megalljt parancsolni.

LÁÁÁÁÁÁL ez nagyon jó!

Még kée egy "inkább kocsit vettünk vakcina helyett" feliratú is. 😊

Most láttam hogy Gyurcsány bá komoly arcal bólogatva nézte az elpusztult hattyúkat, hogy lássuk mekkora félelmet nem ismerõ ember õ. Persze csdak akkor kaphatnmá el ha nyersen befalatozta volna a hattyút... 😊
Balumann
A vakcina az legyengített kórokozó nem? Bejuttatják a szervezetbe, és a legyengített vírust kinyírja az immunrendszer, és onnantól már felismeri a vírust, és nem árthat a normális vírus sem, nem?
De jó, még 1 oltással bõvülni fog a lista <#ravasz1>

Balumann
az még remekebb lenne ha kihalni minden madár influenzában, ugyan úgy felborulni minden ilyen egyensúly.

Én még ebbe na a halálozási arányban sem vok biztos.Eddig kb 50% az aránym ez igy durván hangzik de ha azt is figyelembe veszük összesen elkaptak kb 50en és abból haltak meg kb. 25en (nem tudom biztosan de akkor is a 6 milliárdhoz képest egy nulla), akkor az egész arány már lófingot sem ér mert nevetségesen kicsi a mintavétel.Arról nem beszélve hogy akik meghaltak a többsége vmi ázsiai paraszt aki csirkeszarban aludt, és higiénialig is a föld alatt vannak, szval lehet a szervezetük már annyira kész volt hogy bármibe belehaltak volna, egy erõsebb gyomorrontásba is.

A spanyolnátha sem lett volna olyan vészes ha nem a háború után tör ki.Persze szétrombolt infrastrukturával gyógyszer és orvoshiánnyal küzdõ egészségüggyel és éhezõ nyomorgó legyengült szervezetü és sebesült emberek mellet nem csodálkozhatunk hogy nagy méreteket öltött és rengeteg ember halt bele az influenzába.

Szóval ez a betegség is ha mégis mutálódna akkor sem igazán minket fenyegetne hanem ázsiát és afrikát ahol még ma is hasonló körülmények uralkodnak.

Gerygrey
Csupán viccbõl csináltam az MSZP-s grafikát, a #23-ra reagálva. Poén az egész, én amúgy is a Kétfarkú Kutya Pártra fogok szavazni 😄
"Egy madárinfluenzát egy mai átlgaos ember nem is igazán érez meg."
A "hagyományos" nem nagyon, de a H5N1 halálózási statisztikája elég brutális.

Nnna, médiába megint önmin. 1 hétig az "Ús Isten, mind megfogunk halni!!!" feeling. Van gumicsont ...
(Nem értek biológiához, és biztos marha sokat mutálódik egy egy vírus, de ha jól sejtem a madárinfluenza lehet idõsebb mint az emberiség. Avagy megint feltalálták a spanyolviaszt.)

Molnibalage
Fiúk a védõoltást nem kéne összekeverni az ellenszérummal. A Spanyolnátha meg 20 milla ebert ölt meg a világon, de fõleg öregekekt és gyengéket a háború után nélkülözõ régiókban. Egy madárinfluenzát egy mai átlgaos ember nem is igazán érez meg. A mutálódásról meg annyit, hogy akkor más sokkal durvább vírusok is mutálódtak az idõk folyamán, de még sem volt tömeges halálozás.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

4 ev mulva is kulfoldon akarok tolteni egy fel evet, de olyan helyen ahol nem lehet fogni a Duna TV-t es nincs internet... kocsog politika
HöfEE
Úristen Cat legalább ha reagálsz valamire olvasd el mire reagálsz , it nem a távol keleti madárinfluenzáról volt szó hanem a magyarországi megjelenés idõpotjáról.

Oldal 1 / 3Következő →