37
  • brandboy
    #37
    Schauberger erdész volt,és nem favágó,továbbá a pisztrángok úszása nagyobbrészt a különleges kopoltyúiknak volt köszönhető(és nem a pikkelyeiknek).
    Az általa tervezett turbina semennyiben nem emlékesztet egy repülő csészealjra(a már említett kopoltyúra emlékeztet,hiszen innen az ötlet)
  • gordonmail
    #36
    hmmmmmmm
    Én az egészhez csak annyit tennék hozzá, hogy honnan tudjátok TI, hogy milyen élet van a másik bolygón, másik Galaxisban?

    Lehet, hogy nincs is élet, deviszont nehéz azt is elképzelni, hogy mi, egy parányi bolygón sok-sok állattal körülvéve vagyunk CSAK? elszigetelve?

    Nemtudom láttátok-e már a Galaxis elméleti tervrajzát, de nézzétek meg... mi (a föld) egy porszem vagyunk.
  • htmm
    #35
    roliiika:
    a lokator mellett a drotra kotott neon az elektromagneses indukcio miatt kap energiat. Mivel kozel vagy, nagyobb a tererosseg => nagyobb feszultseg indukalodik.
    Amugy ezen az elven mukodik a radio antennaja is, megsem magyaraz bele senki semmit...
  • TommoT
    #34
    Egy ilyen ember miért hazudna?
    El tudom hinni, miután az europa express vizet és növényeket, pontosabban valami kéket és körülötte valami zöldet fotózott le a mars másik oldalán. Ez az az oldal, amiről az amerikaiak az összes képet tikosították és nem nagyon jár jól az, aki amerikában fotót hoz nyílvánosságra onnan. Szerintetek csak úgy funból titkosítják?
  • item
    #33
    Na, egyáltalán nem én írtam, csak belinkeltem idéztem. Ha megnéznéd ott megtalálod az " jelet is!

    Amúgy nem vagyok naív,csak néha nemárt a dolgok mögé nézni!
  • Dj Faustus #32
    A cikkre reflektálva:
    * Gary McKinnon mivel kárt okozott - mint black hat (fekete kalapos) hacker vagy cracker - büntetést érdemel.
    * A NASA-n (és a többi szervezeten) belűl el kellene gondolkodniuk a számítógépes biztonság fogalmán. Nemcsak a rendszergazdák hibája, hogy a rendszerük sérülékennyé vált (valószínűleg a felhasználók sem tartottak be alapvető biztonsági szabályokat).
  • Dj Faustus #31
    A hackerekről olvasnivalók (sok értelmezése van, ezért van körülötte kavarás):
    * Merriam-Webster Online Dictionary
    * Néhány értelmezés a Jargon-file-ból
    * How To Become A Hacker
    * Hogyan lesz az emberből Hacker - az előbbi magyarul
    * Az angol nyelvű Wikipedia leírása
    * Az angol nyelvű Wikipedia cikke a hacker kifejezés körüli vitáról
    * A magyar nyelvű Wikipédia leírása

    Hacker egy programozási területhez értő személy, akit a megismerés vágya és az elegáns megoldások elérése hajt újabb és újabb feladatok, problémák megoldására.

    A sajtóban az adatokat lopó, gépekre betörő, weboldalakat és programokat feltörő, ezáltal bűntettet elkövető egyéneket hívják így, ami alapvető tévedés, ugyanis ők a crackerek, vagy black hat (feketekapalos) hackerek. Ez utóbbi kifejezés talán rossz fényt vethet a segítő szándékú "fehérkalaposokra" (white hat hacker), az első kifejezést viszont a shareware ill. demo programok belső védelmét (azaz a program használatának korlátozását megvalósító programrészeket) kijátszó programozókra is szokták használni.

    Vannak olyan programozók, akik nagyon szeretnének hackerek lenni (őket nevezik angolul wannabe-knek), és vannak más kezdők, akik nagynak mutatják magukat, összeszednek különféle "hacker dolgot", mások forrásait használják fel és saját alkotásaikként mutatják be azokat, vagyis idegen tollakkal ékeskednek - ez utóbbi emberfajtát nevezik script kiddie-nek. A lámák (angolul: lamer) hozzájuk képest még mások eszközeit sem tudják használni, viszont végtelen sok buta kérdést fel tudnak tenni.


    010
    001
    111
  • teddybear
    #30
    Milyen hülyeségeket képesek egyesek összehordani.....Édes anyám!!

    A pasi cellaajtajára tőlem rárohadhat a müanyag lakat is, ráfér egy kis fegyelmezés.

    Gondolom a NASA vezetői kissé a szívükre vették a betörést. Nem hiszem, hogy a legújabb fejlesztéseik gyártását a Honkongi Gagyi Müvekre, vagy a Sanghaji Dzsunka Művekre akarják bízni, ráadásul egy vas leperkálása nélkül.

    Az meg, hogy a pasi miket hord össze-vissza, max a börtönpszihológust kellene hogy érdekeljen. Úgyis csak egy csomó UFO -mániás hisz benne!

    Megérdemelné a pár évtizedes helybenjárást, mert kárt okozott, mert rosszindulatú tökfej.
  • archkoven
    #29
    "úgy működik,hogy a kisnyomású levegőt beszippantja ,besűríti majd kifujja oly módon,hogy saját magát is képes így forgási energiával ellátni,és így tulajdonképpen energia nélkül képes repülni, maga alá fújja a levegőt. Semmi misztikus nincs benne."
    -fizikából elégtelen. Leülhetsz.
  • archkoven
    #28
    Úristen!! Tombol a fejedben az összeesküvés-elmélet ezerrel. Te ezt a tömény őrültséget amit írtál el is hiszed???
    Te nagyon-nagyon naív lehetsz.
  • tomsolo
    #27
    LOÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁL.
  • uniu
    #26
    Mint Kevin Mitcnicket ? Nem jott be :)
  • roliika
    #25
    Fogalomzavarod van! Nézz már utána mi az a hacker légyszi! Meg hogy ki volt Schauberger.
  • MacrosTheBlack
    #24
    Persze, meg fénykardot is faragott bicskával...
  • MacrosTheBlack
    #23
    A cracker MÁSOLÁSVÉDELMET semlegesít. Crack.exe, keygen, ilyesmik. Semmi köze mások számítógépeiben turkáláshoz. Az az internetes bűnözők, a hackerek dolga.
  • roliika
    #22
    Annyit hozzátennék hogy Schauberger 1 favágó volt eredetileg és a megfigyelte,hogy a hegyi patakok pisztrángjai a sebes vízben felfelé is tudnak úszni a pikkelyeik mintázatának köszönhetően. Így ez alapján csinált 1 turbinát ami a repülő csészealjakra emlékeztet, és úgy működik,hogy a kisnyomású levegőt beszippantja ,besűríti majd kifujja oly módon,hogy saját magát is képes így forgási energiával ellátni,és így tulajdonképpen energia nélkül képes repülni, maga alá"fújja" a levegőt. Semmi misztikus nincs benne.
  • roliika
    #21
    Biztos nagyon únjátok hogy mindíg Nikola Teslát hozom fel, de ő is kísérletezett több mint 100 éve a vezeték nélküli energiaátvitelen, de leállitotta a "projektet" mivel az élő szervezetre gyakorolt hatását nem tudták akkoriban mérni. Szóval nem hülyeség. Sőt voltam 1 NATO lokátor mellett, annak akkora a sugárzása,hogy ha 1 2-3 menetes 1m-es drótot kifeszítesz és 1 neont raksz rá, a neoncső még a lokátortól 10-20m-re is világít! Na persze földelni kell.
  • item
    #20
    ezt a cikket olvassa el mindenki elég érdekes!

    Érdekes iromány...

    Részletek inne:

    "Miért titkolja a kormány ezt a forradalmian új technológiát? Azért, mert az antigravitációs készülékek másik hatása a hatalmas mennyiségű elektromosság termelése, ami akár több százezer volt is lehet. Ez gyakorlatilag "szabad energia". Ez a fajta elektromosság sugárzás útján terjed, tehát nincs szükség semmilyen vezetékre. Ezért van az, hogy UFO-k feltűnése esetén például egy háztartás minden elektromos berendezése bekapcsol.

    A világot néhány nagyon gazdag ember irányítja, akik hatalmas vagyonnal rendelkeznek. Ennek a vagyonnak a magja az olaj, a "fekete arany". Ha a szabad energiát mindenki használná, ez a gazdag elit hatalmas jövedelemtől esne el. Egyszerre a sugárhajtás, az autók, vonatok, ipari termelés és űrrepülés technológiája elavulttá válna. A NASA államilag támogatott programjai véget érnének. A Military Industrial Complex (Katonai Ipari Központ) hatalmas jövedelemveszteségeket szenvedne. A NASA, a védelmi társaságok, az olaj- és gáztársaságok, elektromos társaságok jövedelemhiánya jelentős veszteséget okozna. Más szavakkal a szabad energia megölné az aranytojást tojó tyúkot.

    Képzeljük el, hogy fillérekért bárki elrepülhetne a Holdra repülő korongokkal. Az adófizetőknek nem kellene fizetnie a NASA és katonaság hatalmas kiadásaiért. Az embereket többé nem fosztanák meg utolsó filléreiktől, hogy a Katonai Ipari Központ milliárdos nagyságrendű támogatását biztosíthassák. Az ilyen pénzforgalomból jelentős rész a nemzetközi bankokhoz is jut, amelyek így szintén hatalmas összegeket veszítenének, nem is említve az autógyárakat. Az emberek nagyon olcsón tudnák használni autóikat, fűteni otthonaikat, vagy éppen utazni. Az energiáért való fizetés csak egy emlék lenne a múltból. A villám képes százmillió voltnyi feszültséget előállítani a levegőből, nem lenne szükség duzzasztógátakra, távvezetékekre, elosztóállomásokra, áramszolgáltató vállalatokra, stb. A bökkenő ebben a nemzetközi összeesküvésben az, hogy minket (az emberiséget - a ford.) abban a hitben ringassanak, hogy az energia a fosszilis üzemanyagból származik. Ezzel a propagandával igyekeznek egy világot kialakítani, amely az olaj "mesterséges
    függőségétől" szenved, így biztosítva az elit számára a gazdagságot és a hatalmat.
    "
  • roliika
    #19
    Nyitott ajtón+ugye nem nehéz belépni.
  • roliika
    #18
    Fordítva de nem baj...:-))
  • roliika
    #17
    Csak mint tudjuk, USA nem híres a gépparkjának újításairól. Kongresszus, Fehérházban is Win 95+Win98-at használnak. Azt tönkretenni+talán 10mp...
  • roliika
    #16
    "hm, nem is tudunk róla és a végén kiderül hogy valami csillagkapu szerü háború folyik már rég az emberiség és más fajok ellen" Aztán lehet hogy nem is mondasz hülyeséget!
  • Szefmester
    #15
    De de pont a cracker az aki feltöri a programokat és lemásolja, törli, módosítja azokat ezáltal kárt okoz... Míg a hacker inkább csak egy békés nézelődő a crackerhez képest...
    Csillagkapu elmélet? Hm.. lehet hogy a sorozattal is csak előkészítik a terepet valamire? Hiszen ha megnézzük 50 évvel ezelőtt az emberek nagy része nem hitt a földönkívüli élet lehetőségében, míg ma nagyon sokan gondolják azt hogy igenis lehet a földön kívül is élet.. maximum nem olyan fejlett hogy csillagközi utazásokat tegyen...
    De tegyük fel van egy bolygó ahol az élet kialakult, eljutott a dínók szintjére, aztán ahelyett hogy kipusztult volna továbbfejlődött... így ha úgy vesszük ennek a bolygónak lenne kb 60 millió év evolúciós előnye.. ami technikai is.. hm... erre nem is gondoltam eddig...
  • MacrosTheBlack
    #14
    HACKER, nem cracker! Egy cracker nem internetes bűnöző!
  • Sir Quno Jedi
    #13
    Teszem azt, mint nálunk is, vannak erre vonatkozó szabályzatok (frissítések, vírusvédelem, tűzfalak, jelszókezelés stb.-stb.). Ha az azokban foglaltakat betartotta a rendszergazdi, akkor nincs miért elővenni.
  • DopeBob
    #12
    olyanrol hallott már valaki hogy a gondatlan rendszergazdákat veszik elő?!
  • item
    #11
    "szerinte a NASA titkos akciókat folytat a Földön kívül, és teljes nyilvántartást vezet a bolygón kívül tevékenykedő űrpilótákról, illetve az egyes űrflották között végrehajtott hajócserékről"

    hm, nem is tudunk róla és a végén kiderül hogy valami csillagkapu szerü háború folyik már rég az emberiség és más fajok ellen..

    Azok a marson "kapirgáló" robotok meg csak etetés hogy mi még itt tartunk.

    Bárhogy is van, elég érdekes dolgok működhetnek ott a NASA, meg a US AIRFORCE- körül...
  • Sir Quno Jedi
    #10
    Jah, majd szépen bele kell nézzem a piros fénybe és már mehet is isten hírével!
  • Komolytalan
    #9
    Amúgy Guantanamó az elég durva. Amerikai Gulág - semmi törvény, ha nem tetszel a tisztnek vagy éppen be van rúgva keresztüllő és kész.
  • Komolytalan
    #8
    "Hiszen tudjuk, kurvából lesz a legjobb feleség, ahogy a mondás tartja." - kézcsók a nejednek:-D
  • IoIa
    #7
    blikk
  • Darth Sith
    #6
    jah, ha nem lenne igaz, a sok titkos kutatás és egyéb dolog, nem akarnák örökre eltüntetni lábalól.. Túl sokat tud, ha nem kapott volna ekkora nyílvánosságot, mrá titokban eltüntették volna, de így nem tehetik, mert már nagyon kavar körülötte a média. Így beültetik 100 évre egy magánzárkába, a megtudott információkkal eggyütt.
  • NEXUS6
    #5
    Ezek szerint igaz az amiket mond, különben miért lenne ekkora felhajtás körülötte.
  • Darth Sith
    #4
    " 14 államban követett el bűncselekményeket, adminisztrátori jogokat szerzett, azonosítókat törölt, fontos rendszeradatokat távolított el, jelszavakat lopott és előkészítette a terepet ahhoz, hogy később még több számítógépbe törhessen be."
    ha csak betör és figyelmeztet arra hogy hibás a védelem stb, az nem gond, okés. De ez.. Mér jó az neki hogy beletörölget az adatokba? Amúgy nem lecsukni kéne, hanem a NASA-hoz vagy az FBI-hoz bevenni alkalmazottnak. Hiszen tudjuk, kurvából lesz a legjobb feleség, ahogy a mondás tartja.. :)
  • roliika
    #3
    Na+az ilyet nem börtönbe kéne csukni hanem jópénzért alkalmazni...sok marha...
  • Pharaoh
    #2
    Jól megszopta, erre akkor kellett volna gondolnia, mikor elkezdte.
  • CsabiDuke
    #1
    Cracker, nem Hacker.....
    Egy hacker nem rombol!