Nagyobb biztonságot ígér Gates
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Keylogger... de jó... remélem nem rendeltek nekem csak úgy viccbõl 100 dvd-t filmet, meg 50 játékot a címemre just for fun <#szomoru1>#szomoru1>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ha be is csuszik egy spyprogi, havonta max 1 azt a Spyware Doctor lepucolja.
mellesleg rolika nagy hülye vagy ha direkt töltesz le vírusokat... 1.5 éve használok NOD32-t és jól védi a gépemet... direkt lefutattam egy rakás másik víruskeresõt (AVG, BitDefender stb és azok se találtak semmit!!
Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)
Az ilyen megallapitasokat nem nagyon szivlelem es ha nem tul nagy keres, a jovoben ne irj ilyeneket. Koszonom.
Az egy dolog, hogy Te nem lattal meg ilyet, attol meg van ra tengernyi megoldas. Ha emailbe kap a fazon egy ilyen linket amit megnez egy email kliensel ahol a javascript be van kapcsolva, az a kedves user beavatkozasa nelkul fog wmp-t nyitni a haxolt bmp fajlal.
Vannak mas megoldasok is de ide nem irom le, nem szeretnek otleteket osztogatni. :)
Dehogynem. Csak ezzel egyutt a fejlesztok szama egyenes aranyban novekszik.
Tavaly olvastam rola cikket, hogy egyes fejlesztoi korokben azon megy a verseny, hogy ki talal es javit tobb biztonsagi hibat a szabad szoftverekben.
Én is azt hittem. Végül is csak 4-5 kártevõt engedett be megfejelve egy Spy Emergency 05-tel... jah amúgy a Spyware doctorral találtam a folyamatosan védett gépen 2 keyloggert, meg jópár "figyelem mit netezel és elküldöm" falovat.
Ennyit errõl...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
habár lehet, hogy az olyan prok, mint te azzal nézed.
Szintén távolról való kód futtatásának lehetõségét hordozza magában a Microsoft médialejátszó szoftvere. Az alkalmazás ezúttal a bitmap (.bmp) állományok nem megfelelõ kezelése miatt került a figyelem középpontjába. A hiba kritikus besorolást kapott (911565), mivel egy támadó, amennyiben tudja, miként kell létrehozni egy ártalmas kódot tartalmazó .bmp állományt, sikeresen behatolhat a rendszerbe; és ott tetszõleges kódot futtathat, azaz akár a teljes ellenõrzést is átveheti. Ehhez az internetezõt olyan weboldalra kell csalogatnia, amely ki tudja aknázni a hibában rejlõ lehetõséget, de egy hasonló feltételeknek eleget tevõ elektronikus üzenet révén ugyanezt a hatást érheti el.
A probléma súlyosságát mérséklõ tényezõ ugyanakkor, hogy felhasználói beavatkozásra mindenképp szükség van, teljesen automatizáltan nem használható ki a sérülékenység. Nem elfelejtendõ, hogy a .bmp file-ok megnyitásához nem a Media Player az alapértelmezett szoftver; meglehetõsen kevés Windows-os számítógép esetében használják a Microsoft médialejátszóját digitális képek nézegetésére.
http://www.hup.hu/node/22134
http://www.eeye.com/html/research/upcoming/index.html
Hozzateszem, hogy ez nem az elso eset, hogy tobbszori figyelmeztetesre sem hajlando javitani, de a legszomorubb, hogy meg valaszra sem meltatja a bejelento biztonsagi cegeket.
Mar eddig vagy negyszer linkeltem neked be mas topikokba, de meg egy otodikre utoljara megteszem:
http://secunia.com/product/22
Bovebben kifejtve, ismetelten es utoljara. A windows lyukasabb mint egy kocka ementali. Mindennek fejeben, ez a vallalat b@szik kijavitani a biztonsagi reseket! Nezd meg a fenti linket pillanatnyilag 28 ismert sebezhetoseg van ra. Idezet: "Microsoft Windows XP Professional with all vendor patches installed and all vendor workarounds applied, is currently affected by one or more Secunia advisories rated Highly critical"
"Highly critical" --> erre mar torzskartyat valthatna az eme$. Vannak tobbeves hibak is amiket tobbszori figyelmeztetesre sem hajlando javitani.
Miert nem javitja ki:
1. qrva sok a lyuk
2. qrva sok idobe tellik
3. qrva sokba kerulne
4. tobbe, mint a naiv juzereknek cimzett agymoso marketing kampany: "A biztonsag az elso". Vagy elhitetni veluk, hogy ez termeszetes.
5. tobb lovet kaszal a vingyoz hibaibol mintha kijavitana. A francnak se kellene uj vindoz, ha ezt ami van rendesen megcsinalnak.
Nezd meg a bejelenteseket mas operacios rendszereknel es azt fogod eszrevenni, hogy 0-1 hiba van regisztralva altalaban. Peldanak okaert en gentoo-t hasznalok, pillanatnyilag 0 biztonsagi res van regisztralva. Ha meg is jelenik egy, rendszerint 2-3 ora alatt keszen van a security fix es mar frissithetek is.
Csodalkozol, hogy ennyire be vannak szva a szabad szoftverektol?
"640kB memória mindenre elég lesz egy jó ideig." és ebbõl a sok hülye csak annit bír megjegyezni, hogy "640kB memória mindenre elég lesz" , hogy most itt példákat hgy ne említek...
Starcraft + Diablo III - esemve
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
jah, tényleg, source az aztán kiba***tt veszélyes. az az user aki megkkapja bármely vírus forrását és lefordítja, majd futtatja és ekkor se ismeri fel az antivírus, akkor az meg is érdemli, hogy megfertõzödjön.
De kíváncsi vagyok hány ember fordítaná le egy vírus forrását amit pl emailben kap meg ismeretlen feladótól.
ilyen extra eseteket én is tudnék mondani..
Linux: root-ként bejelentkezel, kapsz egy emailt, hogy törölj le minden lehetséges filet a rendszeren, és akkor a root elkezd törölgetni. huh, micsoda vírustámadás volt...
/*WTF?!*/
/*WTF?!*/
Na látod pont errõl beszélek, te se értesz hozzá, mert akkor nem beszélnél ekkora sületlenségeket...
1. Ha egy vírus feljut a gépedre, arról csak és kizárólag te tehetsz...
Alap dolog egy jó rezidens vírusszoftver ami nem engedi, hogy a gépedre jusson a kártevõ!! pl (Kaspersky vagy NOD32)
Azt meg nem gyõzöm hangsúlyozni a vírusokról nem az XP tehet, arra írják az összes vírust mert mindenki használja... te egy dolgot tehetsz védekezel ellene, de az se mindegy milyen víruskergetõvel...
2. A kémprogramok sokkal veszélytelenebbek a vírusoknál.. amugy az adware reklámprogit jelent, amint az bizonyára te is jól tudod... amugy meg Firefoxot kell használni, akkor nincs képrogigond..
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A vista-n túlmutat a novell xgl-je (http://www.hup.hu/node/10382) de annak is horror a gépigénye. Szóval tökmind1.
Amugy egy 100 Ft-os konfig, már bõven elég a Vista-nak!
Arról hogy csorók a magyarok nem Gates tehet... ;)
Meg világbékét, meg repülõ teheneket, meg lila havat.
Starcraft + Diablo III - esemve
Billyrõl pedig csak egyet szeretnék megjegyezni.. undorítóan jó üzletember... úgy terelgeti a birkákat, mintha emberek lennének... <#buck>#buck>izé.. fordítva
A vista biztonságos lesz. Persze: víruskeresõkkel, adaware programokkal, tûzfallal, és javítókitekkel. :) Komolyan mondom ha csak meglátom a ms logót, már röhögnöm kell.
Amugy a világ legnagyobb vállalatai az Afrikai embereket dolgoztatják napi 1 dollárért, és a megtermelt termékeket, az elõállítási költség 100x-án áron adják el.... ez az igazi kizsákmányolás!! És ez csak EGY példa volt..
A Vista igenis biztosnágos lesz, ami már az XP-re is igaz, ha nem lámák ülnek a gép elött ;)
Eleg csak a korulvevo hype-ra gondolni.
Adomanyoz o, de mindezt csak azert, hogy kedves telapo szinben tunjon fel az ugyfeleknek, ettol legtobbjuknek a szive meglagyul. Figyeld meg, abban a pillanatban, ha gates adomanyoz, mindig ugyesen gondoskodik is rola, hogy lehetoleg cimlap sztori legyen belole es a kedves ugyfelekhez is eljusson.
Mas emberek nyomorabol is kozvetett profitot termel.