1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
-
#1287 Emberek, mit jelent az, hogy átütős-nemátütős egy teló? -
#1286 Nem értek egyet. Sherman pl. kategóriájában az egyik legjobb villa. Black sem rossz szerintem azért az árért.
Az meg hogy ennyi manitou van eladó az nem feltétlenül azt jelenti, hogy rossz. Ilyen erővel a hardy is fos váz, mert mindenkinek olyan van? Nem. Az nagyon jó, éppen ezért ennyire elterjedt. Vagy a Marzo DJ3? Abból meg végképp a legtöbb van dirt bicókon... -
#1285 Igazából a Tora úgy tűnik jobb, többet tud, nagyobb a rugó út, és rock shox, ami ugye nem jelent semmi rosszat. Egyedüli negativuma a két randa v-fék konzol, de ezzel lehet élni.
A Dirt Jumperről énis csak jókat hallottam, de az "csak" 100mm-es, viszont nincs v-fék konzol.
Nemtom, sztem kikérem majd a DH-s haver véleményét, és azt veszem, mondjuk különösebben nem számít, mindkét villa jó és tuti jól kifog szolgálni. -
#1284 Nekem volt Black... Nem kellene még1x manitou. -
#1283 Nem tudom:D Igazából semmi. Nem ismerem.. Viszont a Dirt Jumpert igen.. És szerintem egy nagyon jó villa. De neked kell eldönteni. Szóval ha tetszik a Tora akkor vedd azt.. Nem hiszem hogy rossz döntés lenne. -
#1282 Egy bringaszervizes haveromtól megkérdeztem, hogy milyet ajánl, csak annyit mondott, hogy "csak Manitou-t ne vegyél".
De elfelejtettem mi a baja velük. Meg feltűnően sokat adnak el a neten, gyakorlatilag 10ből 5 teló Manitou. -
#1281 A Manitou-val nem tudom mi bajotok :)
Az én minute-em 32-es becsúszókkal, merevségével és alig 2 kilós súlyával egy adott kategóriában mindent ver! 100-130-at mozog, vajpuha, imádom! -
#1280 Hát énsem nézek más gyártótól. Ámde a Tora Rock Shox! ;)
És az akár 130mm-et is mozog, nem? Vagy azzal mi a bibi? -
#1279 A Drop off azért ilyen olcsó mert a vadi uj ára is csak 93000ft volt. Ez egy ilyen kezdő freeride villa.
Ezek közül én egyiket sem venném meg.
A Dirt Jumper szerintem a jó választás. Mivel elég erős 10centit mozog... Én már Marzocchin és Rock shox-on kivül más telóval nem foglalkoznék..
-
#1278 nekem is ilyenem van és semmi bajom nincs vele. szépen mozog sokan irták hogy nehéz de nem olya hűdenehéz. jo van könnyebb is de hamar hozzá lehet szokni sztem. -
#1277 Ohhh, még odébb van, legkorábban jövő hét vége kb. -
#1276 Várd meg még az okosabbak válasuát is,én anyira nem vagyok otthon bicikliben,de nekem a tore tünik jobbnak. -
#1275 Akkor marad a Tora, köszönöm a helpet.
Csak azok a szaros V-fék konzolok ne lennének rajta... :@ -
#1274 Aszem erről hallottam eddig inkább roszat mint jót,de lehet a 2-es volt az,má nem emlékszem. -
#1273 És ez? -
#1272 Hát énis, de azért nézelődöm, hátha akad vmi más, ami esetleg jobban megéri a pénzét. -
#1271 Én a torat venném a sok állítási lehetőség miatt,meg a nagyobb rugóút miatt. -
#1270 Na jó, mostmár tuti, hogy cserélem a telót is (hidro fék projekt most shiftelődik).
Melyiket ajánljátok?
RS Tora
vagy
Marzocchi
Ez meg nekem gyanúsan olcsó, persze ennyit nem költenék rá, de akkoris, ez miért kerül ennyibe, mi vele a bibi?
Marzo Drop Off tripple -
#1269 Valami ilyesmit nekem is be kéne szereznem, a szutyok rst az nem bírja amiket csinálok:D -
#1268 -
#1267 :D Jahhh...THX -
#1266 Jó a matrica -
#1265 Na én ezt vettem 65000ft ért:
-
#1264 Ez fasza!
De....
Elég öreg villa.
ÉS ha bele gondodlok hogy én egy sokkal fiatalabbat vettem 65000ft-ért akkor szerintem kicsit drága.
De nagyon komoly egy villa ez! -
#1263 Hm? :) -
#1262 Nem kezdő az..
Csak én azért vagyok az ilyen össze mindent ellen..
Mert nem tudsz változtatni.
Pl holnap kitalálod hogy 9-es hátsót akarsz. Cserélsz féket fékkart??
Vagy tönkre megy a váltokar része. Cserélsz fékkart? Uj olaj stb? Szóval nehéz változtatni és ha baja van drága megjavitani vagy cserélni. -
#1261 Jaja, mint mondtam, nem a fogásával volt a gondom, az pöpec volt, csak a kezemnek volt elég hard meló végig fékezni vele, mert nehéz volt behúzni.
Szal lehet, beleugrom egy ilyen 20e-es olajos rendszerbe, legyen akármilyen kezdő/occsó (azért csak egy shimano deore), csak jobb lesz mint a bowdenesem. -
#1260 Igen!
Az a baj a bodenes tárcsafékkel hogy nem igazán tudják ovni a portól. És mivel poros lesz nem igazán mozog rendesen. Ez szokott álltalában a hiba lenni a bovdenes tárcsaféknél.
Az hogy mennyire fog az már nem ettől függ. Ha veszel egy puha betétet a tárcsa fékbe nagyon durván fog.. Lehet hogy az a V-fék amit próbáltál valami nagyon fasza betéttel volt megáldva.
De én egyébként ugy gondolom hogy ha bovdenes fék akkor v-fék mindenképpen valami "nagy" márka.
Ha tárcsa csakis olajos.. -
#1259 Amúgy a mostani fékemmel az volt a legnagyobb gondom (most ugye váz hijján szét van szedve), hogy marha nehéz volt behúzni, mig találkoztam olyan V-fékekkel is, amiket jóval kisebb erővel kellett behúznom, és fogtak olyan jól mint az én tárcsám. -
#1258 Tudom ja... Hát figyi te tudod ha megfelel vedd meg! Biztos hogy 1000x jobb mint a bovdenes tárcsa fék. -
#1257 Najó, de Te DH-zol :)
Én nem nagyon fogok, és a váltóimat sem akarom most lecserélni, egy ilyen rendszer neke, több mint elég :) -
#1256 Na ezaz :)))) -
#1255 Ez az, ja. Mondjuk ki tudja hogy ez igy milyen.. Én nem vennék egybe épitett rendszert! -
#1254 Szerintem a Hayes jó fék..
Nekem a Hayes Nine van. Ez aszthiszem 25000ft be kerül. Van a Hayes Sole majdnem ugyan ez kicsit olcsóbb.
Én ezt javaslom vagy Avidnak az olajos fékeit.
Szerintem ennél jobb nem kell ha nem akarsz durvulni hiszen én durvulok is ezek is birják..
Viszonylag olcsok is..
A váltokar meg nem egy nagy összeg azt kb 8000ft-ért kapsz.
Persze sok kicsi sokra megy:D Ha mind2 kerékre ez menne azért egy 60000ft lesz. -
#1253 Jól látom, hogy ez a rendszer váltóval egybeépített fékkar és fékek, előre hátra 20e-ért? -
#1252 Amúgy ez most nálam inkább elméleti kérdés, mert a fékkarom egybe van építve a váltómmal, szal nem lesz occsó a csere, így nem is most lesz ez, max jövőre -
#1251 Értem, köszönöm a segítséget.
És úgy unblock melyik fékeket érdemes nézegetni? Márkára, típusra gondolok. Az ár nálam sajna meghatározó tényező, nameg nem is akarom nagyon extrém helyzetekben használni, ergo nem kell különösebben komoly cucc. -
#1250 Hát..
Nagyon egyszerű dolgod van ha olajosra akarod cserélni..
A tárcsa maradhat ez egyértelmü. Ha veszel egy hayes-t vagy ilyesmit álltalában. Olaj vezetékkel és fékkaral kapod lelégtelenítve stb. Tehát csak anyi dolog van hogy leszeded a régit és felteszed az ujat.
Na most ez az elmélet.
Gyakorlatban előfordulhat több apróság.
Pl hosszu a fékcső.. Ezt ugy te nem tudod röviditeni servizbe kell vinni olaj csere légtelenités stb.. Nem drága moka, de azért szopás..
A másik hogy ha más márkáju féket veszel, nem biztos hogy jok lesznek a Villa adapterei a felfogásához. Akkor adaptert kell venni, ami kb 2000-5000ft között van/db.
Na tehát ha minden jól megy és csak egy féket akarsz akkor kb 25000ft-ért egy elég jó féket adnak. Ha az elmélet müködik akkor itt megáll a költség.
Ha nem akkor erre számolj kb egy 10000ft még plusz. -
#1249 Ja meg persze kell új fékkar is. -
#1248 Itt találhatsz pár tárcsa nélkülit.AZtán meg ami jó,megkeresed hol olcsóbb:)