1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
  • PyRex
  • Blasta
    Na nekem az ár sajna fontos tényező.
    Nájszosak amúgy, gratta hozzá.
    Melyik van neked?
  • PyRex
    acél, de könnyű, viszont drága :)
    geometria profi, akinek ez van (pl. nekem :) imádják :)

http://www.atomlab.com/
  • Blasta
    Az milyen az? :)
  • PyRex
    vegyél atomlab-et :D
  • Blasta
    Az nem érdekel, hogy mindenki elismeri-e :D
    De lényegében úton útfélen csak Kona-t meg UMF-et látni, szvsz üdítő színfolt egy ilyen váz Bp. utcáin :D

És sztem sem a tudatlanok, sem a hozzáértők nem fogják legagyizni, azért elég durva a váz kiképzése ahhoz :)

De értem a Te álláspontod is :)
  • gordon 24
    Jahh de ha kona és e között választhatnék aszthiszem egyértelmü döntés születne.. Kona 1000%
  • gordon 24
    :D jahh

Szerintem az Univega nem rossz márka. Ugyanakkor nekem ez a váz nem tetszik.. Na de ez nem lényeg, neked kell hogy tetszen.
    Szóval nem csinálsz vele szerintem hülyeséget. Igaz ha azt szeretnéd,hogy mindenki elismerje és a tudatlanok, ne mondják azt hogy gagyi vagy ilyesmi akkor ne vegyél ilyet..

Különben semi gondod nem lesz vele..

Üdv.
  • Blasta
    No mizu? Minden bringás vidéken tolja, vagy ennyire szar amit kinéztem és nem akartok megsérteni? :DDDDDDDDD
  • Blasta
    Nos az van, hogy a Kona Shred eladóm lefalcolt.
    Viszont ez nem is baj, mert azért az árért találtam egy ilyet.
    mi a véleményetek róla?
  • gordon 24
    Persze! Meg hát uj volt a Z1 meg használt. A z1 freeride uj áron 150000ft körül van:D
  • Szabi84
    akkor 6 éve azért az jónak számított:D
  • gordon 24
    Huhh.. asszongya még az első polaris extreme vázzal vettem ami 2002-es asszem.. Szóval olyan 6 kb..
  • Szabi84
    hány éves villa?
  • gordon 24
    Nekem volt régen egy RST Zeta Tl-em.. Ha bele gondolok hogy annyiért vettem mint azt a Marzocchit a szivem szakad meg:D Ugyan akkor nem volt egy rossz villa. Még a mai napig müködik apukám 2-dik bringájába..
  • Szabi84
    rst sem sokkal jobb de az legalább mozog:D
  • Krezga
    Azt elhiszem:)
    Nem tudom miért rst-t írtam, SR Suntour-t akartam:)
    Végülis a lényeg, hogy nem bírja a kiképzést szegényem:) (mondjuk nem is arra való amire igazán használom:)
  • istenostora03
    Altrix Airbone
  • sasa05
    hali!
    szerintetek melyik vázat vegyem meg Altrix Airborne hajlított a nyeregcsőnél a váz vagy egy Schwinn dirt?
  • gordon 24
    Na fazsa! Sok sikeret és valóban kérjük a fotokat...
  • Blasta
    Na pénteken bringaépítés.

- Kona Shred váz + nyereg
    - Marzo DJ3 teló (most rendeltem bikemarketből)

és a Meridából megmaradt mehanik tárcsafék, és Alivio váltórendszer, plusz a két új High Roller.

[VÁRJAMÁ]

Fotók jönnek ha kész ;)
  • Gabo
    Az elméletben való bringa építéssel Én is hasonlóan vagyok. De azért vannak az álmok, hogy az ember néha megvalósítsa őket. :o)
  • Taibi
    Köszi neked is a választ, értem már nagyjából a dolgot így. :)

Szerencsére az én súlyommal nincsenek nagy bajok, legalábbis én is úgy érzem hogy a 187 cm-hez a 78 kiló megfelelő (sőt, magamra nézve inkább kevés).

Egyelőre még csak erősen elméleti szinten építem a biciklit, mivel egyrészt még messze nem vagyok olyan szinten hogy ki tudjam használni a komoly kerékpárokat, másrészt pedig sajnos nem keresek annyi pénzt, hogy farzsebből kirántsak hirtelen 2-300ezer forintot.
    Így az építés gyakorlati része még sokáig húzodni fog. :)
  • Blasta
    Nálam meg átlendülni látszik a mérleg a Marzo DJ3 felé :)
  • Gabo
    Taibi:
    Van egy hármas szempontrendszer, ami alapján értékelni lehet a különböző alkatrészeket. Ár - Tömeg - Tartósság.
    Ebből kedvezően egyszerre csak kettő megvalósítható. Szóval mielőtt nagyon a súlymegtakarításon kezdenél töprengeni, ezt is tartsd szem előtt. Néhányszor 10 gramm megtakarításhoz sokszor igen keményen a zsebbe kell nyúlni. Szóval csak ésszel!

Egyébként ahol a leginkább érdemes a súlyból lefaragni, az maga a kerék, annak is leginkább a kerületi részei. Ezen a részen a tömeg kb. háromszorosan számít, hiszen ez az amit minden alkalommal meg kell pörgetned, vagy éppen le kell fékezned. Talán az egyik legolcsóbb és határozottan érezhető súlymegtakarítás, ha a külső és a belső gumit az ember egy könnyebbre cseréli.

Arról nem is beszélve, hogy amíg a bringáson van miből lefaragni, addig nem biztos, hogy érdemes a gépet tuningolni. ;o)
  • Taibi
    Köszönöm a válaszokat!
    Igazából régen, még kis srác koromban sokat kerékpároztam, csak aztán ez elmúlt. Viszont mostanában megint kezdek ráérezni a dologra, de csak terepen megyek, betonon nem szeretek.
    És miközben nézegettem a neten a jobbnál jobb bicikliket, olvastam több helyen is hogy számít a súly is.
    Mostmár tudom hogy miért. :)
  • PyRex
    ha versenyzel, sok. ha nem versenyzel, akkor mondjuk 1-2 kilónál nem vészes a kül. bár hosszú távon megérezhető!
  • Taibi
    Á, értem. :)
    És a gyakorlatban mekkora jelentősége van?
  • gordon 24
    Azért mert kevesebb sulyt mozgatsz.. Tehát nem 80 (te sulyod) +20kg-t kell azaz 100kilot fel vinned hanem csak 90-et pl.

Egyszerü fizika kevesebb sulyt könyebben viszel fel a hegy tetejére.
  • Taibi
    Helló!

Lenne egy kérdésem, amire valószínűleg egyértelmű a válasz, csak valahogy nekem nem esik le...
    Szóval. Miért számít a kerékpár súlya egy versenyen (xc) ? Ha egy kilóval könnyebb a biciklim, akkor miért jobb nekem?
  • gordon 24
    Megéri!! Nagyon nagy villa!
  • gordon 24
    Az én villám átütö tengelyes. A másik meg amit Pyrex linkelt és látszik az nem:D
  • Blasta
    HTXVM, mindent értek :)
  • bardocz
    Onnan hogy nem belecsúsztatod a kereket mint a simánál,hanem átnyomod az agyon a tengelyt.
  • Blasta
    Jahogy a teló alján levő tengely miatti merevségről van szó?
    De ez mitől átütős? Honnan a név? :))))
  • Blasta
    A gond ott van, hogy nem látom a fotókon sem a lényeget :)

Amúgy a DJ3-nál a pár hónap alatt megjelenő kotyogást írják sokan negatívumként.
    A Tora-nak meg az u-turn műanyag állítója törik hamar.
  • Blasta
    Én mondtam, hogy nem értek hozzá, egy szaki komoly DH-s haverom véleményét szokom kikérni néha, tőle hallottam, hogy Manitou-t ne vegyek. Kérdem miért? Mert szarok a szimeringjei, ereszti az olajat.

Aztán felnézek a test bike-ra a manitou véleményekhez, és mit olvasok?
    Szarok a szimeringek, ereszti az olajat...

Szal ok, hogy nem értek hozzá, de a léneget ki tudom kanalazni a netes és nemnetes véleményekből ;)
  • PyRex
    nem akarok beszólni, de ha azt sem tudod mi az átütős meg a nem átütős közti kül. akkor szerintem nem kellene ilyen eltökélt negatív véleményt megfogalmazni a manitou iránt :)
  • PyRex
    az átütős a telgely miatt sokkal merevebb

ÁTÜTŐS:

NEM ÁTÜTŐS:

• Blasta
    Amúgy a Manitounál a szimeringeket szólják le nagyon sokan.
    Én mondjuk nem tudom, ez miben jelenik meg, illetve miben hátrány, de többen mondták, hogy szarok a manitou telók szimeringjei. Ennyit tudok róluk, ennyi nekem elég, hogy ne nézzek ilyen telókat.