1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
-
#446 Vegulis egy kis 3mm-es golyo kell. Szoval nem veszes az eset, csak bosszanto az eset...azert meg holnap napsiutesenl atnyalazom az udvar azo nreszet ahol a bringat szerltem...(probaltam magnessel is..de hatha holnap a napsutesben megcsillan a foldon...) -
#445 Akkor rendben. Remélem bevállik az ötleted. Nem tudsz venni valahol gyári cuccot hozzá? Persze csak akkor ha mégsem megoldás amit irtál? -
#444 Elvileg a telo aljaban levo olajat tartja vissza amin eleg kicsi a nyomas, mert ez eleve olyan hogy ki lehet szedni. De ahogy kigondoltam ugy gyakorlatilag ki se lehet szedni le kell vagni ha arra kerul a sor a zsugorcsovet majd rola! A lenyeg hogy az also dugon a gumigyuru meglegyen, egyebkent szivarogna a telo aljabol az olaj. De az megvan. Egyebkent most betettem golyok nelkul es adtam rendesen a telonak es nem esett ki. szal nincs gaz. -
#443 Az fasza!! Remélem müködni fog normálisan. Mondjuk ha nem életbe vágóan fontos szerepe volt akkor talán nem lesz gáz.
Nekem az egyik telomból az alsó "összetartó csavar" esett ki jóhogy nem esett szét..:D -
En meg a nagy allitgatasban elhagytam az egyik golyot* a magura telo also allitopocok/dugo-hoz...de mar kitalaltam a megoldast! Zsugorcso..es jobb mint gyarilag! Holnap megyek is venni!
*.:ket golyo kozt egy rugo, ez fesziti neki a peremnek, igy a dugo nem eshet ki.(Egyebkent igy se esik ki, mert a gumi zarogyuru jol a helyen tartja....)
erre huzok egy kis darab zsugorcsovet majd..azt langal razsugoritom..ha szet kell kapni azt is konnyu masodpercek alatt le lehet vagni...de tartani is fog annyira hanem jobban mint a gyari megoldas! Raadasul kosztol is vedeni fogja!
-
#441 :DDD. Jaja igy van!! Már vére mi is toljuk minden hétvégén megy az örület.
Megint befektettem egy rahedli pénzt hogy még jobb legyen a masina.
Ime az alkatrészek:
Ha minden igaz egy hét kb és itt lesznek. Az Ebikéről rendeltem, Az egész kb 6-7000ft vel kevesebb lesz mint boltban aztán meg tolom a DH_t
-
#440 Nah megyek lemosom a teli bringam es elteszem, majd eloveszem, megtakaritom karbantartom a joidoset....hurra bringaszezon! (nah nem mintha telen nem toltam volna..de azert a lenge szoknyak latvanya megiscsak uditobb mint a bundabugyie :D -
#439 Ilyen kell! -
#438 Strapabíró gumi! -
#437 Ma mi is zuztuk!! NAgyon szépet száguldoztunk! 3 kör a hegyen. Majdnem megvertük a Fogas vezetőt, ránk zárta az ajtót a paraszt. De különben nagyon jó kis nap volt! Végre korekt idő van! -
#436 Jó dolog is a jóidő:) Nincs is jobb egy tekerésnél meg sörözésnél a haverokkal:) -
#435 -
#434 -
#433 Ma voltam haverokkal tekerni egyet ebben a szép időben! Veszprémi vagyok. A bicikli úton mentünk Almádin, és Füreden át Tihanyba, közben néztük a jóseggű biciklis lányokat! Felmentünk az apátsághoz, ettünk, meg söröztünk egyet(csak 1 doboz)! Elég tiszta idő volt, jól belehetett látni az egész partot, a nagyon szép a kilátás! Fölfele szar volt tekerni, de megérte! Viszont Veszprémtől Tihanyig nagyon jó, végig lejt az út, vissza már rosszabb. Ezután Füreden át mentünk Nemesvámosra erdei utakon (Veszprém környékiek előnyben), szántás mellett. Ezt már jobban élveztem, lehetett szadizni, igaz a seggem tropára ment! Ez kb 70 km-s túra volt nemsok, de így is lefáradtnuk rendesen! Ma tuti jól alszok!:) -
#432 Az emberben konnyen megmarad..plane ha a szeles levego beleegeti az arcaba az emleket :DD...meg emlekszem a kesztyum jol vizsgazott, meg ugy is hogy max -5ig ajanljak....de -10-nel mar metszo hideg szel fujt be a varrasoknal...ennek ellenere nem fazott a kezem ;)) A fejem annal inkabb lefagyott :] -
#431 Itt is + volt leginkabb ket egymast koveto nap februarban volt -10 es masnap -15 korul. -
#430 hmm lehet, itt Bp-en szerintem -5 alá nem ment, ha emlékeim nem csalnak. De inkább +5-10 volt :) -
#429 Ooo dehogynem...vol -15 is....en ereztem...(legalabbis Kecskemeten volt) -
#428 Ezen a télen nem is volt -10 fok :) -
#427 En onnantol veszem elo a levego-telos paripamat -
#426 Hát igen. Neked ez a közlekedési eszköz, nekem meg csak szorakozás. És Dh-ni meg nem igen szeretek télen. Egyrészt +2 fok alatt az alu ridegsége miatt extreme terhelésnek nem igen jó kiteni. Azon kívül nagyon nagy a sár. Sárba meg nem élvezet hanem küszködés. Igaz volt már verseny ahol sárba kellett jönni hát küzdöttem mint diszno a jégen de elég jó volt.
Na mind1 a lényeg hogy én igazából nyáron használom. Kb márciustól amig az idő engedi ez kb november közepe. -
#425 En kb 20 perce szaltam le a bringarol...egesz telen toltam neki(Minusz 10 -15-ben is...vegulis ezert epitettem kulon teli bringat)...jo igaz nekem ez kozlekedesi ezkoz es nem cvsak kedvteles ;)) -
#424 Idén én nem panaszkodtam, frankó idő volt szinte minden hétvégén tekertem télen. Dupla nadrág, zokni, pulcsi aztán mehet! Még dec.24.-én iskerekeztem! Ha lett volna hó abban is mentem volna egyet, de nem volt(szerencsére)! Hóban is nagy poén, főleg ha süt a nap! Én csak 1 dolgot utálok, a szelet, szerintem annál rosszab nincs! De mostmár végre itt a tavasz, már alig várom a rövidgatyós időt! -
#423 Na végre.. Voltam bicozni.. Végig száguldoztam a napot a turisták nagy örömére. Ahhoz képest hogy egész télen nem tekertem nagyon gyors voltam ma is. Imádom a DH-t. De k..va jó volt.. Na jövőhéten folyt köv ha az időjárás engedi!!! -
#422 jaja csak sárga:D -
#421 ilyened van?
-
#420 Hmm villa...nincs elsokezbol tapasztalatom a Suntour villakrol..de nem sok jot halottam roluk eddig. -
#419 Ma voltam egy faszát tekerni balaton környékén, nem zavaró csakhát mégis! Egy KTM Knoxville-m van. IMÁDOM! :)
Villa: Suntour XCM100
Fék: Shimano M421
64 kg vagyok
De nem értek a bringákhoz! -
#418 Lehet akar a fekpofa is "szar" (rossz minosegu pl). De lehet a villa is "ilyen"...pl az olcso villak hajlanak mint a pecabot....foleg sulyosabb egyen alatt!
Ird le milyen villa milyen fek, hany kilo vagy..abbol lehet valamit kiszurni. -
#417 Szivesen sok sikert! -
#416 Oké! Kösz a gyors választ! -
#415 Nem az nem lehet ok!! Próbáld meg hogy álló helyzetben behúzod az első féket, és előre hátra mozgatod a bringát, a kezedet meg rakd oda ahol a bringa "nyaka" és a Teló találkozik.. Ha ott lóg akkor húzz a kormánycsapágyon. Ha ott nem lóg akkor fogd meg a villa becsúszó szárát, és az alsó szárat majd mozgasd meg a gépet. Ha itt lóg akkor a villa lóg ezzel smmit nem tudsz tenni. Elkell fogadni vagy veszel egy új villát. De én szerintem tutti a felninek van baja. Mertha lóg is a villa az ha fékezel kifeszül, igy nem tud ütni. Szóval azt csináld hogy ujjaddal húzd végig a felni fékező felületét ha van rajta dudor akkor az okozza ezt. Ha nincs akkor nincs tippem. -
#414 A felninek nincs baja, de a teleszkóp a legpuhábbra van állítva! Ez lenne a probléma? Állítsam keményebbre? -
#413 Ez 2 dologtól lehet!!
1.. Megötöted a felnid és van rajta egy horpadás. Ez amikor a fékhez ér üt egyet.Ezt egy képpen tudod orvosolni veszl egy felnit!
2.. Lóg a telód ami gyengébb bringáknál (sőt még néha profiknál is) előfordul. Ezzel nem tudsz mit tenni mert a javítás drága és semmi értelme. -
#412 Sziasztok! Lenne egy kérdésem! Mikor megyek a bringámmal (első teleszkópos, V-fék) gyorsabban és finoman behúzom az első féket, akkor kicsit rázkódik az első kerék! A szervízben azt mondták ez így van rendjén, a teló miatt! De pl. barátomnak nincs ilyen gondja, mondjuk nem zavaró! -
#411 Hát tulajdonképpen, singlespeed nem igazán jó.. Vannak tekerős Dh pályák is ott elkell hátsó váltó. De hangsulyozom HÁTSÓ. Első nem kell mert csak leesik a lánc. -
Gabo #410 Egy DH gépnél még elképzelhetőnek tartom a single speed megoldást. Lényegében csak lefele mennek vele, így nagyon váltogatni nem igazán kell. Ráadásul ha a váltó törik/szakad/elhajlik akkor csak pénzkidobás volt. Márpedig a DH gépeket nem igazán szokták kímélni.
Egy FR gépnél viszont hasznos lehet egy strapabíró váltórendszer, mivel azzal felfelé is szokás menni.
Persze ízlés kérdes leginkább a dolog. -
Gabo #409 A "téli" tekeréssel az a bajom, hogy papírkutya vagyok. Bár van viszonylag normális szerkom, de 10-15 C fok alatt nem szívesen indulok el.
De lassan tavaszodik már... ;o) -
bolyongó23 #408 most dobnak össze nekem egy cangát fh/freeride-ra.Wheeler wasp vázhoz mit szóltók?én azon akadtam ki, hogy a sráx singlespeedesre képzelte el..én egy dh-st nem láttam még singlespeedes bringával..vagy én tévednék? -
tudom bar itt az alfoldon az "hill" kimerul az utpatkaban..a down meg az azon "lezuzasban"