1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
-
Hatul mar bizonyitott az Avid BB5 mechnikus tarcsafekem! Hirdaulikusbol Magurat vennek ha szuksegem lenne ra...de szerintem nincs ra szuksegem.
..es ez csak a "teli" bringam!...a masik (a Merida vazas amirol itt mar volt kep) meg amugy is V fekes..egy Shimano XT "V" fek van rajta ami megintcsak kivallo fek...de igy hogy van oszehasonlitasi alapom azt kell hogy mondjam mas a karakterisztikaja a V es es a tarcsafeknek! Ismerni kell mind2-t mert nem ugyanugy kell fekezni veluk...mas a fektav, az ero, stb... -
Ja sry.. Má látom.. Jó lesz.. Amikor a tárcsaféken gondolkodtam, én is az Avid felé hajlottam. De amikor mutatták ezt a Hayes-t Olajos meg minden ezért választottam ezt. Az viszont tutti, hogy a legjobb Bovdenes tárcsafék az Avid. Ugyhogy sok sikert hozzá.. Majd képet csinálj!! -
Erre?! Irtam Avid BB5 vagy BB7..de mig lehet kapni BB5-ost addig nekem untig eleg az is raadasul 10K alatt van 160-as tarcsaval...es mint irtam hatul is az van es jol vizsgazott a telen..pedig azt hasznaltan vettem (igaz vadi uj fekpofakat kaptam hozza, en bontottam ki es raktam be szal mintha uj lenne a fek).
-
Elég zsir!! Rst-nek vannak bajai fölleg az ujaknak. Hát ez nem fog eltörni. Milyen féket raksz fel? -
Juteszembe ....eltortem a csoda fos RST villam alu villa vallat...toltam neki vasarnap melobol haza (nem is durvultam) egyszercsak egy femes pattanas...aztan mivel rohantam mas elfoglaltsag miatt meg se neztem csak szerdan..es el van repedve alul ahol a villanyak es a villavall talakozik...fostubus......meg jo hogy a "teli" bringam amugy is regota tervben volt egy merev elso villa+tarcsafekesites...hat majd most meg lesz...mar ha lesz penzem ra...most masra kell a zse...de mar kineztem:
egy ilyen villa (erosen tulmeretezve termeszetesen amire en hasznalom..de 100Kg+ az szazkilo plusz es nem akarok megint torott szart latni!)
es egy ilyen agy hozza meg talan egy Avid BB5 vagy 7...(5 van hatul 160-as tarcsaval..es egesz "telen"(nahjo az nem nagyon volt ugye :PP...de azert +20 fok se :D) ugye hasznaltam igy jo a tapasztalatom amire kell arra eleg nekem!)
nem lesz kis kiadas..min 20-30K....dehat ez van...jot olcson nem lehet venni... -
Ez a feszítő amin az enyémen van, elég jónak tünik. Eddig nem sikerült leejtenem. De ahogy gondolod, de azért egy hátsó váltó nem árt. -
Köszi szépen! Úgyis alkatrészenként akarom majd én is összeépíteni, és szép lassan lecserélni a mostani bringát.
Csak én pl single speedes hajtást akarok, mert még nem nagyon volt normális láncfeszítőm, aminél ne potyogott volna le a lánc:)
A mostani bringát is megcsináltam úgy-ahogy single-re, de nem nagyon jött össze, gondolom valami olyan tárcsát, meg láncot kéne vennem:D:D(most csak simán le van véve a váltó, meg a lánc naggyából akkorára lett rövidítve, amin használom, de nem igazán akart sikerülni, mindig elugrik a lánc:D) -
Hát igazából ezt csak egyenként tudom leírni. Mert alkatrészenként vettem.
Kerekek: 25000ft (akcioba egy Stinkyről bontották. Single Trackfelni Shimano Agyak)
Fékekek: 80000ft (Hayes Nine Olajos fék. Elöl nagy hátul kis tárcsával)
Váz: 39000ft (tavaly elötti Shred. Idei 49999ft)
Villa: 70000ft (Manitou Black)
Kormány/szár: 7900ft+8000ft (Truvativ Hussafelt mind2)
Hajtómű. 31000ft (Truvativ Hussafelt Howitzer)
Egyéb kieg: 30000ft (ülés: Kona SDG, ülés Cső, Kormány Csapágy: FSA, Pedál: Bikepositive.)
Hát kb ennyi. Ez összesen: kb 290000ft. Persze az a jó benne ha egy ilyet meg akarsz venni összeépitve kb 300000ft körül kapod (persze nem a gyári shredre gondolok mert az 200000ft körül van. viszont vázba semmi eltérés nincs a covan és-e között viszont az alkatrészek hasonlók. A covan pedig 380000ft) ugyhogy kicsit sporoltam vele. Meg ráértem kb 3év alatt összedobni. -
huhh, ha szabad kérdeznem, ez mennyibe fáj?:)
Mert a mostani szarom helyett nekem is kéne valami jót összedobnom, és valami hasonlóra gondoltam én is. (persze csakis a terepmontizás mellett!:D) -
Én voltam!! Végig toltuk. Igaz annyian voltunk hogy tényleg toltuk :D -
akkor ugrálgattam :P -
"ugratgattal" ?! -
én biciklim romokban de tegnap hugom bicajával ugratgattam fekvőrendőrökön át meg fel a járdára,de az kis bicikli -
dolgoztam egyebkent meg videki vagyok -
én kihagytam -
PGA #471 na mi van senki nem volt Cm-n?! -
Nekem is szarul áll. Azt nem lehet jól feltenni.. Köszönöm a dicséretet. -
Marha jól néz ki a bringád! Látom másnak is van vázvédője, mit küzdöttem mire normálisan feltettem! -
hát nem. Egy tányerral meg nem is egyszerű -
hát felfele nem is olyan izgalmas :D -
Álltalában a János Hegyen tolom a témát.. Persze csak lefele, és amit szól.. De sokszor megyünk messzebb is. Tavaly voltunk Schladmingban egy vb szintű Dh pályán. Szóval sok felé. De mondom csak lefele!!!! DHHHHHHHH!!!! -
és hol szoktál vele bicózni? -
Ezer köszönet.. Szerintem is tutti lett. -
nagyon király -
Csináltam képeket. Igy néz ki most:
-
képet;) -
Na megjöttek az alkatrészek. Nagyon bivaj lett a gép. Nem is esik le a lánc.. Nagyon tetszik.... -
Telo:
Fox,Rock Shox, Manitou, Magura,Marzocchi
fek:
Magura, Avid, Hayes, Shimano
110 bol meg boven ki kell jonni ennek a ket tetelnek jo cuccokal! -
Na módosult egy kicsit a terv;) Inkább megtartom a régi bringám és azt tuningolom, mert így még tudok venni mellette obijektivet is:). Szóval egy Első telo kéne meg hidraulikus tárcsafék. Jó lenne, ha kijönne a kettő 110-böl. Plz. segtsetek ki pár jó tipussal!:)
Seaweed köszi az infót! -
Anyiert mar kaphatsz egeszen jokat! Az az igazsag ha valaki nem a szaksajto vagy epp a sportag prominens szereploje vagy max nem addikt akkor nehez pontosan ajanlani! Hisz minden szezon elejen/vegen uj szeriak jonnek ki a gyartok muhelyeibol igy azok kozt vannak elteresek! En is hiaba vagyok szaklap elofizeto meg se tudom azt mondani hogy ezt meg azt vedd mert az tuti! Csak es kizarolag markakat mert azokban bizni lehet hogy az elozo jo tapasztalatok utan egy uj szeria is lesz ugyanolyan jo csak epp mar peldanak okaert 2007-es cuccokal felvertezve!
szal markak: nagyon nepszeru magyarorszagon a Merida, Kona, KTM, Specialized, Giant, Kellys(szlovak ha jol tudom), Magellan(magyar!) stb-stb....
Igazabol szerintem nezz szet a gyartok weblapjan es ha valami megtetszik nezz utana mibe kerul az nalunk..vagy siman menj be egy jo boltba es bizd magad a kereskedore! (bar ez utobbinal azert tenyleg jo (hir)nevu boltba menj....mert van jopar kereskedo aki radsozza a 3 eve ott rohado "szarjat" is....)
hirtelen ennyi -
Sziasztok! Szeretnék egy új bringát venni. Max. 220e-t szeretnék rászánni a dologra. Sokat segítenétek, ha tudnátok ennyi pénzért 1-2 jó modellt ajánlani. Elsősorban Maratonra és hegyi(mérsékelt nehéz) terepre szeretném használni. Előre is köszi. -
Nekem még sehogy. Most rendeltem meg.
De a bátyám ilyet használ egy éve és elég jól ellátja a feladatát. Nem igazából esik le a lánc róla szóval szerintem jó kis kütyű ezért fektettem be rá én is. -
hátő, nem ilyen eccerű, vagyis nem mindig. Én pl. lekapattam az összes felesleges fogast + a 2 váltót - így minimum 1,5 kilóval könnyebb a bicó
kellett egy jó láncfeszítő hátra (kb. 2-3 rugó) (mivel a speckó vázam sajna nem csúszópapucsos), meg egy singlespeed-es lánc is (kb. 1000 forint). -
Szóval megéri?:D
Amúgy kell valami különleges cucc hozzá? mert én csak úgy gondoltam, hogy lekapom a váltót, a láncból is lekapok egy nagy részt, hogy ne legyen laza, aszt kész:) -
single speed -
Láncterelő hogy vált be? Én valahogy nem vagyok kibékülve velük, lassan, ha lesz időm megcsinálom a bringát single speedre. -
jobb klikk , kép megjelenitése .sorry.. -
Aliho! De-rég jártam erre... Leszálltam a motorrol és ránéztem a gépcsodámra és hát szörnyű dolgokat vettem észre... kölcsönben volt 1-2 honapig... mutatok képet is rola. Szeretném az észrevételeiteket olvasni , hogy és mit cseréljek rajta mennyiért és mit rakjak a helyére?(és hogy mennyivel hozzam le a csókát aki tönkreb*s*ta..)
Meg más javaslatokat is szivesen várok...BCKLI FOREVAA -
thx..bar nem fuzok hozza sok remenyt mar...sokat kerestem mikor elpattant az a szar...zsugorcsoves megoldas teljesen jo lesz szvsz ;)) -
szurkolok.!! Remélem meglesz sok sikert!