1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
  • gordon 24
    Jaja tudom, csak most igy irtam. Több fajta van belőle.
  • Krezga
    A lockoutot általában magáról a telóról lehet keményíteni. Amit a kormányról lehet az már a drágább kategória.
  • gordon 24
    Lockout:

Ez arra való hogy a kormányról meg tudod keményiteni a villátIll rögziteni tudod. Ez felfele tekerésnél jön nagyon jól, mert nem veszik el az erőd a teló mozgatására.

Átütötngelye:

ezt hivják bolton tengelynek is. Olyan mint a motoroké. Tehát a kerék agy közepén egy nagy lyuk van benne csapágyakkal de nincs tengely ami kiálna belőle. A Villán ugy szintén nagy Lyuk van a tengely belekell tolni a villába átolni az agyon és a villa másik oldalán. Majd a villa alját kell megszorítani és ugy marad benne a kerék.

Rugó RTWD.

Ez egy rövidítés a rugó anyagára vonatkozik, de a röviditést nem tudom.

IS Tárcsafékkonzol:

ez azt jelenti hogy a villa alján van tárcsafékfelfogatására alkalmas fül. De az is az azt jelenti hogy adapterrel bármilyen fék feltehető.

Drop off:

Ez váztól függ. Ha egy normális merev géped van.. Akkor max 150mm mehet bele. De a 150 is inkább már csak kifejezetten dual vázakba. Szóval ez a 100-120 ami megfelelő egy bringába.

• Szabi84
    Kösz szépen!
    Viszont van 1-2 dolog ami nem tudom mit jelent, meg mire jó:
    Lockout, átütőtengelyes, Rugó RTWD, IS tárcsafékkonzol, Drop off, ezek jutottak most eszembe.
    Ja és egy másik kérdés, honnan tudom, hogy mekkora teleszkópot bír el a bringám?
  • gordon 24
    Nekem egy manitou Black van. 2005-ös. Én ez alatt a kb 2 év alatt csak dh-ra és brutálkodásra használtam. Jól mozog,jó villa. Idén előjött rajta a manitou betegség, lóg mint az állat,de nem ereszti az olajat meg semmi. Most fogom felújjitattni.
    Én ezt a villát ajánlanám neked. A Bomber keveset mozog és nem is olyan nagyon jó a dirt jumper3-as. Ha Marzocchi akkor a Drop Off, vagy a Dirt Jumper I-II De ezek sajna jóval felette vannak az 50-nek. Az I-es az átütőtengelyes ezért az kereket is igényel.
  • Szabi84
    Hello!

A közeljövőben szeretnék vásárolni valami frankó teleszkópot max 50 ezret szánok rá, de ez már nagyon a maximum! Semmit nem értek a teleszkópokhoz! De valami olyasmi kéne ami birja a kisebb szadizásokat, és a lényeg hogy jól mozogjon!
    Ezeket néztem ki:
    Marzocchi Dirt Jumper III
    Itt pedig Manitou-k taláhatók elég nagy a választék!
    Namost, melyiket érdemes megvenni?Ez itt a nagy kérdés!
  • istenostora03
    Mire használnád?
  • bloodnero
    Hi!
    Milyen felnit érdemes most megvenni (+küllő)?(tárcsafékes cangára)
  • Straum
    Egy kis segítséget kérnék:
    A Camel tip. gumi jó fajta?
  • Galy
    maybe...
  • DoctorJohnson
    Hola!

tudtok ajánlani vmi helyet bp-en, ahol olcsón lehet jó vázat venni?
  • gordon 24
    Ma volt a velence körbetekerő verseny.. Én is lent voltam meg kb 200 bringás.
    A profik 10 köt azaz 280km-et tekertek le.
    Én mivel egy dual szlalom géppel 2.35-ős Maxxis gumikkal és egy tánnyérral jártam lent, csak 2.őt mentem.. Magyarul 56km.et.. Egész jó volt, jövőre is lesz remélem.
  • Krezga
    Fa*a bringa! Jó tekerést vele! És különösen tetszik a gumid:D
  • bardocz
    eléggé jó bicó de miért ehgyod itt sg-t? :S
  • gordon 24
    Elég jó lett!!
    Ez egy igazi városi beton szagattó. Sok szerencsét vele...

Azt sajnálom hogy nem térsz vissza ide. Mert nagyon jó volt dumálni veled. Legalább pörgött ez és a Makett topik is.. Arról ne is beszélve hogy én személy szerint máshol nem is tudok veled dumálni.. Mind1. Az indokaid megértem.. És ha többet nem beszélünk akkor sok sikert mindenben..

Üdv..
  • 23rd
    Alneven...csak mert megigertem hogy teszek kepet, mert a szavam betartom...mint ahogy azt is hogy nem fogok visszaterni az SG-re....udv!

Bájkrol: Ma elhoztam a fuzetett kerekeket, es igy 90%-ban kesz..mar csak egy uj hajtomu(1 tanyeros), es platformpedal lesz rajta cserelve, es kesz!

• Seaweed
    jah azt elfeljtettemhozzatenni a regiboltos story-hoz hogy mondom neki az 1 eve itt vett csuda szar RST telo mar a multe...es vettem mast helyette. Viszakerdez mit...mondom hogy Marzo Dirt Jam pro....hummog az orra alatt es viszakerdez mennyi. mondom 146€....erre kapasbol ravagja hogy naluk is annyi..csak naluk 2-3K-val olcsobb....(nah mondtam magamban..jokis hasbaakasztos duma...en voltam kereskedo jol ismerem ezt a modszert..aminek a lenyege hogy a kuncsaftot el kell bizonytalanitani..ugy bevesz mindent mint kacsa a nokedlit...)....gyorsan a tekintetem a falon logo telok fele villant..egybol ravagta hogy enyiert tudja hozni....szal lenni nincs, de olcsobban tud hozni....khmm lofaszt! Mondani en is barmit tudok!
  • Seaweed
    Volt amit le is vettek a weblaprol mert mar nem lesz olyanjuk...

ah mind1...nagyjabol celegyenesben vagyok...de van amire nem futotta igy ebben a honapban..majd legkozelebb (uj merevebb hajtokar...addig elvagyok a mostanival meg ha hajladozik is alattam mint a pecabot)..

Mas:

Boltok... van 2 bolt nalunk..egyik a regi a masik nemregen nyilt. Nagyobb tetelt az ujban vettem most, es nagyon kellemesen csalodtam! Kedvesen a sracok, minden hulye nyugommel foglalkoznak, az embernek nincs olyan erzese hogy kiinnen mert mindgyart leharapjak a fejem....pont mint a masik boltban....oda csak azert jarok mert jo arengedmenyeket adnak ha sok cuccot viszek...de ott mindig olyan erzesem van hogy minnel hamarabb ki onnan mert vagy hulyenek neznek, vagy lekezeloen viselkednek, vagy erzed hogy "Hagyaaama bekem bazze....vasarolj(hagyj itt sok penzt) oszt huzz a halal f@szara innen el!"....de itt jon a svedcsavar! Tegnap eleg kellemes arengedmenyt kaptam az uj boltban is 53K-bol engedtek 3K-t! ..es ennek nagyon orultem..tudom nem sok az a 2-3K..de akkor is!
    Azthiszem szivesebben fogok az uj shopba jarni!
  • gordon 24
    Hát ez elég fasza hallod.. Nem is hallottam ilyenről még. akkor jó hogy hirdetik.:D
  • Seaweed
    vannak olyan kulsok amiben van defektvedelem, ilyen reteg ami szura hasitas, ellen ved.
  • PyRex
    mi az hogy (nem) defektvédős?
  • Seaweed
    jol fest! Hasonlo van nekem is a masik bringan, egy Conti Double Fighter II
  • Amse
    Én is nemrég vettem külsőt, mert egy erősen terepgumim volt már csak ami használható én meg sokat megyek aszfalton így kellett vmi félterep.
    Én Schwalbe Hurricant vettem.(nem defektvédős)
  • Seaweed
    vegul ilyen kulsot vettem (orulven hogy van egyaltalan olyan ami elnyeri a tetszesemet, es nem kell kulfoldrol rendelnem)

Kenda Kiniption 26x2.3

• Seaweed
    pfah...lemondtam az egesz ebikeos megrendelesem...
    Az 55K erteku 8 teteles megrendelesembol jo ha 3 tetelt tudnak teljesiteni...igy mar el is mentem es vettem (igaz ebikeos arnal dragabban de legalabb van!) mashol alkatreszeket...

nem vagyok boldog mert igy cirka 10-15K-val minimum tobbe fog kerulni az amit vegeredmenykent kituztem celul..de mar lepni kellett valamit mert nem igazan fult a fogam hozza hogy torott elso teloval rohangaljak a varosban....mikozben az uj telo itt van es nem tudom hasznalni mert a tobbi alkatresz nincs sehol se!...

ugyhogy leptem...ma-holnap meg nagy bringaszereles..jovhet kozepere szvsz total kesz lesz (pl mert centrirozast el szoktam vinni szakihoz..es szerintem az mar a heten nem vallalja be)
  • Seaweed
    bammeg lesujto hireket kaptam 2 het elteltevel az ebiketol a rendelesemmel kapcsolatban....katasztrofa...90% nics, nem is lesz vagy csak nyarkozepen.....bazze...
    Bovebben holnap..ha kialudtam magam (Most ertem haza melobol videokrol (Kaposvar)), es eldontottem mitevo legyek! De konynen lehet hog az egesz rendelest visszamondom es kulfoldrol rendelek ahol minden van raktaron es meg heteket se kell varnom.....(ha igy cselekszek alapbol mar keszlenne...)...viszont teny hogy ebike olcsobb volt...nahde kerdem en?! Nem tul konnyu ugy kurva jo arakat kiirni ha "nincs, nem is lesz ,es tobb honap mulva lesz"?!....
  • Szabi84
    Ez komoly!
    Kér hogy nem láttam élőben!
  • Seaweed
    sose halottam roluk
  • ates84
    Sziasztok!

Csak kíváncsiságból kérdezném, hogy a Genesis bringákról hallottatok-e már. Ha igen akkor vélemény?
    Az intersport-bn láttam ilyeneket azért kérdem.

üdv
  • Seaweed
    Folyadekkal (ezert hydro) formazott (huzott) csovekbol all. A technologia lenyege hogy igy sablonok hasznalataval bonyolultabb alakok is keszithetoek megfelelo merevseggel es varratok nelkul is termeszetesen!

http://en.wikipedia.org/wiki/Hydroforming
  • Szabi84
    Mit jelent a Hydroform váz?
  • Seaweed
    haaat tennyeleg problemas vevo vagy...bar tapasztalatlansagodbol adodik..es tenyleg nem sok koze van az elado felnek a futarhoz...
    En mar kb tudom mikor melyik idopontban jonnek a futarol (pl GLS delelott, DPD delutan, DHL;UPS akar hetvegen is...igy tudom mi van), mert mar marha sokat vasaroltam netrol es (tobbet kulfoldrol mint itthonrol!) tudom mi a dorges.
    Egyebkent szinte mindig felhivnak futarok...soot GLS-nel van hogy kora reggel megcsorgetnek hogy klb mikor er oda lessz e otthon valaki, vagy hogy megtudja telefonon hogy akkor hova vigye! De pl volt mar olyan hogy matrica fogadott a hazajton mert videken voltam ugyancsak majd egesznap mikor jott a DPD olaszorszagbol jott csomagommal...es rajta telefonszam..felhivtam...megkoszontek egyeztetett idopontban pontosan ott volt a csomagommal a futar....szal mint lathatod a futar tema mar nem kerdes...az a kerdes hogy kijelzik e nekem hogy atadtak a futarnak. De ezek szerint nem.
  • gordon 24
    Nem:D

Nekem is ez volt a gondom mint neked nem tudtam hogy fogom tudni átvenni. Aztán irtam nekik egy mailt amiben leirtak az előbbieket.
    Aztán a válszba megkérdeztem mikorra várható és erre megmondta hogy csütörtökön hozza a futár.. Na erre irtam nekik hogy az király, de mikor? Merthogy dolgozom. Irtam hogy ívjon fel elötte haza ugrom érte.
    Na ilyenkor volt már kicsit pipa :D Mert mondta hogy ez a futáron múlik meg hogy ő ráirja de nem garatálja stb..

Lényeg a lényeg kivettem egy nap szabit és megvártam.. :DD

Én vagyok a problémás vevő:D
  • Seaweed
    ..hogy adjak mar oda ingyen csak hagyd vegre beken oket?!
  • gordon 24
    Jahh kb :D.. De elértem amit akartam:D
  • Seaweed
    agyukramentel mi?! :DDD

nah majd jovohet elejen ha nem jon meg irok mailt hogy mi van mar?!
  • gordon 24
    Ja sorry.. Ezt alapból nem jelzik vissza. Én leveleztem velük a multkor is. Ha kéred kiértesit de ezt is csak mailben. Szóval szerintem irj nekik én ugy csináltam. Igaz a 20-dik levélváltáskor már nem voltak kedvesek de mind1..
  • Seaweed
    (Meg azert mert mashol(95%-ban netes vasarlasaimnal...kolfoldi helyeken meg szine 100%-ban) ez igy szokas...hogy irnak mailt hogy atadtak futarnak, varhatom hogy megkapjam.)
  • Seaweed
    A gls-es resze ok...
    Hanem azert kerdeztem mert amiket rendeltem azok fele van a masik fele piroskosaras volt tehat varni kell ra, hogy beszerezzek.
    A kerdesem arra utalt hogy jelzik e pl emailen ha megvan minden hogy szallitjak...mert onnantol tudom GLS-tol 1-2 nap alatt megkapom.
  • gordon 24
    Én rendeltem..

Ha küldesz nekik egy mailt, hogy szeretnéd tudni mikor jön a csomag válaszolnak rá, sőt megadják a GLS futár honlapját, ahol lehet infót kapni a csomagról. Ez azt jelenti hogy a csomagolás napjától lehet infót kapni arról hogy mikor vette fel a futár. És ezek után egyértelmű ha holnap felveszi reggel akkor aznap viszi ki.
    A másik kérdés: Ha nem vagy otthon akkor értesítőt ad ezek után tudsz vele telefonon megbeszélni egy időpontot.

Én azt is tapasztaltam ha frisitgeted az E-bike honlapját (naponta fellépsz) és látod hogy hoztak olyan alkatrészeket amiket rendeltél 2 napon belül megkapod!