Hegyikerékpár

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Hát igen ezt én is igy érzem. És tudod miért. Mert régen volt Direkkt Dhra fékjük. Ha most megnézed csak ez a HFx9-es van és ennek különbözõ válfajai. Olyan mintha nem foglalkoznának ezzel. Ugyhogy lehet bekellene fektetni egy Magurára. De hát annak az árai nem a földön járnak..

Downhill!!

bardocz
a tárcsák felmelegedése mindhol gondot okoz ahol tárcsafék van,bár tudom nincs bicóra karbon féktárca meg betét de pl F1-ben is ezért van olyan,bicókra ilyen spéci dolgokat nem gyártanak?igaz azoknak üzemi hõmérsékletük anyi hogy rásüla kezed a tárcsára és azon a hõmérsékleten még nem is fog igazán...
Seaweed
Szal ha realisan nezzuk akkor mint a Magura /aki piacvezeto a csucs tarcsfekes megoldasokban/ is ilyen olyan megoldasokon dolgozik (Ventidisc) hogy a hutest megoldja akkor nem egyedi es nalad fellepo gondrol van szo! Mindenkepp akkor azon kell gondolkozni hogy ok mit miert es hogy oldanak meg es pl ami neked van azzal osszehasonlitani. (Bar ahogy elneztem Hayes weblapjat nem szakitjak meg magukat a hude hullamos tarcsak es pl a tobbdugattyus megoldasok teren..kicsit olyan erzese van az embernek Hayes-kapcsan mintha az innovativ emberkeiket kirugdostak volna es semmit nem akarnak elore haladni..holott a konkurencia (pl Avid) lepked azert rendesen elore!) De lehet en tevedek..mindamellett hangsulyoszom tuti jo cucc a Hayes...sot!
Seaweed
innovacioban latom nincs hiany...de szerintem maradjuk a foldon...olyanrol bszeljunk ami van is bringakra...bar ha valaki rendelkezik ezkozokkel akkor keszithet protot tipusokat... <#ravasz1>
Seaweed
Hatfene tudja...ha tuti zsirt akarnanak akkor Magura feket raknanak ra...de mar igy is alapbol olyan meredek arai vannak a bringaknak hogy szerintem kompromisszumokra kenyszerulnek! Nem ondom hogy szar a Hayes (sot!), de megprobalnak meg "megfelelo" de olcsobb alkatreszt ratenni hogy ne 2 millka legyen egy gep..hanem mondjuk 600K csak...<#rolleyes>
gordon 24
Jahhh. :D<#hehe>

Downhill!!

bardocz
akkor vízhûtéses kell :D vagy amia wrc-ken van dupla tárcsa és olyan a két tárcsa között a kialakítás hogy belemegy alevegõ amiko forog és így is hûlik igaz hogy 30kilós lesza bicód de jó lesz rajta a fék :D
gordon 24
igazából ezzel nincs gond.. Amig nem melegszik el nagyon jó. Csakhát elmelegszik.

Downhill!!

bardocz
lehet fékbetétet kéne cserélned olyanra ami hamarabb elkopik viszont jobb a fékhatása bár hogy milyen márkát lehet venni vagy ilyesmi nem tudom :S
gordon 24
Hát ja. Lehet ez is gond. Csak tudod nem értem a szitut a gyári freeridra való Kona Stinkyt ilyen tárcsával szerelik. Nemhinném hogy a táércsa a gond. Én inkább magára a fékre tippelek. De az is lehet amit te mondasz. ha lesz zsém lehet kipróbálom az ötleted.

Downhill!!

Seaweed
Akkor azok eleg "kerek" tarcsak! Mindenkepp megerne szvsz kiporbalni hullamossal is! nem nagy ossze gegy tarcsa.
gordon 24
Huhh! Hát lehet.. Nekem nem olyanok vannak.
Ilyen képek vannak csak róla. Elvileg ezek a tárcsák a Kona Dh gépeken vannak. Ezek a Hayes tárcsái.:

Downhill!!

Seaweed
Vagy vannak ezek a Hope tarcsak..ezen anyi lyuk meg forma van hogy ez tuti nagyon jol hul...szinte mint az ementali sajt...

Seaweed
Itt van e: Magura 2007-es Louise..igaz hogy ezt max Freeride-ra ajanljak DH-ra mar nem...de a lenyeg hogy az az a pirosas belso resz a jobb hoelvezetes miatt (is) van allitolag!

Ventidisc a neve:

Seaweed
Milyen tarcsaid vannak?! Mert a kepen csak a hatso latszik de az kerek! Ha ilyen melegedesi es ero elfogyasi gondjaid vannak mindenkepp szerezz be valamilyen hullamos tarcsat! Annak a hullamot miatt nagyobb a hoelado felulete es igy gyorsabban hul es a fekero is alapbol nagyobb a hullamos feluleten! Talakoztam mar olyan emberrel aki szerint tarcsafekmegoldas csakis hullamos tarcsaval semmi massal!
egyeszen olcson meg is uszhatod a jo hullamos tarcsat egy probat mindenkepp meger szvsz! (de mar anyi felol halottam ezt a hullamos tarcsat hogy tuti van benne valami! Nekem placcra boven eleg a kor alaku es 160-as...de ha jol tudom neked elol 203-as van oda mar az igenybevetel miatt (DH,FR) mindenkepp hullamos kellene...Gustavhoz is hullamos van gyarilag!) Pl itt vannak ezek az utangyarott aligator tarcsak..allitolag nem rosszak...es van belole hullamos 203-as egeszen jo arban!

Illetve nemregen olvastam bikmakkban hogy valamelyik gyarto (talan epp a MAgura vagy a Hope..) az uly nagy igenybevetelu tarcsainal valamifele adaptert rak kozepre igy az is noveli a hoelvezetest...
gordon 24
Hát igen.. :D ezért nincs nekem olyanom. Na majd egyszer talán.
Igazából ez a Hayes is jó. Ez a melegedés gond inkább hosszabb pályákon jön ki kb 4-5km-eseken. Pl a multkor Schladmingban (igaz az olyan meredek hogy jóhihetetlen kb 800m-es szintkülönbség van) Ott a pálya felénél már csak nyikogi volt nem fékerõ.. Aztán vártam egy picit aztán utánna már nem volt gond. Na mind1 az a lényeg hogy én többet vártam tõle.

Downhill!!

Seaweed
nah jah...50K felett van a 1db Gustav...de tenyleg az a csucs DH-ra...
gordon 24
Hát arra, hogy nem igen vagyok vele megelégedve.
Nagyon hamar elmelekszik és ez után meg már sokat gyengûl a fékhatása. Pedig elõl nagy tárcsa van rajta és mégis. Szóval nem a legjobb.
Mindenki szerint a Magura Gustav M a kiru. Csak ezzel az a gond, hogy abból egy kerûl annyiba mint ebbõl kettõ.

Downhill!!

Seaweed
Ezt mire erted?
gordon 24
Most hogy használom a Hayest már én is.<#smile>

Downhill!!

Seaweed
Hatul mar bizonyitott az Avid BB5 mechnikus tarcsafekem! Hirdaulikusbol Magurat vennek ha szuksegem lenne ra...de szerintem nincs ra szuksegem. <#smile>

..es ez csak a "teli" bringam!...a masik (a Merida vazas amirol itt mar volt kep) meg amugy is V fekes..egy Shimano XT "V" fek van rajta ami megintcsak kivallo fek...de igy hogy van oszehasonlitasi alapom azt kell hogy mondjam mas a karakterisztikaja a V es es a tarcsafeknek! Ismerni kell mind2-t mert nem ugyanugy kell fekezni veluk...mas a fektav, az ero, stb...
gordon 24
Ja sry.. Má látom.. Jó lesz.. Amikor a tárcsaféken gondolkodtam, én is az Avid felé hajlottam. De amikor mutatták ezt a Hayes-t Olajos meg minden ezért választottam ezt. Az viszont tutti, hogy a legjobb Bovdenes tárcsafék az Avid. Ugyhogy sok sikert hozzá.. Majd képet csinálj!!

Downhill!!

Seaweed
Erre?! Irtam Avid BB5 vagy BB7..de mig lehet kapni BB5-ost addig nekem untig eleg az is raadasul 10K alatt van 160-as tarcsaval...es mint irtam hatul is az van es jol vizsgazott a telen..pedig azt hasznaltan vettem (igaz vadi uj fekpofakat kaptam hozza, en bontottam ki es raktam be szal mintha uj lenne a fek).

gordon 24
Elég zsir!! Rst-nek vannak bajai fölleg az ujaknak. Hát ez nem fog eltörni. Milyen féket raksz fel?

Downhill!!

Seaweed
Juteszembe ....eltortem a csoda fos RST villam alu villa vallat...toltam neki vasarnap melobol haza (nem is durvultam) egyszercsak egy femes pattanas...aztan mivel rohantam mas elfoglaltsag miatt meg se neztem csak szerdan..es el van repedve alul ahol a villanyak es a villavall talakozik...fostubus......meg jo hogy a "teli" bringam amugy is regota tervben volt egy merev elso villa+tarcsafekesites...hat majd most meg lesz...mar ha lesz penzem ra...most masra kell a zse...de mar kineztem:

egy ilyen villa (erosen tulmeretezve termeszetesen amire en hasznalom..de 100Kg+ az szazkilo plusz es nem akarok megint torott szart latni!)

es egy ilyen agy hozza meg talan egy Avid BB5 vagy 7...(5 van hatul 160-as tarcsaval..es egesz "telen"(nahjo az nem nagyon volt ugye :PP...de azert +20 fok se :D) ugye hasznaltam igy jo a tapasztalatom amire kell arra eleg nekem!)

nem lesz kis kiadas..min 20-30K....dehat ez van...jot olcson nem lehet venni...
gordon 24
Ez a feszítõ amin az enyémen van, elég jónak tünik. Eddig nem sikerült leejtenem. De ahogy gondolod, de azért egy hátsó váltó nem árt.

Downhill!!

Krezga
Köszi szépen! Úgyis alkatrészenként akarom majd én is összeépíteni, és szép lassan lecserélni a mostani bringát.
Csak én pl single speedes hajtást akarok, mert még nem nagyon volt normális láncfeszítõm, aminél ne potyogott volna le a lánc:)

A mostani bringát is megcsináltam úgy-ahogy single-re, de nem nagyon jött össze, gondolom valami olyan tárcsát, meg láncot kéne vennem:D:D(most csak simán le van véve a váltó, meg a lánc naggyából akkorára lett rövidítve, amin használom, de nem igazán akart sikerülni, mindig elugrik a lánc:D)
gordon 24
Hát igazából ezt csak egyenként tudom leírni. Mert alkatrészenként vettem.

Kerekek: 25000ft (akcioba egy Stinkyrõl bontották. Single Trackfelni Shimano Agyak)
Fékekek: 80000ft (Hayes Nine Olajos fék. Elöl nagy hátul kis tárcsával)
Váz: 39000ft (tavaly elötti Shred. Idei 49999ft)
Villa: 70000ft (Manitou Black)
Kormány/szár: 7900ft+8000ft (Truvativ Hussafelt mind2)
Hajtómû. 31000ft (Truvativ Hussafelt Howitzer)
Egyéb kieg: 30000ft (ülés: Kona SDG, ülés Csõ, Kormány Csapágy: FSA, Pedál: Bikepositive.)

Hát kb ennyi. Ez összesen: kb 290000ft. Persze az a jó benne ha egy ilyet meg akarsz venni összeépitve kb 300000ft körül kapod (persze nem a gyári shredre gondolok mert az 200000ft körül van. viszont vázba semmi eltérés nincs a covan és-e között viszont az alkatrészek hasonlók. A covan pedig 380000ft) ugyhogy kicsit sporoltam vele. Meg ráértem kb 3év alatt összedobni.

Downhill!!

Krezga
huhh, ha szabad kérdeznem, ez mennyibe fáj?:)
Mert a mostani szarom helyett nekem is kéne valami jót összedobnom, és valami hasonlóra gondoltam én is. (persze csakis a terepmontizás mellett!:D)
gordon 24
Én voltam!! Végig toltuk. Igaz annyian voltunk hogy tényleg toltuk :D

Downhill!!

bardocz
akkor ugrálgattam :P
Seaweed
"ugratgattal" ?! <#gonosz1><#vigyor1>
bardocz
én biciklim romokban de tegnap hugom bicajával ugratgattam fekvõrendõrökön át meg fel a járdára,de az kis bicikli
Seaweed
dolgoztam egyebkent meg videki vagyok
PyRex
én kihagytam

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

na mi van senki nem volt Cm-n?!
gordon 24
Nekem is szarul áll. Azt nem lehet jól feltenni.. Köszönöm a dicséretet.

Downhill!!

Szabi84
Marha jól néz ki a bringád! Látom másnak is van vázvédõje, mit küzdöttem mire normálisan feltettem!

Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

gordon 24
hát nem. Egy tányerral meg nem is egyszerû

Downhill!!

bardocz
hát felfele nem is olyan izgalmas :D
gordon 24
Álltalában a János Hegyen tolom a témát.. Persze csak lefele, és amit szól.. De sokszor megyünk messzebb is. Tavaly voltunk Schladmingban egy vb szintû Dh pályán. Szóval sok felé. De mondom csak lefele!!!! DHHHHHHHH!!!!

Downhill!!

bardocz
és hol szoktál vele bicózni?
gordon 24
Ezer köszönet.. Szerintem is tutti lett.

Downhill!!

bardocz
nagyon király<#eljen>
gordon 24
Csináltam képeket. Igy néz ki most:

Downhill!!

bardocz
képet;)
gordon 24
Na megjöttek az alkatrészek. Nagyon bivaj lett a gép. Nem is esik le a lánc.. Nagyon tetszik....

Downhill!!

Seaweed
Telo:
Fox,Rock Shox, Manitou, Magura,Marzocchi

fek:
Magura, Avid, Hayes, Shimano

110 bol meg boven ki kell jonni ennek a ket tetelnek jo cuccokal!
Tomo15
Na módosult egy kicsit a terv;) Inkább megtartom a régi bringám és azt tuningolom, mert így még tudok venni mellette obijektivet is:). Szóval egy Elsõ telo kéne meg hidraulikus tárcsafék. Jó lenne, ha kijönne a kettõ 110-böl. Plz. segtsetek ki pár jó tipussal!:)

Seaweed köszi az infót!
Seaweed
Anyiert mar kaphatsz egeszen jokat! Az az igazsag ha valaki nem a szaksajto vagy epp a sportag prominens szereploje vagy max nem addikt akkor nehez pontosan ajanlani! Hisz minden szezon elejen/vegen uj szeriak jonnek ki a gyartok muhelyeibol igy azok kozt vannak elteresek! En is hiaba vagyok szaklap elofizeto meg se tudom azt mondani hogy ezt meg azt vedd mert az tuti! Csak es kizarolag markakat mert azokban bizni lehet hogy az elozo jo tapasztalatok utan egy uj szeria is lesz ugyanolyan jo csak epp mar peldanak okaert 2007-es cuccokal felvertezve!
szal markak: nagyon nepszeru magyarorszagon a Merida, Kona, KTM, Specialized, Giant, Kellys(szlovak ha jol tudom), Magellan(magyar!) stb-stb....
Igazabol szerintem nezz szet a gyartok weblapjan es ha valami megtetszik nezz utana mibe kerul az nalunk..vagy siman menj be egy jo boltba es bizd magad a kereskedore! (bar ez utobbinal azert tenyleg jo (hir)nevu boltba menj....mert van jopar kereskedo aki radsozza a 3 eve ott rohado "szarjat" is....)

hirtelen ennyi