1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
  • Asguzai
    Vazze...hogy veletlen se legyen szep az elet..behalt ma a monoblokkom...kinai iparis..elkezdett kotyogni..de ugy hogy az egesz tengelyre kihat....basszameg!
  • Asguzai
    Szallitanak, en mas tobbszor vettem onnan alkatreszeket/ruhazatot stb...megbizhato es europa legnagyobb online boltja. Magyar boltokban meg orulhet ha hetek alatt meg lesz valami.
  • cenobite
    Nagyon köszönöm! Ment is a "bookmark"-ba. :)

Eredetileg ugyan magyar üzlet érdekelt, de úgy látom ők szállítanak kishazánkba.
  • Asguzai
    http://www.chainreactioncycles.com
  • cenobite
    Üdv!
    Mivel ezen a kerékpáros topicon van a legtöbb hozzászólás gondoltam itt teszem fel a kérdésem, nem nyitok új topicot. :)
    Cruiser kerékpárhoz keresnék alkatrészeket váztól a szelepsapkáig minden érdekel. :) Online bolt is jöhet, bármi.
    Tudom, hogy ez MTB fórum, de remélem nem haragudtok, hogy itt tettem fel a kérdést. Ilyesmi kerékpár építésén gondolkodom:

Előre is köszönöm a választ!
  • gordon 24
    Hát én a rapidfire karokat ajánlom szerintem az a legtuttibb. b 8000ft a pár. Dem nagyon fassza!!

Ennek pl 4250ft darabja. Tehát 8500ft a pár:

• bloodnero
    naon jol passzol, harap... csak valami normális váltokar kéne mit ajánlanátok.. első hátso ..illetve ha van valami akcioban kar+válto
  • bloodnero
    remélem végre rendbe tudom rakni a gépet annyira, hogy nekem is megfelelően müködjön:)
  • gordon 24
    1000% tutti
  • bloodnero
    Marzo dirt jumper 3-as 2006-os birja szerintetek a Avid Juicy-t 203-as tárcsával?
  • gordon 24
    Hát ezt sajna nem ismerem! Igy nem mondok róla semmit

Shimanoból nagyon sok fajta van! Van egészen gagyi és nagyon profi! Nem tudom ez hova tartozik.
  • krk1234
    Eddig OK.

Hát nagy gondom a váltó, jelenleg Shimano 200GS szett van a bringán STI rendszerű váltóval!

Szóval???
  • gordon 24
    Igen létezik még a cross-Country.
    Régen igen sok cro-mo vázzal csinálták ezt. Anlen az egy elég fasza márka volt abban az időben.
    De!
    Ami gond:
    az anlen amiatt hogy régi tipusu Bike, ezért nem A-heades a váz nyaka. Magyarul jó minőségü telós villát nem tudsz bele tenni. Csak olyat ami menetes nyakkal készül. Ebből meg manapság nem igen gyártanak jót sajnos.

Az araya felni is jó minőségü ha az agyak ( a hátsó kazettás ) jók akkor megfelelő szerintem.
    De nagyon fontos az hogy hátul kazettás agy legyen mivel ugratások után vagy egyszerü keményebb pályákon elgörbülhet a hátsó tengely ha nem kazettás az agy.

Kb ennyi a véleményem róla
  • krk1234
    Szeva Gordon!
    Ha van idő és kedved hozzám akkor kezdjük az alapoknál.
    1. A vázam egy régi tipusú Cr-Mo váz 15 éve Anlen Cougar névem vásárolták, így örököltem meg. Kérdés: véleményed szerint cross-country-hoz, ha még létezik ilyen megfelel-e.
    2. Az örökölt kerekek Araya tipusúak viszont elég stapabírónak tünnek.
    Vélemény!!!!!?????????
  • gordon 24
    Hát figyi.

Pár dologra kell odafgyelni.
    1 a váz. Irtad hogy van erről jó lenne ha többet mondanál esetleg fényképel.
    2. Ami nagyon fontos a kerekek és a halytőmű minősége.

Kerekekből olyat kell venni ahol az első kerék:
    Jó márkás agy. Minimum Shimano Deore vagy jobb
    Jó minőségü küllök DT, Sapim Stb
    És egy fasza felni : Mavic (ha CC) Sun Rims(DUal DH Stb)

Hátsó kerék : Minden első kerék jellemztő annyi +al hogy a hátsó agy minden képpen kazettás agy legyen.

Lehetőleg mindkét agy tárcsafék felfogatási lehetőségel (ha késöbb megondolnád magyad)

Hajtókar mivel minden sport az mtb-n belül Nagy terheléseket ad ennek a résznek semmi esetre sem javaslom a sima négyszög tengelyes monoblokkot.
    ISIS vagy Octaling rendszert vegyél ezek sok bordával elátott monoblokok és halytókarok (Az octaling Shimano [csak Shimano karral szerelhető] az ISIS [Truvativ RaceFace stb karokkal szerelhető])

Ha ez megvan akkor gurulsz tudod hajtani. Már csak egy dolog van a villa. Ha extreme felhasználásra használod akkor sajna ez nem lesz ocsó. 60-120 ezer között lehet olyanokat venni ami nem törik rendesen csillapit és birja a strapát. Minimum Manitou vagy jobb!
    Ha nem extreme felhasználás hanem cc vagy ilyesmi akkor az ár hasonló vagy több hiszen ott meg a könyüsége (felhasznált anyagok stb) drágitják meg.

Ha csak sima tekerészés akkor kb 30k-ért tudsz venni használható villát.

Ugye fék is kell na ez megint egy szép eset:
    Ha V-fékben gondolkodz mindenképpem márkás fék rendszer kell. Shimano Deore vagy jobb. Avid stb.

Ha Tárcsafék akkor olajos Az használható faszán. (Hayes Magura Grimeca stb)

A többi része szabadon válsztott (ülés ülés cső stb)

Ha ezeket mind meg(tudod)veszed akkor egy nagyon profi tartós bringád lesz. Persez sajnos ára is van ennek.

üdv.
  • krk1234
    Szevasztok!
    Én egy új MTB fun vagyok, help me!!!!!
    Srapabíró hobby MTB-t szeretnék milyen alkatrészeket javasoltok!

Váz az van!
    Előre is köszi!!

Krk1234
  • istenostora03
    ja jó lett ahozképest.(Y)
  • slight
    hali
    azért egy két véleményt írhatnátok (persze aki akar) hogy jó lett-e a bicikli vagy sem vagy mi nem jó vagy mi jó vagy stb.!
    köszi.
  • istenostora03
    Valakit érdekel egy első Shimano mechanikus tárcsafék+Alligator 160MM-es tárcsával?
  • DoctorJohnson
    Sziasztok!
    Olyan kerékpáros sisakot keresnék, aminek van állvédője (de nem ilyen fullos krosszmotoros sisakra gondolok). Kb. olyasmira gondolok, mint az amerikai focisoknak van, tehát egy full sisak, és vmi rácsos áll/szájvédő.
    Létezik ilyesmi vajon?
  • Krezga
    Szombathelyen fox cuccokat lehet venni a Vírusban(Uránia udvar), és a Koczka kerékpárboltban (Derkovits üzletháznál, órásháztól nem messze). Legalábbis én eddig itt vásároltam fox cuccokat, ha tudtok még más helyről engem is érdekel:)
  • bloodnero
    pl Vas megyében tudtok ilyen boltrol?
  • gordon 24
    Dunántúl elég tág fogalom. De a balaton mellett Keszthelyen a sétáló utcában van egy ilyen bolt. Internetes boltot nem tudok.
  • slight
    hi.
    srácok lenne egy olyan kérésem, hogy ha valaki tudna ajánlani olyan internetes oldalt ahonnan főleg ufo, fox, vagy egyéb márkájú kapucnis, vagy sima pulcsit lehet venni, rendelni, nagyon megkösszönném, vagy a dunántúlon esetleg ha tudtok olyan helyet ahol ilyen cuccok beszerezhetőek, kérem jelezzétek itt.
    előre is köszi mindenkinek!
  • slight
    Köszi szépen a segítséget!
    Na szóval ilyen volt: http://images.netbag.hu/20070830/19123776076.jpeg
    és ilyen lett azóta: http://images.netbag.hu/20070830/19142161112.jpeg
    http://images.netbag.hu/20070830/19163016528.jpeg
    http://images.netbag.hu/20070830/19171184003.jpeg

így a pontos!

bocsi a szerencsétlenkedésért:-)

véleményeteket nyugodtan írjátok le!
  • istenostora03
    Ilyen volt:

Ilyen lett:

• slight
    Köszi szépen a segítséget!
    Na szóval ilyen volt: http://images.netbag.hu/20070830/19123776076.jpeg[/IMG]
    és ilyen lett azóta: http://images.netbag.hu/20070830/19142161112.jpeg[IMG]
  • ates84
    media.proxnet.hu

ide tedd fel
  • gordon 24
    Nézd meg a méretét. Ha nem vagy vip felhasználó az sg-n akkor nem tudsz asszem 20kb-nál nagyobb képet felrakni. Ha Vipes vagy 200kb
    Ez az első. Ha a kép ezeknél kisebb méretü, akkor katt a képfeltöltésre tallózás keresd meg a gépeden aztán feltöltésre katt. Vársz egy kicsit és amikor fent van, megnyomod a vágólap gombot. Majd zárd be a képfeltöltéses ablokod, beillesztés-sel illeszd be abba a négyzetbe amibe a hsz-ed irod. És mehet gomb.
  • slight
    nem sikerült feltenni a képeket valaki segítsen!
  • ates84
    Na képet!!!
  • slight
    Hova lettek a képek?!
    a fene.:-(
  • slight
    Hello mindenkinek!
    2002-ben vettem ezt a Mongoose Rockadile Sx Pro Mountain Bike-ot!
    Akkor még így nézett ki:
    És Ilyen lett azóta:
  • istenostora03
    Xixalagal lehet x)?
  • Amse
    Ezt a módszert használtam hátsó keréken amíg sokat montiztam. Tényleg sokat számít a tartósságában. Én vastagabb aludróttal tekertem be, de vékony réz mégjobb...
  • istenostora03
    Ez LoooL de lehet használ,ahogy nézem....majd kiprobálom:)
  • Krezga
    itt van pár alap trükk. Sajnos nem sok, de jól le van írva az a pár.
  • PyRex
    http://bikeskills.com/videoclips.php
  • bloodnero
    BBB 30.9 nyeregcső már a gépen , milyen jo hogy azért belehet szerezni 2 hét alatt...fredamt:D
  • Aignot
    Hai, riderek

Nemrég vettem egy 2007-es Magellan Polar-Xet, (MTB) minden alap felszeletség rajta, de azthiszem aki látott már ilyet az tudhatja, hogy jól össze van az rakva a kezdőknek, iesmi.
    Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a neten valami olyan oldalakat keresek ahol nagyából, vagy teljesel le van irva/bemutatva akár videóval a különböző trükkük/tippek ilyenek, akár a legalapabb bunny hoptól, a table topig, szóval ilyen "how to do" szerüség. Street, meg dirt jump is. Merthogy az egy dolog ugye hogy nagyából megtudok sok dolgot csinálni, de azért ezt fejleszteni, tökéletesíteni szeretném, vagy úgy hogy látom, vagyhogy csak simán leírják.
    Google nem akar nekem segíteni, az ég világón csak ezeket a "balul elsült, eséseket, meg trükköket kapom", forumokon is kerestem, nem sok sikekerrel.

Ja, és angol siteok is jöhetnek.
    Előre is köszönöm