1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
-
Én nem kockáztatom be. Aluminium Bringával 2 fok alatt hazardjáték bicózni. Ez az egyik a másik meg, hogy túl drága volt hogy elpusztitsam.. Majd nyáron.. -
ó tényleg ezt elfelejtettem úgyhogy BUÉK:D
valakinek van kedve esetleg holnap felmenni bicóval gellérthegy szánkópályára?feljutni egy rémálom,de nagyon király lefele:D
maúgy nekem bicikli tiszta hó,beraktam egy lyukba,ott majd leolvad róla remélem:D -
jaja ez marhajó buli, mi is szoktunk bicajozni hóban, és egyuttal a bringát is lemossuk:D -
Jaja.:D Mi is mentünk 2 éve fel a szabadsághegyre. Elindultunk le mindenki nézett hogy ebből mi lesz:D De sikerült faszán.. Mindenki szánkóval bohockodott mi meg ott mentünk bringával.. Érdekes látvány!
BUÉK!!! -
jah és hozzáteszem,hogy én sem aludtam semmit tegnp 11 óta,úgyhogy ez nem lehet kifogás:D -
aki teheti most azonnal ki biciklizni!felmentem gellérhegy szánkópályára,és harmadszorra sikerült eltalálnom a fékívet úgy,hogy kicsúszaka betonútra,kb mindenki hülyének nézett amikor mentem fel:D de ez valami isteni,így hóban bicózni,2 éve voltam utoljára de akkor nem merészkedtem fel a gellértre,meg én,aki mindg első fékkel áll meg mindenhol majdhogynem,most csak hátsóval mentem,de valami isteni volt,fékezésnél keresztberakni biciklit,aztán hazafele direkt a lejtősebb utcán jöttem,és megpróbáltam ülve:DD ajdnem elestem,az első meg hátsó kerék is egyszerre csúszott:D -
Alapvetően arra gondoltam, hogy esetleg ha magam mennék ki a gépért ausztriába akkor pár tizessel olcsóbban megúsznám. És nekem az számit.
Egész konkrétan őt néztem ki, bizom benne, hogy vagy kint megvásárolva, vagy neten rendelve lényegesen olcsóbban megtalálom, aztán lehet tévedek. :) -
sajna németül nem tudok én sem:D amúgy ebike-ot nézted már?meg milyen konát akarsz venni? -
Esetleg ha osztrák, határhoz közeli nagy bringaáruházat/boltot ismertek, akkor ne tartsátok vissza a közzétételét, mert tavasszal szeretnék osztrákiában gépet vásárolni, csak fingom nincs hova mennyek, alig találok (németül nemtudás) a weben is valamit.
Előre is kösze! -
Ok, már találtam ausztriában is forgalmazót. -
Hali mindenkinek!
Ha neten szeretnék KONA gépet rendelni hol érdemes körülnéznem?
A célom csupán a költségkimélés, nem feltétlenül mo-on vennék mocsokdrágán ilyen gépet.
Illetve ausztriában próbálkoztam volna, de a neten nem találtam osztrák boltot, ahol KONA-t formgalmaznának... Ilyen van?
Segitségeteket előre is köszönöm! -
Sziasztok!
10 tengely van a bmx-ben azt hiszem. De ha jól néztem akkor beférne egy 14-es is az agyba. Ezt meg lehet oldani, hogy a 10-es helyett betegyek egy 14-eset ha beférne az agyba? -
A láncot csak akkor cseréld le, ha nincs nagyon megkopva a fogaskerék. Mertha megvan kopva akkor ugrálni fog az új lánccal.
Ezt ugy tudod eldönteni hogyha megnézed, a fogaskereket akkor egy teljesen szimetrikus "völgyet és dombot" kell látnod, ha ez már deformált valamelyik irányba akkor megkopott és nem szabad cserélni a láncot. Ha még szimetrikus akkor érdemes mertha sürün cserélsz láncot ritkábban kell fogaskerekeket.
A pedál az mind1 ha nem vagy brutál felhasználó.. Az a lényeg hogy fém legyen!
A láncból csak olyat tudsz venni ami a rendszernek megfelelő (attól füg milyen rendzser van rajta 6-os-7-es 8-as, 9-es) Ezekből mind1 milyet veszel. A gyengébb gyengéb a minőségibb jobb de a feladatát ellátja. -
pedál #834 Kősz. Asszem láncot lecserélem. A pedálom kész, szerintem ez a legolcsóbb bike pozitive-os. Esetleg vmi ötlet (platform),ami nem túl drága, de többet bír egy évnél. Ja meg láncból jó a 3000ft körüli, ha úgyis évente cserélem? -
A következő a véleményem (dolgoztam servizesként én is)
1. Ha nem volt semmi baja hülyeség volt oda vinni.
2 ha a racsnid nem ugrik át müködik nem kell cserélni.
3. A láncot érdemes mert ha nem cseréled tökre vághatja a Fogaskerekeket.
Na most ő pont ezt mondja. De.. HA most jelen esetben nem ugrál át neked amikor erőssen ráhajtasz akkor semmi értelme kicserélned. Amikor bevitted müködött akkor csak a munka dijjat fizesd ki amibe az átvizsgálás zsirzsás stb került..
Az viszont hozzá tartozik a dologhoz, hogy amit mond igaza van. Tehát ezeket simán lehet évente cserélni mert elkopnak stb. De amig nem raksz rá egy uj láncot, vagy fogaskereket nem fogod érezni hogy rossz mert össze van kopva.
Én az én brigámon évente cserélek láncot, ezzel megelőzheted hogy a fogaskerekek, racsni(ami lehet fogaskoszorú is) elkopjanak. Ha viszont nem tetted meg és már kopott, hagyd addig békén amig annyira el nem kopik hogy nem fog megfelelően müködni.
Na én kb ezt javaslom ezzel kapcsolatban.. -
ha nem látod a kopást,és nem érzel semmi bajt,nem hiszem hogy tönkrement,inkább nézd át te is,nekem ki akarták cserlni a kormány csapágyazást,amit egy csavar meghúzásával megoldottam,igaz meg kellett hozzá vennem a szerszámot,de még mindig jobban jártan így -
pedál #831 Sziasztok! Van egy Magellán Serpens-em, tök jól működik, egy éves, elvittem téli átvizsgálásra, úgy tűnt semmi baja nincs, erre: azt mondta szervizes, hogy a racsni kész van, középső agy tök kész van, és megnyúlt a lánc és elkoptatta az első fogaskerekeket. Azt mondja, cirka 35ezer, k§%vára sokallom. Mentem vele 1200km-t, esőbe, sárba, nem sajnáltam, de nem hinném, hogy ennyire tönkre tudok tenni egy 140e forintos bringát. Véleményetek? Előre is kösz. -
mert a felszereltségek alapján, 25K-t simán megért. csak a kormány nem tetszik:D -
Gabo #829 Használd a google képkeresőjét és keressél hasonló vázzal készül bringákat. Vagy néz körül az ismertebb gyártók oldalán.
Esetleg ha ismered a bringa értékét, az alapján is lehet szűkíteni a kört.
Egyébként ha nem ismered a bringa márkáját, típusát, mi alapján döntötted el, hogy az érte kért pénzt megéri-e? -
jah, de nincs meg már a száma mert elkeveredett, a nevére meg nem emléxem:( -
csak egy rosszindulatú kérdés volt. ha a csávó rakta össze, tudja a márkáját. nyilván egyszerűbb őt felhívni, mint a topicban napokat várni egy ESETLEGES válaszra... ugye, logikus... -
szerinted ha loptam volna, azzal lenék elfoglalva h kiderítsem a márkáját?:D -
aha, egy csávótol. ő rakta össze. de nem kérdeztem tőle h milyen márkájú, és kiváncsi vaok rá:D -
nem tudom hogy lehet utánanézni de érdekes geometriája van -
ahamm és az sem tudta akitől vetted....
most nagyon geci leszek: biztos, hogy vetted? -
Sziasztok!
Tudom h ez nem teljesen ide tartozik, de hátha van valakinek egy jó ötlete.
Vettem egy BMX-et csak nem tudom a márkáját. Hogy lehetne utánanézni? Rákerestem neten a gyártási számra de nem találtam semmit:(
Meg lehet egyáltalán ezt valahonnan tudni h milyen típus lehet?
Itt egy kép róla:
-
Na ennek örülök. Akkor reméljük tovább birja mint a másik! -
Ó yeah!
A héten jön a Cruiser vas!
Ez az alap, kicsit még alakítok rajta, de úgy érzem megtaláltam az igazit. :) -
Asguzai #819 Nah beraktam a masikbol az kinai iparist....igaz hogy ez rovidebb (122mm=>113mm)..de jobb is mert a lancvonal jobb igy. -
Hát jó oké.. Csak gondoltam..
De ez a kar elég faszának tünik! -
Asguzai #817 illetve nem is teljesen...mert ilyen csak most 3 tanyerral es mint lathato ennek a pedalnal van egy cro-mo betet....szal nem kispalyas pecapotot meghazuttoloan hajladozo darab...merev is mint az allat...pont alam valo...
-
Asguzai #816 cak negyszoges, de ugyanilyen:
-
Asguzai #815 Hajtomunek semmi baja..sot..az egy orok elet (FSA/RPM El Torro)....a kinai iparis monob. meg 2-3K csak. -
Hát ja! Ez igaz , de most ha veszel megint jó drágán egy négyszö tengelyest lehet hogy fél év és ugyan ezzel a problémával állsz szemben megint. Én ezért untam meg! Egyébként a váltáskor én is egy hónappal elötte költöttem el 20k egy uj karra ami kifingott egy hónap alatt. Na ekkor telt be a pohár. Igaz hogy mélyen zsebbe kellett nyulni de azóta semmi és a csere nem most volt. -
Asguzai #813 Veszel nekem egy jo hajtomuvet?! Nem reg vettem igy is...nem fogok 20-30K ert most uj hajtomuvet venni hogy ISIS vagy Octa-s rendszerem legyen. -
Miért nem raksz isise vagy octalinges rendszert? Abból is van ipari csapágyas, de a nem ipari is elég jól birja.
Az ISIs rendszer tudsz tenni Race face vagy Truvativ karokat amik nagyon jó áron vannak és bazi erőssek.
Az Octalingre meg shimanot .
Persze a hátránya az hogy nem csak monoblokkot hanem kart is kell cserélned most.
De nekem amióta ISIS-es vany egy Truvativ Hussafelt karral azóta semmi bajom. (ezt le is kopogom: kopp, kopp:D) -
Asguzai #811 De asszem azt fogom csinalni hogy a masik bringamban van egy ugyanilyen kinai iparis es az ugyis szet most szedve mert majd epitek egy sarvedos teli gepet...egyenlore az a lenyeg hogy a Kona napi hasznalatra kesz legyen...de az is lehet hogy a teliben addig hajtom majd ezt a kotyogos monoblokkot mig szet nem megy teljesen.... -
Asguzai #810 jo link:
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=19635 -
Asguzai #809 Az...raadasul nem am ugy lotyog mint a gatya a hulyegyereken..erohatasra...elmozdul...
Nem tudom meg milyet veszek...szivem szerint Shimao XT-t raknek be (negyszogtengelyrol van szo)...de azt nem gyartjak mar vagy 4-5 eve....a -ert meg nincs kedvem most 100€-ot adni...ugyhogy lehet ujra kinai csingcsungming kerul bele ugyanugy iparis, hatha az tovabb birja mint 1 ev.... -
Hát az szar ügy. Milyet tezsel helyette?