1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
  • Gunnersboy
    ajj ez deszép :)
  • bardocz
    az hogy törik...ha úgy használják,akkor minden váz törik,haverom eltört 2 stp-t meg 1 polarxet is,és stp mégiscsak háromszor anyiba kerül,ez kb olyan dolog,hogy a kona törik,meg nem kell váltó
  • mrzoltan
    Most olvastam ez a polarX törik.Szal inkább ezt: Merida '07 UMF Hardy 3 váz veszem vélemény? 26 900 Ft
    Az a baj ,hogy már vann itt a környéken 1 ardy mondjuk az 4-es.
  • bardocz
    előre ha dirtre használod a bicót,akkor nem is olyan fontos váltó,meg ha az nincs rajta könyebben rámegy a láncmerevítő,nekem volt elöl 2 sebesség,de a kissebik fogaskereket le is szedettem mert semmi hasznát nem láttam
  • Blasta
    Ohhh, efelől ne aggódj :)
    Van törzsvásárlóim (HTX 2 Placebo) a Récsei-ben lévő Ridebike boltban (vagy nemtom mi a nevük, ridebike.hu volt az oldaluk mig kb. 1 hónapja elérhetetlen nem lett).
    Ott veszem majd a bicót, ők az ebike szervize is amúgy.
  • Gabo
    Blasta:
    Alap gépnek jó. Bár nem ismerem az M191 hajtóművet, de nekem ez tűnik a leggyengébb elemnek.
    Tapasztalatból mondom. A bicomon anno elől a Shimano komfort kategóriás szettjéből volt fent a hajtómű és az első váltó (talán C050 volt.). Sajnos a hajtómű/hajtókar túl rugalmasnak bizonyult. Ha kicsit erősebben, izomból nyomtam, vagy kiálltam a nyeregből, akkor a lánc már beleért és súrolta a váltó terelő lemezét. Az első hónap után vittem cserélni.
    Már vásárláskor érdemes lett volna erre sort keríteni, de ezt akkor még nem tudtam. Már csak használt alkatrésznek vették be a régit (s gondolom újként adták el ismét. ;o) ), valamint perkálhattam a szerelésért is.
    Szóval szerintem ha van rá mód, még a vásárláskor érdemes ezt lecserélni legalább egy Alivio-ra. Az árkülönbség nem túl vészes és ilyenkor nem szoktak szerelési költséget felszámítani.
    A ebike mellett mindenkép nézz szét más helyeken is. Sokszor a boltok honlapján nincs fenn az aktuális kínálat, érdemes a helyszínen is nézelődni. (Ez amúgy is javasolt. A legtöbb helyen a törzsvásárlói kedvezmény még mindig arc alapján megy.)
  • Blasta
    Fú nagyon rendi vagy, HTXCSM!!!

A lényeg az, hogy összerakni semmiképpen nem akarok bicót, nem az én asztalom az. :) Baszok el elég időt minden másra :D
    Aztánmeg a 170k nekem per pill bőven fájdalomküszöb felett van.
    Az a Merida amit kinéztem (SUB 40D) 120e-ért pont okés, Alvio szettel van, normális vázzal, számomra tűrhető és sztem használható telóval. A fékekről nemtok nyilatkozni, gőzöm nincs milyenek, de gyanítom nem a legjobbak, viszont per pill nem is nagyon izgat. Ha szar lesz majd cserélem.
    A bringa fő vonzereje az ára tehát, másodsorban pedig a felszereltsége és a külalakja, ami nagyon bejön.
  • Gabo
    Blasta:
    170 pénzből már össze lehet hozni egy elég kellemes bicot.
    Ha később fejleszteni szeretnél rajta, akkor ami fontos lehet azok a következők:
    Egy jó aluváz.
    Legalább Simano Acera vagy Alivio váltószett és hajtómű. Tapasztalatom szerint ezek már elég erősek ahhoz, hogy átlagos igénybevétel esetén ne legyen velük gond. Esetleg, ha van rá keret, a Deore szett is szóba jöhet.
    Fékből legalább Deore V-fék vagy egy későbbi cserét is figyelembe véve valamilyen tárcsás megoldás. (Ocsoért csak mechanikus lesz, viszont legalább a kerékagyat, felnit már nem kell a későbbi csere folyamán lecserélni.)
    A későbbi cserékre való tekintettel ha van rá mód érdemes külön fék és külön váltó kart venni a kombinált megoldás helyett.
    Telo ami belefér a költségvetésbe.
    Gumiból olyat érdemes választani, aminek a mintázata jobban megfelel a vegyes felhasználáshoz. Erre leginkább azok a gumik alkalmasak, aminek a közepén egy futóél húzódik végig vagy a mintázat elrendezése ad ilyen felületet. (A széles, bütykös traktorgumi aszfalton nem egy öröm.)

Szerintem nézz szét minél több boltban, mielőtt döntenél!
    Kiindulásnak itt van néhány linkgyűjtemény. Nem biztos, hogy naprakész, de google-val megtoldva használható.
    http://bicikli.lap.hu/
    http://hegyikerekpar.lap.hu/

Ha van még konkrét kérdés, szólj!
  • PyRex
    Gyönyörű!! (Csak acél, talán picit nehéz...)

• mrzoltan
    yaya Kezdek gyüjteni.:D
  • bardocz
    szerintem polarx váz nagyon megéri az árát:) és ahogy elnéztem belemegy a 203-as tárcsa is,bár a 180-as bőven elég hátra
  • mrzoltan
    Előre megy egy Rock Shox Dart 3-ra 185mm tárcsát ír a manual max-ra nem is kellene nekem igazából nagyon tárcsa de úgy jobban néz ki meg csak.
    Szal majd a tárcsa cserélve lesz egy 185-ös G2 cleanstep-re vagy mire.
    Meg kondolkozok ezen a a Polarx vázon 30k ért van.
  • bardocz
    hát milyen bicilid van?országutira ott a road,montira meg a mountain,és az is fontos hogy beleférjen a vázba a tárcsa,most hogy megnéztem enyémet,ha hátrébbhúzom a kereket lehet a 203-as tárcsa is beleférne,bár nem sok értelmét látom

ha montid van a mountain,persze ellenőzizd le,hogy rá tudod-e szerelni,ha országúti bicód akkor meg a road,de szerintem országutira lég a sima fék is,bár még nem mentem olyannal
  • mrzoltan
    Oks de akkor meik?
    Avid '08 BB7 Mountain
    Pofon egyszerű beállítás és karbantartás, és az Avid-tól megszokott minőség.
    Golyóscsapágyas müködési rendszer,
    Egyszerű fékpofabeállítási rendszer
    160mm-es (6") Roundagon tárcsával együtt szállítjuk!
    A 2008-as terméken kiforrottabb a fékpofa állítási rendszer
    Ajánlott termék
    Szín: grafit szürke
    Avid '08 BB7 Road
    Mechanikus tárcsafék szabványos rögzítéssel és "Post Mount" felszerelési lehetőséggel
    140mm-es tárcsával
    Precíz beállíthatóság, rendkívüli fékhatás, és adagolhatóság, szerszám nélküli fékbetét csere, alacsony karbantartás igény, kedvező súly: 318g
    Országúti kerékpárokhoz
  • bardocz
    bb7 jobb,váltóhoz meg az agyhoz nem értek
  • mrzoltan
    Hali!DEore szettnél van értelme drágábbat venni?Fékből az Avid BB5 vagy BB7 jobb?Az ár is számít.Milyen agyat ájánlotok.Első lenne.THX
  • gordon 24
    Jó éjt! Én is ezt teszem!
  • gordon 24
    Hát ha nincs leejtő akkor tulajdonképpen mind1. Amiek jobban tetszik és kényelmesebb. Ha nem akarsz versenyt nyerni akkor nem fogod észre venni a különbséget ugysem.
  • gordon 24
    Igy van..
  • gordon 24
    Nem annak az elönye. Hogy egy darabból van kialakitva. Ez az jelenti hogy nem két csövet hegeszt össze. Hanem kimarja egybe. Majd hozzá hegeszti a csövekhez. Ezért nem csavarodik ugy. Ha megnézed a te vagy az én bicom hátulját a kerék felfogatásnál. Van egy lemez ami rá van hegesztve két csöre. Na most ha ez cnc-zet lenne, akkor az egész egy egséget alkot, és kb 2-3 cm-el arrébb ér a lánc villához. Igy maga a kereket tartó papucs kb 1000x erősebb és strapa birobb mint igy. Ugyan igy van megcsinálva a hajtómű mögött a kerékjárat alul. Szóval sokkal többet bír.
  • mrzoltan
    na téptem aludni holnap suli.fav-ba van a topik tetszik a feeeling na mek cs all.Jócakát
  • bardocz
    akkor érthetőbben,mert tényleg hülyén fogalmaztam
    a smartnak kicsi a fordulóköre,gyorsabban fordul,a pantera meg hoszabb,ezért lasabban fordul,de egyenesben stabilabb
  • mrzoltan
    Na ez mos nem világos a kanyarban is jobban fekszi az utat efektív jobban kanyarodik.
  • mrzoltan
    qva pontos és szép tiszta a munkafelület.A Amerikai choperekből tom.
  • bardocz
    erre is gondolta,csak már elküldtem a hsz-t:) mint az autóknál,a smart jól kanyarodik,a pantera meg jobban fekszi az utat:-))
  • mrzoltan
    de itt nincs naon lejő Békésben Szal akkor ide melyik?
  • bardocz
    köszi!
    és az jobb ha úgy van vágva?
  • gordon 24
    Nem azt nem azért csinálják! Ha az a különbség amit irsz akkor ez a magyarázat:
    A hosszabnak jobb az egyenes futása. Tehát ha leejtőzni akarsz jobb a hosszab nem olyan ideges. Ilyen a Konám is.

A Rövidebb: jobban kanyarodik könyebb irányitani. Nagy tempóknál is jobban feksi a kanyarokat. Na ilyen volt a régi bicom is. Ezt sokkal jobban csiptem benne.
  • mrzoltan
    Vízsugaras vágógép a CNC.
  • mrzoltan
    oks akkor elvan döntve long köll.CSAk nem tom mien szinűt mert a telóm ezüst,csak azon meg minden kosz meglátszik a feka jobban tetszik csak nincs raktáron bár mire veszem 2-3 hét addigra úgyis lesz.
  • bardocz
    CNC-zett,az meg mi?
  • gordon 24
    Jaja. Most már tudjuk. De most a magellan nagyon beujitott ezzel. Régen a polarx-ből 1 fajta volt. Most van vagy 4. De az amilyeknek már CNC-zet a hátsó kerék felfogatása, meg a hajtómű utáni része. Az de kurva jó.. Na egy olyenra szó nélkül lecserélném a konát. Igaz majd 100000ft a váz:D
  • bardocz
    a long hoszabb:) manualnál számít szerintem,meg ha ülve mész,akkor tlán kényelmesebb a hoszabb
  • mrzoltan
    Szal a long a jobb,inkább turhára meg mászkálásra kell nem gyilkolom én magam alatt mert összetörik.
    A tárcsatartó konzol jó?Mert nem tünik erősnek bár úgyis max.mechás tárcsa menne rá,mert hidrát alfölde fölösleges,mondjuk mechást is de azért nézzen már ki vhogy.
  • mrzoltan
    CSak mert biztos van külömbség de mindjárt ír a tulaj azt megmondja remélem.
  • bardocz
    az egyik hoszabb mint a másik,nekem long van,és tökéletes,emellett nekem is 100mm-es benne a teló,és tökéletes,a kerekek tökéletesek benne,a fékek tökéletesek,a váltó tökéletes,a hajtás tökéletes,az ülés tökéletes,egyszóval tökéletes bicikli
  • gordon 24
    Kétszemélyes:DDD passz!
  • mrzoltan
    egy 100mm-s telóval pont jó lenne,lehet el is kezdek gyűjteni rá.
    29 999 Ft Miaz ,hogy Short vagy Long verzió?
    "Azonos vázmagasság mellett Short és Long verzi"
  • bardocz
    polar-x table top nagyon jó váz,és feketében gyönyörű:))) én már csak tudom:) ha kilpek a szobámból azt látom meg először:D(meg is nézem nincs-e semmi baja:-))
  • gordon 24
    Magellan vázak szerintem jók. A DH vázakat kivéve Azok olyanok mint a ropi. Polarx tutti dolog. Mondjuk nekem nem a Table top tetszik.